Kenija Akcija

Kenija Akcija

Nasmijano pleme Vas vodi u Keniju - magični odmor na predivnim plažama uz najbolju avanturu - safari! 

Polasci:   20.07.2019, 25.09.2019.

Smješteni na obali Indijskog oceana u blizini Mombase, imat ćemo priliku uživati na nestvarnim plažama, zalascima sunca, plivanju u kristalno tirkiznom moru, uz afričke ritmove, osmjehe i druženje s lokalcima. Obala je poznata po koraljima, dugim plažama s bijelim pjeskom, i mnogim aktivnostima - od ronjenja, preko surfovanja do kite-surfinga. Fakultativno obilazimo Mombasu, drugi najveći grad nakon prijestolnice Nairobija i upoznajemo se s gradom za čiji današnji izgled su zaslužni arapski, azijski i europski narodi. Mombasa je najstariji grad Kenije, a njen položaj na obali napravio je da bude važna luka za trgovinu.

Naš odmor na obali začinit ćemo najboljom avanturom - safarijem. Imat ćemo priliku krenuti  u najpoznatije Nacionalne parkove u potragu za velikom petorkom Afrike – lavovima, bivolima, crnim nosorozima, slonovima i leopardima. Istražujemo afričku savanu, uživamo u prizorima pred nama, promatramo mnogobrojne životinje u prirodnom okruženju - žirafe, zebre, gazele, impale, droplje, hijene, dingo, majmune, merkate, nilske konje... Nevjerojatan osjećaj koji se zauvjek pamti! 

Uživamo u našoj afričkoj avanturi, u suncu, druženju s divnim ljudima, osmjesima, uz nestvarne zalaske sunca, zvukove afričke savane, bubnjeva, valova, dječjeg smjeha, dok planiramo našu sljedeću posjetu Mama Africi! Hakuna Matata! :)

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

Plan i program puta:

1. dan: Okupljanje grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u Beogradu u dogovoreno vrijeme. Let iz Beograda za Dohu u 12:15h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:20 i presjedanje na let za Mombasu.

2. dan: Let iz Dohe za Mombasu u 02:30h i slijetanje u 08:30h po lokalnom vremenu – let QR 1333. Transfer do smještaja na obali oceana. Hello Mama Africa! Slobodno vrijeme do ulaska u smještaj i opuštanje uz koktele i ritmove afričke muzike. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet do Mombase, posjećujemo “Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, Stari grad čija arhitektura svjedoči o arapskim, azijskim i europskim narodima koji su bili na ovom prostoru, i Jesus Fort, utvrda koju su u 16. st. sagradili Portugalci. Povratak u smještaj. Noćenje.

4-5. dan:  Dan rezerviran za upoznavanje „velike petorke”, gdje ćemo imati priliku upoznati životinjski svijet Afrike. Možemo Vam ponuditi jednodnevni ili dvodnevni fakultativni izlet u Nacionalni Park Tsavo, ili dvodnevni fakultativni izlet avionom u Nacionalni Park Masai Mara. Imat ćemo priliku upoznati afričku divljinu koju smo zamišljali cijeli život, pravu savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Slobodno vrijeme za uživanje na plaži, uz afričke ritmove, nasmijane lokalce, pozitivnu energiju, dok smo okruženi plavetnilom Indijskog oceana. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet za sve one koji bi željeli probati pecanje u Indijskom oceanu - avanturističko uživanje na oceanu – pecanje. Lagano isplovljavamo našim brodom i krećemo u potragu za najrazličitijim podvodnim svijetom Indijskog oceana. U kenijskim oceanskim vodama može se sresti preko 30 različitih vrsta morskih riba, a najpoznatije od njih su vahu, barakuda, kingfish, mako ajkula, tigar ajkula, sabljarka, tuna, itd. Povratak u smceštaj. Noćenje.

8. dan: Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje. Noćenje.

9. dan: Napuštamo sobe u prijepodnevnim satima i koristimo vrijeme da upijemo zrake sunca, osmjehe, muziku, mirise i utiske iz naše afričke avanture. Transfer do zračne luke i let iz Mombase za Dohu u 16:50h – let QR 1334. Dolazak u Dohu u 23:25h i presjedanje na let za Beograd.

10dan: Let iz Dohe u 06:55h – QR 231. Dolazak u Beograd u 11:15h. Kraj putovanja.

Polasci:   20.07.2019, 25.09.2019.

** U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske, od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:

Termin →

20.07.2019 – 29.07.2019.

25.09.2019 – 04.10.2019.

First minute cijena:

7.775 kn

7.775 kn

Regularna cijena:

8.565 kn

8.565 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin →

20.07.2019 – 29.07.2019.

25.09.2019 – 04.10.2019.

First minute cijena:

7.385 kn (990 €)

7.385 kn (990 €)

Regularna cijena:

8.135 kn (1090 €)

8.135 kn (1090 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First minute cijena za termin 20.07.2019. vrijedi za prijave do 21.06.2019. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena putovanja.

*First minute cijena za termin 25.09.2019. vrijedi za prijave do tri mjeseca prije putovanja. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena putovanja.

*Za ovo putovanje neophodno je da imate žuti karton (potvrdu o cijepljenju protiv žute groznice).

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 12.02.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 1.500 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 2.975kn, a ostatak cijene putovanja uplaćuje se najkasnije 6 tjedana prije putovanja (za kartično plaćanje 8 tjedana prije).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta. 

Cijena putovanja uključuje :

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Mombasa s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mombasa – Beograd s uključenim pristojbama
 • Smještaj na bazi 7 noćenja s doručkom, u hotelu na obali Indijskog oceana u blizini Mombase
 • Transfer od zračne luke do smještaja i od smještaja do zračne luke prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije tokom putovanja

Cijena putovanja ne uključuje :

 • Troškove vize za Keniju (50 USD) 
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (možete uzeti u agenciji) 
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Transfer do i od zračne luke Beograd 

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Hotel je smještajni kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitiom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Mombasa je grad koji se nalazi u jugozapadnom djelu Kenije, na obali Indijskog oceana. Drugi je grad Kenije po veličini, nakon prijestolnice Nairobija. Grad ima oko 2 milijuna stanovnika.

 • OBILAZAK MOMBASE

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. otok koji je mostovima povezan s kopnom. Mombasa je uvijek zanimljiva posjetiteljima, što zbog svoje svakodnevne vreve, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponiranih u skladnu cjelinu. Grad su stoljećima unazad naseljavali narodi s Bliskog istoka i Hindusi pa je tako većinsko stanovništvo islamske vjeroispovijesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Akamba tvornicu rezbarija od drveta, kao i Tvrđavu Isus (,,Fort Jesus’’) izgrađenu u 16.st. Danas se iza ovog vrijednog povijesnog muzeja prostire divan park s pogledom na ocean, gdje zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se s lokalcima. Pažnju privlaći svakako i Stari grad, gradska jezgra koja je načičkana suvenirnicama i zanatskim dućanima, a prepuno stanovnika koji cirkuliraju labirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznat ćemo se s autentičnim kućanstvima izgrađenim u arapskom i indijskom tradicionalnom stilu. Također, u Starom gradu se nalazi Bijela kuća, prvi Američki konzulat, i Stara pošta koju su izgradili Hindusi kako bi putem željeznice slali kući vijesti i novac, Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada - ,,Mombasa kljove’’. Obići ćemo i lokalnu tržnicu začina i kenijske hrane. Imat ćemo prilike da vidimo i staru luku u kojoj današnji trajekti prometuju od 1937. godine, a iz koje su stoljećima unazad transportirali kenijske robove prema Likoniju i dalje prema kopnu.

 • Izlet će se organizirati u popodnevnim satima, a traje od 08h do 13h.
 • Cijena izleta po osobi: 45 $
 • U cijenu uključeno: prijevoz, ulaznice na lokalitete, lokalni vodič
 • U cijenu nije uključeno: napojnica za lokalnog vodiča

 

 • PECANJE (,,DEEP SEA FISHING’’)

Za popodne je predviđeno avanturističko uživanje na oceanu – pecanje. Lagano isplovljavamo našim brodom i krećemo u potragu za najrazličitijim podvodnim svijetom Indijskog oceana. U kenijskim oceanskim vodama može se sresti preko 30 različitih vrsta morskih riba, a najpoznatije od njih su wahoo, barakuda, kingfish, mako morksi pas, tigrasti morksi pas, sabljarka, tuna, itd.

 • Izlet će se organizirati u popodnevnim satima, a traje oko 4h.
 • Cijena izleta po osobi: 90 $
 • U cijenu uključeno: prijevoz, vožnja brodom, instruktor, oprema za pecanje, voda i bezalkoholno piće
 • U cijenu nije uključeno: napojnica za instruktora

 

 • NACIONALNI PARK TSAVO ILI NACIONALNI PARK MASAI MARA

Posljednje dane boravka u Mombasi, kao i naše cjelokupne afričke avanture, ostavljamo za safari u jednom od dva najljepša nacionalna parka u Keniji. Riječ ,,safari’’ na svahili jeziku znači putovanje, a u ostatku svijeta je riječ koja simbolizira putovanje za koje se živi. Jedinstveno iskustvo koje nam pokazuje kako izgleda harmonija afričke divljine, koja nas uči krugu života i smrti i kako isti u prirodi teče neraskidivo.

 • Pred Vama se nalaze 3 opcije:
 • 1. NP Tsavo - 1 dan
 • 2. NP Tsavo - 2 dana
 • 3. NP Masai Mara – 2 dana

 

 • JEDNODNEVNI SAFARI U NP TSAVO (ISTOČNI)

Tsavo je jedan od najvećih nacionalnih parkova na svijetu i prostire se na 22.000 kilometara kvadratnih čineći 4 % cjelokupnog područja Kenije. Naziv je dobio po rijeci Tsavo. U njemu se nalazi prirodni fenomen Yatta Plateau – protok lave dugačak skoro 300 kilometara, a poznat je i po crvenim slonovima, koji se mogu samo ovdje sresti, a svoju čuvenu boju su poprimili od crvene vulkanske zemlje s kojom su stalno u dodiru. Sastoji se od istočnog i zapadnog parka. Izlet započinjemo rano jutarnjom vožnjom (05:00h ujutro) kroz zadivljujuće predjele afričke divljine do nacionalnog parka Tsavo (oko 200km). Prije ulaska u park radimo pauzu za osvježenje i doručak. Odmah krećemo u obilazak i u potragu za životinjama. Park izgleda kao afrička divljina koju smo zamišljali cijelog života, prava savana kojom nesmetano i ponosno šeću slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje. Iduća pauza je pauza za ručak (lokalna hrana), a ako vremenski uvjeti budu dozvoljavali, nastavljamo sa safarijem još koji sat. Park napuštamo oko 16:30h i nakon vožnje predvečer stižemo u smještaj.

 • Cijena izleta po osobi: 160 $
 • U cijenu uključeno: prijevoz, ulaznica, safari, instruktor, doručak i ručak u lokalnom restoranu
 • U cijenu nije uključeno: napojnica za instruktora, voda, sokovi

 

 • DVODNEVNI SAFARI U NP TSAVO (ISTOČNI)

Za prave avanturiste i one koji žele još malo uživati u divljini pripremili smo dvodnevni safari. Prvog dana će se ujutro rano krenuti na izlet (05:00h ujutro), i nakon malog predaha ulazimo u nacionalni park i avantura počinje! Cijeli dan ćemo promatrati životinje, s pauzom za ručak i prijavom u smještaj (lodge). Nakon popodnevnog dijela safarija odlazimo u smještaj. Idućeg dana se rano budimo i uz magičan izlazak sunca nastavljamo sa safarijem, kako bismo prije doručka uspjeli vidjeti kako se divljina budi. Nakon pauze za doručak idemo u još jednu vožnju savanom, a potom kasnije izlazimo iz smještaja i, ponovo, nastavljamo s istraživanjem. U restoranu lokalne hrane imat ćemo ručak, a potom kasno popodne napuštamo nacionalni park i predveče stižemo u smještaj u Mombasi.

 • Cijena izleta po osobi: 260 $
 • U cijenu uključeno: prijevoz, ulaznica, safari, instruktor, doručak i ručak u lokalnom restoranu prvog dana, noćenje u kampu u sobama, doručak i ručak drugog dana
 • U cijenu nije uključeno: napojnica za instruktora, voda, sokovi

 

 • 3. DVODNEVNI SAFARI AVIONOM U NP MASAI MARA

Masai Mara se nalazi u jugozapadnoj Keniji, uz samu granicu s Tanzanijom i zapravo predstavlja nastavak nacionalnog parka Serengeti. Dobio je naziv po rijeci Mara, koja protječe kroz ovo područje i po lokalnom plemenu Masaji, koje je naseljava.Prava je poslastica za ljubiteleje afričkih životinja jer upravo ovdje možete sresti veliku afričku petorku – lava, leoparda, slona, nosoroga i bivola. Tu su i ostale vrste afričkih životinja, kao i preko 570 vrsta ptica. Prvog dana rano ujutruo krećemo iz hotela na aerodrom u Mombasi. Između 07:30h i 08:30h ujutro imamo let do rezervata. Tijekom leta se divimo veličanstvenom pogledu na Kilimandžaro i njegovu okolinu. Nakon slijetanja (10:30h ujutro) ulazimo u nacionalni park i odlazimo do smještaja, a nakon toga počinje naša safari avantura po afričkoj savani. Nakon nekoliko sati safrija radimo pauzu za ručak, potom nastavljamo sa safarijem ako to vremenski uvjeti dozvoljavaju i na kraju odlazimo na večeru i noćenje u lodge-u. Idućeg dana se rano budimo i nakon doručka ponovo krećemo s avanturom. Uživamo u posljednjim trenucima boravka u prirodi i lagano se spremamo za naš let prema Mombasi (14:00h). Slijećemo u na aerodrom u Mombasi u 16:30h i vozimo se do našeg hotela.

 • Cijena izleta po osobi: NA UPIT
 • U cijenu uključeno: prijevoz, ulaznica, safari, instruktor, ručak i večera u lokalnom restoranu prvog dana, noćenje u kampu u sobama, doručak drugog dana
 • U cijenu nije uključeno: napojnica za instruktora, voda, sokovi, užina prije ulazak u park
 • Što je potrebno poneti na safari: odjeću pastelnih boja (NE: jarke i fluorescentne boje, crveno, crno...), duge nogavice i rukave protiv komaraca i za noć, udobna obuća, šešir i naočale za sunce, krema za sunčanje, marama kojom možete spriječiti udisanje prašine, sredstvo protiv komaraca, rezervna odjeća za presvlačenje, telefoni, punjači i eksterne baterije, lijekove i sredstva za higijenu.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

KENIJA

1. OPĆI PODACI:

Glavni grad: Nairobi

Površina: 580.367 km²

Broj stanovnika: 44.354.000 (2013.)

Stanovništvo: 99% narodi afričkog porijekla iz preko 50 plemena

Jezik: swahili i engleski

Vjeroispovest: 65% kršćani, 7% muslimani, ostatak pripadnici tradicionalnih religija

Lokalno vrijeme: UTC + 3

Nezavisnost: 12. prosinac 1963.

Valuta: kenijski Šiling

2. VIZE:

Za ulazak na teritorij Kenije državljanima Republike Hrvatske su potrebne vize. Viza se radi preko sustava e-vize koji je dostupan na www.evisa.go.ke Troškove vize za iznose 50 USD i potrebno je minimalno 2 dana za izradu

3. VREMENSKA ZONA je UTC+3, odnosno tijekom zimskog računanja vremena razlika između Hrvatske i Kenije je 2h, a tijekom ljetnog računanja je 1h, jer Kenija ne prelazi na ljetno računanje vremena.

4. ZDRAVSTVENA SITUACIJA:

Voda nije za piće, koristi se isključivo flaširana i izbjegava se led. Flaširana voda se koristi i za pranje zuba.

Za ulazak u Keniju je neophodno imati žuti karton (potvrdu o cjepljenju protiv žute groznice).

Što se tiče lijekova protiv malarije, nije neophodno uzimati, već se o ovome konzulltirajte s Vašim liječnikom. Važno je da znate da lijekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati neželjena djelovanja.

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put. Za cijenu osiguranja nazovite agenciju.

5. SIGURNOST:

Kenija je sigurna destinacija, ali ukoliko se pridržavate određenih pravila. Ne preporučuje se kretanje po mraku i noću, jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima, i na mjestima gdje su velike gužve (lokalne tržnice i sl.) treba voditi računa o dzeparenju. Nije preporučljivo da se krećete sa skupocjenim nakitom, također. Treba izbjegavati odlaske u udaljena ruralna područja.

Izbjegavajte trgovce opojnih sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni.

Vodite računa kad fotografirate, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

6. KLIMA

Kenija vrijedi za jednu od zemalja s najboljom klimom na svijetu tijekom cijele godine. Tokom dana temperatura je obično 25-30 °C, a kasno navečer i rano ujutro se spušta do 12-16 °C. U južnim i priobalnim djelovima Kenije je mnogo toplije i ovisno od godišnjeg doba vlažnost zraka je veoma velika, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odjeću dugih rukava i nogavica. Kišni period traje od ožujka do lipnja, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.

7. HRANA:

Ishrana se uglavnom sastoji od svježeg voća i povrća, kao i tradicionalnih juha i čorbi. Za ručak i večeru u Keniji se obično servira meso (piletina, janjetina, svinjetina ili govedina), ali i riba i vegeterijanska jela.

Ulična hrana se ne preporučuje (prije svega jer ovo nije područje s tradicijom ulične hrane)

8. ODJEĆA:

Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona ali i mogućnosti da temperatura opadne.

Dugi rukavi i nogavice preporučuju se i kao zaštita od komaraca.

Za safari potrebna je odjeća mirnih boja (izbjegavajte tamne boje, crnu, tamno plavu, ali i fluorescentne boje), dugačkih nogavica i rukava jer temperatura može pasti i ispod 15C u nacionalnim parkovima, šešir, šilterica, naočale za sunce i maramu kojom možete spriječiti udisanje prašine.

9. NOVAC:

Valuta koja je u opticaju je kenijski šiling - KES.

1eur = 113 KEN, 1$ = 100 KEN.

Preporuka je da sa sobom nosite dolare ali isključivo štampane 2006. godine i mlađe.

Korištenje međunarodnih platnih kartica (VISA i sl) u Keniji je prilično razvijeno, naročito u boljim hotelima, restoranima, samoposlugama i sl. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

U nekim slučajevima možete plaćati i u dolarima, ali spremite sitniji novac.

Na tržnicama, trgovinama suvenira i kod uličnih trgovaca uvijek se cjenkajte, jer je to običaj.

Osim cjenkanja običaj je skoro uvijek i svima ostavljati bakšiš.

10. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA:

Naše mreže u većini slučajeva rade na teritoriju Kenije, odnosno u većim gradovima.

Svi smještaji imaju wi-fi.

Što se tiče električne energije, napon nije isti kao kod nas, ali su Vam potrebi adapteri za utičnice. Ulaz je kao za Veliku Britaniju (tri pljosnata konektora).

Adaptere na samoj destinaciji ne možete nabaviti.

11. SUVENIRI:

Za početak moramo napomenuti da je iznošenje živih životinja, kao i proizvoda od zaštićenih životinjskih vrsta (koža, koralji, slonovača itd.) zabranjeno i može dovesti do zatvorske kazne.

Od suvenira preporučujemo: tradicionalnu odjeću i materijale, otirače i košare napravljene od autohtonih vlakana, predmete i skulpture od drveta, kenijsku kavu i čaj, tradicionalnu muziku, nakit, predmete vezane za Massai kulturu..

12. DRUGE NAPOMENE:

Ukoliko želite unajmiti vozilo ili motor u Keniji potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola ali i dozvola koju morate izvaditi u Nairobiju, u nadležnom ministarstvu.

 

*Ime smještaja bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana pred put.

Primjeri smještaja:

Kahama hotel Mombasa je hotel s 3* po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Svaka soba ima klima uređaj. Gosti mogu besplatno koristiti wifi i sef koji se nalazi na recepciji. Smještaj posjeduje otvoreni bazen i sportski bar. Nalazi se na dvije minute hoda do plaže Bamburi, a od centra grada je udaljen oko 10 km. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

www.kahamahotel.co.ke