Južnoafrička republika

Južnoafrička republika

Putovanje u Afriku - Johannesburg, Cape Town

10 dana,  avio + takse + smještaj + transferi + vodič

First minute cijena 9.660 kn

Period putovanja: 29.09.2019. - 08.10.2019.

Nasmijano pleme vodi vas na avanturu u mama Afriku - krećemo iz najjužnijeg dijela afričkog kontinenta, iz Cape Towna. Cape Town - jedan od tri glavna grada Južnoafričke Republike i najstariji kolonijalni grad u Južnoj Africi gdje su Nizozemci 1652. godine podigli prvo utvrđenje.

Grad najvećim dijelom izlazi na Atlantski ocean, ali u blizini samog grada nalazi se Rt Dobre Nade, odnosno mjesto gdje se spajaju dva oceana - Indijski i Atlantski, a rt je prvotno dobio naziv od Bartolomea Diaza koji ga je nazvao Olujni rt, da bi ga kasnije portugalski kralj preimenovao u Rt Dobre Nade jer je otvarao trgovački put ka Indiji. Upoznat ćemo se s pingvinima na Boulders plaži i uživati u vinu ... Žičarom se penjemo na Table Mountain i pogled koji se pruža na Cape Town i Atnlantski ocean urezuje se u pamćenje ...

Johannesburg, najnaseljeniji grad u Južnoafričkoj Republici, prijestolnica najimućnije pokrajine Gauteng. Drugi je po veličini grad subsaharske Afrike i poznatiji pod imenom Zlatni grad. Grad u kome je navodno moguće doživjeti Afriku i u isti mah piti čistu vodu iz pipe. Spoj tradicionalne Afrike i modernizma Zapada Johannesburg svakako je mjesto koje ne smijete propustiti. Od popularne boje Jakaranda drveća do Kruger nacionalnog parka i Gold Reef City-ja, rudnika zlata koji je tek odnedavno otvoren za turiste vodimo vas u avanturu koju ćete godinama prepričavati.

Idemo na dvodnevni fakultativni safari u Kruger nacionalni park i pravimo najbolje fotografije velike petorke i zlatnih predjela koji nam oduzimaju dah. Kruger nacionalni park se prostire duž granice Mozambika i Zambije i nalazi se na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Bio je dom Tsonga plemena koje su britanski kolonizatori istjerali dvadesetih godina dvadesetog stoljeća.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

 

Dan 1 (29.09.2019): Sastanak u zračnoj luci ,,Nikola Tesla'' dva sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 12:05h (QR 232). Spremni za veliku avanturu, ukrcavamo se na let za Johannesburg u 20:40h (QR 1365).

Dan 2 (30.09.2019): Dolazak u Johannesburg u 04:35h. Transfer do smještaja i uživanje u nevjerojatnom gradu do popodnevnog ulaska u sobe. Fakultativni izlet - obilazak grada, poznatog kao najmlađa metropola svijeta koja nije nastala ni na obali mora, ni na velikoj rijeci. Johannesburg je prijestolnica najbogatije pokrajine Gauteng, kao i sjedište Ustavnog suda Južnoafričke republike.  Također, u ovom gradu je Nelson Mandela, prvi demokratski predsjednik i prvi crni predsjednik Južne Afrike, živio i radio. On se borio protiv dominacije bijelaca nad crnim narodom Južne Afrike i protiv aparthejda. Danas, u ovom gradu postoji mnoštvo spomenika u Mandelinu čast – Trg Nelsona Mandele, Vilakazi ulica, Aparthejd muzej, Mandelina radna kuća i statua... Johannesburg je poznat i po svojim visokim neboderima, čiju hladnoću i sivilo razbija drvo jakarande, koja u proljeće svojim cvjetom boji u ljubičasto cijeli grad. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 3 (01.10.2019): Rani doručak. Početak dvodnevnog fakultativnog izleta na safari u Nacionalni park Kruger – najveći nacionalni park u Južnoafričkoj republici, koji se prostire na impresivnih 18,989 km² . Obići ćemo dom dobro poznate ,,velike petorke’’ (lav, leopard, nosorog, bizon i slon), uživat ćemo okruženi netaknutom prirodom i divljinom. Nakon aktivnog dana imat ćemo noćenje unutar nacionalnog parka u ,,budget lodge’’-vima. Noćenje.

Dan 4 (02.10.2019): Buđenje i rani doručak. Nastavljamo safari u prijepodnevnim satima, kada su životinje najaktivnije. Posljednji sati afričke divljine su pred nama. Nakon izleta povratak u smještaj u Johannesburgu. Noćenje. 

Dan 5 (03.10.2019): Napuštanje smještaja i ranojutarnji transfer do zračne luke. Lokalni let na relaciji Johannesburg – Cape Town u 07:00h (BA 6401). Dolazak u Cape Town u prijepodnevnim satima (09:10h) i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 6 (04.10.2019): Fakultativni izlet započinjemo odlaskom na Stolnu planinu (Table mountain) i, ukoliko vrijeme dozvoljava, penjanjem žičarom na vrh. Razgledavamo divlje cvijeće, ptice, predjele i Srebrno drvo. Prelijep pogled na cijeli Cape Town i na poznati Roben otok na kojem je Nelson Mandela bio zatvoren. Fakultativni izlet nastavljamo obilaskom grada, gdje ćemo imati priliku posjetiti tvrđavu Dobre Nade, Gradsku kuću, katedralu Sv. Georga, kao i sam centar grada i poslovni dio Cape Town-a. Od 18. st ovaj dio grada počinju naseljavati robovi koji su pristigli iz Jave, Cejlona i ostalih djelova Dalekog Istoka. Za kraj ostvaljamo čuveni vinski put na nadaleko poznatim vinogradima u djelu Constantia uz uključenu degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 7 (05.10.2019): Fakulatativni izlet - Peninsula tura – dnevna tura koja  podrazumjeva vožnju prelijepom Atlantskom obalom do djela s kojeg se pruža spektakularan pogled na 12 Apostola, djela Stolne planine. Prolazimo kroz Kamps zaljev i dolazimo do ribarskog sela. Nakon ribarskog sela odlazak u prirodni  rezervat  s bogatom florom i faunom. U povratku u Cape Town, stajanje na Boulders plažu i obilazak kolonije pingvina. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 8 (06.10.2019):Fakultativni izlet - obilazak Stellenbosch vineyards. Degustacija najljepših vrsta vina porijeklom iz  Stellenbosch regiije ili avanturistička opcija, fakultativni izlet za najhrabrije koji će imati priliku roniti s morskim psima. Slobodno vrijeme možete provesti u istraživanju Bo Kaap kvarta, poznatom po mnogobrojnim šarenim kućicama gdje se danas odvija proizvodnja i prodaja tradicionalnih ručno izrađenih predmeta. Kvart su početkom 70-ih počeli naseljavati Maležani i Indonežani koji su dolazili u Cape Town raditi.  Možete posjetiti Bo Kaap muzej ili galeriju dijamanata, mnoštvo džamija i povijesnih objekata, a možete i prisustvovati satu pripremanja tradicionalne kuhinje koja dolazi iz matičnih zemalja domaćina Bo Kaap kvarta. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 9 (07.10.2019): Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima. Transfer do zračne luke i ukrcavanje na let za Dohu u 12:40h (QR 1370). Dolazak u Dohu u 23:55h po lokalnom vremenu. Konekcija na let.

Dan 10 (08.10.2019): Let za Beograd u 06:55h (QR 231). Dolazak u Beograd u 11:05h. Kraj putovanja.

 

Polazak:  29.09.2019.

* U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

*Moguće su izmjene u planu i programu u rasporedu aktivnosti i obilazaka ovisno o raspoloživosti lokalnih buseva i aviona.

 

Cijena putovanja:

Termin

29.09.2019.

First minute cijena

10.170 kn

Regularna cijena

10.960 kn

 (Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena putovanja za gotovinu:

Termin

29.09.2019.

First minute cijena

9.660 kn (1290 €)

Regularna cijena

10.410 kn (1390 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

*First minute cijena vrijedi za prijave do 01.07.2019. Nakon toga vrijedi regularna cijena.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 10.04.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 1.500kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se 5.990kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 7 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 9 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na Beograd - Johannesburg, Cape Town -Beograd sa svim pristojbama
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja u hotelima s 3*/4* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Johannesburgu
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja u hotelima s 3*/4* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Cape Town-u
 • Lokalna avio karta: Johannesburg – Cape Town, u ekonomskoj klasi
 • Lokalne transfere prema planu i programu puta
 • Organizaciju putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Transfer do i od zračne luke Beograd 
 • Opcionalno dvodnevni safari u nacionalnom parku Kruger
 • Vizu za Južnoafričku Republiku (vadi se u Budimpešti individualno, 43€)

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana pred put.

Budget lodge je veoma jednostavan smještajni kapacitet u vidu malih bungalova. Nalazi se unutar Nacionalnog parka Kruger.

Johannesburg je jedna od najnaseljenijih metropola u svijetu i prijestolnica pokrajine Gauteng, najimućnije pokrajine u Južnoj Africi. Danas broji skoro 1 milijun stanovnika i sjedište je Ustavnog suda Južnoafričke republike. Poznat je po dobrom noćnom provodu, poslovnim zgradama nalik onim u sjevernoameričkim gradovima, nalazištima zlata, i naravno po Nelsonu Mandeli, prvom demokratski izabranom predsjedniku i prvom crncu koji je obavljao tu funkciju.

Cape town je glavni grad Južnoafričke republike i ujedno i glavni grad pokrajine Zapadni cape. Ima 2,9 milijuna stanovnika i izlazi na Atlanski ocean. Ime je dobio po  Rtu dobre nade koji se nalazi 45km južno od grada. Južnoafrikanci ga još nazivaju i ,,Grad majka’’, jer su u njemu Nizozemci podigli prvo utvrđenje.