Sejšeli

Sejšeli

Putovanje na Sejšele - Mahe i Praslin

10.075kn - avio karta sa svim pristojbma, hoteli 3*, transferi, vodič

Polazak: 19.06.2019.

Sejšeli su otočna republika, koju čini arhipelag otoka smještenih u Indijskom oceanu, na oko 1600 kilometara od istočne obale Kenije i Tanzanije. Arhipelag čini 115 otoka granitnog i koraljnog podrijetla. Unutrašnji otoci, njih 41 je granitnog podrijetla, dok ostalih 74 su koraljnog podrijetla i formirani su u 5 otočnih grupa. Iako mali površinom, Sejšeli imaju dva lokaliteta na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Prva je rezervat Vallee de Mer, na Praslinu, gdje na starim palmama rastu veliki plodovi Coco de Mer, koji je danas i zaštitni znak ove države. Drugi lokalitet je Aldabra, najveći atol na svijetu, podignut na koraljima.

Sejšeli se smatraju za mladu naciju, a prve naseobine na otoku potiču iz 1770. godine, kada su otok naselili Francuzi i Afrikanci. Francuzi su se na otoku zadržali do Napoleonovog poraza kod Waterlooa, 1815. godine, a nakon toga su bili pod upravom Velike Britanije. Uzgajali su kokos, šećernu trsku i pamuk. Tijekom ovog razdoblja Viktorija je proglašena za glavni grad. Sejšeli su neovisnost stekli 1976. godine, a danas su multietnička zemlja, koju su stoljećima naseljavali ljudi različitog podrijetla. Kreolska nacija danas živi u miru, uprkos različitom podrijetlu, kulturi, tradiciji, vjeri i harmoniju smatraju načinom života. Sejšeli danas imaju tri zvanična jezika: kreolski, engleski i francuski.

Kozmopolitski Sejšeli su danas mješavina afričkih, europskih i azijskih naroda, različitih rasa, kulture i religija. Utjecaji svih naroda ogledaju se u njihovoj tradiciji, običajima, kuhinji, glazbi, plesovima i umjetnosti. Izgradnja kuća prilagođena je životu u tropskim područjima, sa kućama strmih krovova. Sejšeli su dom mnogobrojnih rijetkih primjeraka biljaka i životinja, i ponosni su da im je čak oko 50% povrine zemlje pod zaštitom u vidu nacionalnih parkova i rezervata. Na Sejšelima se mogu pronaći različite zaštićene vrste, od najmanjih žaba na svijetu, do najtežih kopnenih kornjača na svijetu; od najvećeg ploda na svijetu (Coco de Mer) do drveta meduze.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Plan i program puta:

1. dan (19.06.2019): Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 12:15h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:20h i presjedanje na let za Sejšele.

2. dan (20.06.2019): Let iz Dohe u 02:00h za Sejšele – QR 678. Dolazak na Mahe u 08:35h. Dobrodošli u tropski raj! Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor na plaži. Sejšeli su smješteni u Indijskom oceanu, oko 1600 kilometara od istočne obale Afrike. Najveći otoci su Mahe, Praslin i La Digue, s mnogobrojnim manjim otočnim grupama. Zbog svog položaja između 4. i 10. stupnja južne geografske širine, otoci su pod tropskom klimom cijele godine. Divne plaže, nestvarne boje, tropsko raslinje, i divni ljudi. Fakultativni izlet do Port Launay plaže na zapadnom dijelu otoka. Noćenje. 

3. dan (21.06.2019): Fakultativni izlet i obilazak cijelog Mahe otoka. Posjećujemo glavni grad Viktoriju, povijesni dio grada, potom dolazimo u najstariji Spice garden na otoku gdje ćemo na brdovitom terenu imati prilike vidjeti vaniliju, cimet, kao i druge razne začine ali i poznate sejšelske kornjače. Popodne potom provodimo odmarajući se na jednoj od najljepših plaža na Maheu – Anse Major. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan (22.06.2019): Transfer do luke i vožnja trajektom do Praslina, drugog otoka u našoj tropskoj avanturi. Transfer do smještaja i uživanje u po mnogima, najljepšem otoku Sejšela. Noćenje.

5. dan (23.06.2019): Fakultativni izlet za Vallee de Mai, UNESCO zaštićeno područje i rezervat biosfere kakav ne postoji ni na jednom drugom mjestu u svijetu. Predivna džungla, tropsko raslinje, endemske vrste i čuvena palma Coco de Mer, čiji je plod najveći na svijetu. Stoljećima je predstavljao blago ali i poznati afrodizijak. U šumi ćemo imati prilike vidjeti i crnog papagaja, a otkrit ćemo i zašto ovaj park zovu „Garden of Eden“. Povratak u smještaj te uživanje na Anse Georgette plaži. Čekamo zalazak sunca i uživamo u nestvarnim bojama neba koje se zrcale u vodi. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan (24.06.2019): Cjelodnevni fakultativni izlet za La Digue otok, treći po veličini otok Sejšela, ali svakako drugačiji od ostalih. Ovaj otok je sačuvao svoj tradicionalni način života, te ga i danas ga možete obići biciklom, pješke ili otvorenim kamionetima. Posjetit ćemo jednu od najljepših plaža - Anse Source d'Argent. Uživamo i divimo se ljepoti oko nas. Povratak na Praslin. Noćenje.

7. dan (25.06.2019): Fakultativni odlazak na jednu od najljepših plaža svijeta – čuvenu Anse Lazio, smještenu na sjeverozapadnom djelu Praslina. Cjelodnevno uživanje u valovima, predivnom pijesku, plavetnilu, i po želji trekking do vidikovca iznad plaže. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan (26.06.2019): Transfer do luke i vožnja trajektom do Mahea. Transfer do smještaja i upijanje energije ovih divnih otoka. Noćenje.

9. dan (27.06.2019): Napuštanje soba u prijepodnevnim satima i slobodno vrijeme do polaska. Transfer do zračne luke i let za Dohu u 18:35h – let QR 679. Dolazak u Dohu u 23:15h. Presjedanje na let za Beograd.

10. dan (28.06.2019): Let iz Dohe u 06:55h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 11:15h. Kraj putovanja.

Polazak:  19.06.2019.

** U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske, od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:

Termin 

19.06.2019.

PROMO cijena:

10.605 kn  

First Minute cijena:

10.915 kn

Regularna cijena:

11.390 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

19.06.2019.

PROMO cijena:

10.075 kn (1350 €)

First Minute cijena:

10.370 kn (1390 €)

Regularna cijena:

10.820 kn (1450 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

*PROMO cijena vrijedi za prvih četvoro prijavljenih putnika.

Nakon toga vrijedi First Minute cijena do 01.04.2019.

Nakon toga vrijedi Regularna cijena putovanja.

 

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 12.02.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd – Mahe
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Mahe – Beograd
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom prema planu i programu puta ( 3 noćenja s doručkom na Maheu, i 4 noćenja s doručkom na Praslinu)
 • Sve transfere prema planu i program puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja NE uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Hotel 3*  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitiom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Sejšeli su grupa od oko 155 otoka u Indijskom oceanu, sjeverozapadno od Madagaskara i oko 1600 km istočno od obala Kenije i Tanzanije. Republika Sejšeli ima oko 90.000 stanovnika, a glavni grad Viktorija nalazi se na najvećem otoku Maheu. Otoci koji pripadaju ovom arhipelagu su granitnog i koraljnog porijekla.

SEJŠELI

1. OPĆI PODACI:

Glavni grad: Viktorija

Površina: 459 km²

Broj stanovnika: 94.228 (2016.)

Stanovništvo: većinom Francuzi, Afrikanci, Indijci I Kinezi

Jezik: francuski, engleski, kreolski

Vjeroispovest: kršćani - rimokatolici

Lokalno vrijeme: UTC + 4

Nezavisnost: 26.lipanj 1976.

Valuta: sejšelska rupija

2. VIZE:

Viza za Sejšele nije potrebna za državljane Republike Hrvatske za turistički boravak do 90 dana. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci po povratku s puta (minimum 2 slobodne strane).

3. VREMENSKA ZONA je UTC+4, odnosno tijekom zimskog računanja vremena razlika između Hrvatske i Sejšela je 3h, a tijekom ljetnog računanja je 2h, jer Sejšeli ne prelaze na ljetno računanje vremena.

4. ZDRAVSTVENA SITUACIJA:

Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Nijedno cijepivo nije neophodno za ulazak na Sejšele.

Što se tiče lijekova protiv malarije, nije neophodno uzimati jer na Sejšelima malarije nema, ali se o ovome konzultirajte s Vašim liječnikom. Važno je da znate da lijekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati neželjena djelovanja.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Za cijenu osiguranja nazovite agenciju.

5. SIGURNOST:

Sejšeli su sigurna destinacija, ali se savjetuje da dragocenosti čuvate u smještaju jer uvijek postoji mogućnost krađe na ulicama ili plažama.

6. KLIMA:

Sejšeli tijekom čitave godine imaju sličnu temperaturu gdje noći rijetko kada idu ispod 24 stupnja, a dan rijetko prelazi 33. Možete očekivati stalnu smjenu oblaka i sunca, bujno zelenilo i vlažnost zraka, jer ipak je ovo tropska destinacija.

7. HRANA:

Sejšelska kuhinja nastala je pod utjecajem francuske, britanske, indijske, afričke i arapske kuhinje, te je tako kreirana sasvim jedinstvena kuhinja, gdje su najznačajnije namirnice one koje se nalaze u njihovom okruženju: plodovi mora, ribe, kao i raznorazno tropsko voće i začini. Posebno đumbir, kari i čili. Skoro svako jelo ima barem jedan od ova tri začina u sebi.

8. ODJEĆA:

Od odjeće je potrebna ljetnaa, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona ali i eventualne mogućnosti da temperatura padne.

9. NOVAC:

Valuta koja je u optjecaju je sejšelska rupija - SCR.

1eur = 15 SCR, 1$ = 13 SCR.

Preporuka je da sa sobom nosite dolare, jer je to najšire prihvaćena valuta na Sejšelima.

U boljim hotelima i u glavnom gradu postoje bankomati i  sve usluge se mogu platiti karticama ili u stranim valutama (eurima i dolarima), a isto vrijedi i za rent-a-car. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

10. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA:

Naše mreže u većini slučajeva rade na teritoriju Sejšela.

Svi smještaji imaju wi-fi.

Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, ali su Vam potrebi adapteri za utičnice. Ulaz je kao za Veliku Britaniju (tri pljosnata konektora).

Adaptere na samoj destinaciji ne možete nabaviti.

11. SUVENIRI:

Od suvenira preporučujemo: Takamaka rum, Coco de mer – morski kokos (vrlo je važno imati autentičnu potvrdu o kupovini, tj. dobiti certifikat jer je od 2017. godine uveden zakon koji strogo pazi na krijumčarenje ove vrste, bez prave potvrde možete završiti i u zatvoru), nešto s motivima kornjača koje su zaštitni znak Sejšela, eterična ulja, kreolski nakit i umjetnička djela, marame, haljine..

12. DRUGE NAPOMENE:

Ukoliko želite da rentate vozilo ili motor na Sejštelima nije Vam potrebna međunarodna vozačka dozvola.

Uvijek provjeravajte rok trajanja svega što kupujete na Sejšelima.

Primjer smještaja na otoku Mahe:

 

Primjer smještaja na Praslinu: