Zanzibar 11 dana hit

Zanzibar 11 dana hit

Hit putovanje na Zanzibar - 11 dana

Najljepše plaže u kombinaciji s ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima... Egzotičan raj!

11 dana - avion, transferi, pristojbe, smještaj - od 6.660 kn

Polazak: 14.07.2019. (POPUNJENO)

Zanzibar, otok koji se nalazi u Indijskom oceanu na 20-50 kilometara od kopna. Poznat po začinima, nevjerojatnim dugim plažama sa bijelim pijeskom, dugom tradicijom... Dani će nam biti ispunjeni kupanjem, obilaskom plaža, druženjem sa lokalnom djecom, magičnim zalascima sunca... Zanzibar ili kako ga ljudi vole zvati ,,Otok začina˝ je tropski otok na koji su kroz povijest utjecaj imale perzijska, arapska, portugalska i britanska kultura. Mjesto koje je služilo kao predah za trgovačke putnike na relaciji Europa-Indija.  Mirisi cimeta, vanilije i kakaa vladaju ovim otokom. Morski plodovi su vam uvijek na dohvat ruke, a priroda, vodeni i podvodni svijet koji vas okružuju su fascinantni. 

Raj na zemlji! E to je zapravo Zanzibar. Zanzibar  je prije svega otok divnih, nasmijanih i nevjerojatno opuštenih i usporenih ljudi. Sve je u osmijehu i sve što poželite kroz osmijeh ćete i dobiti, ali ne zaboravite, i Vi ste ti koji trebate biti nasmijani. Kada dođete ovdje, zaboravite na sve, samo se opustite i prepustite čarima tropskog raja, zvucima valova, toploj vodi oceana, prašnjavom snježno bijelom pijesku, zvucima prirode i nemojte da Vas uplaši pokoji jak i tup zvuk, to je samo udarac kokosa o pod i još par trenutaka do potpunog uživanja. Ovo je mjesto gdje ćete probati ukusne morske plodove i svježu ribu, ali naravno, poslije skoro sat vremena čekanja, jer ovdje je sve svježe i skoro pa kada naručite jelo, imate dojam da upravo tada kuhar utrčava u ocean i lovi Vaš ručak. Nemojte se iznenaditi ako u restoranu konobar prinese stolicu i sjedne s Vama, jer takvi su oni, neposredni i spontani, i onako lagano, lijepim rukopisom primi narudžbu. Velika šansa je da ćete se ovdje, pa skoro pretvoriti u hobotnicu ili lignju sa savršenom kombinacijom začina, ananas ili svježe kokosovo mlijeko. 

Zanzibar nudi puno toga i u svakom će probuditi avanturista i želju da vidi što više. Ovdje možete vidjeti crvene Colobus majmune, vesele životinje koje žive samo na Zanzibaru. Šetajući kroz džunglu upoznajemo ih i uživamo u njihovoj igri, ali i neobičnom ponašanju, posebno kada onako vise sa grane i spavaju. A onda još opuštanja u šumi mangrova, jedinstvenom obliku vegetacije, koja je zaslužna za postojanje otoka, jer kada ove šume ne bi bilo, ne bi bilo ni Zanzibara. U nacionalnom parku Jozani imat ćete dojam kao da ste u nekom dokumentarcu o planetu, dok šećete kroz šumu mahagoni drveta, preskačete blato, jedete bobice, jurite majmune ili se pod listom „kišobran“ drveta krijete od pljuska. 

Zanzibar je i Bao igra, Taarab muzika, šarene nošnje, ritam, plesnjaci na plaži srijedom i petkom, kite surf, plivanje s dupinima, ručak u jednom od top 10 svjetskih restorana, čuvenom „The Rock“, vožnja trajektom, reggae barovi, blue safari, kupanje na pješčanom sprudu, klopanje jastoga, Hakuna Matata! Jumbo! Poa! Mambo! Asante sana! Kaka! Rafiki! Pole pole! Nakupena sana! - samo su neki od osnovnih izraza koje morate znati. Inače Swahili jezik je nešto što potiče sa Zanzibara i smatra se da je ovdje najizvorniji. Nastao je kada su Arapi došli do otoka, mješanjem arapskog i jezika domorodačkog stanovništva. Moto lokalnog stanovništva je Hakuna Matata, odnosno život bez briga i problema, i Pole Pole, polako polako, što najbolje oslikava kulturu i način života veselih i nasmijanih Zanzibaraca. Jungle Tribe Vas vodi na nezaboravno putovanje na Zanzibar.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

1. dan (14.07.2019.): Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ dva sata prije leta. Let iz Beograda u 09:00h (TK 1082) za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 12:00h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Zanzibar u 19:50h (TK 567).

2. dan (15.07.2019.): Dolazak na Zanzibar u 03:10h. Transfer do smještaja u Stone Town i uživanje u nevjerojatnom gradu do popodnevnog ulaska u sobe. Zanzibar – otok začina i misterije. Iako je danas dio Tanzanije, Zanzibar je uvijek bio svijet za sebe. Kroz povijest, Zanzibar je prelazio u vlast Perzijanaca, Portugalaca i Arapa, upijajući na nevjerojatan način aspekte svih ovih kultura. Noćenje.

3. dan (16.07.2019.): Prije podne idemo na fakultativni izlet – obilazak grada i istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuća u kojoj je živio Freddie Mercury, male i živahne ulice i trgovi, Stara tvrđava, Palača čuda, muzeji, lokalna tržnica, zvuci, boje i mirisi Afrike! Ime Stone Town-a na svahiliju znači „stari grad“. Grad se nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 2000. godine. Zatim idemo do Prison Island-a, koji se nalazi sjeverno do Stone Town-a, a dobio je ime po mjestu gdje su nekada držali zarobljenike i robove. Danas je to mirno mjesto gdje ćemo uživati u kupanju i druženju a divovskim kornjačama koje su prenijete na ovo mjesto u 19. stoljeću sa Sejšela. Neke od kornjača stare su preko 100 godina, a mi ćemo imati priliku hraniti i maziti ih... Povratak u Stone Town. Noćenje.

4. dan (17.07.2019.): Dan rezerviran za upoznavanje s prirodnim ljepotama ovog nevjerojatnog otoka. Fakultativni izlet započinjemo obilaskom „farme“ začina gdje ćemo uživati u mirisima i okusima po kojima je ovaj otok poznat – vanilija, šafran, klinčić, cimet. Sljedeća stanica nam je Jozani šuma koja predstavlja nacionalni park i gdje ćemo imati prilike vidjeti crvene Colobus majmune, koji se jedino mogu naći na Zanzibaru. Dan ispunjen uživanjem u zelenilu tropske šume i šume mangrova. Nakon obilaska Jozani šume odlazimo u Paje koje je jedno od najpoznatijih mjesta u svijetu za kitesurf. Druženje uz koktele, nevjerojatnu hranu, sunčanje, ljuljanje u ležaljkama. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (18.07.2019.): Dan za fakultativni izlet – Blue Safari – cjelodnevni izlet na najljepše plaže otoka i ronjenje. Imat ćemo priliku voziti se tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj dio svijeta. Obilazimo pješčane sprudove koji se gube pod naletom najljepšeg tirkiznog mora – igranje s plimom i osekom. Uživanje u okusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće... Povratak u smještaj i transfer za Kendwu/Nungwi. Noćenje.

6. dan (19.07.2019.): Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u oceanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Dan započinjemo fakultativnim odlaskom u svjetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru – The Rock. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetioci Zanzibara. Nakon The Rock-a odlazimo na kupanje u neki od najljepših zanzibarskih beach barova. Cijelo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke glazbe željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lijep na zapadnoj strani. Povratak u smještaj u večernjim satima. Noćenje.

7.-9. Dan (20.-22.07.2019.): Slobodno vrijeme za uživanje u čarima tropskog otoka i njegove najljepše plaže na kojoj nema toliko izražene plime i oseke, pa je moguće kupanje tijekom cijelog dana! Sunčanje, masaže, voće i morski plodovi. Večernji izlazak u provod u neki od beach barova. 3 noćenja.

10. dan (23.07.2019.): Posljednji dan nam ostaje da dokupimo još koji suvenir, popijemo još neki koktel i pripreme za put. Opraštamo se od ovog čarobnog otoka. Transfer do zračne luke.

11. dan (24.07.2019.): Let sa Zanzibara do Istanbula u 04:05h (TK 567). Dolazak u Istanbul u 12:55h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 18:45h (TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:25h. Kraj putovanja.

Polazak: 14.07.2019. (POPUNJENO) 

*U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska te povratka.

Cijene putovanja:

Termin 

14.07.2019 – 24.07.2019.

Tip smještaja →

Jungle Avanturista

Jungle Poglavica

Sobe:

1/2

1/3 i 1/4

1/2

First minute cijena:

7.470 kn

7.000 kn

9.358 kn

Regularna cijena:

8.260 kn

7.785 kn

11.150 kn

 

 

 

 

 

 

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijene putovanja za gotovinu:

Termin 

14.07.2019 – 24.07.2019.

Tip smještaja →

Jungle Avanturista

Jungle Poglavica

Sobe:

1/2

1/3 i 1/4

1/2

First minute cijena:

7.095 kn (950€)

6.650 kn (890€)

8.890 kn (1190€)

Regularna cijena:

7.845 kn (1050€)

7.395 kn (990€)

9.340 kn (1250€)

 

 

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First Minute cijena vrijedi za prijave do 21.06.2019., a nakon tog datuma vrijedi regularna cijena putovanja.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 16.05.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Jungle Avanturist – smještaj u guesthouse-ima i budget hotelima u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, jednostavan smještaj tijekom cijelog putovanja. Usluga je na bazi noćenja. Postoji opcija doplate za dvokrevetnu sobu (60 € po osobi za sve dane boravka).

Jungle Poglavica – smještaj u hotelima s 3* i 4*, dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom tijekom cijelog putovanja. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je valjana jedino uz uplatu rezervacije. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Zanzibar – Beograd s uključenim pristojbama
 • Za Jungle Avanturiste: smještaj na bazi noćenja u guesthouse-ima i budget hotelima u trokrevetnim i četverokrevetnim sobama prema planu i programu puta (3 noćenja u Stone Town-u, 5 noćenja u Kendwi/Nungwi-ju)
 • Za Jungle Poglavice: smještaj na bazi noćenja s doručkom u hotelu s 3* ili 4* u dvokrevetnim sobama prema planu i programu puta (3 noćenje u Stone Town-u, 5 noćenja u Kendwi/Nungwi-ju)
 • Obilaske navedene u planu i programu putovanja:
  • Obilazak grada Stone Town
  • Prison Island - otok kornjača
  • Tura začina
  • Posjeta Jozani šume
  • Obilazak mjesta Paje
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Organizaciju putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Vizu za Tanzaniju (50 USD) – po dolasku
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Opcionalnu doplatu za dvokrevetnu sobu Jungle Avanturist – 60 EUR po osobi (potrebno napomenuti prilikom prijave)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Transfer do i od zračne luke Beograd

JUNGLE AVANTURIST

Stone Town – Zanzibar Hotel (www.zanzibarhotel.co.tz) je budget hotel, smještajni objekt tipičan za Afriku. Hotel raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Svaka soba ima frižider, ventilator i klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti sef koji se nalazi na recepciji. Nalazi se u centru Stone Town-a. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Nungwi – Kigwedeni Villas je guesthouse, smještajni objekt tipičan za Afriku. Smještaj raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom. Nalazi se 10 minuta hoda od Nungwi plaže. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

JUNGLE POGLAVICA

Stone Town – Africa House (www.africahousehotel.com) je hotel s 4* po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Svaka soba ima frižider, ventilator i klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti sef koji se nalazi na recepciji. Nalazi se u centru Stone Town-a, na samoj obali. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Kendwa – Amaan Beach Bungalows (www.oceangrouphotel.com) je hotel s 3* po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Pored klasičnih soba, hotel posjeduje i bungalove. Bungalovi predstavljaju manje kuće, koje su građene od bambusa, drveta ili cigle. Svaki bungalov ima dva ili tri ležaja i vlastitu kupaonicu. Svaka soba ima frižider, klima uređaj i sef. Nalazi se na Nungwi plaži. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Guesthouse je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, izgrađen u tradicionalnom afričkom stilu. U svakoj sobi nalazi se ventilator. Guesthouse se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Usluga je na bazi noćenja. U okviru smještaja nalazi se i restoran. Imena guesthouse-a biti će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.

Budget hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana i ima privatnu kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Imena hotela biti će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.

Zanzibar – jedan od najpoznatijih otoka u Indijskom oceanu i među najegzotičnijim destinacijama na svijetu. Otok divnih, nasmijanih i nevjerojatno opuštenih ljudi. U svijetu je poznat po začinima, povijesti, kulturi, i plažama sa snježnobijelim pijeskom. Duge, bijele, pješčane plaže pružaju se cijelom istočnom obalom otoka i spadaju među najljepše na globalnom nivou. Zanzibar nudi dosta toga i u svakom će probuditi avanturistu i želju da vidi što više. Mjesta koja se posjećuju na ovom putovanju približiti će Vas prije svega nevjerojatnoj prirodi i ljudima ovog tropskog afričkog otoka!

STONETOWN – PRISON ISLAND (OTOK KORNJAČA)

Izlet na kojem osjećamo i dišemo povijest i srž Zanzibara. Otkad su se Portugalci prvi put usidrili na obali Stone Town-a, on je bio i ostao centar svih zbivanja na ovom neobičnom otoku. Nakon Portugalaca došli su Omanci, pa Britanci i svi su oni, pa i mnogi drugi, ostavili svoj žig u ovom gradu, koji i dan danas predstavlja nevjerojatnu mješavinu raznih kultura iz cijelog svijeta sa autentičnom afričkom osnovom. Sva ta raskoš boja, građevina i mnogih različitih dojmova osvaja nas pri prvom susretu sa gradom koji se od 2000. godine nalazi na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Na izlet polazimo u jutarnjim satima. Posjetit ćemo Staru tvrđavu koja se zove i Portugalska tvrđava, jer su njene temelje udarili Portugalci. Poslije su je nadogradili omanski Arapi i sve to vrijeme je bila glavna obrana otoka. Posljednjih nekoliko godina služi kao mjesto održavanja raznih kulturnih manifestacija, od kojih je najbitniji ZIFF ( Zanzibarski međunarodni film festival). Odmah do tvrđave se nalazi i Kuća Čuda, jedan od glavnih simbola Zanzibara, nekadašnja ceremonijalna palača trećeg sultana Zanzibara, sultana Baragaša, koja je prva u istočnoj Africi imala struju, vodovod i električni lift. Imat ćemo priliku vidjeti i palaču posljednjeg sultana Zanzibara, perzijske hamame, Anglikansku crkvu, izgrađenu na mjestu posljednje tržnice robljem u svijetu. Obići ćemo i Darajani tržnicu, kako bismo iz prve ruke vidjeli kako afrički kaos savršeno fukncionira. Svratit ćemo do nezaobilazne znamenitosti – kuće frontmena grupe Queen, Freddyja Mercuryja, koja je danas hotel. Šetat ćemo uskim uličicama punim nasmijane dječice i divit ćemo se raskošnoj raznovrsnosti zanzibarskih vrata, koja su oduvijek bila statusni simbol vlasnika domaćinstva.

Poslije zavodljivog Stone Towna zaputit ćemo se brodićem ka obližnjem Prison Islandu. Ovaj čarobni otok je, nakon zvaničnog ukidanja ropstva 1873. godine, neko vrijeme bio mjesto odvijanja ilegalne trgovine robljem (dokazi toga se i dan danas nalaze u okviru kompleksa, u vidu alki za lance). Kada je i tome došao kraj, Britanci su preuredili cijeli otok s namjerom da ga učine zatvorom. Ali ono nikada nije služilo toj svrsi. Danas je Prison Island rezervat za kopnene Aldabra kornjače, koje je britanski guverner Sejšela poslao na Zanzibar kao poklon 1919. godine. Tada ih je bilo 4, a danas ih je preko stotinu na otoku. Sve su izuzetno raspoložene za druženje sa posjetiteljima. Nakon druženja sa kornjačama, obići ćemo ruševine zatvora i uživati u egzotičnosti ovog magičnog otoka, poslije čega se u popodnevnim satima vraćamo u Stone Town na vrijeme za promatranje jednog od čarobnijih zalazaka sunca.

Izlet uračunat u cijenu putovanja.

 

TURA ZAČINA + JOZANI ŠUMA + PAJE OTOK

Zanzibar je u svijetu poznat i kao Otok začina. Prilikom kolonizacije ovog otoka, Arapi, poznati trgovci i moreplovci, donosili su razne začine iz brojnih dijelova sveta. Klima Zanzibara se pokazala savršenom za ogroman broj njih i danas se na ovom čarobnom otoku nalazi nekoliko farmi začina. Mi ćemo posjetiti najveću farmu i upoznat ćemo raznovrsnost začina koje Zanzibarci koriste u svojoj kuhinji. Na izlet polazimo u jutarnjim časovima. Vidjet ćemo kako raste i kako izgleda muškatni oraščić, kako se uzgaja i koristi cimet, vanila, đumbir, kurkuma i brojni drugi začini. Pomirisat ćemo glavni sastojak Chanel no. 5 parfema i vidjeti zanzibarsku verziju istog.  Saznat ćemo koja je razlika između crnog, bijelog i crvenog papra i vidjet ćemo kako kava raste na Zanzibaru. Degustirat ćemo razna tropska voća, vidjet ćemo kako lokalci beru kokos na nevjerojatno visokim palmama, kako to rastu muškatni oraščići i zašto su tako bitni za Zanzibar.

Poslije farme začina, nakon kraće vožnje, stižemo do Jozani šume, koja je dio nacionalnog parka Jozani, jedinog nacionalnog parka na Zanzibaru, koji je osnovan 2004. godine kao način da se sačuvaju ugrožene vrste ovog neobičnog otoka. Prošetat ćemo tropskom šumom, uživat ćemo u paradoksalnoj mješavini mira i divljine koju nam ona nudi. Gledaćemo sive Sykesove majmune kako skaču sa krošnje na krošnju visokih stabala crvenog mahagonija, upoznat ćemo brojne zanimljive biljke i načine na koje ih Zanzibarci koriste. U drugom dijelu šume, tražit ćemo i diviti se obiteljima crvenog Colobus majmuna, ugrožene vrste koja živi samo na Zanzibaru i čije jedinke broje manje od 5000. Zatim ćemo prošetati šumom mangrova drveća, posebnog oblika vegetacije koji raste iz slane vode i koji je neizmjerno bitan za Zanzibar i štiti ga od štetnog utjecaja valova, erozije i vjetra.

Izlet ćemo završiti posjetom Pajeu, nevjerojatno šarmantnom mjestašcu, koje je turistički centar istočne obale Zanzibara, koja, iako nije tako razvijena kao sjeverna, ima posebnu vibru. Prva stvar koju ćemo primijetiti jeste mnoštvo kitesurfera, čiji zmajevi čine ionako nestvarno zanzibarsko nebo još čarobnijim. Ukoliko budemo imali sreće i dođemo u vrijeme oseke, vidjet ćemo kako izgleda obala kada se voda povuče skoro kilometar daleko od obale. Prošetat ćemo uskom i naizgled nepreglednom obalom, proći ćemo pored mnogih zanimljivih barova na plaži i popiti piće u nekom od omiljenih  barova na cijelom Zanzibaru. Za kraj ostavljamo šetnju kroz selo i u kasno popodne se vraćamo u smještaj.

Izlet uračunat u cijenu putovanja.

 

BLUE SAFARI

Riječ ,,safari’’ na svahili jeziku znači putovanje, a u ostatku svijeta je riječ koja simbolizira putovanje za koje se živi. Na izletu ,,Blue safari’’ idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno bijelom sitnom pijesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski ocean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim ,,dhow’’ čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama otočića zanzibarskog arhipelaga.

Avanturu počinjemo iz Stone Towna i putujemo ka poluotoku Fumba gdje nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkeling. Nakon kraće vožnje stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uranjamo u mir i tihi hedonizam ,,hakuna matata’’ života. Ubrzo stižemo do pješčanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusti otočić, sa svih strana okružen vodom, idealan za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmijani lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osvježenje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži vraćamo se na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvodni svijet. Vreme je za snorkeling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovati koralji čine ovaj dio našeg izleta posebnim. Nakon snorkelinga, vozimo se čamcem do najvećeg otoka koji ćemo posjetiti tijekom ovog dana – Kwale, koji je dom jednom od neobičnijih i najstarijih baobab stabala Zanzibara. Na Kwale otoku uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, riže i pomfrita. Poslije ručka krećemo u obilazak dvije lagune. Prva je sa druge strane Kwale otoka, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od Kwalea. U pitanju je otvorena laguna sa malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mjestu polaska. Međutim, ovoga puta putujemo niz vjetar i razapinjemo naša jedra! Putujemo kao što su mornari putovali stoljećima - samo uz pomoć vjetra, drveta i platna. Sada, kada je sve što se čuje razmicanje vode pod naletom pramca i mjestimično zatezanje konopca,  puštamo novonastalom miru da nas hipnotizira i tiho isprati do naše luke, gdje se naša avantura završava.

Cijena izleta po osobi: 60 $

U cijenu uključeno:

- povratni prijevoz do mjesta polaska na izlet

- vožnja čamcem

- oprema za snorkeling (maska sa disalicom i peraja)

- degustacija voća, ručak i bezalkoholna pića (voda i gazirani sokovi)

- usluge lokalnog vodiča i predstavnika agencije

 

RESTORAN THE ROCK I KAE FUNK BEACH BAR

Relaksirajući dan, stvoren za potpuno uživanje u oceanu, koktelima i zanzibarskoj hrani. Polazak u jutarnjim časovima, vožnja do restorana The Rock, koji se nalazi na Michamwi Pingwe plaži. Stižemo u svjetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetitelji Zanzibara. Uživamo u lokalnoj kuhinji, morskim plodovima i naravno, lokalnom vinu, koje se ovdje služi. Sa terase promatramo nepreglednu daljinu kojoj se širi Indijski ocean. Čisti hedonizam. Nakon ručka i nezaobilaznog fotografiranja nastavljamo ka Kae funk beach baru.

Nakon kraće vožnje stižemo do Kae funk beach bara, koji  je možda i najljepša chill zona zapadnog dijela Michamwija. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju dobro poznatih zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke glazbe željno iščekujemo zalazak sunca, koji je posebno lijep na zapadnoj strani. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Cijena izleta po osobi: 15 $

U cijenu uključeno:

- povratni prijevoz do mjesta polaska na izlet

- usluge predstavnika agencije

U cijenu nije uključeno:

- individualni troškovi za ručak i piće u The Rock restoranu i Kae funk beach baru

 

SAFARI NP MIKUMI (3 DANA)

Za sve one koji bi htjeli da dožive pravu Tanzaniju i odu na safari, po čemu je ova zemlja poznata širom svijeta, pripremili smo opciju za posjet NP Mikumi. Ukoliko ste spremni za avanturu, tri dana na plaži zamijenit ćete neponovljivim i jedinstvenim iskustvom odlaska na afrički safari. Mikumi je četvrti po veličini nacionalni park u Tanzaniji. Udaljen je 300 km od Dar es Salama, najvećeg lučkog grada Tanzanije. Mikumi je prirodno stanište žirafa, zebri, slonova, gnuova, leoparda, nilskih konja, hijena, krokodila i lavova. Jedinstveno iskustvo na ovom safariju pokazuje nam kako izgleda harmonija afričke divljine, koja nas uči krugu života i smrti i kako isti u prirodi teče neraskidivo.

Cijena izleta po osobi: na upit

 

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

ZANZIBAR

Najveći grad: Stone Town

Broj stanovnika: oko 800.000

Vjera: 99%  muslimanskog stanovništva

 

VIZE:

Za ulazak na teritorij Tanzanije (kojoj pripada i otok Zanzibar) državljanima Republike Hrvatske su potrebne vize. Viza se dobiva prilikom ulaska u zemlju (u zračnoj luci), i cijena je 50 dolara. Nije potrebno podnositi dokumentaciju, već samo popuniti formular i ponijeti fotografiju na bijeloj pozadini dimenzija 3,5 x 4,5cm. Rok trajanje vize je 3 mjeseca. Kada se prelazi na Zanzibar (u turi Tanzanija i Zanzibar), u luci se prolazi kontrola putovnica i dobiva viza za Zanzibar, bez nadoplate. Sve navedeno vrijedi za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore.

Na teritoriji Tanzanije ne postoji ambasada Republike Hrvatske, već je odgovorna ambasada u Adis Abebi (Etiopija). Također ni Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Slovenija nemaju svoje ambasade.

Sa sobom ponesite i kopiju putovnice (za svaki slučaj).

Može se dogoditi da umjesto plaćanja novčanicama, zatraže da vizu platite karticom (ovo se češće događa ako putujete direktno na Zanzibar).

Vremenska zona je UTC+3, odnosno tijekom zimskog računanja vremena razlika između Hrvatske i Tanzanije je 2h, a tijekom ljetnog računanja je 1h, jer Tanzanija ne prelazi na ljetno računanje vremena.

Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Što se tiče lijekova protiv malarije, nije ih potrebno uzimati, već se o tome konzultirajte s Vašim liječnikom. Važno je znati da lijekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati nuspojave.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovitu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Preporuka je da imate putno zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana prije puta. Za cijenu osiguranja kontaktirajte agenciju.

Na Zanzibaru vodite računa o ježevima, meduzama i kokosovim orasima.

Klima u Tanzaniji i na Zanzibaru odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 28-33C, noćna oko 15-20C), vlažnost zraka je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponesite odjeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od ožujka do lipnja, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.

Tradicionalna prehrana obuhvaća piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), riža, povrće i voće, a na Zanzibaru i morske plodove i ribu. Ulična hrana se ne preporuča (prije svega jer ovo nije područje s tradicijom ulične hrane)

Voće operite flaširanom vodom ili ogulite.

Sigurnost - Tanzanija i Zanzibar su sigurne destinacije, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. Također nije preporučljivo da se krećete sa skupocjenim nakitom.

Izbjegavajte prodavače opojnih sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni.

Ne preporučuje se da sami obilazite Dar es Salaam.

Pazite kad fotografirate, jer ukoliko želite slikati nekoga, morate obavezno pitati.

Od odjeće je potrebna ljetna, laganija odjeća, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugih rukava i nogavica uglavnom zbog aviona ali i moguće je da temperatura padne, prije svega noću i na Zanzibaru.

Preporučuju se dugi rukavi i nogavice kao i zaštita od komaraca.

Na Zanzibaru Vam je potrebna ljetna odjeća i odjeća za plažu, ali i nešto duže (zbog komaraca, odlaska na izlete i u naselje, i obilazak Stone Town gdje se morate pristojno obući, jer se radi o mjestu gdje je veći postotak stanovnika islamske vjere). Za izlet u Jozani šumu poželjno je da imate zatvorenu obuću ili nešto starije zbog terena kojim se krećemo. Za izlet na Blue safari poželjno je da imate nešto u čemu možete hodati kroz vodu (zbog oštrih koralja, algi, ježeva).

*** Ukoliko se putuje u vrijeme Ramazana treba voditi računa da je neophodno pristojno oblačenje, što podrazumijeva pokrivene noge i ramena (duži rukavi), osobito kada se ide u obilazak većih mjesta kao što je Stone Town.

Počevši od 01.06.2019. svi putnici koji putuju u Tanzaniju ne smiju sa sobom imati bilo kakve plastične vrećice, jer se od ovog datuma primjenjuju velike novčane kazne za kršenje ovog pravila. Korištenje, proizvodnja ili unošenje plastičnih vrećica je ilegalna. Savjetuje se da svi posjetioci izbjegavaju pakiranje u bilo kakve plastične vrećice, kako u čekiranoj, tako i u ručnoj prtljazi. Proizvode koji su kupljeni u zračnoj luci i zapakirani u plastične vrečice, moraju se ukloniti prije ulaska u avion. Također, sve "zip vrećice" koje putnici koriste za pakiranje tekućine, ne smiju se unijeti u Tanzaniju, i ukoliko su ih putnici koristili tijekom letenja, moraju ostati u avionu. Molimo sve putnike da izbjegavaju pakiranje ili nošenje bilo koje vrste plastičnih vrećica na ovu destinaciju. 

Valuta koja je u opticaju je Tanzanijski šiling TZS.

1eur = 2,660.68 TZS, 1$ = 2,279.25 TZS.

Preporuka je da sa sobom nosite dolare ali isključivo tiskane 2006. godine i mlađe.

Bankomati postoje ali nisu lako dostupni, kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima se posavjetujte s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane. Okviran trošak na turi Tanzanija i Zanzibar je 400-500 eura i više, a samo Zanzibar oko 200-300 eura i više.

U nekim slučajevima možete plaćati i u dolarima, ali spremite sitniji novac i jedan dolar će Vam računati oko 2000 TZS.

Na tržnicama, prodavaonicama suvenira i kod uličnih prodavača uvijek se cjenkajte, jer je to običaj. Osim cjenkanja običaj je gotovo uvijek i svima ostavljati napojnicu.

Komunikacija - Naše mreže u većini slučajeva rade na teritoriju Tanzanije, odnosno u većim gradovima. Na Zanzibaru postoji mogućnost da uopće nećete imati mrežu.

Svi smještaji imaju wi-fi.

Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, ali su Vam potrebni adapteri za utičnice. Ulaz je kao za Veliku Britaniju (tri plosnata).

Adaptere za struju na samoj destinaciji ne možete nabaviti.

Ukoliko želite iznajmiti vozilo ili motor na Zanzibaru potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola ali i dozvola koju morate izvaditi na Zanzibaru, u nadležnoj policijskoj postaji, ili u Stone Town ako želite voziti po cijelom otoku.

Suveniri: za početak moramo napomenuti da je zabranjeno iznošenje školjki, koralja i minerala te drugih predmeta iz prirode.

Od suvenira preporučamo: čuvene slike tehnike Tingatinga, tradicionalnu odjeću i materijale, predmete i skulpture od drveta, kavu sa Kilimandžara, tradicionalnu glazbu, nakit, predmete vezane za Maasai kulturu, začine sa Zanzibara ..

*Ime smještaja bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta. Primjeri smještaja:

JUNGLE AVANTURIST

STONE TOWN:

Zanzibar hotel je budget hotel, smještajni objekt tipičan za Afriku. Hotel raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Svaka soba ima frižider, ventilator i klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti sef koji se nalazi na recepciji. Nalazi se u centru Stone town-a. Usluga je na bazi noćenja.

www.zanzibarhotel.co.tz

KENDWA/NUNGWI:

Kigwedeni Villas je guesthouse, smještajni objekt tipičan za Afriku. Smještaj raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Nalazi se na 10 minuta hoda od Nungvi plaže. Usluga je na bazi noćenja.

 

JUNGLE POGLAVICA

STONE TOWN:

Africa house  je hotel s 4* po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Svaka soba ima frižider, ventilator i klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti sef koji se nalazi na recepciji. Nalazi se u centru Stone town-a, na samoj obali. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

www.africahousehotel.com

KENDWA/NUNGWI:

Amaan beach bungalows je hotel s 3* po lokalnoj kategorizaciji. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Pored klasičnih soba, hotel posjeduje i bungalove. Bungalovi predstavljaju manje kuće, koje su građene od bambusa, drveta ili cigle. Svaki bungalov ima dva ili tri ležaja i vlastitu kupaonicu. Svaka soba ima frižider, klima uređaj i sef. Nalazi se na Nungwi plaži. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

www.oceangrouphotel.com