Big mama Afrika

Big mama Afrika

Putovanje u mama Afriku 

BIG MAMA TURA - ETIOPIJA, ZAMBIJA, ZIMBABVE, RUANDA, UGANDA, KENIJA

25 dana - Mek'ele, Danakilska depresija, Arba Minch, Dolina Omo, Adis Abeba, Viktorijini slapovi, Livingstone, Kigali, NP Bwindi, Mombasa

Polazak:   05.10.2019.

Povratak u mama Afriku! 

Etiopija je zemlja nevjerojatne prirodne ljepote, mjesto gde izvire Nil (Plavi Nil), u njoj su kulturne razlike ogromne. Neki dijelovi Etiopije su najneistraženiji i najnenaseljeniji na svijetu. 

Etiopija je poznata po pravoslavnim kršćanima i njihovoj zanimljivoj prošlosti. Bogato kuturno nasljeđe, živopisni predjeli, ljubazni ljudi... Po mnogima, ljudi Etiopije se smatraju najljepšima na svijetu. Posjetit ćemo rituale pravoslavnih kršćana u Lallibeli, kompleksu crkvi isklesanim u stijenama na sjeveru zemlje.

Na ovoj turi obići ćemo i Danikil depresiju, koja se nalazi na granici s Eritrejom. Ako vremenski uvjeti dozvole, spavat ćemo na obodu vulkana, iznad vrele lave, 150m ispod nivoa mora, okruženi sumpornom pustinjom, kiselim jezerima i milijunima zvijezda iznad vas, usred Afrike, udaljeni dva dana vožnje od bilo kakve civilizacije.

Pored vulkana, sumpornih jezera, pravoslavnih crkava i Adis Abebe, očekuje nas i sama poslastica, Omo dolina, jug Etiopije na granici s Kenijom. To je mjesto gdje žive plemena kao iz filmova, netaknuti civilizacijom. Vidjet ćemo ljude koji buše usne i stavljaju tanjure u njih, oblače se čudno i imaju čudne frizure. Ovo su posljednje godine, dok ih potpuno ne pretvore u turističku atrakciju, pa koristimo priliku da ih upoznamo dok su još uvijek autentični.

Nakon živopisne Etiopije avanturu nastavljamo u  Zambiji, točnije u Livingstonu odakle ćemo vidjeti veličanstvene Viktorijine vodopade. Nalaze se na reci Zambezi, a svijetu su postali poznati po europskom istraživaču Davidu Livingstonu za kojega se vjeruje da je prvi Europljanin koji je vidio vodopade 1855. godine. Provodimo dane u ovom nestvarnom okruženju, kupamo se u Devils Pool-u, letimo helikopterom iznad vodopada, podižemo adrenalin na raftingu...

Jedan od dobrih razloga za posjetu Ugandi je i čuveni Nacionalni park Bwandi koji je poznat po divljim gorilama. Tu nas očekuje obilazak jednog od rezervata u kome ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo cijeli život.

Put završavamo u Keniji gde možemo otići na safari u Nacionalni park Tsavo, nastariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za “velikom petorkom Afrike”. Mombasa također nudi i mogućnost odmora i uživanja na plaži nakon nevjerojatnog iskustva koje ćemo doživjeti na ovoj Afričkoj avanturi.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

1. dan: Okupljanje grupe u zračnoj luci u Beču, dva sata prije leta. Let iz Beča (VIE) u 22:10h za Adis Abebu (let ET 725).

2-3. dan: Slijetanje u Adis Abebu (ADD) u 06:00h i presjedanje na lokalni let za Mek'ele u 07:00h (let ET 100). Dolazak u Mek'ele (MQX) u 08:15h. Ukrcavanje u džipove i velika afrička avantura počinje. Danakilska despresija – jedna od najnepristupačnijih regija na svijetu, a u isto vrijeme i jedan od najspektakularnijih i šarenolikih pejzaža na svijetu. Nekoliko dijelova pustinje leži na 100 metara ispod razine mora, i predstavlja jednu od najnižih točki Afrike. Imati ćemo prilike vidjeti formacije stvrdnute lave, bazene sumporne vode, stijene, kamenja i poneku zelenu oazu. Prespavat ćemo na obodu vulkana Erta Ale i promatrati ključanje lave u njegovom grotlu. Obilazimo kratere, predjele nevjerojatnih sumpornih područja, različitih boja i promatram tradicionalno iskapanje soli. 2 noćenja u prirodi, vožnja džipovima, 6 obroka.

4. dan: Nastavak ture po Danakilskoj depresiji i dolazak u Mek'ele. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

5. dan: Prijevoz do zračne luke i let iz Makelea u 08:55h za Adis Abebu (let ET 101). Dolazak u Adis Abebu u 10:10h i presjedanje na let za Arba Minch u 12:10h (let ET 135). Slijetanje u Arba Minch (AMH) i prijevoz do Dorze sela. Prijevoz do smještaja. Fakultativni izlet do Dorze plemena, koje je poznato po svojim kućama u obliku košnica koje rade od drveta i bambusa na dva kata i takve građevine traju i po 80 godina. Poznati su i po tradicionalnoj garderobi od pletenog pamuka, oko svog naselja uzgajaju voće, povrće i duhan, a dominantan je matrijarhat. Povratak u smještaj. Noćenje.

6.-8. dan: Tura po dolini Omo – posjećujemo neka od plemena sa rijeke Omo: Hammer, Bena, Karo, Mursi, Ari... Prisustvujemo lokalnim ceremonijama, običajima, tržnicama, ritualima preskakanja krava, borbi štapovima, spremamo lokalnu hranu, spavamo s lokalnim plemenima i komuniciramo s ovim divnim ljudima kroz osmijeh, bez riječi. Nevjerojatno iskustvo u dijelu svijeta u kojem ne postoje autobusi, ne vrijede pravila užurbanog života 21. stoljeća i sve funkcionira kao u dalekoj prošlosti... 3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i u šatorima u plemenima, vožnja džipovima, dozvole za posjete plemenima, 9 obroka.

9. dan: Povratak iz doline Omo u Arba Minch. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

10. dan: Prijevoz do zračne luke i let u 13:45h za prijestolnicu Etiopije – Adis Abebu (let ET 134). Dolazak u Adis Abebu u 14:50 i prijevoz do smještaja. Krećemo u fakultativni panoramski obilazak prijestolnice. Noćenje.

11. dan: Prijevoz do zračne luke i let iz Adis Abebe (ADD) u 08:35h za Viktorijine vodopade (let ET 829). Slijećemo u Viktorijine vodopade (VFA) u 12:15h. Prijevoz do smještaja u Livingstoneu. Noćenje.

12. dan: Fakultativni izlet na Viktorijine vodopade koji se smatraju za najljepše na svijetu i koji se nalaze na rijeci Zambezi, između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki 1,5 kilometara i visoki 128 metara. Fakultativni čuveni rafting na rijeci Zambezi – White Water Rafting. Povratak u smještaj. Noćenje.

13. dan: Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti – fakultativni let helikopterom iznad vodopada ili nešto ekstremnije – paragliding iznad vodopada, zip line ili bungee skok. Ukoliko razina vode to dopusti, fakultativni posjet Devils Pool-u – udubljenju na vrhu vodopada u kojem ćemo se kupati i uživati u zvuku vode koja se ruši ispod nas niz 128 metara visok slap. Povratak u smještaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet na neobični safari u nacionalnom parku u blizini Livingstonea gdje pješke obilazimo park, mazimo lavove i spajamo se s prirodom. Mogućnost popodnevnog odlaska u obližnje selo i druženje sa lokalnom obitelji, upoznavanje s običajima i smijeh s djecom. Povratak u smještaj. Noćenje.

15. dan: Mogućnost fakultativnog odlaska u Bocvanu, u Nacionalni park Chobe na safari. Potraga za lavovima, žirafama, slonovima, antilopama, zebrama, impalama i drugim životinjama. Povratak u Livingstone. Noćenje.

16. dan: Prijevoz do zračne luke i let iz Viktorijinih vodopada (VFA) u 13:00h (let ET 829). Dolazak u Adis Abebu u 21:30h i presjedanje na let za Kigali u 22:45h (let ET 821). Slijetanje u Kigali, glavni grad Ruande u 00:15h. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

17. dan: Prijevoz iz Kigalija do Nacionalnog parka Bwindi. Smještaj u lodge i odmor. Noćenje.

18. dan: Fakultativna posjeta divljim gorilama i obilazak jednog od rezervata u kojem ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo čitav život. Povratak u smještaj. Noćenje.

19. dan: Prijevoz do Kigalija i fakultativni obilazak grada, posjeta Memorijalnog muzeja genocida. Noćenje.

20. dan: Prijevoz do zračne luke u ranim jutarnjim satima. Let iz Kigalija u 03:05h za Adis Abebu (let ET 820). Dolazak u Adis Abebu u 06:40h. Presjedanje na let za Mombasu u 09:00h (let ET 322). Dolazak u Mombasu u 11:20h. Prijevoz do smještaja na obali. Noćenje.

21. dan: Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje. Noćenje.

22. dan: Mogućnost za jednodnevni fakultativni izlet na safari u Nacionalni park Tsavo. Ovaj Nacionalni park je najstariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za „velikom petorkom Afrike“. Povratak u smještaj. Noćenje.

23. dan: Odmor na plaži ili fakultativni obilazak Mombase, posjećujemo „Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, Stari grad čija arhitektura svjedoči o arapskim, azijskim i europskim narodima koji su bili na ovom prostoru, i Jesus Fort, utvrdu koju su u 16. stoljeću sagradili Portugalci. Povratak u smještaj. Noćenje.

24. dan: Napuštamo smještaj u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za zračnu luku. Let iz Mombase za Adis Abebu u 18:45h (let ET 323). Dolazak u Adis Abebu u 21:05h. Avio konekcija na let za Beč.

25. dan: Let iz Adis Abebe u 00:45h (let ET 724). Dolazak u Beč u 05:15h. Kraj velike afričke ture.

Polazak: 05.10.2019.

* U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

TERMIN

05.10.2019.

FRIST MINUTE CIJENA

28.115 kn

REGULARNA CIJENA

28.900 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

TERMIN

05.10.2019.

FRIST MINUTE CIJENA

26.710 kn (3.590 €)

REGULARNA CIJENA

27.455 kn (3.690 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First Minute cijena vrijedi za prijave do 10.05.2019. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 09.12.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 1.500 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 10.500 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 8 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 10 tjedana prije polaska).

Prijavljivanje: preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana

**Za ovo putovanje obavezno morate imati žuti karton (potvrdu o cijepljenju protiv žute groznice).

Cijena uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beč – Mek'ele s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mekele – Arba Minch s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Arba Minch – Adis Abeba s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Adis Abeba – Viktorijini vodopadi s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Viktorijini vodopadi – Kigali s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kigali – Mombasa s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mombasa – Beč s uključenim pristojbama
 • trodnevnu turu za Danakilsku depresiju koja uključuje dva noćenja u prirodi, vožnju džipovima, obilaske prema programu, 6 obroka
 • smještaj na bazi jednog noćenja u Mek'eleu u dvokrevetnim sobama u guesthouse-u
 • smještaj na bazi jednog noćenja s doručkom u guesthouse-u u Dorze selu u dvokrevetnim sobama
 • četverodnevnu turu za dolinu Omo koja uključuje 3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i šatorima u plemenima, vožnju džipovima, dozvole za posjete plemenima, 9 obroka, obilaske prema programu
 • smještaj na bazi jednog noćenja u guesthouse-u u Arba Minchu u dvokrevetnim sobama
 • smještaj na bazi jednog noćenja u hotelu u Adis Abebi u dvokrevetnim sobama
 • smještaj na bazi 5 noćenja s doručkom u hotelu u Livingstoneu/Viktorijinim vodopadima u dvokrevetnim sobama
 • smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Kigaliju u dvokrevetnim sobama
 • dvodnevnu turu za NP Bwindi koja uključuje 2 noćenja u lodge-u (guetshouse-u) na bazi noćenja s doručkom, transfer na relaciji Kigali – NP Bwindi – Kigali
 • smještaj na bazi 4 noćenja s doručkom u hotelu na obali, u blizini Mombase
 • sve prijevoze od zračne luke do smještaja i od smještaja do zračne luke prema planu i programu putovanja
 • Organizaciju putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Cijena NE uključuje:

 • opcionalnu doplatu za posjetu gorilama u NP Bwindi u iznosu od 600 USD (obavezno naglasiti prilikom prijave)
 • troškove vize za Etiopiju, Zambiju, Zimbabve, Bocvanu, Ugandu, Ruandu, Keniju
 • napojnice za lokalne vodiče, vozače i rendžere
 • napojnice za fotografiranje plemena u dolini Omo
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • prijevoz do i od zračne luke Beč

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Mek'ele je grad koji se nalazi u sjevernom dijelu Etiopije i ima oko 200 000 stanovnika. Najčešća je polazna točka putnicima za posjetu Danakilskoj depresiji, jedinstvenoj prirodnoj cjelini koja ima jaku vulkansku i tektonsku aktivnost.

Arba Minch je grad u južnom dijelu Etiopije, poznat po starom imenu Ganta Garo. Nalazi se oko 500 km južno od prijestolnice Adis Abebe, na visini od oko 1280 metara nadmorske visine. Iz Arba Mincha kreću najpoznatije ture za posjetu dolini Omo u kojoj žive tradicionalna plemena.

Adis Abeba je glavni grad Etiopije, čije ime u prijevodu znači „novi cvijet“. Grad je osnovan 1886. godine, a danas je najveći grad Etiopije sa skoro 3 milijuna stanovnika. Grad se prostire na nadmorskoj visini od 2500 metara i predstavlja polazište mnogobrojnim turistima za istraživanje kulture i prirode ove zemlje.

Livingstone je grad u Zambiji i nalazi se u južnoj provinciji. Leži na rijeci Zambezi i glavni je turistički centar zemlje zbog blizine Viktorijinih vodopada. Ima 137 000 stanovnika, a ime je dobio po britanskom istraživaču Davidu Livingstoneu.

Kigali je glavni i najveći Ruande. Predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje, i ima oko 1,1 milijuna stanovnika.

Nacionalni park Bwindi se nalazi u jugozapadnom dijelu Ugande, ima površinu od 331 kvadratnih kilometara, a najpoznatiji je po Bwindi gorilama, kojih danas ima oko 340, što je polovica ukupnog broja ovih životinja u svijetu.

Mombasa je grad koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Kenije, na obali Indijskog oceana. Drugi je po veličini grad Kenije, poslije prijestolnice Nairobija. Grad ima oko 2 milijuna stanovnika.

 

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Guesthouse/hotel je smještajni kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom. Usluga je na bazi noćenja ili noćenja s doručkom.