Zanzibar akcija 9 dana

Zanzibar akcija 9 dana

Hit putovanje na Zanzibar - 9 dana

Najljepše plaže u kombinaciji s ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima... Egzotičan raj!

9 dana - avion, transferi, takse, smještaj - od 5.920 kn

Polasci:  15.03.2019.

Zanzibar, otok koji se nalazi u Indijskom oceanu na 20-50 kilometara od kopna. Poznat po začinima, nevjerojatnim dugim plažama sa bijelim pijeskom, dugom tradicijom... Dani će nam biti ispunjeni kupanjem, obilaskom plaža, druženjem sa lokalnom djecom, magičnim zalascima sunca... Zanzibar ili kako ga ljudi vole zvati ,,Otok začina˝ je tropski otok na koji su kroz povijest utjecaj imale perzijska, arapska, portugalska i britanska kultura. Mjesto koje je služilo kao predah za trgovačke putnike na relaciji Europa-Indija.  Mirisi cimeta, vanilije i kakaa vladaju ovim otokom. Morski plodovi su vam uvijek na dohvat ruke, a priroda, vodeni i podvodni svijet koji vas okružuju su fascinantni. 

Raj na zemlji! E to je zapravo Zanzibar. Zanzibar  je prije svega otok divnih, nasmijanih i nevjerojatno opuštenih i usporenih ljudi. Sve je u osmijehu i sve što poželite kroz osmijeh ćete i dobiti, ali ne zaboravite, i Vi ste ti koji trebate biti nasmijani. Kada dođete ovdje, zaboravite na sve, samo se opustite i prepustite čarima tropskog raja, zvucima valova, toploj vodi oceana, prašnjavom snježno bijelom pijesku, zvucima prirode i nemojte da Vas uplaši pokoji jak i tup zvuk, to je samo udarac kokosa o pod i još par trenutaka do potpunog uživanja. Ovo je mjesto gdje ćete probati ukusne morske plodove i svježu ribu, ali naravno, poslije skoro sat vremena čekanja, jer ovdje je sve svježe i skoro pa kada naručite jelo, imate dojam da upravo tada kuhar utrčava u ocean i lovi Vaš ručak. Nemojte se iznenaditi ako u restoranu konobar prinese stolicu i sjedne s Vama, jer takvi su oni, neposredni i spontani, i onako lagano, lijepim rukopisom primi narudžbu. Velika šansa je da ćete se ovdje, pa skoro pretvoriti u hobotnicu ili lignju sa savršenom kombinacijom začina, ananas ili svježe kokosovo mlijeko. 

Zanzibar nudi puno toga i u svakom će probuditi avanturista i želju da vidi što više. Ovdje možete vidjeti crvene Colobus majmune, vesele životinje koje žive samo na Zanzibaru. Šetajući kroz džunglu upoznajemo ih i uživamo u njihovoj igri, ali i neobičnom ponašanju, posebno kada onako vise sa grane i spavaju. A onda još opuštanja u šumi mangrova, jedinstvenom obliku vegetacije, koja je zaslužna za postojanje otoka, jer kada ove šume ne bi bilo, ne bi bilo ni Zanzibara. U nacionalnom parku Jozani imat ćete dojam kao da ste u nekom dokumentarcu o planetu, dok šećete kroz šumu mahagoni drveta, preskačete blato, jedete bobice, jurite majmune ili se pod listom „kišobran“ drveta krijete od pljuska. 

Zanzibar je i Bao igra, Taarab muzika, šarene nošnje, ritam, plesnjaci na plaži srijedom i petkom, kite surf, plivanje s dupinima, ručak u jednom od top 10 svjetskih restorana, čuvenom „The Rock“, vožnja trajektom, reggae barovi, blue safari, kupanje na pješčanom sprudu, klopanje jastoga, Hakuna Matata! Jumbo! Poa! Mambo! Asante sana! Kaka! Rafiki! Pole pole! Nakupena sana! - samo su neki od osnovnih izraza koje morate znati. Inače Swahili jezik je nešto što potiče sa Zanzibara i smatra se da je ovdje najizvorniji. Nastao je kada su Arapi došli do otoka, mješanjem arapskog i jezika domorodačkog stanovništva. Moto lokalnog stanovništva je Hakuna Matata, odnosno život bez briga i problema, i Pole Pole, polako polako, što najbolje oslikava kulturu i način života veselih i nasmijanih Zanzibaraca. Jungle Tribe Vas vodi na nezaboravno putovanje na Zanzibar.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan (15.03.): Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ dva sata prije leta. Let iz Beograda u 09:00h (TK 1082) za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 12:40h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Zanzibar u 20:25h (TK 567).

2. dan (16.03.): Dolazak na Zanzibar u 03:50h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja na sjeveru otoka u Nungwi-ju. Zanzibar – otok začina i misterije. Iako je danas dio Tanzanije, Zanzibar je uvijek bio svijet za sebe. Kroz povijest, Zanzibar je prelazio u vlast Perzijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na nevjerojatan način aspekte svih ovih kultura. Noćenje.

3. dan (17.03.): Prije podne idemo u fakultativni obilazak glavnog grada Zanzibara Stone Towna. Istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živio Freddie Mercury, male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palača čuda, muzeji, lokalna tržnica, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town-a na svahiliju znači „stari grad”. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Island-a, koji se nalazi sjeverno do Sountauna, a dobio je ime po mjestu gdje su se nekada držali zarobljenici i robovi. Danas je to mirno mjesto gdje ćemo uživati u kupanju i druženju s divovskim kornjačama koje su prenijete na ovo mjesto u 19. st., sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati prilike hraniti ih i maziti... Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan (18.03.): Dan rezerviran za upoznavanje s prirodnim ljepotama ovog nevjerojatnog otoka. Prvo odlazimo na fakultativni izlet, obilazak ,,farme’’ začina gdje ćemo uživati u mirisima i ukusima po kojima je ovaj otok poznat - vanilija, šafran, karanfilić, cimet. Sljedeća stanica nam je Jozani šuma koja predstavlja nacionalni park i gdje ćemo imati priliku vidjeti crvene Kolobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Nakon fakultativnog obilaska Jozani šume odlazimo u Paje koje je jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu za kitesurf. Druženje uz koktele, nevjerojatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (19.03.): Dan za fakultativni izlet Blue Safari – cjelodnevni izlet na najljepše plaže otoka i ronjenje. Imat ćemo priliku voziti se tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj dio svijeta. Obilazimo pješčane sprudove koji se gube pod naletom najljepšeg tirkiznog mora - igranje s plimom i osekom. Uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće... Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan (20.03.): Slobodno vrijeme za uživanje u čarima tropskog otoka i njegove najljepše plaže na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tijekom cijelog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova. Noćenje.

7. dan (21.03.): Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u oceanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo  fakultativnim odlaskom u svjetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Nakon The Rock-a stižemo do Kae funk beach bara, koji  je možda i najljepša chill zona zapadnog dijela Michamwi-ja. Cijelo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke muzike željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lijep na zapadnoj strani. Povratak u smještaj u večernjim satima. Noćenje.

8.dan (22.03.): Posljednji dan nam ostaje da kupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripreme za put. Opraštamo se od ovog magičnog otoka. Transfer do zračne luke u kasnim večernjim satima.

09. dan (23.03.): Let za Istanbul, poslije ponoći u 04:45h (TK 567). Dolazak u Istanbul u 13:45h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 19:50h (TK 1083) po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd u 19:30h. Kraj putovanja.

Polazak: 15.03.2019.

 ** U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena i uvjeti:

Termin 

15.03.2019.

PROMO cijena:

6.235 kn

Regularna cijena:

6.705 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

15.03.2019.

PROMO cijena:

5.920 kn (790 €)

Regularna cijena:

6.370 kn (850 €)

 (U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

**PROMO cijena vrijedi za prvih pet mjesta. Nakon toga vrijedi regularna cijena putovanja.

*Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 25.01.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumente za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd-Zanzibar-Beograd s presjedanjem
 • Smještaj na bazi 6 noćenja s doručkom u guesthouse-u u 1/2 sobama u Nungwi-ju
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja NE uključuje:

 • Vizu za Tanzaniju (50 usd)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Transfer do i od zračne luke u Beogradu

 

Napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju putovnice/podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

Kigwedeni Villas je guesthouse, smještajni objekt tipičan za Afriku. Smještaj raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Nalazi se 10 minuta hoda od Nungwi plaže. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Guesthouse je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, izgrađen u tradicionalnom afričkom stilu. U svakoj sobi nalazi se ventilator. Guesthouse se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. U okviru smještaja nalazi se i restoran. Imena guesthouse-a bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.  

Zanzibar – je jedno od najpoznatijih otoka u Indijskom oceanu i među najegzotičnijim destinacijama na svijetu. Otok divnih, nasmijanih i nevjerojatno opuštenih ljudi. U svijetu je poznato po začinima, povijesti i kulturi, i plažama sa snježno bijelim pijeskom. Duge, bijele, pješčane plaže pružaju se cijelom istočnom obalom otoka i spadaju među najljepše na globalnom nivou. Zanzibar nudi dosta toga i u svakom će probuditi avanturistu i želju da vidi što više. Mjesta koja se posjećuju na ovom putovanju približiti će Vas prije svega nevjerojatnoj prirodi i ljudima ovog tropskog afričkog otoka!

 • BLUE SAFARI – Cjelodnevni izlet na najljepše plaže otoka i ronjenje, igranje s plimom i osekom, uživanje u ukusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, voće...CIJENA IZLETA: 50$
 • STONETOWN – PRISON ISLAND – OTOK KORNJAČA - posjeta Stonetowna, čije ime na svahiliju znači „stari grad”, a koji je i centar trgovine začinima. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Nakon toga, posjeta Prison Island-a, koji je dobio ime po mjestu gde su nekada držali zarobljenike i robove. Danas je to mirno mjesto gde ćemo uživati u ronjenju, kupanju i druženju s džinovskim kornjačama koje su prenijete na ovo mjesto u 19. st, sa Sejšela. CIJENA IZLETA: 50$
 • TURA ZAČINA - JOZANI FOREST - SELO PAGE- idemo na treking kroz Nacionalni park Jozani gde ćemo vidjeti Kolumbus majmune. CIJENA IZLETA: 50$
 • KENDWA PLAŽA - Idemo na jednu od najpoznatijih plaža na sjeveru otoka gdje je moguće kupanje preko cijelog dana i gdje su plime i oseke gotovo neosjetljive. Kupanje i uživanje u magiji Zanzibara uz predivan zalazak sunca. CIJENA IZLETA: 15$​

 

NAPOMENE:

Opisi i cijene fakultativnih izleta na sajtu su informativnog karaktera.

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča