Japan, Južna Koreja, Kina

Japan, Južna Koreja, Kina

Putovanje u Japan, Južnu Koreju i Kinu

12 dana – Tokio, Seul, Peking – 10.360 kn  (uključene avio karte, pristojbe, smještaj, transferi)

Polasci: 26.04.2019, 20.05.2019.

Vodimo vas na putovanje u Japan, otočnu zemlju istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh.

Iz Japana upućujemo se prema Južnoj Koreji i Seulu – drugog najvećeg megalopolisa na svijetu s preko 25 milijuna stanovnika. Obilazak atrakcija grada i poznatog DMZ-a.

Iz Seula letimo za Peking i vrijeme provodimo obilazeći najveće znamenitosti grada – Zabranjeni grad, staru Carsku rezidenciju, trg Tienamen, grobnice Ming... Vrijeme provodimo i na magičnom Kineskom zidu i u Ljetnoj palači kraljice Ci Xi.

Tokio je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis područje je najveća aglomeracija na svijetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 milijuna ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad posjeti preko 5 milijuna stranih turista. Tokio ima najveću riblju tržnicu na svijetu. Tsukiji tržnica nalazi se u centru Tokija na kojoj se svakodnevno trguje s 2,000 tona ribe. Lubenica spada u najskuplje voće u Japanu. Poklanjanje voća je čest običaj u Japanu. Najcjenjenije su savršeno okrugle lubenice koje dostižu cijenu od 34,650 jena, tj 419 dolara. Jela od mesa najčešće podrazumijevaju konjsko meso. Zbog visokog nivoa proteina i malo masnoća, konjsko meso se često može naći na japanskoj trpezi. Najčešće se konzumira sirovo, kao u jelu Basashi, s đumbirom i češnjakom.

Muzej suvremene umjetnosti Mori jedan je od najpopularnijih institucija u Tokiju. Smješten je u tokijskoj trendi četvrti Roppongi na 52. katu nebodera koji je sagradio Minoru Mori. Ovaj muzej ne posjeduje stalnu postavku i nerijetko daje šansu mladim umjetnicima da izlažu uz velikane poput Ai Weiweia Tokujin Yoshioka ili Billa Viola. Muzej Mori može biti odlična polazna točka za obilazak živahnog, modernog Tokija.

U Seulu, drugom najvećem megalopolisu na svijetu s preko 25 milijuna stanovnika, obilazimo Changdeokung palaču, Haseong tvrđavu, Džongmio hram, Namasanseong i Grobnice dinastije Joseon. Posjećujemo i Seulski toranj i Banpo most koji predstavlja svojevrsnu fontanu preko rijeke Han. Seul se nalazi na rijeci Han i ima povijest dugu preko dvije tisuće godina. Osnivanje grada veže se za Baekje, jedno od tri kraljevstva Koreje. Regija glavnog grada ima pet lokaliteta koja se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske kulturne baštine.

Na ovom putovanju upoznajemo najstariju civilizaciju na svijetu, šetamo Kineskim zidom, obilazimo Zabranjeni grad, Nebeski hram, Ptičje gnjezdo, Ljetnu palaču kraljice Ci Xi...Zabranjeni grad se nalazi na Tienamen trgu u Pekingu. Skoro 500 godina služio je kao rezidencija kineskim carevima i kasnije kao ceremonijalni i politički centar kineske vlade. Danas je pretvoren u muzej i godišnje ga posjeti preko 8 milijuna ljudi.

Kineski zid je po nekim procjenama dug oko 5000 kilometara, visine između 5 i 10 metara, a širina mu je tako projektirana da četiri konjanika mogu paralelno jahati. Gradile su ga mnoge carske porodice i konstantno produžavale. Danas predstavlja najprepoznatljiviji spomenik Kine, a dio Kineskog zida kod Badalinga godišnje posjeti preko dva milijuna turista. Nasmijano pleme Vas vodi na nezaboravno putovanje u Japan, Južnu Koreju i Kinu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Plan i program putovanja za polazak 26.04.2019.:

1.dan (26.04.2019): Okupljanje u zračnoj luci ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu dva sata prije leta. Let QR232 u 12:00h za Dohu. Priče o egzotičnim krajevima i osmjeh na licu dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu. Dolazak u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu i presjedanje na let do Tokia.

2.dan (27.04.2019): Let QR806 za Tokio u 02:20h. Dolazak u Tokio u 18:40h po lokalnom vremenu, vožnja metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (28.04.2019): Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palaču, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokiu gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. Obilazak velikog svetišta u parku Meiji Shrine (Meiji hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog djela grada koji se zove Asakusa gdje se još uvijek može osjetiti atmosfera starog Japana. Tu razgledavamo jedan od najvažnijih hramova Edo ili Tokugawa razdoblja, Asakusa Kannon. Za kraj dana ostavljamo Ueno park gdje ćemo se u miru i zelenilu odmoriti. Navečer obilazimo Shibuyu, dio grada poznat po shopingu i užurbanosti na najprometnijem raskrižju. Noćenje.

4.dan (29.04.2019): Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vlakom. Grad je riznica kako kulturno- povijesnih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu koji je jedan od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega nalaze se brojne prostorije s umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Također možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daiya. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokio u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5.dan (30.04.2019): Transfer do zračne luke i let za Južnu Koreju. Dolazak u Seoul, glavni grad Južne Koreje. Transfer do smještaja i slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (01.05.2019): Fakultativni obilazak Seoula – drugog najvećeg megalopolisa na svijetu s preko 25 milijuna stanovnika. Nalazi se na rijeci Han i ima povijest dugu dvije tisuće godina. Osnivanje grada veže se za Baekje, jedno od tri kraljevstva Koreje. Regija glavnog grada ima pet lokaliteta koja se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine: Changdeokgung palača, Hwaseong tvrđava, Jongmyo hram, Namhasanseong šuma i Grobnice dinastije Joseon. Posjećujemo i Seulski toranj i Banpo most koji predstavlja svojevrsnu fontanu preko rijeke Han. Noćenje.

7.dan (02.05.2019): Fakultativni izlet u takozvani DMZ – demilitarizirana zona koja predstavlja „ničiju zemlju” između Sjeverne i Južne Koreje koja je oformljena nakon završetka rata. Postoji četiri tunela koji povezuju ove dvije zemlje, a pretpostavlja se da ih ima i više, prema nekim izvorima ima ih preko 20. Na turi ćemo posjetiti treći tunel u Panmunjonu, kao i zgrade vojske Južne Koreje, Ujedinjenih Naroda i Sjedinjenih Američkih država. Povratak u Seul. Noćenje.

8.dan (03.05.2019): Transfer do zračne luke i let za Kinu. Dolazak u Peking (Beijing), grad koji će vas iznenaditi svojom veličinom, brojem hramova, muzeja, restorana... Dobro došli u Kinu, kolijevku civilizacije! Transfer do smještaja. Noćenje.

9.dan (04.05.2019): Fakultativni obilazak grada -  Zabranjeni  grad i stara Carska rezidencija, trg Tiananmen, muzej Revolucije, grobnice Ming, memorijalni muzej Mao Tse Tung... Noćenje.

10.dan (05.05.2019): Fakultativni izlet do Ljetne Palače koja je nekadašnja carska rezidencija, a danas najveći nacionalni park u Kini, površine 270 hektara. Ljetni dvorac datira iz 17. stoljeća, a više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Xi, kada je iskopano umjetno jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora. Dogradnje koje su napravljene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Povratak u Peking. Noćenje.

11.dan (06.05.2019): Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Fakultativni izlet do Kineskog zida. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu paralelno jahati na njemu. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Povratak i transfer do zračne luke u večernjim satima.

12.dan (07.05.2019): Let QR895 za Dohu u 01:50h. Dolazak u Dohu u 05:40h i presjedanje na let QR231 za Beograd u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:00h. Kraj putovanja.

Plan i program putovanja za polazak 20.05.2019.:

1.dan (20.05.2019): Okupljanje u zračnoj luci ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu dva sata prije leta. Let QR232 u 12:00h za Dohu. Priče o egzotičnim krajevima i osmjeh na licu dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu. Dolazak u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu i presjedanje na let do Tokia.

2.dan (21.05.2019): Let QR806 za Tokio u 02:20h. Dolazak u Tokio u 18:40h po lokalnom vremenu, vožnja metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (22.05.2019): Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palaču, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokiu gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. Obilazak velikog svetišta u parku Meiji Shrine (Meiji hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog djela grada koji se zove Asakusa gdje se još uvijek može osjetiti atmosfera starog Japana. Tu razgledavamo jedan od najvažnijih hramova Edo ili Tokugawa razdoblja, Asakusa Kannon. Za kraj dana ostavljamo Ueno park gdje ćemo se u miru i zelenilu odmoriti. Navečer obilazimo Shibuyu, dio grada poznat po shopingu i užurbanosti na najprometnijem raskrižju. Noćenje.

4.dan (23.05.2019): Fakultativni odlazak u grad Nikko lokalnim vlakom. Grad je riznica kako kulturno- povijesnih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu koji je jedan od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega nalaze se brojne prostorije s umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Također možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daiya. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokio u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5.dan (24.05.2019): Transfer do zračne luke i let za Južnu Koreju. Dolazak u Seoul, glavni grad Južne Koreje. Transfer do smještaja i slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (25.05.2019): Fakultativni obilazak Seoula – drugog najvećeg megalopolisa na svijetu s preko 25 milijuna stanovnika. Nalazi se na rijeci Han i ima povijest dugu dvije tisuće godina. Osnivanje grada veže se za Baekje, jedno od tri kraljevstva Koreje. Regija glavnog grada ima pet lokaliteta koja se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine: Changdeokgung palača, Hwaseong tvrđava, Jongmyo hram, Namhasanseong šuma i Grobnice dinastije Joseon. Posjećujemo i Seulski toranj i Banpo most koji predstavlja svojevrsnu fontanu preko rijeke Han. Noćenje.

7.dan (26.05.2019): Fakultativni izlet u takozvani DMZ – demilitarizirana zona koja predstavlja „ničiju zemlju” između Sjeverne i Južne Koreje koja je oformljena nakon završetka rata. Postoji četiri tunela koji povezuju ove dvije zemlje, a pretpostavlja se da ih ima i više, prema nekim izvorima ima ih preko 20. Na turi ćemo posjetiti treći tunel u Panmunjonu, kao i zgrade vojske Južne Koreje, Ujedinjenih Naroda i Sjedinjenih Američkih država. Povratak u Seul. Noćenje.

8.dan (27.05.2019): Transfer do zračne luke i let za Kinu. Dolazak u Peking (Beijing), grad koji će vas iznenaditi svojom veličinom, brojem hramova, muzeja, restorana... Dobro došli u Kinu, kolijevku civilizacije! Transfer do smještaja. Noćenje.

9.dan (28.05.2019): Fakultativni obilazak grada -  Zabranjeni  grad i stara Carska rezidencija, trg Tiananmen, muzej Revolucije, grobnice Ming, memorijalni muzej Mao Tse Tung... Noćenje.

10.dan (29.05.2019): Fakultativni izlet do Ljetne Palače koja je nekadašnja carska rezidencija, a danas najveći nacionalni park u Kini, površine 270 hektara. Ljetni dvorac datira iz 17. stoljeća, a više puta je dograđivan. Posljednji put za vrijeme carice Ci Xi, kada je iskopano umjetno jezero, a po nalogu carice i brod na obali jezera koji nikada nije zaplovio jer je izgrađen od mramora. Dogradnje koje su napravljene za vrijeme ove carice ubrajaju se u vrhunska dostignuća kineske arhitekture i građevinarstva. Povratak u Peking. Noćenje.

11.dan (30.05.2019): Napuštanje smještaja u jutarnjim satima. Fakultativni izlet do Kineskog zida. Kineski zid se proteže u pravcu istok-zapad u dužini od 5000 kilometara. Visina zida iznosi 10 metara, a širina mu je projektirana tako da četiri konjanika mogu paralelno jahati na njemu. Uživamo u pogledu sa zida, slušamo priče, kupujemo originalne kineske suvenire od porculana, svilu, slike i divimo se ovoj neobičnoj zemlji, ljudima i kulturi. Povratak i transfer do zračne luke u večernjim satima.

12.dan (31.05.2019): Let QR895 za Dohu u 01:50h. Dolazak u Dohu u 05:40h i presjedanje na let QR231 za Beograd u 06:35h. Dolazak u Beograd u 11:00h. Kraj putovanja.

Polazak:  26.04.2019, 20.05.2019.

*U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

Termin →

26.04.2019.

20.05.2019.

First minute cijena:

7.750 kn + 3.000 kn

7.750 kn + 3.000 kn

Regularna cijena:

8.525 kn + 3.000 kn

8.525 kn + 3.000 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)


CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin →

26.04.2019.

20.05.2019.

First minute cijena:

7.360 kn + 3.000 kn =

10.360 kn (1390€)

7.360 kn + 3.000 kn =

10.360 kn (1390€)

Regularna cijena:

8.100 kn + 3.000 kn =

11.100 kn (1490€)

8.100 kn + 3.000 kn =

11.100 kn (1490€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First minute cijena vrijedi za prijave do dva mjeseca prije puta. Nakon toga vrijedi regularna cijena.

*First minute cijena za polazak 20.05.2019. vrijedi za sve prijave od 25.03.2019. do 05.04.2019.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 01.12.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 1.500 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 8 tjedana prije polaska). Ostatak cijene putovanja koju je putnik obvezan platiti najkasnije 6 tjedana prije polaska ne uključuje doplatu u iznosu 400€, a koju putnik plaća na samom putovanju inozemnim partnerima na destinaciji. 

Prijavljivanje: preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd – Tokio
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Tokio – Seul
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Seul – Peking
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Peking – Beograd
 • Smještaj na bazi noćenja u višekrevetnim sobama u hostelima prema planu i programu puta (3 noći Tokio, 3 noći Seul, 3 noći Peking)
 • Lokalne transfere i transfere između gradova prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplatu za dvokrevetnu sobu u hostelu – 180 € po osobi
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • prijevoz do i od zračne luke Budimpešta
 • Vize

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ako je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ako neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ako postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi hoće li kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ako ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hostel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/4, 1/6, 1/12 s etažnim kupaonicama. Putnici koji se odluče za doplatu za dvokrevetne sobe biti će 1/2 sobe u hostelima s etažnim kupaonicama. Usluga u hostelima je na bazi noćenja. Imena smještaja bit će potvrđena najkasnije tjedan dana prije puta.

Tokyo je glavni grad Japana, a Tokio Metropolis područje je najvećih aglomeracija na svijetu i sastoji se od preko 26 gradova i 8 sela koji su vremenom srasli u jedan grad. U njoj živi preko 35 milijuna ljudi. Mnogobrojni muzeji, kultura i religija su jedan od razloga zbog kojih ovaj grad posjeti preko 5 milijuna stranih turista.

Seoul je glavni grad Južne Koreje i drugi najveći megalopolis na svijetu. Poznat je kao moderan grad s tradicionalnim hramovima i palačama ali i modernim arhitektonskim dostignućima.

Beijing - glavni grad najmnogoljudnije države na svijetu. Glavni je kulturni, politički i prosvjetni centar zemlje. Grad bogate kraljevske prošlosti, aristokratskih hramova, parkova i palača.

JAPAN

 • Japan je otočna država u istočnoj Aziji smještena na lancu otoka istočno od Azijskog kontinenta, na zapadnom rubu Pacifičkog oceana sjeverno od Istočnog kineskog mora. Japan čini arhipelag od više od 3000 otoka od kojih su najveći otoci: Hokkaido, Honshu, Shikoku i Kyushu koji čine više od 97% površine. Dva japanska slova koja označavaju ime Japana znače "izvor sunca" pa se tako cijela zemlja često naziva "Zemlja izlazećeg sunca". Japan je planinska zemlja, budući da oko 80% površine čine planine. Oko 66% površine prekriveno je šumama. Po državnom uređenju Japan je ustavna parlamentarna monarhija s carem na čelu. Japan je deseta zemlja svijeta po broju stanovnika s nešto manje od 128 milijuna, od kojih su 99%  Japanci. Glavni grad je Tokio koji sa susjednim gradovima ima oko 32 milijuna stanovnika te je najveće metropolitansko područje svijeta.
 • Vize: Za državljane Republike Srbije i Hrvatske nije potrebna viza. Za državljane Crne Gore i Bosne i Hercegovine potrebna je viza za Japan.
 • Zdravstvena situacija: Za ulazak u zemlju nije potrebno cjepivo. Situacija u pogledu nivoa radioaktivnog zračenja je normalizirana (voda, zemlja, zrak, hrana) i predstavlja predmet svakodnevne opsežne analize japanskih organa. Zdravstvena situacija u Japanu je zadovoljavajuća. Voda iz slavine je bakteriološki ispravna i sigurna za piće. Ipak, preporučujemo našim putnicima da piju flaširanu vodu.
 • Vremenska zona: Japan se nalazi u UTC+09:00 vremenskoj zoni, odnosno + 7h u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Japan ima umjerenu klimu i 4 izrazita godišnja doba, ali zbog velike udaljenosti od sjevera prema jugu klima varira od regije do regije. Krajnji sjever je zimi vrlo hladan, dok krajnji jug ima suptropsku klimu. Na klimu osim toga utječu sezonski vjetrovi koji pušu s kontinenta prema oceanu zimi i u suprotnom smjeru ljeti. Kasni lipanj i rani srpanj su kišni period (osim u Hokkaidu), kada se nad Japanom nalazi sezonska kišna fronta (baiu zensen). U kasno ljeto i ranu jesen se iz tropskih područja niskog pritiska iznad ekvatora razvijaju tajfuni i prolaze od jugozapada prema sjeveroistoku, često donoseći obilne kiše.
 • Hrana i piće: Postoje dvije japanske kuhinje – i obje su tradicionalne. Jedna  je tradicionalna u pravom smislu te riječi s jelima koja su se stoljećima nalazila na stolu prije šezdesetih godina XIX. stoljeća i japanskog otvaranja prema zapadu, i druga koja zapravo predstavlja uvođenje novih sastojaka i poznatih jela pripremljenih na japanski način. Budući da je Japan otočna zemlja, u pripremanju jela široko se koriste sve vrste morske ribe, rakova i morskih plodova u svim oblicima. Kao obavezna jela na japanskom stolu nalaze se razne vrste juha, skoro obavezan prilog uz svako glavno jelo je kuhana riža umjesto koje se vrlo često služi i tjestenina, dok se glavno jelo sastoji uglavnom od mesa ili ribe – kuhane, pržene ili grilane. U pripremanju hrane koriste se i sve vrste povrća i voća, veliki broj začina od kojih je soja sos gotovo obavezan sastojak tako da je japanska hrana uglavnom veoma bogato začinjena i u usporedbi s ostalim kuhinjama znatno slanija ali i manje masna. Veoma često se meso, pogotovo riba, služi termički neobrađeno kao tradicionalni sushi ili sashimi. Kada je riječ o cijenama obroka u restoranu, one variraju od mjesta gde jedete. Najjeftiniji obrok možete pojesti u restoranima brze hrane gdje većina Japanaca jede i gdje će vas obrok koštati od 5-7€. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20€.
 • Sigurnost: Japan je država visokog nivoa javnog reda i mira, bez rizika od oružanih sukoba i s niskom stopom kriminala u usporedbi s drugim razvijenim zemljama. Japan je, međutim, zemlja visokog rizika od prirodnih nepogoda.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Japan u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo ponijeti udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Službena valuta u Japanu je japanski jen (JPN, Yen) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem tečaju 1€ = 125 jen, 1$ = 103 jen-a. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card a u bankomatima kartice s oznakom Cirrus, PLUS, Maestro i Visa Electron ali moramo napomenuti da se često događa da platne kartice ne prolaze u Japanu, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: Potrebno je ponijeti adapter za električnu energiju. Struja u Japanu je 100 volti (Amerika 120V, Europa 230V) . Adapter je s 2 tanka pljosnata ulaza.

JUŽNA KOREJA

 • Južna Koreja je država smještena na južnom dijelu Korejskog poluotoka, na istoku Azije i službeno je poznata kao Republika Koreja. Sa sjeverne strane graniči sa Sjevernom Korejom i to je jedina kopnena granica koja je duga 243km. Na zapadu se nalazi Žuto, na jugu Istočnokinesko, a na istoku Japansko more. Glavni grad je Seul.
 • Vize: Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za boravak do 90 dana.
 • Zdravstvena situacija: Za ulazak u zemlju nije potrebno cjepivo. Zdravstvena situacija je na zadovoljavajućem nivou, ali putnicima preporučujemo da piju flaširanu vodu. Iako se ne traži posjedovanje zdravstvenog osiguranja, preporučuje se putno osiguranje, jer su cijene zdravstvenih usluga visoke. Primjetna je tendencija porasta nivoa zagađenja zraka tzv. finom prašinom (’’yellow dust’’). Ovi nivoi se mjere svakodnevno, o čemu se stanovništvo obavještava putem sredstava javnih informacija i odgovarajućih internet aplikacija. U slučaju vrijednosti koje se smatraju nepovoljnim za zdravlje, sugerira se nošenje zaštitne maske, koje su jeftine i lako dostupne (ljekarne, dragstori, tržni centri, zračne luke, autobusne i željezničke stanice).
 • Vremenska zona: Južna Koreja se nalazi u UTC+09:00 vremenskoj zoni, odnosno + 7h u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Južna Koreja ima vlažnu kontinentalnu/suptropsku klimu sa suhom zimom. Seul ima temperaturnu klimu s 4 izrazita godišnja doba i razlike između ljetnih i zimskih temperatura su ekstremne. Tijekom ljeta, utjecaj tlaka zraka donosi toplo, vlažno vrijeme s temperaturama preko 35 stupnjeva, dok je zimski period pod utjecajem hladnih strujanja zraka struja iz Sibira, gdje temperatura pada i do minus 20 stupnjeva. Monsunski period je karakterističan za period od lipnja do rujna.
 • Hrana i piće: Koreanska kuhinja predstavlja svojevrstan miks društvenih i političkih promjena, gdje se primjećuje raspon od drevnih agrikulturnih i nomadskih tradicija na jugu, kuhinja se bazira prvenstveno na riži, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok. U pripremi jela se najčešće koristi sezamovo ulje, fermentirana pasta od graha, soja sos, sol, češnjak, đumbir, biber, fermentirana čili pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete pojesti u restoranima brze hrane gdje će vas obrok koštati od 5-7€. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20€.
 • Sigurnost: Južna Koreja je država visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti oprezan prilikom posjete DMZ (demilitariziranoj zoni/granici sa Sjevernom Korejom) kao i na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Južnu Koreju u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo ponijeti udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Službena valuta u Južnoj Koreji je južnokorejski von (KRW, won) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem tečaju 1€ = 1256 vona, 1$ = 1066 vona. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card ali moramo napomenuti da se često događalo da platne kartice ne prolaze, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: Nije potrebno ponijeti adapter za električnu energiju. Struja u Južnoj Koreji je 220 volti i možete koristiti naše standardne punjače.

KINA

 • Kina, službeno Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji. Ima obalu od 14 500 km i graniči s Vijetnamom, Laosom, Mianmarom, Indijom, Butanom, Nepalom, Pakistanom, Afganistanom, Tadžikistanom, Kirgizijom, Kazahstanom, Rusijom, Mongolijom i Sjevernom Korejom. Glavni grad je Peking. Četvrta je po veličini zemlja u svijetu i najmnogoljudnija s preko 1.5 milijardi stanovnika. Jednostranačka je država s vladajućom Komunističkom partijom Kine. Administrativno je podijeljena na 22 provincije, pet autonomnih regija, četiri općine s direktnom kontrolom i dvije regije sa specijalnim statusom (Hong Kong i Macao).
 • Vize: Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Kinu.
 • Zdravstvena situacija: Zdravstvena situacija u Kini je dobra, bez područja na kojima bi vladale epidemije ili zarazne bolesti. Zdravstvena služba je dobro organizirana, a izbor medicinskih ustanova je širi što je i grad veći. Prilikom posjete Tibetu, zbog niskog tlaka i razrijeđenog zraka na nadmorskoj visini platoa, neophodna je posebna pažnja. Moguća je pojava poteškoća s disanjem, vrtoglavice, nervoze, ubrzan rad srca, krvarenja iz nosa, bolovi u mišićima i slično. Inače se preporučuje, pored adekvatne ishrane i laganih vježbi, sporije kretanje s manje prtljaga, a u slučaju reakcije organizma na nadmorsku visinu, treba se zaustaviti i uzeti kisik. U ozbiljnijoj situaciji pomoć treba potražiti u bolnicama koje se nalaze na nižoj nadmorskoj visini. Osobama  koja imaju srčana oboljenja, visok krvni tlak ili astmu ne preporučuje se putovanje na plato.
 • Vremenska zona: Kina se nalazi u UTC+08:00 vremenskoj zoni, odnosno + 6h u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Kina se najvećim dijelom nalazi u umjerenoj klimatskoj zoni pod utjecajem monsuna. Od rujna/listopada do ožujka/travnja pužu vjetrovi iz pravca Sibira I Mongolije. Što se ide južnije, njihova snaga je manja. Izazivaju suhu i hladnu zimu i dovode do velikih temperaturnih razlika (i do 40 stupnjeva) u odnosu na jug zemlje. Ljeti, monsun puše s oceana donoseći topao, vlažan zrak i kiše. Veličina teritorija i raznolikost reljefa dovode do velikih razlika u klimi pojedinih dijelova zemlje. Tako, na primjer, sjeverni dio provincije Heilongjiang (sjeveroistok Kine) nema pravo ljeto, dok provincija Hainan nema zimu. Dolina Huaihe ima četiri godišnja doba. Zapadni dio Tibetanske visoravni je prekriven snijegom cijele godine, a južni dio visoravni Yunan-Guizhou ima proljetnu klimu tijekom cijele godine. Sjeverozapadni dio unutrašnjih regija Kine karakterizira velika oscilacija temperature u tijeku dana. Duž istočne obale količina padalina iznosi oko 1500 milimetara, dok u unutrašnjim, sjeverozapadnim krajevima, dostiže jedva 50 milimetara.
 • Hrana i piće: Kuhinja se bazira prvenstveno na riži, povrću i mesu koji se služe uz raznovrsne priloge uz svaki obrok, kao i varijacije nudli, juha i povrća. U pripremi jela se najčešće koristi sezamovo ulje, fermentirana pasta graha, soja sos, sol, češnjak, đumbir, biber, fermentirana čili pasta i kupus. Najjeftiniji obrok možete pojesti u restoranima brze hrane gdje će vas obrok koštati od 5-7€. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 – 20€.
 • Sigurnost: Kina je država visokog nivoa javnog reda i mira, ali svakako treba biti na oprezu od sitnih kriminalaca i krađe.
 • Odjeća: Bilo da putujete u Južnu Koreju u proljeće ili jesen, preporučuje se slojevito oblačenje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo ponijeti udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.
 • Lokalna valuta: Službena valuta u Kini je Juan (CNY) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno. Prema posljednjem tečaju 1e=7,5 juana, 1$ = 6,4 juana. Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card ali moramo napomenuti da se često događalo da platne kartice ne prolaze, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.
 • Struja: U Kini je standardna voltaža 220 volti i koriste se tri tipa adaptera za električnu energiju: s dva pljosnata ulaska, s tri pljosnata ulaska i standardni europski koji se koristi u Hrvatskoj.