Velika Kineska tura

Velika Kineska tura

VELIKA KINESKA TURA

18 dana - Peking, Ljetna Palača, Kineski zid, Sian, Muzej Ratnika Terakote, Suzhou, Hangzhou, Shanghai

PROMO CIJENA – 11.850kn  (1590 eur) (avio prijevoz, sve pristojbe, smještaji, transferi, vodič)

Polazak: 19.09.2019.

Upoznajemo najstariju civilizaciju na svijetu - Kinu, šetamo Kineskim zidom, obilazimo Zabranjeni grad, Nebeski hram, Ptičje gnjezdo, Ljetnu palaču kraljice Ci Xi... Peking - jedan od najvećih gradova u Kini, odmah poslije Šangaja, grad koji je veliki politički, kulturni i obrazovni centar. Obilazimo Zabranjeni grad, kompleks u samom centru starog dijela Pekinga koji je nekada bio carska palača kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Qing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 metara kvadratnih i sastoji se od 800 zgrada. Uvršten je na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Obilazimo i Nebeski Hram posvećen bogu neba, mjestu gdje su kineski carevi prinosili žrtve bogu neba. Obilazak završavamo posjeti Ljetnjoj Palači Kraljice Ci X- nekadašnjoj carskoj rezidenciji a danas najvećim nacionalnim parkom u Kini površine 270 hektara. Ljetni dvorac datira iz 17. stoljeća i više puta je dograđivan, posljednji put za vrijeme carice Ci Xi kada je iskopano umjetno jezero a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora.

Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara gdje visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu paralelno jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svijetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog Mora i predstavlja najveći obrambeni objekt napravljen od kamena, cigle sabijene zemlje, drvena i drugih materijala radi zaštite Kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa euroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi.

Sian (Xian) je administrativni centar pokrajine Shaanxi i jedan je od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Zhou, Qin, Han i Tang. Jedan je od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Obilazimo muslimansku četvrt gdje se nalazi jedna od najvećih džamija u Sianu izgrađene tijekom rane Ming dinastije u sklopu koje se nalazi više od 20 zgrada unutar 5 tradicionalno izgrađenih dvorišta; Wild Goose Pagoda, Daci'en Hram...

Mauzolej cara Qin Shija i muzej ratnika terakote - Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar nekih 40km dalje od Siana naletjeli na misteriju koja i dan danas nije riješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta na svijetu. Za vrijeme vladavine Qin Shija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik ga je pokopao zajedno s njegovim konkubinama koje nisu imale djecu, kao i one radnike koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote se ne spominju nigdje u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks s više tisuća ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije isti.

Suzhou - jedan je od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji i nalazi se na nekih 100 kilometara od Šangaja. Značajni je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanjing. Grad se nalazi na donjem toku rijeke Jangtze na obali jezera Tai. Grad je osnovan 514. godine prije Krista i tijekom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na Svijetu. Tijekom dinastije Ming i Qing, Suzhou je bio nacionalni ekonomski, kulturni i komercijalni centar kao i najveći grad na svijetu koji nikada nije bio prijestolnica. Grad je poznat i pod nazivom ''Venecija Istoka'' i ''Kineska Venecija'' zbog svoje karakteristične arhitekture, mreže kanala, kamenih mostova, pagoda i brojnih vrtova.

Fakultativno obilazimo Statuu Velikog Bude u Ling Shanu kraj jezera Tai. Statua Velikog Bude nalazi se na južnim obroncima Longshan planine i jedna je od najvećih statua Bude u Kini i predstavlja brončanu statuu uspravnog Bude. Statua teži više od 700 tona, visoka je 88 metara u totalu zajedno s 9 metara viskoim postoljem u obliku lotusa. Izgradnja statue završena je 1996. godine. Obilazimo duhovnu točku kineskog budizma kraj jezera Tai. Jezero Tai je najveće slatkovodno jezero na delti reke Jangtze i s površinom od preko 2250 kilometara kvadratnih i dubinom od 2 metara je treće najveće slatkovodno jezero u Kini, nakon Pojanga i Dongtinga. Na jezeru se nalazi oko 90 otoka različitih veličina i povezan je s Velikim Kanalom koji je među najbolje umreženim kanalima rijeka u Kini.

Hangzhou - nekadašnja prijestolnica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se na između Hangzhou zaljeva koji odvaja Šangaj i Ningbo. Povijesno značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera i jedan je od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio da održi svoje kulturne korijene. Fakultativno obilazimo Lingyin Hram - budistički hram poznatiji još i pod nazivom ''hram gdje duša odmara'' i predstavlja jedan od najbogatijih budističkih samostana u Kini s brojnim pagodama i religioznim uklesima u stijeni; Hupao ili ''Izvor Tigra koji sanja'' predstavlja izvor vode koji izbija iz kvarcita najfinijeg u Kini. Voda s ovog izvora je popularna pri spravljanju poznatog lokalnog Longjing čaja dok se sam lokalitet vezuje i za monaha Jigong čiji se posmtrni ostaci ovdje nalaze.

Shangai - jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Može se pohvaliti jedinstvenom kolonijalnom prošlošću jer su ga kolonizirali Britanci, Francuzi, Amerikanci, Njemci i Rusi izgradivši brojne trgovine, kuće i vile, ostavljajući fizičkog odraza na lokalnu arhitekturu.

Fakultativno obilazimo Oriental Pearl Tower - televizijski toranj visine 468 metara u Pudong parku okružen Yangpu mostom sa sjeveroistočne strane i Nanpu mostom s jugozapadne strane koji stvaraju sliku dva zmaja u igri s biserom. Cjelokupna struktura se oslanja na okolno zelenilo i ostavlja dojam bisera koji sjaji na postolju od žada. Waitan (The Bund) je popularni Šangajski dok odakle seže pogled na cjelokupni moderni dio grada: Jin Mao Toranj, Svjetski Trgovački centar, Ulica Nanjing - 5 kilometara dugačka ulica koja počinje na Bundu a završava se na raskrižju Jing'an Hrama. Nakon Opijumskog rata (1839-1842) Šangaj je postao luka za sklapanje pregovora i Nanjing je prva Britanska koncesija gdje je vršen uvoz raznih inozemnih dobara. Danas sadrži više od 600 trgovina i shoping centara, zanatskih trgovina i hotela. Jurimo kroz budućnost u prizorima svemirske arhitekture.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15

 

1. dan: Okupljanje u zračnoj luci ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i osmjeh na licu dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu. Let iz Beograda za Peking s presjedanjem.

2. dan: Dolazak u Peking (Beijing), glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 milijuna stanovnika i od 13. stoljeća je pripadao Mongolskom carstvu. Drugi je najveći grad u Kini nakon Shanghaia i veliki je prometni centar s mnoštvom pruga, puteva i autoputova. Najznačajniji je politički, kulturni i obrazovni centar Narodne Republike Kine, dok su Shanghai i Hong Kong značajniji ekonomski centri od Pekinga. Grad koji će Vas iznenaditi svojom veličinom, brojem hramova, muzeja, restorana... Dobrodošli u Kinu, kolijevku civilizacije! Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Fakultativni obilazak Pekinga – vozimo se putem Zabranjenog grada gdje ćemo imati priliku posjetiti velebni kompleks koji se nalazi u samom centru starog djela Pekinga. Nekada je bio carska palača kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Qing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 kvadratnih metara, sastoji se od 800 zgrada i ima oko 9999 prostorija. Nalazi se sjeverno od trga Tiananmen do kojeg se dolazi prolaskom kroz istoimena vrata. Uvršten je na UNESCO listu svjetske kulturne baštine. Nakon toga nastavljamo put prema Nebeskom hramu (Temple of Heaven), hramu posvećenom kineskom bogu neba – građevina datira iz petnaestog stoljeća, a obnovljena je u osamnaestom stoljeću. Obilazimo trg Tiananmen, prostor u srcu Pekinga s Mauzolejom osnivača kineske komunističke partije Mao Ce Tunga i veličanstvenim mramornim lavovima; grobnice Minga. Navečer  idemo na preukusnu kinesku klopu u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet do Ljetne Palače kraljice Ci Xi – nekadašnjoj carskoj rezidenciji, a danas najvećem nacionalnim parkom u Kini, površine 270 hektara. Ljetni dvorac dolazi iz 17. stoljeća, i više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Xi, kada je iskopano umjetno jezero, a po naredbi carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora. Dogradnje koje su napravljene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nakon posjete Ljetnoj Palači dolazimo u tvornicu za obradu bisera gdje ćemo naučiti nešto više o tradicionalnoj upotrebi i uzgoju školjki i bisera koji su vezani za brojne kulturološke aspekte Kine. Povratak u Peking. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet do Kineskog zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu  paralelno jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svijetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora i predstavlja najveći kameni obrambeni objekt. Cigle sabijene zemlje, drveta i drugih materijala generalno izgrađenih duž linije u pravcu istok-zapad duž povijesnih sjevernih granica Kine zbog zaštite kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa euroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Nastavljamo prema tvornici jadeita gdje ćemo imati priliku naučiti nešto novo o ovom specifičnom mineralu i njegovoj vezi s kulturom Kine. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme u prijestolnici Kine do noćnog vlaka za Xian. Noćna vožnja.

7. dan: Dolazak u Xian u jutarnjim satima. Xian je administrativni centar pokrajine Suzhou i jedan je od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije razdoblje dinastija Dzou, Qin, Han i T'ang. Jedan od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Fakultativni obilazak grada: obilazimo muslimanski kvart gdje se nalazi jedna od najvećih džamija u Xianu izgrađene tijekom rane Ming dinastije u sklopu koje se nalazi više od 20 zgrada unutar 5 tradicionalno izgrađenih dvorišta; obilazimo i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Daci’en Hram – kompleks budističkih hramova i pagoda sagrađenih tijekom dinastije Tang (618-907). Transfer do smještaja. Noćenje.

8. dan: Fakultativni izlet u Mauzolej  cara Qin Xija i muzej ratnika terakote. Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar 40km dalje od Xiana pronašli misteriju koja i dan danas nije riješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta u svijetu. Za vrijeme vladavine Qin Xija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik pokopao ga je zajedno s njegovim konkubinama bez djece, kao i s radnicima koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote ne spominju se u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks s više tisuća ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije kopija onog drugog. Pričamo o drevnim vremenima na putu nazad u Xian. Noćenje.

9. dan: Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do noćnog vlaka za Suzhou. Noćna vožnja.

10. dan: Suzhou – jedan od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji, udaljen je 100 kilometara od Shangaia. Značajni je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanyinga. Grad se nalazi na donjem toku rijeke Yangtze na obali jezera Tai. Osnovan je 514. godine prije Krista i tijekom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na svijetu. Tijekom dinastije Ming i Qing, Suzhou je bio nacionalni ekonomski, kulturni i komercijalni centar kao i najveći grad na svijetu koji nije glavni, sve do 1860. i Taiping Pobune. Grad je poznat i pod nazivom ‘’Venecija Istoka’’ i ‘’Kineska Venecija’’ zbog svoje karakteristične arhitekture, mreže kanala, kamenih mostova, pagoda i brojnih vrtova. Fakultativni obilazak Suzhou: Lingering Garden – jedan od poznatijih kineskih vrtova u Suzhou koji je uvršten na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine koja je poznata po svojoj pejzažnoj arhitekturi. Pingjiang ulica – povijesni okrug Suzhoa koji je 2009. godine proglašen povijesno značajnom i kulturnom prijestolnicom Kine. 18 kamenih mostova krasi ovaj povijesni dio grada zbog kojeg je grad i dobio naziv ‘’Venecija Istoka’’. Tigrovo Brdo (Tiger Hill) – jedno od najljepših prirodnih formacija u Suzhou koji je svoje ime dobio po stavu bijelog tigra koji sjedi i promatra pokop poznatog Kralja Helua. U sklopu parka nalazi se Junjuan pagoda na sedam katova i muzej bonsaia. Hanshan Hram – u doslovnom prijevodu ovaj hram označava ‘’Hram Hladne Planine’’ i jedan je od najpoznatijih budističkih samostana Suzhoa. Beisi Pagoda – pagoda osmokutne forme koja se uzdiže čak devet katova gdje dostiže visinu od 76 metara a predstavlja kombinaciju gradnje cigle, kamena i drveta. Noćenje.

11. dan: Fakultativni izlet do kipa Velikog Bude u Ling Shanu i jezero Tai. Kip Velikog Bude nalazi se na južnim obroncima Longshan planine, jedan je od najvećih kipova Bude u Kini i predstavlja brončanog kipa uspravnog Bude. Kip teži više od 700 tona, visok je 88 metara, zajedno s 9 metara visokim postoljem u obliku lotusa. Izgradnja kipa završena je 1996. godine. Obilazimo duhovnu točku kineskog budizma kraj jezera Taihu . Jezero Taihu je najveće slatkovodno jezero na delti rijeke Yangtze s površinom većom od 2250 kilometara kvadratnih i dubinom od 2 metara. Treće je najveće slatkovodno jezero u Kini, nakon Poyang i Dongtinga. Na jezeru se nalazi oko 90 otoka različitih veličina i povezan je s Velikim Kanalom koji je među najbolje umreženim kanalima rijekama u Kini. Povratak u Suzhou. Noćenje.

12. dan: Napuštanje smještaja i transfer do željezničke postaje. Vožnja lokalnim vlakom do  Hangzhou. Hangzhou, nekadašnja prijestolnica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se između Hangzhou zaljeva koji odvaja Shangai i Ningbo. Povijesno značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera. Jedan je od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio održati svoje kulturne običaje. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Fakultativni obilazak Hangzhoua gdje obilazimo najpoznatije hramove, pagode i izvore Hangzhoua i divimo se tradicionalnoj kineskoj arhitekturi. Lingyin Hram – budistički hram poznatiji pod nazivom ‘’hram gdje duša odmara’’ i predstavlja jedan od najbogatijih budističkih samostana u Kini s brojnim pagodama i religioznim uklesima u stjeni. Leifeng Pagoda – originalna pagoda sagrađena 975. godine prije Krista u periodu Pet Dinastija i Deset Kraljevstava po naredbi Kralja Chan Chua povodom rođenja njegovog sina s Kraljicom Yu. Tijekom dinastije Ming napali su je japanski pirati jer su mislili da je skladište oružja i gotovo je spalili u cjelosti. Baochu Pagoda – još jedna pagoda posvećena Kralju Chu, karakteristična po tome što je izgrađena od cigle i kamena i ne sadrži unutrašnje stepenice što joj daje elegantan izgled. Hupao ili ‘’Izvor Tigra koji sanja’’ predstavlja izvor vode koji izbija iz kvarcita najfinijeg u Kini. Voda s ovog izvora je popularna kod pripravka poznatog lokalnog Longjing čaja dok se sam lokalitet veže i za monaha Ji Gong čiji se posmrtni ostaci ovdje nalaze. Povratak u smještaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni odlazak u Qinghefang ulicu, jednu od najpoznatijih i najživopisnijih ulica starog djela grada. Nalazi se na samo nekoliko stotina metara od prelijepog West Lake jezera i pripada očuvanom djelu starog grada pod površinom od 13 hektara u kome se ogleda duga povijest ovog grada. Ona objedinjuje povijesni i kulturološki karakter Hangzhoua i sadrži bezbroj starovjekovnih trgovina, zanatskih radnji, apoteka tradicionalne narodne medicine, kuća čaja i porculana. Fakultativno odlazimo u kuću čaja gdje ćemo vidjeti demonstraciju spremanja ovog napitka, ručamo u tradicionalnim restoranima i posjećujemo tradicionalnu trgovinu narodne medicine. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 15. dan: Napuštanje smještaja i transfer do željezničke stanice. Prijevoz lokalnim vlakom do Shanghai. Shangai – jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avantur i bogatstvo. Može se pohvaliti jedinstvenom kolonijalnom prošlošću jer je bio koloniziran od strane Velike Britanije, Francuske, Amerike, Njemačke i Rusije gdje su izgradili brojne trgovine, kuće i vile, ostavljajući fizički odraz na lokalnu arhitekturu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

16. dan: Idemo u fakultativni obilazak modernog djela Shangaia, obilazimo Oriental Pearl Tower – Televizijski toranj visine 468 metara u Pudong parku okružen Yangpu mostom sa sjeveroistočne strane i Nanpu mostom s jugozapadne strane koji stvaraju sliku dva zmaja u igri s biserom. Cjelokupna struktura se oslanja na okolno zelenilo i daje dojam bisera koji sjaji na postolju od žada. Waitan (The Bund) – popularni Shangaski dok s kojeg se pruža pogled na cjelokupni moderni dio grada: Jin Mao Toranj, Svjetski Trgovački Centar Shangaia... Idemo i u ulicu Nanjing, 5 kilometara dugačku ulicu koja počinje na Bundu a završava se na raskrižju Jing’an Hrama. Nakon Opijumskog rata (1839-1842) Shangai je postao luka za sklapanje pregovora, a Nanjing je prva Britanska koncesija gdje je rađen uvoz raznih stranih dobara. Danas sadrži više od 600 trgovina i shoping centara, zanatskih radnji i hotela. Jurimo kroz budućnost u prizorima svemirske arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

17. dan: Napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i let za Beograd s presjedanjem.

18. dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Polazak:  19.09.2019.

*U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

Termin →

19.09.2019.

Promo cijena:

12.480 kn

First minute cijena:

                       12.940 kn

Regularna cijena:

13.730 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)


CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin →

19.09.2019.

Promo cijena:

11.850 kn (1590€)

First minute cijena:

12.290 kn (1650€)

Regularna cijena:

13.040 kn (1750€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Promo cijena vrijedi za sve prijave do 01.04.2019. godine. Nakon First minute cijena vrijedi za prijave do dva mjeseca prije puta. Nakon toga vrijedi regularna cijena.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 26.11.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 3.000 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 8 tjedana prije polaska).

Prijavljivanje: preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd – Peking
 • Smještaj na bazi noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima prema planu i programu puta (4 noći u Pekingu, 2 noći u Xianu, 2 noći u Suzhou, 3 noći u Hangzhou, 2 noći u Shangaiu)
 • Kartu za vlak na relaciji Peking – Xian prema planu i programu puta
 • Kartu za vlak na relaciji Xian – Suzhou prema planu i programu puta
 • Kartu za vlak na relaciji Suzhou – Hangzhou prema planu i programu puta
 • Kartu vlaka na relaciji Hangzhou – Shangai prema planu i programu puta
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Shangai – Beograd
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Vizu za Kinu
 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • prijevoz do i od zračne luke Beograd

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ako je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ako neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ako postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi hoće li kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ako ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Beijing - glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 milijuna stanovnika i od 13. stoljeća je pripadao Mongolskom carstvu. Drugi je najveći grad u Kini nakon Shangaia i veliki je prometni centar s mnoštvom pruga, putova i autoputova. Najznačajniji je politički, kulturni i obrazovni centar Narodne Republike Kine.

Xian - administrativni centar pokrajine Suzhou i jedan je od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vijreme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Dzou, Qin, Han i T'ang.

Suzhou - jedan je od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji, nalazi se 100 kilometara od Shangaia. Važan je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanjing. Grad se nalazi na donjem toku rijeke Yangtze na obali jezera Tai. Grad je osnovan 514. godine prije Krista i tijekom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na Svijetu.

Hangzhou - nekadašnja prijestolnica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se na između Hangzhou zaljeva koji odvaja Shangai i Ningbo. Povijesno značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera i jedan od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio održati svoje kulturno naslijeđe.

Shanghai - jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturu i bogatstvo.

 • Kina, službeno Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Ima obalu od 14 500 km i graniči s Vijetnamom, Laosom, Mjanmarom, Indijom, Butanom, Nepalom, Pakistanom, Afganistanom, Tadžikistanom, Kirgistanom, Kazahstanom, Rusijom, Mongolijom i Sjevernom Korejom. Glavni grad je Peking (Beijing). Četvrta je po veličini zemlja u svijetu i najmnogoljudnija s preko 1.5 milijardi stanovnika. Jednopartijska je država s vladajućom Komunističkom partijom Kine. Administrativno je podijeljena na 22 provincije, pet autonomnih regija, četiri općine s direktnom kontrolom i dvije regije sa specijalnim statusom (Hong Kong i Macao).
 • Vize: Za državljane Republike Hrvatske je potrebna viza. Vadi se u ambasadi u Zagrebu. Redovni postupak izdavanja vize traje 7 radnih dana te viza košta 180 kuna.
 • Zdravstvena situacija: Sanitarna situacija u Kini je dobra, bez područja na kojima bi vladale epidemije ili zarazne bolesti. Zdravstvena služba je dobro organizirana, a izbor medicinskih ustanova je širi što je i grad veći. Prilikom posjete Tibetu, zbog niskog tlaka i razrijeđenog zraka na većoj nadmorskoj visini, potrebna je posebna pažnja. Moguća je pojava poteškoća s disanjem, vrtoglavice, nervoze, ubrzanog rada srca, krvarenja iz nosa, bolova u mišićima i slično. Inače se preporučuje, pored adekvatne prehrane i laganih vježbi, sporije kretanje s manje prtljage, a u slučaju reakcije organizma na nadmorsku visinu, treba se zaustaviti i uzeti kisik. U ozbiljnijoj situaciji pomoć treba potražiti u bolnicama koje se nalaze na nižoj nadmorskoj visini. Osobama koja imaju srčana oboljenja, visok krvni tlak ili astmu ne preporučuje se putovanje na visoravan.
 • Vremenska zona: Kina se nalazi u UTC+08:00 vremenskoj zoni, odnosno + 6h u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Kina se najvećim djelom nalazi u umjerenoj klimatskoj zoni pod utjecajem monsuna. Od rujna/listopada do ožujka/travnja pušu vjetrovi iz pravca Sibira i Mongolije. Što se ide južnije, njihova snaga je manja. Izazivaju suhu i hladnu zimu i dovode do velikih temperaturnih razlika (i do 40 °C) u odnosu na jug zemlje. Ljeti, monsuni pušu s oceana donoseći topao, vlažan zrak i kiše. Veličina teritorija i raznolikost reljefa dovode do velikih razlika u klimi pojedinih dijelova zemlje. Tako, na primjer, sjeverni dio provincije Heilongjiang (sjeveroistok Kine) nema pravo ljeto, dok provincija Hainan nema zimu. Dolina Huaihe ima četiri godišnja doba. Zapadni dio Tibetanske visoravni je prekriven snijegom cijele godine, a južni dio visoravni Yunan-Guizhou ima proljetnu klimu tijekom cijele godine. Sjeverozapadni dio unutrašnjih regija Kine karakteriziraju velike oscilacije temperature u toku dana. Duž istočne obale količina padalina iznosi oko 1500 milimetara, dok u unutrašnjim, sjeverozapadnim krajevima, dostiže jedva 50 milimetara.
 • Hrana i piće: Kuhinja se bazira prvenstveno na riži, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok, kao i varijacije noodle-sa, juha i povrća. U pripremi jela se najčešće koristi sezamovo ulje, fermentirana pasta od graha, soja sos, bjeli luk, đumbir, biber, fermentirana chilli pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete pojesti u restoranima brze hrane, gdje će vas obrok koštati od 5-7€. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20€.
 • Sigurnost: Kina je država visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Kinu u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Službena valuta u Kini je Yuan (CNY) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem tečaju 1€=7,5 yuana, 1$ = 6,4 yuana. Mogu se koristiti kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card ali moramo napomenuti da se često događalo da kartice ne prolaze, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: U Kini je standardna voltaža 220 volti i koriste se tri tipa adaptera za električnu energiju: sa dva plosnata ulaska, sa tri plosnata ulaska  standardni europski koji se koristi u Hrvatskoj.