Nepal

Nepal

Putovanje u Nepal 2019

14/15 dana - Katmandu, Pokhara, Nagarkot - 7.125kn (uključene avio karte, sve pristojbe, smještaj, transferi)

Polasci: 15.09.2019., 30.09.2019.

Jungle Tribe Vas vodi u zemlju Himalaja - penjemo se na vrh svijeta. Idemo u Nepal, kuću bogova, da se oslobodimo svega materijalnog i doživimo katarzu. Zahvaljujući fenomenalnim prirodnim predjelima, snježnim vrhovima koji nas okružuju, pitomim i nasmijanim ljudima doživjet ćemo potpuni mir ...
Mjesto gdje se ledeni vrhovi Himalaja susreću s vrelinom indijskih ravnica. Moćni Himalaji čuvaju ovu malenu zemlju od raznih negativnih utjecaja zapadnog svijeta. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu s prirodom. Šareni budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija.

Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Najveći dio vremena provodimo u srcu grada, nekadašnjem hipi dijelu - Tamel koji čini nekoliko ulica prepunih šarenih dućana, ukusne ulične klope, zanimljivih barova ... Odmaramo u "Vrtu snova" daleko od ulične buke uz cvrkut ptica i divnu floru usred užurbanog grada ...
U Kathmanduu obilazimo Durbar trg koji je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim obilazimo hram Pashupatinath, koji je jedan od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja najveće svetište Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Katmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Budanat stupa je najveća u dolini Katmandua (40m) i najznačajnija je budističku stupu na svijetu. Swayambhunath stupa je hram iz 5. stoljeća koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna, a otkrit ćemo i zašto.


Patan (Lalitpur), jedan je od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, kipovima bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu ... Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. stoljeća, zatim razgledamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta.
Changyu Narayan hram nalazi se na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Višnu u 4. stoljeću. Slijedi fakultivni obilazak prekrasnog grada Bhaktapura, nekadašnje nepalske prijestolnice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. stoljeću i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatnu kapiju, Galeriju umjetnosti i Nijatapola hram.

Pokhara je grad koji se nalazi zapadno od Katmandua, a koji leži na tri jezera - Feva, Begnas i Rupa. Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 700 do 1400 metara, a očekuju nas trekinzi do najzanimljivijih vidikovaca - World Peace Stupe i Sarankota. Imat ćemo prilike voziti se jezerom, uživati u rađanju sunca iznad Himalaja koje se ogleda u obližnjem jezeru, upoznati divne ljude koji žive u selima u blizini gradića, uživati u svirkama lokalnih glazbenika, kao i obići lokalni tibetanski izbjeglički kamp, Dejvine vodopade, gurka muzej, viseći most iznad rijeke Seti ...

Nagarkot je mjesto koje se nalazi istočno od Katmandua, a odakle ćemo uživati u pogledu na vrhove Himalaja - Mansalu i Gauri Shankar, kao i veličanstveni Mount Everest. Očekuje nas šetnja kroz oblake i punjenje baterija uz magiju Himalaja ...

Putovanje i slike koje ostaju u mislima za cijeli život, i zemlja i ljudi koja će vas natjerati da promijenite pogled na svijet ...

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

Plan i program puta (POLAZAK 15.09.2019):

Dan 1 (15.09.2019):  Sastanak i zračnoj luci “Nikola Tesla” u dogovoreno vrijeme. Let za Kathmandu s presjedanjem (Beograd 14:00 – Dubai 21:20, FlyDubai). Presjedanje na let za Kathmandu.

Dan 2 (16.09.2019): (Dubai 02:20 – Kathmandu 08:30, FlyDubai). Dolazak u zračnu luku u Kathmanduu. Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Upoznavanje s gradom i smještaj. Noćenje.

Dan 3 (17.09.2019): Fakultativni obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledavanje počinjemo obilaskom Durbar trga koji predstavlja samo srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks trga pod strogom je zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i hram Kasthamandap, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pashupatinath, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova posvećenih bogu Shivi na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koje su tijekom stoljeća podignuti uz obalu svete rijeke Bagmati koja je sveta kao Ganges u Indiji. U okviru ovog kompleksa  nalaze se i molovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Boudhanath Stupe (40m), najveće stupe u dolini Kathmandua i najznačajnije budističke stupe na svijetu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 4 (18.09.2019): Poslije doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri Kraljevska grada u dolini Kathmandua. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krishna Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. stoljeća. Zatim razgledavamo hram Mahabuddha, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Također, možemo fakultativno obići tvornicu tipičnih etnografskih rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Swayambhunath Stupu, hram iz 5. stoljeća koji se nalazi na brdu iznad doline i pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i hram Majmuna, a otkrit ćemo i zašto. Povratak u smještaj i noćenje.

Dan 5 (19.09.2019): Fakultativni izlet do Changy Narayan hrama. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Poslije kraće vožnje do sela čeka nas osvit novog dana uz šetnju do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Višni u 4. stoljeću. Slijedi fakultativni obilazak prelijepog grada Bhaktapura, nekadašnje nepalske prijestolnice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. stoljeću i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavlja i Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti, Niyatapola hram.  Povratak u Kathmandu u večernjim satima. Noćenje.

Dan 6 (20.09.2019): Ujutro se pakiramo i krećemo za Pokharu, grad koji je od Kathmandua udaljen 200 km. Mogućnost organiziranja fakultativnog raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku odmoriti pored rijeke i uživati u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Pheva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhovima Himalaja prekrivenih snijegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto poznato je po jezerima Phewa, Begnas i Rupa. Smještaj. Noćenje

Dan 7 (21.09.2019): Sljedećeg jutra krećemo na cjelodnevni fakultativni obilazak, prva stanica nam je World Peace stupa iznad jezera gdje ćemo uz izlazak Sunca gledati romantične pejzaže jezera Phewa, oduševit će Vas veličanstveni pogled na vrh Annapurna “Fish Tail”, koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do centra grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 8 (22.09.2019): Fakultativni ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je točka doline Pokhare. Od tamo možete vidjeti cijelu dolinu rijeke, jezero i planinski lanac Annapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu i uživati u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti za paragliding i vratiti se u grad zračnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Annapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučamo vam da posjetite tibetantski izbjeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu. Noćenje.

Dan 9 (23.09.2019): Krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet gdje ćemo posjetiti Muzej Gurki, Tibetanski izbjeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad rijeke Seti i Međunarodni muzej planinarenja. Noćenje.
Dan 10 (24.09.2019): Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Dhulikhel, prelijepog mjesta na nadmorskoj visini od oko 1500 metara. Smještaj i slobodna večer. Noćenje.

Dan 11 (25.09.2019): Budimo se u 6 ujutro i čekamo veličanstveni izlazak sunca, i ako je vedro nebo, imat ćete priliku diviti se prizorima Mount Everesta, Mansale i Gauri Shankara koji oduzimaju dah. Slobodan dan za šetnju i uživanje. Noćenje. 

Dan 12 (26.09.2019): Povratak u Kathmandu, mogućnost fakultativnog izleta do Kirtipura, antičkog grada koji je i dalje centar Nevari kulture. Povratak u Kathmandu, slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 13 (27.09.2019): Napuštanje smještaja. Slobodan dan. Još malo vremena za shoping i opraštanje od Kathmandua. Kasnovečernji transfer do zračne luke.

Dan 14 (28.09.2019): Let Kathmandu-Beograd s presjedanjem (Kathmandu 01:10 – Dubai 04:15, Dubai 09:05 – Beograd 13:00, FlyDubai) .Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Plan i program puta (POLAZAK 30.09.2019):

Dan 1 (30.09.2019):  Sastanak u zračnoj luci “Nikola Tesla”. Let za Kathmandu s presjedanjem (Beograd 14:00 – Dubai 21:20, FlyDubai). Presjedanje na let za Kathmandu.

Dan 2 (01.10.2019): (Dubai 02:20 – Kathmandu 08:30, FlyDubai). Dolazak u zračnu luku u Kathmanduu. Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Upoznavanje s gradom i smještaj. Noćenje.

Dan 3 (02.10.2019): Fakultativni obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledavanje počinjemo obilaskom Durbar trga koji predstavlja samo srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks trga pod strogom je zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i hram Kasthamandap, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pashupatinath, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova posvećenih bogu Shivi na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koje su tijekom stoljeća podignuti uz obalu svete rijeke Bagmati koja je sveta kao Ganges u Indiji. U okviru ovog kompleksa  nalaze se i molovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Boudhanath Stupe (40m), najveće stupe u dolini Kathmandua i najznačajnije budističke stupe na svijetu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 4 (03.10.2019): Poslije doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri Kraljevska grada u dolini Kathmandua. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krishna Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. stoljeća. Zatim razgledavamo hram Mahabuddha, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Također, možemo fakultativno obići tvornicu tipičnih etnografskih rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Swayambhunath Stupu, hram iz 5. stoljeća koji se nalazi na brdu iznad doline i pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i hram Majmuna, a otkrit ćemo i zašto. Povratak u smještaj i noćenje.

Dan 5 (04.10.2019): Fakultativni izlet do Changy Narayan hrama. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Poslije kraće vožnje do sela čeka nas osvit novog dana uz šetnju do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Višni u 4. stoljeću. Slijedi fakultativni obilazak prelijepog grada Bhaktapura, nekadašnje nepalske prijestolnice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. stoljeću i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavlja i Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti, Niyatapola hram.  Povratak u Kathmandu u večernjim satima. Noćenje.

Dan 6 (05.10.2019): Ujutro se pakiramo i krećemo za Pokharu, grad koji je od Kathmandua udaljen 200 km. Mogućnost organiziranja fakultativnog raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku odmoriti pored rijeke i uživati u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Pheva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhovima Himalaja prekrivenih snijegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto poznato je po jezerima Phewa, Begnas i Rupa. Smještaj. Noćenje

Dan 7 (06.10.2019): Sljedećeg jutra krećemo na cjelodnevni fakultativni obilazak, prva stanica nam je World Peace stupa iznad jezera gdje ćemo uz izlazak Sunca gledati romantične pejzaže jezera Phewa, oduševit će Vas veličanstveni pogled na vrh Annapurna “Fish Tail”, koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do centra grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 8  (07.10.2019): Fakultativni ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je točka doline Pokhare. Od tamo možete vidjeti cijelu dolinu rijeke, jezero i planinski lanac Annapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu i uživati u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti za paragliding i vratiti se u grad zračnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Annapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučamo vam da posjetite tibetantski izbjeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu. Noćenje.

Dan 9 (08.10.2019): Krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet gdje ćemo posjetiti Muzej Gurki, Tibetanski izbjeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad rijeke Seti i Međunarodni muzej planinarenja. Noćenje.
Dan 10 (09.10.2019): Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Dhulikhel, prelijepog mjesta na nadmorskoj visini od oko 1500 metara. Smještaj i slobodna večer. Noćenje.

Dan 11 (10.10.2019): Budimo se u 6 ujutro i čekamo veličanstveni izlazak sunca, i ako je vedro nebo, imat ćete priliku diviti se prizorima Mount Everesta, Mansale i Gauri Shankara koji oduzimaju dah. Slobodan dan za šetnju i uživanje. Noćenje. 

Dan 12 (11.10.2019): Povratak u Kathmandu, mogućnost fakultativnog izleta do Kirtipura, antičkog grada koji je i dalje centar Nevari kulture. Povratak u Kathmandu, slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 13 (12.10.2019): Napuštanje smještaja. Slobodan dan. Još malo vremena za shoping i opraštanje od Kathmandua. Kasnovečernji transfer do zračne luke.

Dan 14 (13.10.2019): Let Kathmandu-Beograd s presjedanjem (Kathmandu 01:10 – Dubai 04:15, Dubai 09:05 – Beograd 13:00, FlyDubai) .Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Polasci: 15.09.2019., 30.09.2019.

U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

Termin 

15.09.2019.

30.09.2019.

First minute cijena

7.500kn

7.500kn

Regularna cijena

8.605kn

8.605kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

15.09.2019.

30.09.2019.

First minute cijena

7.125kn (950€)

7.125kn (950€)

Regularna cijena

8.175kn (1090€)

8.175kn (1090€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

First Minute cijena za polaske: 15.09.2019 / 30.09.2019. - vrijedi za sve prijave do dva mjeseca pred put. Nakon tog datuma vrijedi Regularna cijena putovanja.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 06.01.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja za polaske 15.09/30.09. uključuje:

 • Avio prijevoz na relaciji Beograd-Kathmandu-Beograd sa svim taksama
 • Sve avio takse i transfere između gradova prema planu i programu puta
 • Smještaj na bazi 5 noćenja u Kathmandu prema planu i programu puta u guesthouse-u u 1/2 sobama s privatnom kupaonicom
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u Pokhari prema planu i programu puta u guesthouse-u u 1/2 sobama s privatnom kupaonicom
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u Dhulikhelu prema planu i programu puta u guesthouse-u u 1/2 sobama s privatnom kupaonicom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

U cijenu putovanja NISU uključeni:

 • Viza za Nepal (30$) koja se dobiva po slijetanju u zračnu luku u Kathmanduu uz putovnicu i dvije fotografije
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Osobni troškovi nastali za vrijeme trajanja putovanja
 • Obroci
 • Transfer do i od zračne luke Beograd 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju putovnice/podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Guest House je smještajni objekt (pansion) za ljude kojima nije potreban poseban komfor. Sobe su uglavnom manje prostrane, s dva ili tri kreveta i kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Kathmandu je glavni grad republike Nepal. Predstavlja turistički, kulturni, budistički i hodočasnički centar. U starom dijelu grada ističe se monumentalna Kraljevska palača. Ima oko 900.000 stanovnika i svake godine ga posjete milijuni turista.

Pokhara je grad koji se nalazi oko 200km zapadno od Katmandua. Nalazi se na tri jezera - Feva, Begnas i Rupa, a poznato je kao mjesto odakle se mogu vidjeti vrhovi Himalaja od preko 8000 metara, a nudi i mnogobrojne aktivnosti poput zip line-a, paraglajdinga, trekinga, a poznato je i kao polazište za trekking do Anapurna Baze Kampa.

Nagarkot je mjesto u blizini Katmandua, nalazi se na visini od 2.200 metara, a kada je vedro, odavde se može vidjeti Mount Everest (8848metara).

Dhulikhel je mjesto u blizini Kathmandua, nalazi se na visini od 1500 metara, a kada je vedro, odavde se može vidjeti Mont Everest (8848 metara).

I – KATHMANDU DOLINA – Cijena: 40 eur+5600 rupija

 1. Fakultativni obilazak Kathmandua – Idemo u obilazak Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m), koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Kraj Budanat stupe nalazi se i Tibetanski manastir kao i brojne trgovine rukotvorina, galerija u kojima se podučava tradicionalno slikarstvo utiskivanjem zlata u boje na platnu – zanata za koji je potrebno godišnje iskustvo. Obilazimo posmtrtni hram Pashupatinath​, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedno od najvećih svetišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je sveta kao Ganges u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i gatovi Kathmandua, gdhe se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi pokojnika. Obilazimo i Durbar trg koji koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Durbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Obilazimo  i hram boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Prolazimo šarenim ulicama gdje se prodaje doslovno sve – od kašmira i metalnog posuđa, začina, sušene ribe, do polovne planinarske opreme. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Budanat Stupu, Durbar Trg, Pashupatinath​, Hram Boginje Kumari, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na srpskom/hrvatskom jeziku.
 2. Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura) – jednog od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. Obilazimo Swayambhunath​ stupu, hram iz 5.stoljeća koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krishna Mandira, kamenog friza iz 16. st, razgledamo Zlatni hram. U Patanu imate osećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Swayambhunath​​ stupu i Zlatni hram, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na srpskom/hrvatskom jeziku.
 3. Fakultativni izlet za Changi Narayan Hram – Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vheruje da je podignut kao svetište hindu bogu Višnu u 4. st. Obilazimo kraljevski grad Bakhtapur, nekadašnju nepalsku prijestolnicu i jedan od najlepših kraljevskih gradova ove regije. Vidjet ćemo Lavlja i Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti i Nijatapola hram. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Changi Narayan Hram i Bakhtapur, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na srpskom/hrvatskom jeziku.

 

II -  Fakultativni rafting na reci Trisuli – Cijena: 30eur

 Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Cijena uključuje: rafting na rijeci Trisuli s ovlaštenim skiperom, pratioca grupe na srpskom jeziku.

III – POKHARA REGIJA – Cijena: 40eur + 650 rupija

 1. Fakultativni treking – World Peace Stupa – Stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vrijeme oduševit će Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Pravimo kratak predah za doručak i nastavljamo put niz šumu do jezera i čamcem se vraćamo do centra grada odakle se lagano vraćamo do hotela. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, vožnju čamcem, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na srpskom/hrvatskom jeziku.
 2. Fakultativni ranojutarnji treking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koji predstavlja najvišu točku doline Pokhare odakle možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imat ćemo vremena da se upoznamo s lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života i klopamo autentičnu hranu. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, treking sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku.
 3. Fakultativni izlet za Muzej Gurki, Tibetanski izbjeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad rijeke Seti i Međunarodni Muzej Planinarenja. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Međunarodni Muzej Planinarenja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na srpskom/hrvatskom jeziku.

IV – KIRTIPUR – Cijena: 15eur

Antički grad koji je i dalje centar Nevari kulture. Obilazimo hramove i posljednji u nizu kraljevski grad Katmandu doline. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za navedene lokalitete, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na srpskom/hrvatskom jeziku.

 

NEPAL

1. OPĆI PODACI

Glavni grad: Katmandu (oko 2 milijuna stanovnika)

Površina: 147.181 km²

Broj stanovnika: 31.5 milijuna

Jezik: Nepalski ali možete koristiti i Engleski

Vjeroispovijest: hinduizam preko 80%, budizam oko 9%, islam oko 4%

Lokalno vrijeme: UTC + 5: 45h

Valuta: Nepalska Rupiah

2. VIZE

Za ulazak na teritorij Nepala, državljanima Hrvatske su potrebne vize koje se dobivaju prilikom ulaska u Nepal. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti obrazac i ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5. Cijena je 30 dolara ili 25 eura. Na teritoriju Nepala nema veleposlanstvo Hrvatske, već je odgovorno veleposlanstvo u New Delhiju (Indija). Sa sobom ponesite i kopiju putovnice.

3. LET

Presjedanje na letu je u Dubaiju. Ukoliko želite izaći s aerodroma i posjetiti Dubai, ne morate imati vizu.

Na turu Nepal leti se aviokompanijom Fly Dubai (presjedanje u Dubaiju).

4. VRIJEME

Vremenska zona je UTC 05:45. Nepal ne prelazi na ljetno računanje vremena, tako da je zimi 4: 45h ispred Hrvatkse, a ljeti 3: 45h ispred.

5. CIJEPLJENJE I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Za ulazak na teritorij Nepala cijepljenje nije potrebno. Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovitu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i ​​kremu za sunčanje i Autan. Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje. U Nepalu vodite računa o pijavicama na trekingu.

6. KLIMA

Nepal ima tipičnu monsunsku klimu. Suho razdoblje je od listopada do svibnja, dok je vlažno (monsunsko) razdoblje od lipnja do rujna. Intervali između ova dva glavna razdoblja - od rujna do studenog i od ožujka do svibnja - smatraju se najpogodnijim za boravak u Nepalu. Prosječna maksimalna dnevna je 16 u siječnju - 25C u srpnju, noćna i najniža oko 2 u siječnju -17C u lipnju. Dakle raspon temperature u Katmanduu je između 15-30C.

Situacija u vezi potresa: Nepal je vrlo trusno područje ali je sigurno. Šteta od zadnjih potresa se sanira, tako da je sigurno otići u ovu zemlju.

7. HRANA

Tradicionalna prehrana obuhvaća piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), riža, povrće i voće. Voće perite flaširanom vodom ili ogulite. Obavezno probajte jelo Momo, Lasi, piletinu s medom i bambusom, piletinu s curryem. Jela mogu biti vrlo ljuta tako da ukoliko niste ljubitelj to morate naglasiti prilikom narudžbe. Obavezno probajte čuveno pivo Everest.

8. SIGURNOST

Nepal je sigurna destinacija. Noću nije poželjno kretati se po ulicama, pogotovo ne izvan grupe. Izbjegavajte prodavače opojnih sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni. Pazite kad fotografirate, jer ukoliko želite slikati nekoga, morate obavezno pitati. Ispred hramova se izuvajte i vodite računa o sljedećem: često ćete morati skinuti sve predmete od kože sa sebe, ne smijete se peti na hinduističke hramove, nikako ne smijete fotografirati Kumari.

9. ODJEĆA

Od odjeće je potrebna proljetna i ljetna laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona ali i moguće je da temperatura opadne, prije svega noću. Dakle obavezno ponesite i hoodicu i nekoliko pari hlača. Udobna obuća se podrazumijeva zbog obilazaka gradova, trekinga, istraživanja džungle. Dugi rukavi i nogavice preporučuju se i kao zaštita od komaraca.

10. NOVAC

Valuta koja je u optjecaju je Nepalski Rupiah. 1eur = 120 rupija, 1 $ = 107 rupija.

Svejedno je da li ćete ponijeti dolare ili eure. U ponekim mjenjačnicama se možete cjenkati za tečaj, ukoliko se radi o većem iznosu. Bankomati postoje ali nisu lako dostupni. Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima posavjetujte se s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

Na tržnicama, prodavaonicama suvenira i kod uličnih prodavača uvijek se cjenkajte, jer je to običaj. Osim cjenkanja običaj je gotovo uvijek i svima ostavljati bakšiš.

11. IZLETI

Na putovanju u Nepal fakultativni izleti iznose okvirno 150 eura.

12. KOMUNIKACIJA

Naše mreže u većini slučajeva ne rade na teritoriju Nepala. Skoro svi smještaj imaju wi-fi.

13. STRUJA

Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas i nisu vam potrebni adapteri za utičnice.

14. POSEBNA NAPOMENA

Na putovanju u Nepal postoji cjelodnevna vožnja od Kathmandua do Pokhare i od Pokhare do Nagarkota.

15. SUVENIRI

Ukoliko kupujete predmete vezane za budizam, savjetujemo da ne uzimate glave Bude, jer se to smatra neprikladnim.

Od suvenira preporučujemo: tradicionalnu odjeću i materijale, predmete i skulpture od drveta, tradicionalnu glazbu, nakit, predmete vezane za religije hinduizam i budizam, proizvode od pašmine i jakove vune, predmete proizvedene u tibetanskim izbjegličkim kampovima ...