Velika Transsibirska tura

Velika Transsibirska tura

Velika Transsibirska tura

19/23 dana - avio, vlak, takse, transferi, smještaj, vodič 12080kn/17090kn

St. Petersburg, Moskva, Kazanj, Ekaterinburg, Irkuts, Ulan Ude, Vladivostok

Polazak: 26.07.2018.

Samo uz Nasmijano Pleme, Jungle avantura velikom Transsibirskom rutom. Krećemo od St. Petersburga i nastavljamo ka dalekom istoku. St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaljev. Osnovao ga je Petar Veliki 1703.godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želio osigurati ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na nivou mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stijenama. Ove stijene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan karakter. Puškin ga je opisao riječima: „Grad obučen u granit“. Od XVIII do XX stoljeća bio je prijestolnica Ruskog carstva. Iako vlada vjerovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako – ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svjetskog rata dobiva ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mjesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju).

St. Petersburg je najsjeverniji od velikih gradova svijeta - nalazi se 59 ° 57 'sjeverne zemljopisne širine. Zbog geografskog položaja, tijekom ljeta možete uživati u "bijelim noćima". St. Petersburg je nevjerojatan grad u koji dolazi sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 kazališta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina na engleskom jeziku. Obilazimo i Carsko selo, prelijepu palaču Katarine Velike (kćeri Petra Velikog) - nekadašnju ljetnu rezidenciju ruskih careva. Carica je živjela u ovoj palači i umrla u njoj. Palača je skoro potpuno uništena tijekom Drugog svjetskog rata, a današnji izgled duguje talijanskom arhitekti Bartolomeu Rastrelli. Vidjet ćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palaču - omiljenu kuću posljednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova.

Muzej Hermitage smješten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio službena rezidencija ruskih careva a projektirao ga je talijanski arhitekt Bartolomeo Rastreli, smjestivši ga na obalu rijeke Neve točno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Hermitage je jedna od najvećih, najljepših i najstarijih umjetničkih galerija u ljudskoj povijesti. Unutrašnjost je ispunjena bijelim mramorom, raskošnim prostorijama sa stupovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom muzeju možete uživati u djelima Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Tiziana, Rembrandta, Rubensa, Renoara, Van Gogha, Gauguina ... Po računici statističara za obilazak cijelog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetilo samo jednu minutu, bilo bi potrebno čitavih 10 godina.

Moskva - prijestolnica Ruske federacije, ''grad na pet mora'' i najveći grad Rusije. Situiran u Ruskoj nizini, na obalama rijeke Moskve na oko 120 metara nadmorske visine glavni je politički, ekonomski, kulturni i naučni centar Rusije. Obilazimo Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, crkvu Svetog Vasilija Blaženog, crkvu Krista Spasitelja, spomenik Petru Velikom ali i jednu od najstarijih ulica Moskve - Arbat.

Idemo dalje na Istok gdje se kultura Rusije miješa s kulturom Tatara koji su stoljećima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću rijeke Kame u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj, glavni je grad Tatarstana, ima oko milijun stanovnika i oduvijek je bio centar Islama u Rusiji i jedan od najljepših gradova na transsibirskoj ruti. Iz Kazanja krećemo se ka Ekaterinburgu, velikom industrijskom centru smještenom na planini Ural na samoj granici između Azije i Europe, grada koji je bio posljednja destinacija ruske obitelji Romanov. Danas je četvrti najveći grad u Rusiji i mjesto s veoma bogatom kulturnom scenom. Imat ćemo prilike vidjeti gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko kazalište, Boris Jelcinj centar...

Idemo na trodnevnu vožnju kroz Sibir do Bajkalskog jezera, gdje ćemo se usput diviti prirodnim ljepotama i uživati u vožnji uz druženje s ljudima iz svih krajeva svijeta. Dolazimo u Irkutsk, Pariz Sibira i de facto glavni grada Sibira. Udaljen je 70 kilometara od najvažnijih gradova u Sibiru i u samom gradu živi oko 500 000 stanovnika. Smješten je na desnoj obali rijeke Angare i nastao je kao kozačko utvrđenje a danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u Sibiru.

Nastavljamo avanturu na drugoj strani Bajkalskog jezera, smještamo se u Ulan Ude gdje ćemo imati prilike posjetiti tradicionalnu rusku obitelj gdje ćemo probati tradicionalnu rusku hranu, uživati u plesu i starim ruskim pjesmama. S Bajkala  se upućujemo na krajnju granicu transsibirske rute,Vladivostok! Posljednja stanica na Transibirskoj željeznici i najveća luka Rusije na Pacifiku. Centar Primorske pokrajine i grad koji se nalazi na krajnjem istoku Rusije, blizu granice s Kinom i Sjevernom Korejom. Stvaramo neke nove slike, upoznajemo krajnji istok Rusije i vozimo se najdužom željeznicom na svijetu! Avanturs koju ne smijete propustiti!

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

 

 

Plan i program puta:

01.dan (26.07): Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla dva sata prije leta. Let do St. Petersburga s presjedanjem. Transfer do hotela. Upoznajemo se s prijestolnicom Carske Rusije. Slobodno vrijeme. Kasni večernji odlazak na obalu Neve kako bismo uživali u jedinstvenom prizoru uplovljavanja brodova uz dizanje mostova.  Noćenje.

02.dan (27.07): Fakultativno razgledanje grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Isakijevska crkva i gradska vijećnica, Spomenik Petru Velikom… Slobodno vrijeme. Noćenje.

03.dan (28.07): Fakultativni izlet u Carsko selo. Posjeta velebnoj palači Katarine Velike koja je tokom dva stoljeća predstavljala ljetnu rezidenciju ruskih careva. Poslije Oktobarske revolucije kompleks dvoraca i parkova je pretvoren u muzej. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Fakultativno krstarenje Nevom. Noćenje.

04.dan (29.07): Fakultativni izlet u Ermitage, jedan od najvećih muzeja na svijetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.  Oko 60.000 eksponata je izloženo u više od 350 prostorija. Oko 4 milijuna turista godišnje posjeti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih dijela Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Van Gogha, Picassa… Slobodno vrijeme. Mogućnost fakultativnog izleta do Peterhofa, dvorca na obali Finskog zaljeva. Noćenje.

05.dan (30.07): Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska za Moskvu. Dnevna vožnja vlakom. Stižemo u prijestolnicu Ruske federacije. Poslije kraćeg odmora, napuštamo sobe i krećemo u fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg, Kremlj, Boljšoj teatar, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve-Arbat, Puškinovog muzeja likovne umjetnosti, katedrale Krista Spasitelja na obali rijeke Moskve... Slobodno vrijeme. Noćenje.

06.dan (31.07): Fakultativni izlet do muzeja Borodinske bitke, crkve Svetog Vasilija Blaženog, crkve Krista Spasitelja, spomenika Petru Velikom...Noćenje.

07.dan (01.08): Napuštanje smještaja u jutarnjim satima i slobodan dan u Moskvi. Večernji polazak za Kazanj. Noćna vožnja vlakom.

08.dan (02.08): Stižemo u grad gdje se kultura Rusije pomiješala s kulturom Tatara koji su stoljećima naseljavali ove prostore. Kazanj leži na ušću rijeke Kame u Volgu i ima veoma dobar geografski položaj kao i dosta znamenitosti poput Kremlja, Sajumbike toranj, Kul Sharif džamija, Katedrale, Bauman ulice... Ulazak u sobe u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za razgledanje i obilaske.  Noćenje.

09.dan (03.08): Ujutro transfer do željezničke stanice i polazak na vlak za Ekaterinburg. Cjelodnevna vožnja. Dolazak u Ekaterinburg u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

10.dan (04.08): Krećemo u fakultativni obilazak ovog velikog industrijskog centra smještenog na planini Ural na samoj granici Azije i Europe, grada koji je bio posljednje mjesto za rusku carsku obitelj, tj. mjesto gdje su oni ubijeni. Danas je to četvrti najveći grad u Rusiji, mjesto s veoma bogatom kulturnom scenom, s dosta kazališta, kafića, restorana...Imat ćemo prilike vidjeti gradsku kuću, Crkvu na krvi, dramsko kazalište, Boris Jeljcin centar... Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan (05.08): Odjavljujemo se iz hotela i idemo na stanicu gdje se ukrcavamo u naš vlak za najveću avanturu ovog putovanja, trodnevnu vožnju kroz Sibir do Bajkalskog jezera. Usput ćemo se diviti prirodnim ljepotama i uživati u vožnji uz druženje s ljudima iz svih krajeva svijeta. Dnevno noćna vožnja.

12.dan (06.08): Dnevno noćna vožnja vlakom kroz Sibir.

13.dan (07.08): U večernjim satima stižemo u Irkutsk, “Pariz Sibira” kako ga još nazivaju. Grad je de facto glavni grad istočnog Sibira i najpopularniji grad na transsibirskoj ruti. Smještaj u hotel. Noćenje.

14.dan (08.08): Fakultativni obilazak grada (Ulica Uritskogo, manastir Princa Vladimira, Moskovska kapija, Kazanjska crkva, Katedrala, drvene kuće koje su zaštićene i u kojima su živjele razne povijesne ličnosti, povijesnii muzej...) Slobodno vrijeme. Noćenje.

15.dan (09.08): Fakultativni izlet u Listvyanku, šarmantni gradić na obali Bajkalskog jezera, najstarijeg i najdubljeg jezera na svijetu kojeg krasi jedinstvena bioraznolikost. Bajkalsko jezero se nalazi u Jugoistočnom Sibiru i Rusi ga smatraju najvećim prirodnim čudom i simbolom države. Povratak u Irkutsk kasno popodne. Slobodno vrijeme. Noćenje.

16.dan (10.08): Fakultativni izlet na otok Olkhon na Bajkalskom jezeru, koji je poznat po prelijepim pejzažima i prirodnim ljepotama. Povratak u Irkutsk. Noćenje.

17.dan (11.08): Za ovaj dan, postoji opcija fakultativnog odlaska u Aršan, malo selo poznato po mineralnim izvorima gdje ćemo imati prilike opustiti se i uživati u prirodi. Povratak u Irkutsk. Noćenje.

18.dan (12.08): Slobodan dan u Irkutsku. Noćenje.

19.dan (13.08): U ranim jutarnjim satima se odjavljujemo iz hotela i krećemo na aerodrom. Let za Beograd s presjedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Opcija 2: produžetak putovanja do Ulan Udea i Vladivostoka:

 17.dan (11.08): Odjavljujemo se iz hotela i krećemo na Istok, na drugu stranu Bajkalskog jezera prema gradu Ulan Ude. Vožnja vlakom od nekoliko sati i u poslijepodnevnim satima stižemo u prijestolnicu Burjatske.  Smještaj u hotel. Noćenje.  

 18.dan (12.08): Fakultativni izlet u tradicionalnu rusku obitelj. Prilika da degustiramo tradicionalnu rusku hranu, uživamo u plesu i starim ruskim pjesmama. Posjećujemo muzej starih zanata i alatki. Noćenje.

19.dan (13.08): Slobodno vrijeme do popodnevnog polaska na željezničku stanicu. Polazak na kraj svijeta u čuveni Vladivostok. Noćna vožnja vlakom.

20.dan (14.08): Dnevno noćna vožnja vlakom.

21.dan (15.08):  Dnevno noćna vožnja vlakom.

22.dan (16.08): Stižemo u Vladivostok, posljednju stanicu na Transsibirskoj željeznici i najveću luku Rusije na Pacifiku. Grad ima dosta muzeja, prelijepe parkove i zanimljivo okruženje. Smještamo se u hotel u popodnevnim satima, pa krećemo u šetnju i obilazak grada. Noćenje.  

23.dan (17.08): Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. Let za Beograd s presjedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

CIJENE I UVJETI:

*u rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirani polazak. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin

26.07.2018.

First minute cijena:

OPCIJA 1  19 dana 12715kn

OPCIJA 2 23 dana 17990kn

Regularna cijena

OPCIJA 1  19 dana 13995kn 

OPCIJA 2 23 dana 19990kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin

26.07.2018.

First minute cijena:

OPCIJA 1  19 dana 12.080kn (1590€) 

OPCIJA 2 23 dana 17.090kn (2250€)

Regularna cijena

OPCIJA 1  19 dana 13.295kn (1750€)

OPCIJA 2 23 dana 18.990kn (2500€)

 (U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

First minute cijene vrijede za prijave 10.03.2018. ili do popune mjesta. Nakon tog, vrijedi regularna cijena putovanja
Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 11.12.2017. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 3.800kn, nakon formiranja grupe plaća se još 6.080kn za izdavanje aviokarte i karte za vlak (po uplati, iznos nepovratan), a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu na relaciji Beograd – St. Petersburg, Irkutsk/Vladivostok - Beograd sa svim taksama
 • Sve transfere po planu i programu puta
 • Karte za vlak, druga klasa za sve vožnje prema planu i programu puta
 • Noćenja prema planu i programu u dvokrevetnim sobama u hotelima 2** i 3***
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji


Cijena putovanja NE uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Vizu za Rusiju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maljoletni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

Saint Petersburg je grad lociran na rijeci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svijetu Ermitage i omiljena je destinacija turista u vrijeme "Bijelih noći". U dva navrata bio je prijestolnica Rusije (u XVIII kraći period i od kraja XVIII do početka XX stoljeća). Danas, grad mnogi uspoređuju s Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i "Venecijom sjevera".živopisnim predjelima rižinih polja, kao i lijepim plažama, pa je tako veoma popularno među turistima širom svijeta.

Moskva - prijestolnica i najmnogoljudniji grad Rusije. U okolici grada protječu rijeke koje se ulijevaju u 5 mora, pa Moskvu nazivaju "grad na 5 mora". Čuveni Crveni trg, Kremlj, televizijski toranj, Boljšoj teatar samo su neka od atraktivnih mjesta koja treba posjetiti u Moskvi.

Kazanj je glavni grad Tatarstana i ima oko milijun stanovnika. Leži na ušću Kame u rijeku Volgu. Oduvijek je bio centar Islama u Rusiji i jedan od najljepših gradova na Transsibirskoj ruti.

Ekaterinburg je kulturni i industrijski centar smješten na Uralu. To je četvrti po veličini grad u Rusiji i kroz grad prolazi sama granica Europe i Azije. U okolini ima mnogo jezera i raste gusta tajga.

Irkutsk je grad udaljen 70 km od čuvenog Bajkalskog jezera i jedan od najvažnijih gradova u Sibiru. U gradu živi oko 500000 stanovnika. Leži na desnoj obali rijeke Angare. Nastao kao kozačko utvrđenje, danas predstavlja jedan od najvažnijih turističkih centara u zemlji.

Ulan Ude – je treći grad po veličini u istočnom Sibiru. Nalazi se na oko 100 kilometara od Bajkalskog jezera, poznat je po neobičnom sklopu carske i sovjetske arhitekture, budističkih hramova i pravoslavnih crkava.

Vladivostok je centar Primorske pokrajne i grad koji se nalazi na krajnjem istoku Rusije, blizu granice sa Kinom i Sjevernom Korejom. To je najveća ruska luka na Pacifiku i posljednja stanica na željezničkoj ruti.