Indija i Nepal

Indija i Nepal

Indija i Nepal - New Delhi, Jaipur, Pushkar, Kathmandu, Pokhara - Velika avantura po Južnoj Aziji, putevima hinduizma, Radžastana, indijskih vlakova, budizma, hramova, prirode i planina!

Polazak: 17.02.2020. 

20 dana - avio karta sa svim pristojbama, transferi, smještaj, vodič - 8.890 kn

Indiju je gotovo nemoguće opisati riječima. Zemlja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zemlja koju svakako treba vidjeti i doživjeti. Kaleidoskopsko putovanje koje će preopteretiti sva vaša osjetila i promijeniti pogled na svijet.


Nestvarna fuzija boja, okusa, mirisa, zvukova i prizora-šafran, raspjevani ljudi, rikše, sanskrt, prastari hramovi, joga, svileni sariji, kriket, OM, nasmijana djeca, čaj od đumbira s limunom i medom, pun mjesec u ožujku, masala začini, karavani deva, cvijet banane, ayurvedske masaže, mlijeko od kokosa, budistički samostani, Šiva, oslikani slonovi, Arapsko more, Kumamela festival, svježe cijeđeni sok od manga, monsuni, Bolywood, Holly festival, Indijski ocean, cvijeće u Gangu, portugalske katedrale, krave po ulicama, sirotinjski kvartovi, raskošne palače, pustinja, prašuma, krov svijeta, pješčane plaže bez kraja. Sve to i još mnogo nevjerojatnih pojava čine zemlju čuda.

Delhi – Zaprepaštenje! Dobrodošli u novi svijet! Obilazak starog željezničkog kolodvora (Old Railway Station), Starog bazara (Old Bazaar), Vrata Indije (India Gate), Lotusov hram (Lotus Temple), Crvene tvrđave (Red Fort)… Prvi dodir drugačije civilizacije, prvi kontakt sa Hindusima, prva hrana na ulicama prijestolnice Indije. U Agri nas čeka čuveni Taj Mahal, prelijepo zdanje od bijelog mramora koje je šah Jahan sagradio za svoju preminulu ženu Mumtaz Mahal. Simbol Indije, ali i večne ljubavi…

Pushkar je oaza u pustinji, hippie gradić mirne i ugodne atmosfere. Veliki broj chill lounge caffea, interesantna hrana, lokalne rukotvorine…Pushkar je nadaleko poznat po sajmu deva koji se ovdje održava svake godine u studenom. Preko 20.000 deva iz čitavog Radžastana se izlaže na ovom sajmu koji je popraćen raznim natjecanjima na kojima braju najljepšu, najljepše okićenu, najizdržljiviju devu. Pushkar je Brahmin grad, oaza u pustinji, grad sa hindu hramovima oko jezera koje je po legendi nastalo od lotosovog cvijeta ispalog iz Brahmine ruke. Pushkar nije toliko posećen kao Varanasi, ali ga često zovu “tirtharaj” – najvažnije svetište, jer je tu rođen Brahma – stvaratelj. Skriven je među brdima Radžastana, najposjećenije indijske države. Mnogobrojni domaći gosti dolaze zbog duhovnog i tjelesnog pročišćenja, što treba poštivati i prilagoditi ponašanje. Strancima nije dozvoljen pristup u Raghunath Temple, jedan od rijetkih hramova u Indiji koje ima takvo pravilo.

Jaipur - ružičasti grad Radžastana u svom najboljem svjetlu. Najveća i najšarenija država Indije. Prijestolnica Rajaputa, kraljevske obitelji i velikih ratnika. Mješavina tradicionalnog i modernog. Uživamo u bogatoj vegeterijanskoj kuhinji, sizleri, thali, leće, birjani, osjetila su nam preplavljena i zadovoljni smo i spremamo se za obilazak.

Fakultativni obilazak Jantar Mantar opservatorija i ostalih znamenitosti grada: Amber tvrđava, Palača vjetrova izgrađena tako da ljepotice iz harema mogu gledati na ulicu, ali da njih nitko ne može vidjeti osim očiju bogatog Maharadže, zatim Palača na vodi..

Nakon Indije idemo u zemlju Himalaja - penjemo se na vrh svijeta. Putujemo u Nepal, kuću bogova, da se oslobodimo svega materijalnog i doživimo katarzu. Zahvaljujući fenomenalnim prirodnim predjelima, snježnim vrhovima koji nas okružuju, ugodnim i nasmijanim ljudima doživjet ćemo potpuni mir…

Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatnu mješavinu hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Najviše vremena provodimo u srcu grada, nekadašnjem hippie dijelu – Tamelu koji čini nekoliko ulica prepunih šarenih dućana, ukusne ulične hrane, zanimljivih barova... Odmaramo u „Vrtu snova“ daleko od ulične buke uz cvrkut ptica i divnu floru usred užurbanog grada...

U Kathmanduu obilazimo kompleks Durbar trga koje pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput ćemo još obići hram žive božice Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kasthamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, obilazimo hram Pashupatinath, jednan od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja neke od najvećih svetišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je poput Gangesa u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i gatovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Obilazimo Boudhanath stupu, najveću u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu.

Patan (Lalitpur), jedan je od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je središte budističke i hinduističke kulture, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, kipovima bogova i božica, pagoda s erotskim prikazima u reljefu…Prvo idemo do Krishne Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. stoljeća, zatim ćemo razgledati Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Kasnije obilazimo Swayambhunath stupu, hram iz 5. stoljeća  koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i  Hram majmuna, a otkrit ćemo i zašto. 

Na našem putovanju u Nepal obilazimo i Pokharu, grad koji se nalazi zapadno od Kathmandua, a koji leži na tri jezera – Pheva, Begnas i Rupa. Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 700 do 1400 metara, a očekuju nas trekinzi do najzanimljivijih vidikovaca – World Peace stupe i Sarangkota. Imat ćemo prilike voziti se jezerom, uživat ćemo u rađanju sunca iznad Himalaja koji se ogledaju u obližnjem jezeru, upoznat ćemo divne ljude koji žive u selima u blizini gradića, uživat ćemo u svirkama lokalnih glazbenika, obići lokalni tibetanski izbjeglički kamp...

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

Dan 1 (17.02.2020): Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u. Let do New Delhia s presjedanjem.

Dan 2 (18.02.2020): Stižemo u New Delhi rano ujutru po lokalnom vremenu. Zaprepaštenje. Dobrodošli u novi svijet! Transfer do smještaja. Fakultativni izlet - obilazak Delhia: Birla hram, Gandijev memorial, Humayunova grobnica (Humayun Tomb), India Gate... Noćenje

Dan 3 (19.02.2020): Fakultativni izlet do Agre. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svijetu, koja rano ujutro svjetluca i prelama svjetlost na izlazećem suncu. Simbol Indije i ljubavi. Obilazak Crvene tvrđave (Red Fort) u poslijepodnevnim satima, još jednog ogromnog zdanja Rajaputa, vojničke kaste Indije. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 4 (20.02.2020): Nastavljamo fakultativno razgledavanje grada. Obilazimo Qutub Minaret, Lodi park, hram Sika (Sikh Temple). Slobodno vrijeme. Polazak za Jaipur u večernjim satima. Noćna vožnja.

Dan 5 (21.02.2020): Jaipur, pink grad. Rajastan u svom najboljem svijetlu. Najveća i najšarenija država Indije. Prijestolnica Rajputa, kraljevske porodice i velikih ratnika. Mješavina tradicionalnog i modernog. Uživamo u bogatoj vegeterijanskoj kuhinji, sizleri, thali, leća i birjani, čula su nam preplavljena i sretni smo. Fakultativni izlet - obilazak Jantar Mantar observatorija i ostalih znamenitosti grada: Amber tvrdjava, Palača vjetrova (Hawa Mahal) izgrađena tako da ljepotice iz harema mogu gledati ulicu, ali da njih nitko ne može da vidi osim očiju prebogatog Maharadže, zatim Palača na vodi. Noćenje.

Dan 6 (22.02.2020): Obilazak bazara koji je prepun živopisnih boja. Muškarci s brkovima uvijeni u plahte i špicaste cipele. Žene u šarenim sarijima, s tetovažama po cijelom tjelu i probušenim ušima i nosevima. Kupovina lokalnih rukotvorina od kože i od raznih tkanina. Noćenje.

Dan 7 (23.02.2020): Slobodno vrijeme do polaska za Pushkar - oaza u pustinji. Grad s velikim brojem hindu hramova poredanih oko svetog jezera. Hipi gradić mirne i ugodne atmosfere. Veliki broj chill lounge caffea, interesantna klopa, lokalne rukotvorine. Druženje na vrelom suncu. Noćenje.

Dan 8 (24.02.2020): Fakultativni izlet do pustinje Tar, safari devama, vožnja na baldahinima, nomadska sela i ples uz zalazak sunca. Noćenje.

Dan 9 (25.02.2020): Slobodan dan u Pushkaru. Vrijeme za opuštanje na gatovima, obilazak jedinog Braminog hrama, uživanje uz lasi, čaj ili kavu na jednoj od terasa s pogledom na jezero, kupovinu po živahnim bazarima i šarenim trgovinama, punjenje baterija na obali jezera uz zalazak vrelog pustinjskog Sunca. Cjelodnevno istraživanje čari grada iz legende. Noćenje.

Dan 10 (26.02.2020): Slobodno vrijeme do polaska za Delhi. Noćna vožnja.

Dan 11 (27.02.2020): Dolazak u Delhi u ranim jutarnjim satima. Slobodno vrijeme do popodnevnog odlaska u zračnu luku. Let za Nepal. Dolazak u zračnu luku u Kathmanduu. Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Transfer do smještaja. Noćenje.

Dan 12 (28.02.2020): Fakultativni izlet - obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledavanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pashupatinath Temple, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 13 (29.02.2020): Fakultativni izlet - obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate oshećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. st, zatim razgledavamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Također, možemo fakultativno obići tvornicu tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu (Swayambhunath), hram iz 5. st  koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 14 (01.03.2020): Fakultativni izlet do Changy Narayan hrama. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Nakon kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. st. Slijedi fakultivni obilazak prelijepog grada Baktapura, nekadašnje nepalske prijestolnice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. st i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti i Nyatapola temple.  Povratak u Kathmandu u večernjim satima. Noćenje.

Dan 15 (02.03.2020): Ujutru se pakiramo i krećemo za Pokharu, grad koji je od Kathmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog organiziranja raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snjegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto je poznato po  jezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smještaj. Noćenje.

Dan 16 (03.03.2020): Sljedećeg jutra krećemo na fakultativni izlet, prva stanica nam je World Peace stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva, oduševit će vas veličanstveni pogled na vrh Anapurna (Fish Tail), koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do centra grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 17 (04.03.2020): Fakultativni izlet - ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je točka doline Pokhare. Odavde možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti paraglajding i vratiti se u grad zračnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje s lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučujemo vam da posjetite tibetanski izbjeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu. Noćenje.

Dan 18 (05.03.2020): Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Kathmandua. Smještaj i slobodna večer. Noćenje.

Dan 19 (06.03.2020): Još malo vremena za shopping i opraštanje od Kathmandua. Kasnovečernji transfer na aerodrom

Dan 20 (07.03.2020): Let Kathmandu - Beograd sa presjedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja. 

Polazak: 17.02.2020.

* U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska te povratka.

Cijena putovanja:

Termin 

17.02.2020.

First minute cijena:

9.360 kn

Regularna cijena:

10.150 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

17.02.2020.

First minute cijena:

8.890 kn (1190 €)

Regularna cijena:

9.640 kn (1290 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

**First minute cijena vrijedi za prijave do 15.11.2019. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena putovanja.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 14.03.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se 4.470kn a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Delhi, Kathmandu – Beograd sa svim taksama
 • Lokalnu avio kartu na relaciji Delhi – Kathmandu sa svim taksama
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom na bazi 2 noćenja u guesthouse-u u New Delhiu
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom na bazi 2 noćenja u guesthouse-u u Jaipuru
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom na bazi 3 noćenja u guesthouse-u u Pushkaru
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom na bazi 5 noćenja u guesthouse-u u Kahtmanduu
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom na bazi 3 noćenja u guesthouse-u u Pokhari
 • Transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete i kulturno – povijesne spomenike
 • Vizu za Nepal (30 USD, uzima se u zračnoj luci u Katmanduu, uz putovnicu i dvije slike)
 • Vizu za Indiju (80 USD – može osigurati agencija – usluga agencije naplaćuje se dodatnih 200kn)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove putnika za vrijeme putovanja
 • Transfer do i od Beograda

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Guesthouse je smještajni objekt tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, s dva kreveta i vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja. Ime guesthouse-a biti će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta. 

New Delhi je glavni grad Indije. Predstavlja drugi po veličini grad po broju stanovnika u Indiji i osmi u svijetu. U njemu živi oko 22 milijuna stanovnika. Grad je bogat kulturno povijesnim nasljeđem, među kojima su i neka pod zaštitom UNESCO-a, kao npr. Qutub kompleks i Humajanov grob.

Agra grad u kojemu se nalazi čuveni Taj Mahal, simbol vječne ljubavi. U Agri se nalazi i Crvena tvđava, graditeljsko remek djelo i simbol čitave dinastije Mogula.

Jaipur je grad u državi Rajasthan. Poznat je kao ružičasti grad, pošto je većina građevina u njemu obojana ružičastom bojom. Najznačajnije znamenitosti ovog grada su tvrđava Amber, Gradska palača, Jantar Mantar i Hawa Mahal.

Pushkar je jedan od najstarijih gradova u Indiji. Nalazi se u državi Rajasthan, na obali jezera Puskhar, a prema legendi stvorio ga je Brahma.

Kathmandu je glavni grad republike Nepal. Predstavlja turistički, kulturni i budistički hodočasnički centar. U starom djelu grada ističe se monumentalna Kraljevska palača. Ima oko 900 000 stanovnika i svake godine ga posjete milijuni turista.

Pokhara je grad koji se nalazi oko 200km zapadno od Kathmandua. Nalazi se na tri jezera – Phewa, Begnas i Rupa, a poznato je kao mjesto odakle se mogu vidjeti vrhovi Himalaja od preko 8000 metara, a nudi i mnogobrojne aktivnosti poput ziplinea, paraglidinga, trekkinga, a poznato je i kao polazište za trekking do Anapurna Base Campa.

 

DELHI CITY TOUR

Glavni grad Indije i jedan od najintenzivnijih gradova na svijetu! Obilazit ćemo neke od najpoznatijih atrakcija ovog grada među kojima su i India Gate (Vrata Indije) - podignuta 1931. godine u znak sjećanja na indijske vojnike poginule u drugom svjetskom ratu; Lotus Temple – koji je otvoren za sve vjere, zapanjujuća građevina u obliku lotusa predstavlja mjesto za meditaciju, mir i spokoj. Broj devet ima veliko značenje u Bahai vjeri, a simbolizira devet glavnih religija svijeta. Birla Mandir – jedan od značajnijih hramova koji je zahvaljujući Gandhiju otvoren za sve kaste, a posvećen je božici uspjeha; Humajunova grobnica – divan primjer mogulske arhitekture koja je poslužila kao inspiracija Taj Mahalu! Potječe iz 16. stoljeća; Qutb Minar – 73 metara visok spomenik pobjede, simbol pobjede islamskih vladara nad hindu kraljevstvom u 12. stoljeću. U podnožju se nalaze ostaci prve džamije u Indiji, zaštićen je od strane UNESCO-a a izgrađena je od ostataka hinduističkih hramova; Gandhi Memorial – mjesto gdje je Gandhi proveo posljednje dane svog života, mjesto koje pod upravom udruge koja svoje osnove bazira na filozofiji, idealima, učenju, životu i služenju Gandhija – “Oca naroda”.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

AGRA

Cjelodnevni izlet u Agru. Odlazak u slavni Taj Mahal koji se smatra jednim od najvećih arhitektonskih i umjetničkih čuda svijeta. Sagrađen je u čast preminule supruge velikog mogulskog vladara Sah Jahana, Mumtaz. Danas je jedna od najposjećenijih građevina na svijetu, a izlet završavamo obilaskom Crvene tvrđave.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice u Taj Mahal i Crvenu tvrđavu, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

JAIPUR CITY TOUR

Obilazak Ružičastog grada, centra Rajasthana, države u pustinji. Boje su življe , mirisi jači a ovaj grad će vas ostaviti bez riječi. Obilazimo: Amber Fort - Tvrđava Amber je jedan od zaštitnih znakova grada, s zidovima ukrašenim minijaturama, dekoracijama od slonove kosti i ogledalima, te brojnim detaljima koji su mješavina hindu i islamske arhitekture; Jantar Mantar - opservatorij koji jeMaharaja Jai Singh II osnovao 1728. godine. On je bio posljednji klasični astronom Indije. Postoji puno „instrumenata“ za računanje vremena u odnosu na položaj sunčeve sjene. Najviši „instrument’’ je visok čak 27 metara; Gradsku palaču – nalazi se u centru Jaipura i predstavlja primjer tradicionalnih radžastanskih i mogulskih umjetničkih i arhitektonskih stilova. To je zapravo kompleks koji se sastoji od nekoliko objekata , smještenih u srcu grada i podijeljenih na više velikih površina pod kućama, dvorištima, muzejima i  drugim zgradama; i usput ćemo vidjeti Palaču vjetrova (Hawa Mahal) - palača koju je podigao Maharaja Jai Singh II i poznata je po svom eksterijeru koji podsjeća na košnicu, a izgrađena je od crvenog i ružičastog kamena pješčanika i pažljivo oslikana prelijepim motivima. Na njoj ima 150 prozora i predstavlja biser radžastanske arhitekture; Palaču na vodi, u sjevernom djelu Jaipura koja plijeni svojom izvanrednom arhitekturom i izaziva divljenje jer više izgleda poput fatamorgane nego stvaran prizor.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

SAFARI NA DEVAMA

Safari na devama po pustinji Tar, u srcu Rajasthana. Jahanje deva do same pustinje a zatim uživanje u čaju, tradicionalnom plesu radžastanki, glazbi i zalasku Sunca!

Cijena izleta uključuje: jahanje deva i pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

KATHMANDU DOLINA

Fakultativni obilazak Kathmandua – Idemo u obilazak Boudhanath stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Pored Boudhanath stupe nalazi se i tibetanski manastir kao i brojni dućani rukotvorina, galerija u kojima se podučava tradicionalno slikarstvo utiskivanjem zlata u boje na platnu – obrta za koji je potrebno višegodišnje iskustvo. Obilazimo Pashupatinath, jedan od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedno od najvećih svetišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je poput Gangesa u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i gatovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi pokojnika. Obilazimo i Durbar trg koji predstavlja srce staroga grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Durbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Obilazimo  i hram žive božice Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kasthamandap hram, koji je najstariji u dolini. Prolazimo šarenim ulicama gdje se prodaje doslovno sve – od kašmira i metalnog posuđa, začina, sušene ribe, do rabljene planinarske opreme.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Boudhanath Stupu, Durbar Trg, Pashupatinath, Hram Boginje Kumari, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

Fakultativni obilazak Lalitpur – jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini koji je centar budističke i hinduističke kulture i u njemu se nalazi više od 1200 spomenika. Obilazimo Swayambhunath stupu, hram iz 5. stoljeća koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža nezaboravan pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krishna Mandira, kamenog friza iz 16. stoljeća, razgledati Zlatni hram. U Lalitpuru imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, kipovima bogova i božica, pagoda s erotskim prikazima u reljefu.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Swayambhunath stupu i Zlatni hram, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

Fakultativni izlet za Changu Narayan hram i Bhaktapur. Hram se nalazi na vrhu brda iznad sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne, a na vrhove Himalaja s druge. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Vishnu u 4. stoljeću. Obilazimo kraljevski grad Bhaktapur, nekadašnje nepalske prijestolnice i jednog od najljepših kraljevskih gradova ove regije. Vidjeti ćemo Lavlja vrata, Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti i Nyatapola hram.

 

FAKULTATIVNI RAFTING NA RIJECI TRISHULI

Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama.

Cijena uključuje: rafting na rijeci Trishuli s ovlaštenim skiperom, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

POKHARA REGIJA

Fakultativni trekking – World Peace Stupa – Stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Phewa. Ako dođe do vedrog vremena oduševiti će vas veličanstveni pogled na vrh Annapurne (Fish Tail) koji se zrcali na površini mirne jezerske vode. Pravimo kratak predah za doručak i nastavljamo put niz šumu do jezera i čamcem se vraćamo do centra grada odakle se lagano vraćamo do hotela.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, vožnju čamcem, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

 

Fakultativni ranojutarnji trekking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja se nalaze na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koja je najviša točka doline Pokhare odakle možete videti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Annapurna. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imamo vremena upoznati se s lokalnim stanovništvom, naučiti ponešto o njihovim običajima, načinu života i jesti autentičnu hranu.

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, trekking s lokalnim vodičem na engleskom jeziku.