Velika Kineska tura

Velika Kineska tura

VELIKA KINESKA TURA

18 dana - Peking, Ljetna Palača, Kineski zid, Sian, Muzej Ratnika Terakote, Suzhou, Hangzhou, Shanghai

PROMO CIJENA – 11.850kn  (1590 eur) (avio prijevoz, sve pristojbe, smještaji, transferi, vodič)

Polazak: 19.09.2019.

Upoznajemo najstariju civilizaciju na svijetu - Kinu, šetamo Kineskim zidom, obilazimo Zabranjeni grad, Nebeski hram, Ptičje gnjezdo, Ljetnu palaču kraljice Ci Xi... Peking - jedan od najvećih gradova u Kini, odmah poslije Šangaja, grad koji je veliki politički, kulturni i obrazovni centar. Obilazimo Zabranjeni grad, kompleks u samom centru starog dijela Pekinga koji je nekada bio carska palača kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Qing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 metara kvadratnih i sastoji se od 800 zgrada. Uvršten je na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Obilazimo i Nebeski Hram posvećen bogu neba, mjestu gdje su kineski carevi prinosili žrtve bogu neba. Obilazak završavamo posjeti Ljetnjoj Palači Kraljice Ci X- nekadašnjoj carskoj rezidenciji a danas najvećim nacionalnim parkom u Kini površine 270 hektara. Ljetni dvorac datira iz 17. stoljeća i više puta je dograđivan, posljednji put za vrijeme carice Ci Xi kada je iskopano umjetno jezero a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora.

Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara gdje visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu paralelno jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svijetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog Mora i predstavlja najveći obrambeni objekt napravljen od kamena, cigle sabijene zemlje, drvena i drugih materijala radi zaštite Kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa euroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi.

Sian (Xian) je administrativni centar pokrajine Shaanxi i jedan je od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Zhou, Qin, Han i Tang. Jedan je od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Obilazimo muslimansku četvrt gdje se nalazi jedna od najvećih džamija u Sianu izgrađene tijekom rane Ming dinastije u sklopu koje se nalazi više od 20 zgrada unutar 5 tradicionalno izgrađenih dvorišta; Wild Goose Pagoda, Daci'en Hram...

Mauzolej cara Qin Shija i muzej ratnika terakote - Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar nekih 40km dalje od Siana naletjeli na misteriju koja i dan danas nije riješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta na svijetu. Za vrijeme vladavine Qin Shija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik ga je pokopao zajedno s njegovim konkubinama koje nisu imale djecu, kao i one radnike koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote se ne spominju nigdje u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks s više tisuća ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije isti.

Suzhou - jedan je od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji i nalazi se na nekih 100 kilometara od Šangaja. Značajni je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanjing. Grad se nalazi na donjem toku rijeke Jangtze na obali jezera Tai. Grad je osnovan 514. godine prije Krista i tijekom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na Svijetu. Tijekom dinastije Ming i Qing, Suzhou je bio nacionalni ekonomski, kulturni i komercijalni centar kao i najveći grad na svijetu koji nikada nije bio prijestolnica. Grad je poznat i pod nazivom ''Venecija Istoka'' i ''Kineska Venecija'' zbog svoje karakteristične arhitekture, mreže kanala, kamenih mostova, pagoda i brojnih vrtova.

Fakultativno obilazimo Statuu Velikog Bude u Ling Shanu kraj jezera Tai. Statua Velikog Bude nalazi se na južnim obroncima Longshan planine i jedna je od najvećih statua Bude u Kini i predstavlja brončanu statuu uspravnog Bude. Statua teži više od 700 tona, visoka je 88 metara u totalu zajedno s 9 metara viskoim postoljem u obliku lotusa. Izgradnja statue završena je 1996. godine. Obilazimo duhovnu točku kineskog budizma kraj jezera Tai. Jezero Tai je najveće slatkovodno jezero na delti reke Jangtze i s površinom od preko 2250 kilometara kvadratnih i dubinom od 2 metara je treće najveće slatkovodno jezero u Kini, nakon Pojanga i Dongtinga. Na jezeru se nalazi oko 90 otoka različitih veličina i povezan je s Velikim Kanalom koji je među najbolje umreženim kanalima rijeka u Kini.

Hangzhou - nekadašnja prijestolnica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se na između Hangzhou zaljeva koji odvaja Šangaj i Ningbo. Povijesno značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera i jedan je od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio da održi svoje kulturne korijene. Fakultativno obilazimo Lingyin Hram - budistički hram poznatiji još i pod nazivom ''hram gdje duša odmara'' i predstavlja jedan od najbogatijih budističkih samostana u Kini s brojnim pagodama i religioznim uklesima u stijeni; Hupao ili ''Izvor Tigra koji sanja'' predstavlja izvor vode koji izbija iz kvarcita najfinijeg u Kini. Voda s ovog izvora je popularna pri spravljanju poznatog lokalnog Longjing čaja dok se sam lokalitet vezuje i za monaha Jigong čiji se posmtrni ostaci ovdje nalaze.

Shangai - jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Može se pohvaliti jedinstvenom kolonijalnom prošlošću jer su ga kolonizirali Britanci, Francuzi, Amerikanci, Njemci i Rusi izgradivši brojne trgovine, kuće i vile, ostavljajući fizičkog odraza na lokalnu arhitekturu.

Fakultativno obilazimo Oriental Pearl Tower - televizijski toranj visine 468 metara u Pudong parku okružen Yangpu mostom sa sjeveroistočne strane i Nanpu mostom s jugozapadne strane koji stvaraju sliku dva zmaja u igri s biserom. Cjelokupna struktura se oslanja na okolno zelenilo i ostavlja dojam bisera koji sjaji na postolju od žada. Waitan (The Bund) je popularni Šangajski dok odakle seže pogled na cjelokupni moderni dio grada: Jin Mao Toranj, Svjetski Trgovački centar, Ulica Nanjing - 5 kilometara dugačka ulica koja počinje na Bundu a završava se na raskrižju Jing'an Hrama. Nakon Opijumskog rata (1839-1842) Šangaj je postao luka za sklapanje pregovora i Nanjing je prva Britanska koncesija gdje je vršen uvoz raznih inozemnih dobara. Danas sadrži više od 600 trgovina i shoping centara, zanatskih trgovina i hotela. Jurimo kroz budućnost u prizorima svemirske arhitekture.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

 

1. dan: Okupljanje u zračnoj luci ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i osmjeh na licu dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu. Let iz Beograda za Peking s presjedanjem.

2. dan: Dolazak u Peking (Beijing), glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 milijuna stanovnika i od 13. stoljeća je pripadao Mongolskom carstvu. Drugi je najveći grad u Kini nakon Shanghaia i veliki je prometni centar s mnoštvom pruga, puteva i autoputova. Najznačajniji je politički, kulturni i obrazovni centar Narodne Republike Kine, dok su Shanghai i Hong Kong značajniji ekonomski centri od Pekinga. Grad koji će Vas iznenaditi svojom veličinom, brojem hramova, muzeja, restorana... Dobrodošli u Kinu, kolijevku civilizacije! Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Fakultativni obilazak Pekinga – vozimo se putem Zabranjenog grada gdje ćemo imati priliku posjetiti velebni kompleks koji se nalazi u samom centru starog djela Pekinga. Nekada je bio carska palača kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Qing (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 kvadratnih metara, sastoji se od 800 zgrada i ima oko 9999 prostorija. Nalazi se sjeverno od trga Tiananmen do kojeg se dolazi prolaskom kroz istoimena vrata. Uvršten je na UNESCO listu svjetske kulturne baštine. Nakon toga nastavljamo put prema Nebeskom hramu (Temple of Heaven), hramu posvećenom kineskom bogu neba – građevina datira iz petnaestog stoljeća, a obnovljena je u osamnaestom stoljeću. Obilazimo trg Tiananmen, prostor u srcu Pekinga s Mauzolejom osnivača kineske komunističke partije Mao Ce Tunga i veličanstvenim mramornim lavovima; grobnice Minga. Navečer  idemo na preukusnu kinesku klopu u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet do Ljetne Palače kraljice Ci Xi – nekadašnjoj carskoj rezidenciji, a danas najvećem nacionalnim parkom u Kini, površine 270 hektara. Ljetni dvorac dolazi iz 17. stoljeća, i više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Xi, kada je iskopano umjetno jezero, a po naredbi carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora. Dogradnje koje su napravljene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Nakon posjete Ljetnoj Palači dolazimo u tvornicu za obradu bisera gdje ćemo naučiti nešto više o tradicionalnoj upotrebi i uzgoju školjki i bisera koji su vezani za brojne kulturološke aspekte Kine. Povratak u Peking. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet do Kineskog zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu  paralelno jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svijetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora i predstavlja najveći kameni obrambeni objekt. Cigle sabijene zemlje, drveta i drugih materijala generalno izgrađenih duž linije u pravcu istok-zapad duž povijesnih sjevernih granica Kine zbog zaštite kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa euroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Nastavljamo prema tvornici jadeita gdje ćemo imati priliku naučiti nešto novo o ovom specifičnom mineralu i njegovoj vezi s kulturom Kine. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme u prijestolnici Kine do noćnog vlaka za Xian. Noćna vožnja.

7. dan: Dolazak u Xian u jutarnjim satima. Xian je administrativni centar pokrajine Suzhou i jedan je od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije razdoblje dinastija Dzou, Qin, Han i T'ang. Jedan od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Fakultativni obilazak grada: obilazimo muslimanski kvart gdje se nalazi jedna od najvećih džamija u Xianu izgrađene tijekom rane Ming dinastije u sklopu koje se nalazi više od 20 zgrada unutar 5 tradicionalno izgrađenih dvorišta; obilazimo i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Daci’en Hram – kompleks budističkih hramova i pagoda sagrađenih tijekom dinastije Tang (618-907). Transfer do smještaja. Noćenje.

8. dan: Fakultativni izlet u Mauzolej  cara Qin Xija i muzej ratnika terakote. Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar 40km dalje od Xiana pronašli misteriju koja i dan danas nije riješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta u svijetu. Za vrijeme vladavine Qin Xija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik pokopao ga je zajedno s njegovim konkubinama bez djece, kao i s radnicima koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote ne spominju se u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks s više tisuća ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije kopija onog drugog. Pričamo o drevnim vremenima na putu nazad u Xian. Noćenje.

9. dan: Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do noćnog vlaka za Suzhou. Noćna vožnja.

10. dan: Suzhou – jedan od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji, udaljen je 100 kilometara od Shangaia. Značajni je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanyinga. Grad se nalazi na donjem toku rijeke Yangtze na obali jezera Tai. Osnovan je 514. godine prije Krista i tijekom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na svijetu. Tijekom dinastije Ming i Qing, Suzhou je bio nacionalni ekonomski, kulturni i komercijalni centar kao i najveći grad na svijetu koji nije glavni, sve do 1860. i Taiping Pobune. Grad je poznat i pod nazivom ‘’Venecija Istoka’’ i ‘’Kineska Venecija’’ zbog svoje karakteristične arhitekture, mreže kanala, kamenih mostova, pagoda i brojnih vrtova. Fakultativni obilazak Suzhou: Lingering Garden – jedan od poznatijih kineskih vrtova u Suzhou koji je uvršten na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine koja je poznata po svojoj pejzažnoj arhitekturi. Pingjiang ulica – povijesni okrug Suzhoa koji je 2009. godine proglašen povijesno značajnom i kulturnom prijestolnicom Kine. 18 kamenih mostova krasi ovaj povijesni dio grada zbog kojeg je grad i dobio naziv ‘’Venecija Istoka’’. Tigrovo Brdo (Tiger Hill) – jedno od najljepših prirodnih formacija u Suzhou koji je svoje ime dobio po stavu bijelog tigra koji sjedi i promatra pokop poznatog Kralja Helua. U sklopu parka nalazi se Junjuan pagoda na sedam katova i muzej bonsaia. Hanshan Hram – u doslovnom prijevodu ovaj hram označava ‘’Hram Hladne Planine’’ i jedan je od najpoznatijih budističkih samostana Suzhoa. Beisi Pagoda – pagoda osmokutne forme koja se uzdiže čak devet katova gdje dostiže visinu od 76 metara a predstavlja kombinaciju gradnje cigle, kamena i drveta. Noćenje.

11. dan: Fakultativni izlet do kipa Velikog Bude u Ling Shanu i jezero Tai. Kip Velikog Bude nalazi se na južnim obroncima Longshan planine, jedan je od najvećih kipova Bude u Kini i predstavlja brončanog kipa uspravnog Bude. Kip teži više od 700 tona, visok je 88 metara, zajedno s 9 metara visokim postoljem u obliku lotusa. Izgradnja kipa završena je 1996. godine. Obilazimo duhovnu točku kineskog budizma kraj jezera Taihu . Jezero Taihu je najveće slatkovodno jezero na delti rijeke Yangtze s površinom većom od 2250 kilometara kvadratnih i dubinom od 2 metara. Treće je najveće slatkovodno jezero u Kini, nakon Poyang i Dongtinga. Na jezeru se nalazi oko 90 otoka različitih veličina i povezan je s Velikim Kanalom koji je među najbolje umreženim kanalima rijekama u Kini. Povratak u Suzhou. Noćenje.

12. dan: Napuštanje smještaja i transfer do željezničke postaje. Vožnja lokalnim vlakom do  Hangzhou. Hangzhou, nekadašnja prijestolnica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se između Hangzhou zaljeva koji odvaja Shangai i Ningbo. Povijesno značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera. Jedan je od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio održati svoje kulturne običaje. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Fakultativni obilazak Hangzhoua gdje obilazimo najpoznatije hramove, pagode i izvore Hangzhoua i divimo se tradicionalnoj kineskoj arhitekturi. Lingyin Hram – budistički hram poznatiji pod nazivom ‘’hram gdje duša odmara’’ i predstavlja jedan od najbogatijih budističkih samostana u Kini s brojnim pagodama i religioznim uklesima u stjeni. Leifeng Pagoda – originalna pagoda sagrađena 975. godine prije Krista u periodu Pet Dinastija i Deset Kraljevstava po naredbi Kralja Chan Chua povodom rođenja njegovog sina s Kraljicom Yu. Tijekom dinastije Ming napali su je japanski pirati jer su mislili da je skladište oružja i gotovo je spalili u cjelosti. Baochu Pagoda – još jedna pagoda posvećena Kralju Chu, karakteristična po tome što je izgrađena od cigle i kamena i ne sadrži unutrašnje stepenice što joj daje elegantan izgled. Hupao ili ‘’Izvor Tigra koji sanja’’ predstavlja izvor vode koji izbija iz kvarcita najfinijeg u Kini. Voda s ovog izvora je popularna kod pripravka poznatog lokalnog Longjing čaja dok se sam lokalitet veže i za monaha Ji Gong čiji se posmrtni ostaci ovdje nalaze. Povratak u smještaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni odlazak u Qinghefang ulicu, jednu od najpoznatijih i najživopisnijih ulica starog djela grada. Nalazi se na samo nekoliko stotina metara od prelijepog West Lake jezera i pripada očuvanom djelu starog grada pod površinom od 13 hektara u kome se ogleda duga povijest ovog grada. Ona objedinjuje povijesni i kulturološki karakter Hangzhoua i sadrži bezbroj starovjekovnih trgovina, zanatskih radnji, apoteka tradicionalne narodne medicine, kuća čaja i porculana. Fakultativno odlazimo u kuću čaja gdje ćemo vidjeti demonstraciju spremanja ovog napitka, ručamo u tradicionalnim restoranima i posjećujemo tradicionalnu trgovinu narodne medicine. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 15. dan: Napuštanje smještaja i transfer do željezničke stanice. Prijevoz lokalnim vlakom do Shanghai. Shangai – jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avantur i bogatstvo. Može se pohvaliti jedinstvenom kolonijalnom prošlošću jer je bio koloniziran od strane Velike Britanije, Francuske, Amerike, Njemačke i Rusije gdje su izgradili brojne trgovine, kuće i vile, ostavljajući fizički odraz na lokalnu arhitekturu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

16. dan: Idemo u fakultativni obilazak modernog djela Shangaia, obilazimo Oriental Pearl Tower – Televizijski toranj visine 468 metara u Pudong parku okružen Yangpu mostom sa sjeveroistočne strane i Nanpu mostom s jugozapadne strane koji stvaraju sliku dva zmaja u igri s biserom. Cjelokupna struktura se oslanja na okolno zelenilo i daje dojam bisera koji sjaji na postolju od žada. Waitan (The Bund) – popularni Shangaski dok s kojeg se pruža pogled na cjelokupni moderni dio grada: Jin Mao Toranj, Svjetski Trgovački Centar Shangaia... Idemo i u ulicu Nanjing, 5 kilometara dugačku ulicu koja počinje na Bundu a završava se na raskrižju Jing’an Hrama. Nakon Opijumskog rata (1839-1842) Shangai je postao luka za sklapanje pregovora, a Nanjing je prva Britanska koncesija gdje je rađen uvoz raznih stranih dobara. Danas sadrži više od 600 trgovina i shoping centara, zanatskih radnji i hotela. Jurimo kroz budućnost u prizorima svemirske arhitekture. Slobodno vrijeme. Noćenje.

17. dan: Napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i let za Beograd s presjedanjem.

18. dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

 

Polazak:  19.09.2019.

*U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

Termin →

19.09.2019.

Promo cijena:

12.480 kn

First minute cijena:

                       12.940 kn

Regularna cijena:

13.730 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)


CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin →

19.09.2019.

Promo cijena:

11.850 kn (1590€)

First minute cijena:

12.290 kn (1650€)

Regularna cijena:

13.040 kn (1750€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Promo cijena vrijedi za sve prijave do 01.04.2019. godine. Nakon First minute cijena vrijedi za prijave do dva mjeseca prije puta. Nakon toga vrijedi regularna cijena.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 26.11.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 3.000 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 8 tjedana prije polaska).

Prijavljivanje: preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Peking s uključenim pristojbama 
 • Smještaj na bazi noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima prema planu i programu puta (4 noći u Pekingu, 2 noći u Xianu, 2 noći u Suzhou, 3 noći u Hangzhou, 2 noći u Shangaiu)
 • Kartu za vlak na relaciji Peking – Xian prema planu i programu puta
 • Kartu za vlak na relaciji Xian – Suzhou prema planu i programu puta
 • Kartu za vlak na relaciji Suzhou – Hangzhou prema planu i programu puta
 • Kartu vlaka na relaciji Hangzhou – Shangai prema planu i programu puta 
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Shangai – Beograd s uključenim pristojbama 
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Organizaciju putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Vizu za Kinu
 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Transfer do i od zračne luke Beograd  

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Beijing - glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 milijuna stanovnika i od 13. stoljeća je pripadao Mongolskom carstvu. Drugi je najveći grad u Kini nakon Shangaia i veliki je prometni centar s mnoštvom pruga, putova i autoputova. Najznačajniji je politički, kulturni i obrazovni centar Narodne Republike Kine.

Xian - administrativni centar pokrajine Suzhou i jedan je od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vijreme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Dzou, Qin, Han i T'ang.

Suzhou - jedan je od većih gradova Istočne Kine u Jiangsu Provinciji, nalazi se 100 kilometara od Shangaia. Važan je ekonomski centar i drugi najveći grad svoje provincije nakon Nanjing. Grad se nalazi na donjem toku rijeke Yangtze na obali jezera Tai. Grad je osnovan 514. godine prije Krista i tijekom vladavine Han dinastije bio je jedan od deset najvećih gradova na Svijetu.

Hangzhou - nekadašnja prijestolnica Zhejiang provincije u Istočnoj Kini. Nalazi se na između Hangzhou zaljeva koji odvaja Shangai i Ningbo. Povijesno značajan grad prepun prirodnih ljepota i jezera i jedan od najljepših gradova u Kini koji je uprkos urbanom razvoju uspio održati svoje kulturno naslijeđe.

Shanghai - jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturu i bogatstvo.

 • Kina, službeno Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Ima obalu od 14 500 km i graniči s Vijetnamom, Laosom, Mjanmarom, Indijom, Butanom, Nepalom, Pakistanom, Afganistanom, Tadžikistanom, Kirgistanom, Kazahstanom, Rusijom, Mongolijom i Sjevernom Korejom. Glavni grad je Peking (Beijing). Četvrta je po veličini zemlja u svijetu i najmnogoljudnija s preko 1.5 milijardi stanovnika. Jednopartijska je država s vladajućom Komunističkom partijom Kine. Administrativno je podijeljena na 22 provincije, pet autonomnih regija, četiri općine s direktnom kontrolom i dvije regije sa specijalnim statusom (Hong Kong i Macao).
 • Vize: Za državljane Republike Hrvatske je potrebna viza. Vadi se u ambasadi u Zagrebu. Redovni postupak izdavanja vize traje 7 radnih dana te viza košta 180 kuna.
 • Zdravstvena situacija: Sanitarna situacija u Kini je dobra, bez područja na kojima bi vladale epidemije ili zarazne bolesti. Zdravstvena služba je dobro organizirana, a izbor medicinskih ustanova je širi što je i grad veći. Prilikom posjete Tibetu, zbog niskog tlaka i razrijeđenog zraka na većoj nadmorskoj visini, potrebna je posebna pažnja. Moguća je pojava poteškoća s disanjem, vrtoglavice, nervoze, ubrzanog rada srca, krvarenja iz nosa, bolova u mišićima i slično. Inače se preporučuje, pored adekvatne prehrane i laganih vježbi, sporije kretanje s manje prtljage, a u slučaju reakcije organizma na nadmorsku visinu, treba se zaustaviti i uzeti kisik. U ozbiljnijoj situaciji pomoć treba potražiti u bolnicama koje se nalaze na nižoj nadmorskoj visini. Osobama koja imaju srčana oboljenja, visok krvni tlak ili astmu ne preporučuje se putovanje na visoravan.
 • Vremenska zona: Kina se nalazi u UTC+08:00 vremenskoj zoni, odnosno + 6h u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Kina se najvećim djelom nalazi u umjerenoj klimatskoj zoni pod utjecajem monsuna. Od rujna/listopada do ožujka/travnja pušu vjetrovi iz pravca Sibira i Mongolije. Što se ide južnije, njihova snaga je manja. Izazivaju suhu i hladnu zimu i dovode do velikih temperaturnih razlika (i do 40 °C) u odnosu na jug zemlje. Ljeti, monsuni pušu s oceana donoseći topao, vlažan zrak i kiše. Veličina teritorija i raznolikost reljefa dovode do velikih razlika u klimi pojedinih dijelova zemlje. Tako, na primjer, sjeverni dio provincije Heilongjiang (sjeveroistok Kine) nema pravo ljeto, dok provincija Hainan nema zimu. Dolina Huaihe ima četiri godišnja doba. Zapadni dio Tibetanske visoravni je prekriven snijegom cijele godine, a južni dio visoravni Yunan-Guizhou ima proljetnu klimu tijekom cijele godine. Sjeverozapadni dio unutrašnjih regija Kine karakteriziraju velike oscilacije temperature u toku dana. Duž istočne obale količina padalina iznosi oko 1500 milimetara, dok u unutrašnjim, sjeverozapadnim krajevima, dostiže jedva 50 milimetara.
 • Hrana i piće: Kuhinja se bazira prvenstveno na riži, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok, kao i varijacije noodle-sa, juha i povrća. U pripremi jela se najčešće koristi sezamovo ulje, fermentirana pasta od graha, soja sos, bjeli luk, đumbir, biber, fermentirana chilli pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete pojesti u restoranima brze hrane, gdje će vas obrok koštati od 5-7€. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20€.
 • Sigurnost: Kina je država visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Kinu u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Službena valuta u Kini je Yuan (CNY) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem tečaju 1€=7,5 yuana, 1$ = 6,4 yuana. Mogu se koristiti kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card ali moramo napomenuti da se često događalo da kartice ne prolaze, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: U Kini je standardna voltaža 220 volti i koriste se tri tipa adaptera za električnu energiju: sa dva plosnata ulaska, sa tri plosnata ulaska  standardni europski koji se koristi u Hrvatskoj.