Japan Proljeće

Japan Proljeće

JAPAN PROLJEĆE
Tokio, Osaka - 12 dana, avionom

POLASCI: 01.04.2019, 11.04.2019, 22.04.2019, 01.05.2019.

POSLJEDNJA DVA MJESTA! Uslijed otkaza poslednja dva mjesta za polazak 01.05.2019. po cijeni od 8.170kn + 1.495kn  (1290eur) po osobi vrijedi za sve prijave od 16.04.2019. do subote 20.04.2019.

​Vodimo vas u Japan, otočnu zemlju istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i krajolika. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći dio teritorija države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko sto aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 otoka. Japanski arhipelag sadrži 6,852 otoka od kojih su najveći Honshu, Hokkaido i Kyushu i Shikoku.

Tokio je metropola u kojoj je preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 milijuna ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad posjeti preko 5 milijuna stranih turista.
Tokio ima najveću riblju tržnicu na svijetu. Tsukiji tržnica nalazi se u središtu Tokija na kojoj se svakodnevno trguje sa 2,000 tona ribe. Lubenica spada u najskuplje voće u Japanu. Poklanjanje voća je čest običaj u Japanu. Najcjenjenije su savršeno okrugle lubenice koje dostižu cijenu od 34,650 jena, tj 419 dolara. Jela od mesa najčešće podrazumijevaju konjsko meso. Zbog visoke razine proteina i malo masnoća, konjsko meso se često može naći na japanskoj trpezi. Najčešće se konzumira sirovo, kao u jelu Basashi, sa đumbirom i češnjakom.


Muzej suvremene umjetnosti Mori jedan je od najpopularnijih institucija u Tokiju. Smješten je u tokijskoj trendi četvrti Roppongi na 52. katu nebodera koji je sagradio Minoru Mori. Ovaj muzej ne posjeduje stalnu postavku i nerijetko daje šansu mladim umjetnicima da izlažu uz velikane poput Ai Weiweia Tokujin Yoshioka ili Billa Viola. Muzej Mori može biti odlična polazna točka za obilazak živahnog, modernog Tokija.
Gejše su žene koje proučavaju drevne umjetnosti, japanski ples i glazbu. Njihovo ime u prijevodu znači djevojke umjetnosti. Uspješne gejše moraju biti graciozne, šarmantne, obrazovane, duhovite i lijepe. Osim toga, trebaju znati pjevati, plesati, biti upoznate sa slikarstvom, kaligrafijom, ceremonijom čaja, a moraju znati i svirati Šamisen, ručni bubanj, flautu i druge instrumente.

Sakura je praznik koji se radosno očekuje i proslavlja. Iščekivanje ovog događaja započinje već u veljači. Trešnja ne cvijeta u isto vrijeme svuda u Japanu, već kao plima dolazi i zahvata cijelu zemlju.Japanska trešnja, latinski naziv Prunus serrulata, tipično je drvo regije Japana, Korejskog poluotoka i Kine. Zovu je još i orijentalna, istočno-azijska ili jednostavno japanska trešnja ili sakura. Pripada soju niskog drveta, visine od osam do 12 metara. Cvjetovi japanske trešnje su bijele i ružičaste boje i imaju po pet nježnih latica. Podsjećaju na cvjetove trešnje iz našeg podneblja, samo što je drvo niže i raskošnije krošnje i što se njeni plodovi ne jedu. Tradicija dočekivanja i praćenja cvjetanja trešnje potječe još iz Heian razdoblja od 794. do 1191. Tada je počelo uzgajanje japanske trešnje zbog ljepote cvjetanja. Cvjetanje trešnje u Japanu ima mnoštvo simbola. To je odraz ljepote trenutka. Simbol prolaznosti svega, mladosti, života ... Također je nagovještaj novog buđenja, jer cvjetanje trešnje i miomiris koji se stvara nagovještavaju proljeće.U Kini se ovaj cvijet uspoređuje s ženstvenošću i ženskom stranom ljubavi.

Kyoto je bio prijestolnica Japana i carska rezidencija od 794. do 1868. godine. Nalazi se u središnjem dijelu otoka Honshu, i ima oko 2000 hramova i svetišta, a veći dio grada se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 1994. godine. Carska palača u Kyotu je stara rezidencija careva koji su ovdje boravili do 1869. godine. Restauracija je započeta 1877, a danas je ovo mjesto jedan od simbola carskog Japana i samog Kyota. Fuji je najviša planina Japana s visinom od 3776 metara Čitav Japan pripada „vatrenom pojasu Pacifika“, a sam Fuji je posljednju erupciju imao 1707. godine. Planina je stavljena na UNESCO-vu listu Svjetske baštine kao prirodno i kulturno dobro zbog različitih prirodnih fenomena kao i zbog mnogobrojnih svetišta na samoj planini. Za Fuji se vezuju mnogobrojni mitovi i misterije.

Nara je grad koji se nalazi u istoimenoj oblasti u blizini Kyota. Poznata kao "destinacija snova", stavljena je na UNESCO-vu listu Svjetske baštine, a uključuje osam hramova, svetišta i ruševina. Nara je bila prijestolnica Japana od 710. do 784. godine. U gradu ima puno jelena, koji su tijekom povijesti smatrani zaštinicima grada i palača, te i danas veliki broj ovih životinja slobodno šeta ulicama grada.
Hiroshima - je prvi grad na svijetu na koji je bačena atomska bomba 06. kolovoza 1945. godine, pred završetak Drugog svjetskog rata. Danas se u gradu nalazi Memorijalni muzej i park koji su posvećeni žrtvama, ali koji su izgrađeni i da podignu svijest o nuklearnom teroru i promoviraju mir u svijetu.
Osaka je dugo bio ekonomski centar Japana, i aglomeracija je od preko 19 milijuna ljudi. Osaka je poznata po Osaka Akvarijumu, Zoo vrtu, Universal Studiju, Umeda neboderu, Osaka zamku, mnogobrojnim parkovima, svetištima i hramovima.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1.dan: Okupljanje u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret suncu. Let QR232 u 12:00h iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Tokio.

2.dan: Let QR806 iz Dohe u 02:20h. Dolazak u Tokio u 18:40h po lokalnom vremenu, transfer metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan: Krećemo u obilazak glavnog grada "Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palaču, koja nije otvorena za posjetitelje, ali se nalazi u vrlo lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokiju gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. Obilazak velikog svetišta u parku Meiji Shrine, građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog dijela grada koji se zove Asakusa gdje se još može osjetiti atmosfera starog Japana. Tu razgledavamo jedan od najvažnijih hramova edo razdoblja, Asakusa Kanon. Za kraj dana ostavljamo Ueno park gdje ćemo se odmoriti u miru i zelenilu. Navečer obilazimo Shibuyu, dio grada poznat po shoppingu i užurbanosti na najprometnijoj cesti. Noćenje.

4.dan: Odlazak u grad Nikko lokalnim vlakom. Grad je riznica kako kulturno - povijesnih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Toshogu, grobnica osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije s umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Osim toga, možemo vidjeti i brojne pagode kao i " tajni most " preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinno-ji Budin hram. Povratak u Tokyo u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. dan:  Obilazak najveće luke Yokohame. Posjet Ramen muzeju. Zaronit ćemo u poslijeratne ulice Tokya gdje se poslužuje ramen juha, slušaju stare ploče i prate crno-bijeli prenosi sumo natjecanja. Potom slijedi odlazak u raznobojni Yamashita park ispunjen cvijećem i dolazak u najveći Chinatown Japana. Povratak u Tokyo. Noćenje.

6.dan: Napuštanje smještaja i polazak za Osaku. Po dolasku u Osaku smještaj u hostel i poludnevno razgledavanje ove interesantne metropole sa preko tisuća godina dugom poviješću. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo vidjeti dvorac Osaka, građenom u 16. stoljeću, u kome je danas smješteno nekoliko muzeja. Obilazimo Dotonbori, dio grada poznat po restoranima sa lokalnom kuhinjom. Noćenje.

7.dan: Cjelodnevni obilazak Kyota, izuzetnog grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja dio svjetske kulturne baštine. Obilazak hrama Kijomizu, dvorca Nijo, kao i hrama Kinkakuji ili Zlatnog paviljona, s vrtom koji je klasični primjer vrtne kulture iz 14. stoljeća i pripada najpoznatijim hramovima u Kyotu. Vožnja metroom do hotela. Idemo do okruga Gion u Kyotu, tradicionalnom japanskom mjestu gdje dominiraju lokalni restorani, mjesta gdje se poslužuje čaj i na kojem rade gejše. Tu je i sniman film "Sjećanja jedne gejše". Noćenje.​

8. dan: Odlazak u Naru. Cjelodnevno razgledavanje nekadašnje prijestolnice Japana, koja je poznata i po tome što se budizam ovdje prvi put počeo propovijedati i odatle se raširio po cijeloj zemlji. Organizirani obilazak sa vodičem grupe šinto svetišta Fushimi Inari Taisha. Obilazak hrama Todaiji iz 8.st., građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvijek sastoji od nekih tridesetak paviljona različitih razdoblja i stilova). U blizini se nalazi svetišta Kasuga, pravo nacionalno bogatstvo iz 8.st i Park jelena. Povratak u Osaku. Noćenje​.​

9. dan: Cjelodnevni izlet do Hiroshime, koja se nalazi na 350 kilometara od Osake. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. kolovoz 1945. godine i pogibiju više od 100 tisuća ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Mijajime i posjet crvenim Torii vratima u vodi na ovom otoku. Uživanje u svježim kamenicama i drugim morskim plodovima.  Povratak u Osaku u kasnim večernjim satima. Noćenje.​​

10 dan: Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme u Osaki do polaska za Tokio. Dolazak u Tokyo. Noćenje.

11.dan: Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Transfer metroom do aerodroma. Let QR807 iz Tokija u 22:20h za Dohu.

12.dan: Dolazak u Dohu u 04:00h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Beograd. Let QR231 iz Dohe u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:00h. Kraj putovanja.

POLASCI: 01.04.2019, 11.04.2019, 22.04.2019, 01.05.2019.

** U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

*** Svi planirani obilasci navedeni u planu i program puta kao i točna vremena polaska i povratka, ovise o objektivnim okolnostima na destinaciji i mogu biti podložni promjenama.

 

CIJENE I UVJETI:

Termin

01.04.2019.

11.04.2019.

22.04.2019.

01.05.2019.

Promo cijena:

9.845kn + 1.495kn

9.375kn + 1.495kn

10.160kn + 1.495kn

9.845kn + 1.495kn

First minute cijena:

10.160kn + 1.495kn

9.845kn + 1.495kn

10.630kn + 1.495kn

10.160kn + 1.495kn

Regularna cijena:

10.950kn + 1.495kn

10.630kn + 1.495kn

11.420kn + 1.495kn

10.950kn + 1.495kn

(Diners, Maestro i Master Erste banke do 12rata)

 

Cijena za gotovinu:

Termin

01.04.2019.

11.04.2019.

22.04.2019.

01.05.2019.

Promo cijena:

9.350kn + 1.495kn (1450€)

8.905kn + 1.495kn (1390€)

9.650kn + 1.495kn (1490€)

9.350kn + 1.495kn (1450€)

First minute cijena:

9.650kn + 1.495kn (1490€)

9.350kn + 1.495kn (1450€)

10.100kn + 1.495kn (1550€)

9.650kn + 1.495kn (1490€)

Regularna cijena:

10.400kn + 1.495kn (1590€)

10.100kn + 1.495kn (1550€)

10.850kn + 1.495kn (1650€)

10.400kn + 1.495kn (1590€)

(Uključen popust od 5% za gotovinsko plaćanje)

*PROMO cijena vrijedi za prvih pet prijavljenih putnika. Nakon toga vrijedi First Minute cijena koja vrijedi za sve prijave do tri mjeseca prije puta. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

*Za termin 11.04.2019. vrijedi First Minute cijena za sve prijave do 06.03.2019.

POSLJEDNJA DVA MJESTA! Uslijed otkaza poslednja dva mjesta za polazak 01.05.2019. po cijeni od 8.170kn + 1.495kn  (1290eur) po osobi vrijedi za sve prijave od 16.04.2019. do subote 20.04.2019.


Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 24.10.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 1.500kn, nakon formiranja grupe a najkasnije do 60 dana prije puta uplaćuje se druga rata u iznosu od 2.250kn a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta). Ostatak cijene putovanja koju je putnik obvezan platiti najkasnije 6 tjedana prije puta ne uključuje doplatu u iznosu 1.495kn (200eur), a koju putnik plaća na samom putovanju inozemnim partnerima u eurima ili dolarima (ovisno o destinaciji).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta. 

 

Cijena putovanja uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Tokio – Beograd sa svim pristojbama
 • Smeštaj na bazi 4+1 noćenja u Tokiju, u hostelu u višekrevetnim sobama prema planu i programu puta
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u Osaki, u hostelu u višekrevetnim sobama prema planu i programu puta
 • Transfere metroom do i od aerodroma prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Tokio – Nikko – Tokio prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Tokio – Yokohama – Tokio prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Tokio – Osaka prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Osaka – Kyoto – Osaka prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Osaka – Nara – Osaka prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Osaka – Hiroshima – Osaka prema planu i programu puta
 • Transfer na relaciji Osaka – Tokio prema planu i programu puta
 • Obilaske prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji


Cijena putovanja NE uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Opcionalnu doplatu za dvokrevetnu sobu – 80 eur po osobi (Prilikom prijave potrebno je odlučiti se za opciju dvokrevetne sobe. Napomena: broj soba po polasku je ograničen)
 • Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Transfer do i od zračne luke Beograd

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

Hotel Palace Japan je smještajni objekt koji se nalazi u Tokiju, u blizini metro stanice Minami – Senju Subway Station. Raspolaže dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama, s krevetima na kat. Sve sobe imaju klimu, frižider i TV, a kupaonica je zajednička na svakom katu. Hotel ima uslužnu kuhinju i servis za pranje rublja. Usluga je na bazi noćenja. http://www.palace-japan.com/english/rooms/index.html

Home Hostel Osaka je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i šesterokrevetnim sobama, sa krevetima na kat. Kupaonice su zajedničke – po katu. Usluga je na bazi noćenja. https://www.homehostel.jp/osaka/eng/facilities/

 

Tokyo je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis oblast najveća je aglomeracija na svijetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su s vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 milijuna ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad posjeti preko 5 milijuna stranih turista godišnje.

Osaka je grad u Japanu u prefekturi Osaka i treći je po veličini grad u Japanu. Povijesni je i trgovački centar Japana sa preko tisuću godina dugom poviješću. Čak je i čuveni ,,Put svile’’ vodio do Osake.

1. OBILAZAK TOKIJA

Tokio je glavni i najveći grad Japana, ali ne samo Japana već čitavog svijeta! Ako promatramo šire područje grada, Tokio je najnaseljenija aglomeracija na svijetu sa oko 38 milijuna stanovnika! Stari naziv grada je bio Edo, a promijenjen je u Tokio u 19. stoljeću i znači “istočna prijestolnica”. Na ovom mjestu je od 15. stoljeća postojalo malo ribarsko naselje a grad je počeo ubrzano da se razvija kada je car Meiji prenio prijestolnicu iz Kyota u Tokio i zvanično pod ovim imenom ima status grada od 1899. Godine. Ovaj grad je u 20. stoljeću pretrpio velike katastrofe, što prirodne što katastrofe koje su posljedice rata. Početkom 20. stoljeća pogodio ga je strašan zemljotres u kojem je poginulo oko 140 tisuća ljudi a isto tako stradao je i u II. Svjetskom ratu. Međutim poslije rata grad se počeo ponovo razvijati i čitava zemlja je dobila epitet “ekonomskog čuda” jer je već sredinom 60-tih godina bila druga ekonomija u svijetu. Tokio je bio i domaćin Olimpijskih igara 1964. a biće i domaćin ovog događaja 2020.

Jedna od glavnih atrakcija grada je hram Senso-ji, najstariji budistički hram u Tokiju. Ovaj hram predstavlja oazu duhovnosti smještena između rijeke Sumide i Tokyo SkyTree-a, u Asakusa distriktu. Posvećen je boginji milosti - Guanyin, i na ovom mjestu slušamo priču o dva velika sustava misli, šintoizmu i budizmu. Prvi podaci o hramu potiču iz 645. godine, što ga čini najstarijim hramom u Tokiju! Kako bismo bolje razumijeli japanski politički sustav i njihovu odanost i poslušnost caru odlazimo do Imperial parka opasanog srednjevjekovnim kanalom. Ukoliko se ukaže mogućnost prošetat ćemo kroz Istočni vrt a treba znati da je sam carev dvor otvoren za posjetitelje samo na dva datuma (carev rođendan 23.12. i 01.01. za Novu Godinu). Bit ćete u prilici da vidite i Meiji hram koji je posvećen caru reformatoru s kraja 19. stoljeća. Car Meiji je uhvatio priključak sa razvijen zapadnim svijetom u kratkom vremenu. Dalekosežne i temeljne promjene dale su Japanu novi izgled a car je dobio veliki hram u Tokiju. Ueno park u doba cvijetanja sakure dobiva najljepše ruho u gradu i postaje jedna od najvećih atrakcija grada. Navečer, mjesto koje se mora doživjeti je raskrižje na Shibuyi. Velika koncentracija ljudi, neonskih reklama i veselih jinglova. Prelazimo najpoznatije dijagonalno raskrižje svijeta i divimo se odanosti psa Hachika pored njegovog kipa.

2. OBILAZAK NIKKA

Uputit ćemo se u ruralni sjever Japana. Daleko od užurbane pacifičke obale je gradić Nikko. Ulazimo u velelpni hram velikog šoguna Iejasua Tokugave i zamišljamo se nad čuvenom rezbarijom „Tri mudra majmuna“- jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi. Ovaj hram je i jedan od najljepših i najživopisnijih hramova u Japanu. Izgradio ga je 1617. godine sin šoguna Iejasua Tokugave, a nadogradio njegov unuk. Veliki šogun Iejasu Tokugave je uspostavio vlast 1603. godine nakon čega je njegova obitelj nastavila vladati Japanom preko 250 godina, tj do ukidanja feudalizma 1868. godine. Upravo zbog toga ovaj hram predstavlja veliko svetište. Također, u ovom hramu možete vidjeti rijetku kombinaciju budističkih i šintoističkih elemenata. Do uspostavljanja Meiji razdoblja ovo je bila česta kombinacija, iako su u pitanju dvije religije, međutim, od 1868. godine iz hramova su uklonjeni elementi jedne od religija, pa su tako ostali ili samo budistički ili samo šintoistički. Ovo je jedan od rijetkih hramova gdje možete vidjeti obje!   Oko hrama se nalazi bajkovita šuma i staze koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. Također, u ovom gradu se nalazi i Rinno-ji hram, koji je podigao budistički svećenik u 8. stoljeću. U ovom hramu se nalaze i drveni kipovi tri planinska božanstva-Amida, Senju-Kannon i Bato-Kannon. U Nikko se nalaze brojni obrtnički dućani poput onog gdje možete uživati u stvaranju zmaja u jednom potezu.

3. OBILAZAK YOKOHAME

Odlazimo u najveću luku Japana i drugi najmnogoljudniji grad nakon Tokija. Tijekom Edo razdoblja samoizolacije Japana (1603-1867) Yokohama je, kao luka, jedina bila točka dodira sa ostatkom svijeta. Stoga se jako brzo i razvila u industrijskom Japanu i danas je to drugi najveći grad Zemlje izlazećeg Sunca.  Na dokovima grada se fotografiramo pored renoviranih skladišta i moćnih plovila. Minato Mirai zapravo znači “Luka budućnosti”. Zaista, futurističke zgrade će vas prebaciti nekoliko stoljeća unaprijed dok se ispred vas vrti Cosmo World. Atrakcije u njemu kreću se od 400-800 jena po osobi. Pored divnih cvjetnih parkova ovdje se zadržavamo i da bismo posjetili muzej ramen juhe. Upoznajemo se sa varijacijama iste juhe u ovisnosti od regija u Japanu. Zaronit ćemo u svijet poslijeratnog Japana, osjetit miris i okus ulica drvenog Tokija koji je oživljen kroz ovaj nesvakidašnji muzej. Prisutni su i stari samoposlužni aparati na kojima se može kupiti čuvena juha. Nesvakidašnji doživljaj i prilika da se vratimo u Shitamachi, stari centar Tokija. U Yokohami se nalazi i najveći Chinatown u Japanu. Japanci i Kinezi imaju isprepletenu povijest kako konflikata tako i kulturnih utjecaja. Slušamo priče o tome i ova četvrt nam prikazuje djelić Kine ni manje ni više nego u Japanu.

4. OBILAZAK KYOTA

Kyoto je grad lociran u središnjem dijelu otoka Honshu i ima populaciju od oko 1,5 milijuna ljudi. Ovaj grad je od 794. godine pa sve do XIX. stoljeća bio prijestolnica Japana i carski grad. Prvobitni naziv grada bio je Heian-kyo što znači “prijestolnica mira”. Međutim povijest Kyota je bila daleko od mirne, grad je više puta stradao u ratovima (najpoznatiji Oninski rat u XV. stoljeću). Na sreću grad je bio pošteđen stradanja u II Svjetskom ratu, mada je u prvi mah bio cilj na koji će biti bačena atomska bomba ipak je odluka “pala” na grad Nagasaki. Zbog toga je Kyoto jedan od rijetkih gradova gdje možete još uvijek vidjeti tradicionalne kuće machi.

Fushimi Inari je jedna od najviše fotografiranih turističkih atrakcija Azije. U pitanju je glavno svetište boga Inari, koji je zaštitnik riže. Ovo mjesto predstavlja pravu rapsodiju narančastih boja u šumskom zelenilu. Procjenjuje se da se ovdje nalazi oko 10.000 torii, odnosno “vrata” koja vode do hrama.  Kiyomizu hram je atrakcija koja se nalazi na proplanku i meta je hodočasnika stoljećima. Hram koji danas vidimo potiče iz 1633 godine, dok je prvobitna građevina izgrađena još u davnom VIII veku. Ovaj hram je jedinstven I zbog toga što je glavna dvorana izgrađena na masivnim drvenim stupovima bez upotrebe ijednog čavla! Zbog svoje ljepote ovaj hram je bio i užem izboru za jedno od 7 svjetskih čuda. Pored ovog hrama koji se nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine, tu je i Kinkakuji, poznatiji kao Zlatni paviljon s obzirom da je krov ovog hrama prekriven zlatnim lišćem. Prvobitno je sagrađen kao vila za šoguna Ashikaga Yoshimitsu. Nakon njegove smrti postala je zen hram i danas zen vrt okružuje ovaj blještavi paviljon koju u sebi krije neobične priče o svom savršenstvu. Nekoliko puta je spaljen do temelja, čak dva puta u Oninskom ratu u 15. stoljeću ali i u nedavnoj povijesti. Naime 1950. fanatični svećenik je zapalio hram i pokušao samoubojstvo. Hram je obnovljen 1955. godine. Također I Nijo dvorac pripada grupi od 17 spomenika koji je pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj dvorac je sagradio prvi šogun Tokugava, nadogradio ga njegov unuk a u njemu se i posljednji šogun umirovio. Nakon pada Tokugava šogunata kratko je bio carska palača a nakon toga je otvoren za javnost. Gion je četvrt u Kyotu pored rijeke gdje i dan danas rade gejše. Ove ljupke Japanke zabavljaju svoje goste plesom, igrom, zanimljivim razgovorima, služenjem čaja i sviranjem na shamisenu. Nisu blagonaklone ka blicevima turista jer restorani u Gionu predstavljaju njihova radna mjesta.

5. OBILAZAK OSAKE

Prolazeći kroz Osaku ostajemo zatečeni da je to odlično uređen grad sa gotovo 9 milijuna stanovnika. Ručamo u Dotonbori četvrti u gradu koja je poznata kao prva kuhinja Japana zbog mnogobrojnih restorana. Tu se nalazi Kani Doraku, poznati znak krabe, pored kojeg se svaki turist fotografira. Ne propustite ovdje probati i takoyaki kuglice i okonomiyaki palačinke. Grad izgleda futuristički, tu je nastao i prvi robot na svijetu, ali ćemo mi upoznati i još jednu dimenziju Osake. Posjetit ćemo unutrašnjost dvorca u Osaki koja je sada muzej iz doba samuraja. U pitanju je izuzetna građevina iz 17. stoljeća. Za dvorac je zaslužan šogun Hideyoshi Toyotomi, lukavi vladar koji je iznad svega volio žene i čaj, te je kao takav upamćen kao neobični hedonista što su izgleda od njega naslijedili i današnji stanovnici Osake koje bije isti glas. Dvorac se nalazi na 25 minuta šetnje od stanice i monumentalno se izdiže nad krošnjama sakure.

6. OBILAZAK NARE

Cjelodnevno razgledanje nekadašnje prijestolnice Japana koja je poznata I kao bastion budizma, jer se upravo odavde budizam proširio po cijeloj zemlji. Todaiji hram je najpoznatija atrakcija ne samo grada Nare već i čitave države. To je najveća drvena građevina na svijetu, iako poslije rekonstrukcije u 17. stoljeću obuhvaća samo 2/3 nekadašnjeg objekta! U hramu se nalazi i brončana, 15 metara visoka statua Bude. Ovaj grad je pored 360 tisuća stanovnika dom i za preko 1000 jelena! Prema legendi, božanstvo Takemikazuchi dojahao je u ovaj grad na jelenu koji se od tad, smatra svetom životinjom. Ubojstvo ove životinje kažnjavalo se i smrću do 1637. godine. Poslije II. Svjetskog rata, jelenima je oduzet status božanskog bića ali su tada zaštićeni kao vrsta i proglašeni kao nacionalno blago. Najviše njih se nalazi u Naru parku ali mogu se vidjeti i kako se slobodno šetaju kroz grad. Treba napomenuti i da su jeleni pored toga što su glasnici bogova i vješti kradljivci te treba čuvati svoje dragocjenosti od njih.

7. OBILAZAK HIROSHIME I OSTRVA MIYAJIMA

Grad Hiroshima koji se nalazi na nekih 300 kilometara od Kyota, danas je moderni i novoizgrađeni grad što zapanjuje uzimajući u obzir kako je ovdje 06.08.1945. eksplodirala prva atomska bomba! Tragični događaj i njegove posljedice vidjet ćemo u Muzeju mira posvećenom više od 100.000 nastradalih u ovom događaju. Također, šetat ćemo i kroz Memorijalni park, zamisliti se nad plamenom mira, saviti jednog ždrala i poslušati tužnu priču o jednoj djevojčici. Nakon toga trajektom se vozimo do Miyajima otoka. Pored najsvježijih kamenica možemo uhvatiti i snimak za pamćenje pored čuvenih plutajućih torii vrata.

NAPOMENA: SVI OBILASCI UKLJUČUJU TRANSFERE LOKALNIM I BRZIM VLAKOVIMA, ULAZNICE ZA SVE LOKALITETE I PRATITELJA GRUPE NA HRVATSKOM/SRPSKOM JEZIKU.

*Svi planirani obilasci navedeni u planu i programu puta kao i točna vremena polaska i povratka, Ovise od objektivnih okolnosti na destinaciji i mogu biti promjenjivi.

 

JAPAN 

1. OPĆI PODACI
Japan je otočna država u istočnoj Aziji smještena na lancu otoka istočno od Azijskog kontinenta, na zapadnom rubu Pacifičkog oceana sjeverno od Istočnokineskog mora. Japan čini arhipelag od više od 3000 otoka od kojih su najveća otoka: Hokkaido, Honshu, Shikoku i Kyushu koji čine više od 97% površine. Dvije japanska slova koja označavaju ime Japana znače "izvor sunca" pa se tako cijela zemlja često naziva "Zemlja izlazećeg sunca". Japan je planinska zemlja, budući da oko 80% površine čine planine. Oko 66% površine prekriveno je šumama. Po državnom uređenju Japan je ustavna parlamentarna monarhija s kraljem na čelu. Japan je deseta zemlja svijeta po broju stanovnika s nešto manje od 128 milijuna, od kojih 99% čine Japanci. Glavni grad je Tokio koji sa susjednim gradovima ima oko 32 milijuna stanovnika te je najveće metropolitansko područje svijeta.


2. VIZE
Za državljane Republike Srbije i Hrvatske nije potrebna viza. Za državljane Crne Gore i Bosne i Hercegovine potrebna je viza za Japan.


3. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Za ulazak u zemlju nije potrebna cjepiva. Situacija glede razine radioaktivnog zračenja je normalizirana (voda, tlo, zrak, hrana) i predstavlja predmet svakodnevne opsežne analize japanskih organa. Zdravstvena situacija u Japanu je zadovoljavajuća. Voda iz slavine je bakteriološki ispravna i sigurna za piće. Ipak, mi preporučujemo našim putnicima da piju flaširanu vodu.


4. VREMENSKA ZONA
Japan se nalazi u UTC + 09:00 vremenskoj zoni, odnosno + 7h u odnosu na Hrvatsku.


5. KLIMA
Japan ima umjerenu klimu i 4 izrazita godišnja doba, ali zbog velike udaljenosti od sjevera prema jugu klima varira od regije do regije. Krajnji sjever je zimi vrlo hladan, dok krajnji jug ima suptropsku klimu. Na klimu osim toga utječu sezonski vjetrovi koji pušu s kontinenta prema oceanu zimi iu suprotnom smjeru leti. Kasni lipanj i rani srpanj su kišni period (osim u Hokkaidu), kada se nad Japanom nalazi sezonska kišna fronta (Baiu zensen). U kasno ljeto i ranu jesen se iz tropskih područja niskog tlaka iznad ekvatora razvijaju tajfuni i prolaze od jugozapada prema sjeveroistoku, često donoseći obilne kiše.


6. HRANA I PIĆE
Postoje dvije japanske kuhinje - i obje su tradicionalne. Jedna je tradicionalna u pravom smislu te riječi s jelima koja su se stoljećima nalazila na trpezi prije šezdesetih godina XIX stoljeća i japanskog otvaranja prema zapadu, i druga koja zapravo predstavlja uvođenje novih sastojaka i poznatih jela pripremljenih na japanski način. Budući da je Japan otočna zemlja, u pripremanju jela široko se koriste sve vrste morske ribe, rakova i morskih plodova u svim oblicima. Kao obavezna jela na japanskoj trpezi nalaze se razne vrste juha, skoro obavezan prilog uz svako glavno jelo je bareni riža umjesto kojeg se vrlo često služi i tjestenina, dok se glavno jelo sastoji uglavnom od mesa ili ribe - kuhane, pržene ili grilovane. U pripremanju hrane koriste se i sve vrste povrća i voća, veliki broj začina od kojih je soja sos gotovo obavezan sastojak tako da je japanska hrana uglavnom vrlo bogato začinjena iu usporedbi s ostalim kuhinjama znatno slanija ali i mnogo manje masna. Vrlo često se meso, pogotovu riba, služi termički neobrađeno kao tradicionalni suši ili sashimi. Kada je riječ o cijenama obroka u restoranu, one variraju od mjesta gdje jedete. Najjeftinije obrok možete pojesti u restoranima brze hrane gdje većina Japanaca jede i gdje će vas obrok koštati od 5-7e. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 - 20e.


7.SIGURNOST
Japan vrijedi za državu visoke razine javnog reda i mira, bez rizika od oružanih sukoba i sa niskom stopom kriminala u usporedbi s drugim razvijenim zemljama. Japan je, međutim, zemlja visokog rizika od prirodnih nepodoga.


8. ODJEĆA
Bilo putovati u Japan u proljeće ili jesen, preporuča se slojevito odijevanje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.


9. LOKALNA VALUTA
Službena valuta u Japanu je jananski jen (JPN, Yen) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno.
Prema posljednjem tečaju 1e = 125 jen, 1 $ = 103 jen-a. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card au bankomatima kartice s oznakom Cirrus, PLUS, Maestro i Visa Electron ali moramo napomenuti da se često događalo da platne kartice ne prolaze u Japanu, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.


10. STRUJA
Potrebno je ponijeti adapter za električnu energiju. Struja u Japanu je 100 volti (Amerika 120V, Europa 230V). Adapter je sa 2 tanka plosnata ulaza.

Hotel Palace Japan je smještajni objekt koji se nalazi u Tokiju, u blizini metro stanice Minami – Senju Subway Station. Raspolaže dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama, s krevetima na kat. Sve sobe imaju klimu, frižider i TV, a kupaonica je zajednička na svakom katu. Hotel ima uslužnu kuhinju i servis za pranje rublja. Usluga je na bazi noćenja. http://www.palace-japan.com/english/rooms/index.html

Home Hostel Osaka je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i šesterokrevetnim sobama, sa krevetima na kat. Kupaonice su zajedničke – po katu. Usluga je na bazi noćenja. https://www.homehostel.jp/osaka/eng/facilities