Kina

Kina

Dobrodošli u Kinu, kolijevku civilizacije!

14 dana, 8.900kn

Peking, Xi'An i Šangaj - avio karta sa svim taksama, smještaj, transferi, vodič

**Tjedna promocija – Slavimo Kinesku Novu godinu! Cijena od 9.350kn vrijedi za sve prijave od 05.02.2019. do 16.03.2019. Nakon toga vrijedi regularna cijena putovanja.

Period putovanja: 18.04. - 01.05.2019.

Upoznajemo najstariju civilizaciju na svijetu, šećemo Kineskim zidom, obilazimo Zabranjeni grad, Nebeski hram, Ptičje gnijezdo, Ljetnu palaču kraljice Tzu Chi ... Zabranjeni grad se nalazi na Tiananmen trgu u Pekingu. Skoro 500 godina služio je kao rezidencija kineskim carevima i kasnije kao ceremonijalni i politički centar kineske vlade. Danas je pretvoren u muzej i godišnje ga posjeti preko 8 milijuna ljudi.

Kineski zid je po nekim procjenama dug oko 5000 kilometara, visine između 5 i 10 metara, a širina mu je tako projektirana da četiri konjanika mogu usporedo jahati. Gradile su ga mnoge carske obitelji i konstantno produžavale. Danas predstavlja najprepoznatljiviji spomenik Kine, a dio Kineskog zida kod Badalinga godišnje posjeti preko dva milijuna turista.

Xi'An, administrativni centar pokrajine Shaanxi . Jedan od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinarstija Jou, Tzin, Han i Tang. Jedan od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Fakultativni obilazak grada: gradske zidine koje su izgrađene 1374. godine i predstavljaju jedne od najčuvanijih zidina u Kini; obilazimo i dva tornja u samom centru grada, The Bell Tower i Drum Tower; muslimansku četvrt grada a najvećom džamijom u Xi'Anu; Obilazimo i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Small Wild Goose Pagoda gdje se nalazi i jedna od najvećih fontana u Aziji. ​

Šangaj - jedan od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangtze. Najveći je prometni, trgovački i industrijski centar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Svjetski trgovački centar, šangajski muzej lociran na glavnom trgu, Yoyuan vrt - lociran u centru zabranjenog grada i oličenje je tradicionalnizma, ali obilazimo i Francusku koncesiju - dio grada nazvan '' Mala Francuska '' zbog zadržavanja svog kolonijalnog izgleda.

Fakultativni obilazak Jung'an hrama, hrama mira i spokojstva koji svjedoči o kulturi raznih razdoblja kineskih dinastija; Huxinting Tea House - sagrađena za vrijeme dinastije Ming, most koji ide u cik cak oko kuće navodno tjera zle duhove koji vrebaju u okolici, pretpostavlja se da je jedna od posljednjih autentičnih kuća čaja u Šangaju. Obilazimo i hram Bude od žada, iznajmljujemo čamac u Lu Xun parku i uživamo u spokojnosti, spajajući jin i jang na ovom predivnom mjestu. Fakultativni obilazak Zhujiajia - drevnog grada. Slobodno vrijeme koristimo za šetnju duž Huangpu rijeke i individualne aktivnosti.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan (18.04.2019): Okupljanje u zračnoj luci ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let iz Beograda s presjedanjem.

2. dan (19.04.2019): Dolazak u Peking. Glavni grad Narodne Republike Kine. Grad ima 7 milijuna stanovnika i od 13. stoljeća je pripadao Mongolskom carstvu. Grad koji će vas iznenaditi svojom veličinom, brojem hramova, muzeja, restorana... Dobro došli u Kinu, kolijevku civilizacije! Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan (20.04.2019): Rano ujutro krećemo u cjelodnevni fakultativni obilazak. Obilazimo trg Tianmen - prostor u srcu Pekinga s Mauzolejom osnivača kineske Komunističke partije Mao Zedong i veličanstvenim mramornim lavovima; Zabranjeni grad – ogromni kompleks carskih palača i budističkih hramova; grobnice Minga. Navečer idemo u neki od lokalnih restorana na ukusnu kinesku hranu. Noćenje.

4. dan (21.04.2019): Fakultativni izlet do Ljetne Palače koja je nekadašnja carska rezidencija, a danas najveći nacionalni park u Kini, površine 270 hektara. Ljetni dvorac potječe iz 17. st, a više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Xi, kada je iskopano jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora. Nadogradnje koje su izvršene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Povratak u Peking. Noćenje.

5. dan (22.04.2019): Fakultativni izlet do Kineskog zida. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5 tisuća kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu usporedno jahati na njemu. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Povratak u smještaj.  Noćenje.

6. dan (23.04.2019): Napuštanje smještaja, slobodno vrijeme do noćne vožnje za Xian. Noćna vožnja.

7. dan (24.04.2019): Dolazak u Xian u jutarnjim satima. Transfer do smještaja. Xian, administrativni centar pokrajine Shaanxi. Jedan od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star je više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinarstija Zhou, Qin, Han i Tang. Jedan od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Fakultativni obilazak grada: gradske zidine koje su izgrađene 1374. godine i predstavljaju jedne od najčuvanijih zidina u Kini; obilazimo i dva tornja u samom centru Xiana, The Bell Tower i Drum Tower; muslimansku četvrt grada s najvećom džamijom u Xianu; obilazimo i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Small Wild Goose Pagoda gdje se nalazi i jedna od najvećih fontana u Aziji. Transfer do smještaja. Noćenje.

8. dan (25.04.2019): Fakultativni izlet u Mauzolej cara Qin Shija i muzej ratnika terakote. Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar nekih 40km dalje od Xiana naletjeli na misteriju koja i dan danas nije riješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta u svijetu.  Za vrijeme vladavine Qin Shija do tada nezavisne feudalne države prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristio 700 tisuća radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik ga je pokopao zajedno s njegovim konkubinama koje nisu imale djecu, kao i one radnike koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote se ne spominju nigdje u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks s više tisuća ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije kopija onog drugog. Pričamo o davnim vremenima dok se vraćamo u Xian. Slobodno vrijeme za izlazak i provod. Noćenje.

9. dan (26.04.2019): Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do polaska za Šangaj. Noćna vožnja.

10. dan (27.04.2019): Dolazak u Šangaj. Transfer do smještaja. Šangaj – jedan od najvećih gradova Kine i morska luka na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangce. Najveći je prometni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Transfer do smještaja. Slobodan dan u Šangaju. Noćenje.

11. dan (28.04.2019): Fakultativni obilazak Šangaja:  Svjetski trgovinski centar, Šangajski muzej lociran na glavnom trgu, Yoyuan kuća – locirana u centru zabranjenog grada, oličenje je tradicionalizma, The Bund, Francuska koncesija – dio grada nazvan ‘’Mala Francuska’’ zbog zadržavanja svog kolonijalnog izgleda. Slobodno vrijeme. Izlazak u neki od barova i klubova. Noćenje.

12. dan (29.04.2019): Fakultativni obilazak Jung’an hrama, hrama mira i spokoja koji svjedoči o kulturi raznih perioda kineskih dinastija; Huxinting Tea House – sagrađen za vrijeme dinastije Ming, most koji je građen cik cak oko kuće navodno tjera zle duhove koji vrebaju u okolini, pretpostavlja se da je jedna od posljednjih autentičnih kuća čaja u Šangaju. Obilazimo i hram bude od žada, iznajmljujemo čamac u Lu Xun parku i uživamo u spokoju, spajajući yin i yang na ovom predivnom mjestu. Fakultativni obilazak Zhujiajiao - drevnoga grada. Slobodno vrijeme za šetnju duž Huangpu rijeke i individualne aktivnosti. Noćenje.

13. dan (30.04.2019): Napuštanje smještaja. Let za Beograd s presjedanjima i dužim čekanjem.

14. dan (01.05.2019): Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak:  18.04.2019.

** U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska te povratka.

Cijena putovanja:

Termin

18.04.2019.

Promo cijena*:

9.390kn

First minute cijena:

9.865kn

Regularna cijena:

10.655kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

Termin

18.04.2019.

Promo cijena*:

8.900kn (1190€)

First minute cijena:

9.350kn (1250€)

Regularna cijena:

10.100kn (1350€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

**Promo cijena vrijedi za prvih pet prijavljenih putnika.

*First minute cijena vrijedi za prijave do tri mjeseca prije puta, nakon toga vrijedi regularna cijena putovanja.

**Tjedna promocija – Slavimo Kinesku Novu godinu! Cijena od 9.350kn vrijedi za sve prijave od 05.02.2019. do 16.03.2019. Nakon toga vrijedi regularna cijena putovanja.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 05.09.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

 

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 2.250kn, a ostatak cijene putovanja uplaćuje se najkasnije 6 tjedana prije putovanja (za kartično plaćanje 8 tjedana prije).


Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • Avionsku kartu sa svim pristojbama Beograd – Peking
 • Avionsku kartu sa svim pristojbama Šangaj – Beograd
 • Prijevoz na relaciji Beijing– Xian (bez obroka)
 • Prijevoz na relaciji Xian – Šangaj (bez obroka)
 • Smještaj u hotelima prema planu i programu puta na bazi 4 noćenja u Peking (dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom)
 • Smještaj u hotelima prema planu i programu puta na bazi 2 noćenja u Xianu (dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom)
 • Smještaj u hotelima prema planu i programu puta na bazi 3 noćenja u Šangaju (dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom)
 • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Troškove vađenja vize

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biti će potvrđena nakon formiranja grupe, a najkasnije 7 dana prije putovanja.

Peking - glavni grad najmnogoljudnije države na svijetu. Glavni je kulturni, politički i prosvjetni centar zemlje. Grad bogate kraljevske prošlosti, aristokratskih hramova, parkova i palača.

Xian – administrativni centar pokrajine Shaanxi. Jedan od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Star više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanama na Putu Svile. Bio je prijestonica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Zhou, Qin, Han i Tang. Jedan je od četiri tradicionalne prijestolnice Kine.

Šangaj – jedan od najvećih gradova Kine i morska luka na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangce. Najveći je prometni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo.

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaja, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

KINA – FAKULTATIVNI IZLETI

 1. OBILAZAK PEKINGA – ZABRANJENI GRAD

Ustajemo rano ujutro da bismo krenuli u obilazak jednog od najvećih gradova u Kini, odmah posle Shangaia, grada koji je veliki politički, kulturni i obrazovni centar. Vozimo se put Zabranjenog grada gdje ćemo imati prilike posjetiti ovaj velebni kompleks koji se nalazi u samom centru starog dijela Pekinga. Nekada je bio carska palača kineskih dinastija Ming (1368-1644) i Ching (1644-1911), a danas je muzej koji se prostire na više od 720 000 metara kvadratnih, sastoji se od 800 zgrada i ima oko 9999 prostorija. Nalazi se sjeverno od trga Tiananmen do kojeg se dolazi prolaskom kroz istoimena vrata. Uvršen je na UNESCO-voj llisti svjetske kulturne baštine.

Cijena izleta: 50eur

Izlet uključuje:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • Ulaznicu za Zabranjeni Grad
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 1. LJETNA PALAČA

Današnji izlet je posvećen obilasku Ljetne Palače kraljice Ci Xi – nekadašnjoj carskoj rezidenciji a danas najvećem nacionalnim parkom u Kini, površine 270 hektara. Ljetni dvorac datira iz 17. st i više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Xi kada je iskopano umjetno jezero a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora. Dogradnje koje su izvršene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva.

Cijena izleta: 50eur

Izlet uključuje:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • Ulaznicu za Ljetnu palaču
 • korištenje dragon boat čamca
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

 

 1. OBILAZAK KINESKOG ZIDA U BADALINGU

Ustajemo rano ujutro i krećemo polako do Kineskog Zida u Badalingu. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara gdje visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu usporedno jahati na njemu. Kineski zid je najveća građevina na svijetu i proteže se od stepa srednje Azije do Žutog mora i predstavja najveći obrameni objekt napravljen od kamena, cigle sabijene zemlje, drveta i drugih materijala generalno izgrađenih duž linije u pravcu istok-zapad duž povijesnih sjevernih granica Kine radi zaštite Kineske države i carstva od racija i invazija različitih nomadskih grupa euroazijskih stepa. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi.

Cijena izleta: 70eur

Izlet uključuje:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • Ulaznicu za kineski zid
 • Žičaru do kineskog zida
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 1. XIAN CITY TOUR

Idemo u obilazak jednog od najpoznatijih povijesnih i kulturnih centara Kine. Sian je star više od 3100 godina i poznat je kao čvorište trgovine karavanima na Putu Svile. Bio je prijestolnica u vrijeme 13 dinastija, od kojih su najznačajnije epohe dinastija Dzou, Chin, Han i Tang i jedna je od četiri tradicionalne prijestolnice Kine. Obilazimo dva tornja u samom centru Siana, The Bell Tower i Drum Tower; muslimansku četvrt s najvećom džamijom u Sianu kao i dva spektakularna tornja Wild Goose Pagoda i Small Wild Goose Pagoda.

Cijena izleta: 50eur

Izlet uključuje:

 • organiziran prijevoz po određenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete

5. MUZEJ RATNIKA TERAKOTE

Fakultativni izlet u Mauzolej cara Chin Xija i muzej ratnika terakote. Davne 1974. godine zemljoradnici su otkopavajući bunar nekih 40km dalje od Siana naletjeli na misteriju koja i dan danas nije rješena. Jedno od najznačajnijih i najmisterioznijih arheoloških nalazišta u svijetu. Za vrijeme vladavine Chin Xija do tada nezavisne feudalne državice prvi put su objedinjene u veliko carstvo. Navodno, car je za potrebe izgradnje grobnice iskoristiio 700 000 radnika, kada je car umro, njegov sin i nasljednik ga je pokopao zajedno s njegovim konkubinama koje nisu imale djecu, kao i one radnike koji su znali za zakopano blago. Za razliku od grobnice, ratnici terakote se ne spominju nigdje u zapisima, njihovo otkriće je zbog toga bilo i velika senzacija čak i za stručnjake. Obilazimo kompleks sa više tisuća ratnika terakote u borbenom položaju, gdje ni jedan ratnik nije kopija onog drugog. Pričamo o drevnim vremenima dok se vraćamo u Sian.

Cijena izleta: 60eur

Izlet uključuje:

 • organiziran prijevoz po određenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete

6. SHANGAI CITY TOUR

Shangai, jedan je od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Jangze. Najveći je prometni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan je od ekološki najugroženijih gradova na sijvetu i sinonim je za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Obilazimo Svjetski trgovački centar, Yoyuan vrt lociran u centru grada koja je oličenje tradicionalizma i slobodno vrijeme provodimo u The Bund – francuskoj koncesiji, djelu grada nazvanom i ''Malom Francuskom'' zbog zadržavanja svog kolonijalnog izgleda uprkos vrisku modernizma.

Cijena izleta: 50eur

Izlet uključuje:

 • organiziran prijevoz po određenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete

7. JUNG'AN HRAM, HUXINTING KUĆA ČAJA, ZHUJIAJI DREVNI GRAD

Jung'an hram, poznatiji i kao hram mira i spokojstva svjedoči o kulturi raznih perioda kineskih dinastija. Učimo nešto više o kineskim dinastijama i o tradiciji ispijanja čaja obilaskom Huxintin kuće čaja sagrađenoj za vrijeme dinastije Ming poznatom po mostu koji ide cik cak oko kuće i koja navodno tjera zle duhove koji vrebaju u okolini i samim tim predstavlja jedno od posljednjih autentičnih kuća čaja u Shangaiu. Slobodno vrijeme provodimo u Lu Xun parku gdje možemo iznajmiti čamac i uživati u spokojnosti, spajajući jin i jang na ovom predivnom mjestu. Obilazak završavamo posjetom Zhujiaji drevnog grada, najpoznatijeg sela na vodi koji pokriva regiju od 47 kilometara kvadratnih. Najočuvaniji je drevni grad u Shangaiu i sastoji se od specifičnih drvenih mostova koji se prostiru preko potoka ovičenih vrbama i starinskim drvenim kućama. Obilazimo drevni grad i kupujemo tradicionalne suvenire.

Cijena izleta: 60eur

Izlet uključuje:

 • organiziraan prijevoz po određenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Kina, službeno Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Ima obalu od 14 500 km i graniči s Vijetnamom, Laosom, Mjanmarom, Indijom, Butanom, Nepalom, Pakistanom, Afganistanom, Tadžikistanom, Kirgistanom, Kazahstanom, Rusijom, Mongolijom i Sjevernom Korejom. Glavni grad je Peking (Beijing). Četvrta je po veličini zemlja u svijetu i najmnogoljudnija s preko 1.5 milijardi stanovnika. Jednopartijska je država s vladajućom Komunističkom partijom Kine. Administrativno je podijeljena na 22 provincije, pet autonomnih regija, četiri općine s direktnom kontrolom i dvije regije sa specijalnim statusom (Hong Kong i Macao).
 • Vize: Za državljane Republike Hrvatske je potrebna viza. Vadi se u ambasadi u Zagrebu. Redovni postupak izdavanja vize traje 7 radnih dana te viza košta 180 kuna.
 • Zdravstvena situacija: Sanitarna situacija u Kini je dobra, bez područja na kojima bi vladale epidemije ili zarazne bolesti. Zdravstvena služba je dobro organizirana, a izbor medicinskih ustanova je širi što je i grad veći. Prilikom posjete Tibetu, zbog niskog tlaka i razrijeđenog zraka na većoj nadmorskoj visini, potrebna je posebna pažnja. Moguća je pojava poteškoća s disanjem, vrtoglavice, nervoze, ubrzanog rada srca, krvarenja iz nosa, bolova u mišićima i slično. Inače se preporučuje, pored adekvatne prehrane i laganih vježbi, sporije kretanje s manje prtljage, a u slučaju reakcije organizma na nadmorsku visinu, treba se zaustaviti i uzeti kisik. U ozbiljnijoj situaciji pomoć treba potražiti u bolnicama koje se nalaze na nižoj nadmorskoj visini. Osobama koja imaju srčana oboljenja, visok krvni tlak ili astmu ne preporučuje se putovanje na visoravan.
 • Vremenska zona: Kina se nalazi u UTC+08:00 vremenskoj zoni, odnosno + 6h u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Kina se najvećim djelom nalazi u umjerenoj klimatskoj zoni pod utjecajem monsuna. Od rujna/listopada do ožujka/travnja pušu vjetrovi iz pravca Sibira i Mongolije. Što se ide južnije, njihova snaga je manja. Izazivaju suhu i hladnu zimu i dovode do velikih temperaturnih razlika (i do 40 °C) u odnosu na jug zemlje. Ljeti, monsuni pušu s oceana donoseći topao, vlažan zrak i kiše. Veličina teritorija i raznolikost reljefa dovode do velikih razlika u klimi pojedinih dijelova zemlje. Tako, na primjer, sjeverni dio provincije Heilongjiang (sjeveroistok Kine) nema pravo ljeto, dok provincija Hainan nema zimu. Dolina Huaihe ima četiri godišnja doba. Zapadni dio Tibetanske visoravni je prekriven snijegom cijele godine, a južni dio visoravni Yunan-Guizhou ima proljetnu klimu tijekom cijele godine. Sjeverozapadni dio unutrašnjih regija Kine karakteriziraju velike oscilacije temperature u toku dana. Duž istočne obale količina padalina iznosi oko 1500 milimetara, dok u unutrašnjim, sjeverozapadnim krajevima, dostiže jedva 50 milimetara.
 • Hrana i piće: Kuhinja se bazira prvenstveno na riži, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok, kao i varijacije noodle-sa, juha i povrća. U pripremi jela se najčešće koristi sezamovo ulje, fermentirana pasta od graha, soja sos, bjeli luk, đumbir, biber, fermentirana chilli pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete pojesti u restoranima brze hrane, gdje će vas obrok koštati od 5-7€. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20€.
 • Sigurnost: Kina je država visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Kinu u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Službena valuta u Kini je Yuan (CNY) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem tečaju 1€=7,5 yuana, 1$ = 6,4 yuana. Mogu se koristiti kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card ali moramo napomenuti da se često događalo da kartice ne prolaze, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: U Kini je standardna voltaža 220 volti i koriste se tri tipa adaptera za električnu energiju: sa dva plosnata ulaska, sa tri plosnata ulaska  standardni europski koji se koristi u Hrvatskoj.