Big mama Afrika

Big mama Afrika

Putovanje u mama Afriku 

BIG MAMA TURA - ETIOPIJA, ZAMBIJA, ZIMBABVE, RUANDA, UGANDA, KENIJA

25 dana - Mek'ele, Danakilska depresija, Arba Minch, Dolina Omo, Adis Abeba, Viktorijini slapovi, Livingstone, Kigali, NP Bwindi, Mombasa

Polazak:    24.12.2018., NOVI POLAZAK 05.10.2019.

Povratak u mama Afriku! 

Etiopija je zemlja nevjerojatne prirodne ljepote, mjesto gde izvire Nil (Plavi Nil), u njoj su kulturne razlike ogromne. Neki dijelovi Etiopije su najneistraženiji i najnenaseljeniji na svijetu. 

Etiopija je poznata po pravoslavnim kršćanima i njihovoj zanimljivoj prošlosti. Bogato kuturno nasljeđe, živopisni predjeli, ljubazni ljudi... Po mnogima, ljudi Etiopije se smatraju najljepšima na svijetu. Posjetit ćemo rituale pravoslavnih kršćana u Lallibeli, kompleksu crkvi isklesanim u stijenama na sjeveru zemlje.

Na ovoj turi obići ćemo i Danikil depresiju, koja se nalazi na granici s Eritrejom. Ako vremenski uvjeti dozvole, spavat ćemo na obodu vulkana, iznad vrele lave, 150m ispod nivoa mora, okruženi sumpornom pustinjom, kiselim jezerima i milijunima zvijezda iznad vas, usred Afrike, udaljeni dva dana vožnje od bilo kakve civilizacije.

Pored vulkana, sumpornih jezera, pravoslavnih crkava i Adis Abebe, očekuje nas i sama poslastica, Omo dolina, jug Etiopije na granici s Kenijom. To je mjesto gdje žive plemena kao iz filmova, netaknuti civilizacijom. Vidjet ćemo ljude koji buše usne i stavljaju tanjure u njih, oblače se čudno i imaju čudne frizure. Ovo su posljednje godine, dok ih potpuno ne pretvore u turističku atrakciju, pa koristimo priliku da ih upoznamo dok su još uvijek autentični.

Nakon živopisne Etiopije avanturu nastavljamo u  Zambiji, točnije u Livingstonu odakle ćemo vidjeti veličanstvene Viktorijine vodopade. Nalaze se na reci Zambezi, a svijetu su postali poznati po europskom istraživaču Davidu Livingstonu za kojega se vjeruje da je prvi Europljanin koji je vidio vodopade 1855. godine. Provodimo dane u ovom nestvarnom okruženju, kupamo se u Devils Pool-u, letimo helikopterom iznad vodopada, podižemo adrenalin na raftingu...

Jedan od dobrih razloga za posjetu Ugandi je i čuveni Nacionalni park Bwandi koji je poznat po divljim gorilama. Tu nas očekuje obilazak jednog od rezervata u kome ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo cijeli život.

Put završavamo u Keniji gde možemo otići na safari u Nacionalni park Tsavo, nastariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za “velikom petorkom Afrike”. Mombasa također nudi i mogućnost odmora i uživanja na plaži nakon nevjerojatnog iskustva koje ćemo doživjeti na ovoj Afričkoj avanturi.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan: Okupljanje grupe u zračnoj luci u Beču, dva sata prije leta. Let iz Beča (VIE) u 22:10h za Adis Abebu (let ET 725).

2-3. dan: Slijetanje u Adis Abebu (ADD) u 06:00h i presjedanje na lokalni let za Mek'ele u 07:00h (let ET 100). Dolazak u Mek'ele (MQX) u 08:15h. Ukrcavanje u džipove i velika afrička avantura počinje. Danakilska despresija – jedna od najnepristupačnijih regija na svijetu, a u isto vrijeme i jedan od najspektakularnijih i šarenolikih pejzaža na svijetu. Nekoliko dijelova pustinje leži na 100 metara ispod razine mora, i predstavlja jednu od najnižih točki Afrike. Imati ćemo prilike vidjeti formacije stvrdnute lave, bazene sumporne vode, stijene, kamenja i poneku zelenu oazu. Prespavat ćemo na obodu vulkana Erta Ale i promatrati ključanje lave u njegovom grotlu. Obilazimo kratere, predjele nevjerojatnih sumpornih područja, različitih boja i promatram tradicionalno iskapanje soli. 2 noćenja u prirodi, vožnja džipovima, 6 obroka.

4. dan: Nastavak ture po Danakilskoj depresiji i dolazak u Mek'ele. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

5. dan: Prijevoz do zračne luke i let iz Makelea u 08:55h za Adis Abebu (let ET 101). Dolazak u Adis Abebu u 10:10h i presjedanje na let za Arba Minch u 12:10h (let ET 135). Slijetanje u Arba Minch (AMH) i prijevoz do Dorze sela. Prijevoz do smještaja. Fakultativni izlet do Dorze plemena, koje je poznato po svojim kućama u obliku košnica koje rade od drveta i bambusa na dva kata i takve građevine traju i po 80 godina. Poznati su i po tradicionalnoj garderobi od pletenog pamuka, oko svog naselja uzgajaju voće, povrće i duhan, a dominantan je matrijarhat. Povratak u smještaj. Noćenje.

6.-8. dan: Tura po dolini Omo – posjećujemo neka od plemena sa rijeke Omo: Hammer, Bena, Karo, Mursi, Ari... Prisustvujemo lokalnim ceremonijama, običajima, tržnicama, ritualima preskakanja krava, borbi štapovima, spremamo lokalnu hranu, spavamo s lokalnim plemenima i komuniciramo s ovim divnim ljudima kroz osmijeh, bez riječi. Nevjerojatno iskustvo u dijelu svijeta u kojem ne postoje autobusi, ne vrijede pravila užurbanog života 21. stoljeća i sve funkcionira kao u dalekoj prošlosti... 3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i u šatorima u plemenima, vožnja džipovima, dozvole za posjete plemenima, 9 obroka.

9. dan: Povratak iz doline Omo u Arba Minch. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

10. dan: Prijevoz do zračne luke i let u 13:45h za prijestolnicu Etiopije – Adis Abebu (let ET 134). Dolazak u Adis Abebu u 14:50 i prijevoz do smještaja. Krećemo u fakultativni panoramski obilazak prijestolnice. Noćenje.

11. dan: Prijevoz do zračne luke i let iz Adis Abebe (ADD) u 08:35h za Viktorijine vodopade (let ET 829). Slijećemo u Viktorijine vodopade (VFA) u 12:15h. Prijevoz do smještaja u Livingstoneu. Noćenje.

12. dan: Fakultativni izlet na Viktorijine vodopade koji se smatraju za najljepše na svijetu i koji se nalaze na rijeci Zambezi, između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki 1,5 kilometara i visoki 128 metara. Fakultativni čuveni rafting na rijeci Zambezi – White Water Rafting. Povratak u smještaj. Noćenje.

13. dan: Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti – fakultativni let helikopterom iznad vodopada ili nešto ekstremnije – paragliding iznad vodopada, zip line ili bungee skok. Ukoliko razina vode to dopusti, fakultativni posjet Devils Pool-u – udubljenju na vrhu vodopada u kojem ćemo se kupati i uživati u zvuku vode koja se ruši ispod nas niz 128 metara visok slap. Povratak u smještaj. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet na neobični safari u nacionalnom parku u blizini Livingstonea gdje pješke obilazimo park, mazimo lavove i spajamo se s prirodom. Mogućnost popodnevnog odlaska u obližnje selo i druženje sa lokalnom obitelji, upoznavanje s običajima i smijeh s djecom. Povratak u smještaj. Noćenje.

15. dan: Mogućnost fakultativnog odlaska u Bocvanu, u Nacionalni park Chobe na safari. Potraga za lavovima, žirafama, slonovima, antilopama, zebrama, impalama i drugim životinjama. Povratak u Livingstone. Noćenje.

16. dan: Prijevoz do zračne luke i let iz Viktorijinih vodopada (VFA) u 13:00h (let ET 829). Dolazak u Adis Abebu u 21:30h i presjedanje na let za Kigali u 22:45h (let ET 821). Slijetanje u Kigali, glavni grad Ruande u 00:15h. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

17. dan: Prijevoz iz Kigalija do Nacionalnog parka Bwindi. Smještaj u lodge i odmor. Noćenje.

18. dan: Fakultativna posjeta divljim gorilama i obilazak jednog od rezervata u kojem ove životinje žive slobodne u divljini. Interakcija sa životinjama i nezaboravno iskustvo koje pamtimo čitav život. Povratak u smještaj. Noćenje.

19. dan: Prijevoz do Kigalija i fakultativni obilazak grada, posjeta Memorijalnog muzeja genocida. Noćenje.

20. dan: Prijevoz do zračne luke u ranim jutarnjim satima. Let iz Kigalija u 03:05h za Adis Abebu (let ET 820). Dolazak u Adis Abebu u 06:40h. Presjedanje na let za Mombasu u 09:00h (let ET 322). Dolazak u Mombasu u 11:20h. Prijevoz do smještaja na obali. Noćenje.

21. dan: Slobodan dan za odmor, uživanje i kupanje. Noćenje.

22. dan: Mogućnost za jednodnevni fakultativni izlet na safari u Nacionalni park Tsavo. Ovaj Nacionalni park je najstariji i najveći u Keniji, a u njemu su poznate safari potrage za „velikom petorkom Afrike“. Povratak u smještaj. Noćenje.

23. dan: Odmor na plaži ili fakultativni obilazak Mombase, posjećujemo „Mombasa kljove”, poznati simbol ovog grada, Stari grad čija arhitektura svjedoči o arapskim, azijskim i europskim narodima koji su bili na ovom prostoru, i Jesus Fort, utvrdu koju su u 16. stoljeću sagradili Portugalci. Povratak u smještaj. Noćenje.

24. dan: Napuštamo smještaj u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za zračnu luku. Let iz Mombase za Adis Abebu u 18:45h (let ET 323). Dolazak u Adis Abebu u 21:05h. Avio konekcija na let za Beč.

25. dan: Let iz Adis Abebe u 00:45h (let ET 724). Dolazak u Beč u 05:15h. Kraj velike afričke ture.

Polazak: 24.12.2018., 05.10.2019.

* U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

TERMIN

24.12.2018.

05.10.2019.

FRIST MINUTE CIJENA

28.115 kn

28.115 kn

REGULARNA CIJENA

28.900 kn

28.900 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

TERMIN

24.12.2018.

05.10.2019.

FRIST MINUTE CIJENA

26.710 kn (3.590 €)

26.710 kn (3.590 €)

REGULARNA CIJENA

27.455 kn (3.690 €)

27.455 kn (3.690 €)

Cijena za gotovinu:

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First Minute cijena vrijedi za prijave do 10.05.2019. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 09.12.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 1.500 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 10.500 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 8 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 10 tjedana prije polaska).

Prijavljivanje: preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana

**Za ovo putovanje obavezno morate imati žuti karton (potvrdu o cijepljenju protiv žute groznice).

 

 

Aranžman obuhvaća:

 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beč – Mek'ele
 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Mekele – Arba Minch
 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Arba Minch – Adis Abeba
 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Adis Abeba – Viktorijini vodopadi
 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Viktorijini vodopadi – Kigali
 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Kigali – Mombasa
 • avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Mombasa – Beč
 • trodnevnu turu za Danakilsku depresiju koja uključuje dva noćenja u prirodi, vožnju džipovima, obilaske prema programu, 6 obroka
 • smještaj na bazi jednog noćenja u Mek'eleu u dvokrevetnim sobama u guesthouse-u
 • smještaj na bazi jednog noćenja s doručkom u guesthouse-u u Dorze selu u dvokrevetnim sobama
 • četverodnevnu turu za dolinu Omo koja uključuje 3 noćenja u lokalnim guesthouse-ima i šatorima u plemenima, vožnju džipovima, dozvole za posjete plemenima, 9 obroka, obilaske prema programu
 • smještaj na bazi jednog noćenja u guesthouse-u u Arba Minchu u dvokrevetnim sobama
 • smještaj na bazi jednog noćenja u hotelu u Adis Abebi u dvokrevetnim sobama
 • smještaj na bazi 5 noćenja s doručkom u hotelu u Livingstoneu/Viktorijinim vodopadima u dvokrevetnim sobama
 • smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Kigaliju u dvokrevetnim sobama
 • dvodnevnu turu za NP Bwindi koja uključuje 2 noćenja u lodge-u (guetshouse-u) na bazi noćenja s doručkom, transfer na relaciji Kigali – NP Bwindi – Kigali
 • smještaj na bazi 4 noćenja s doručkom u hotelu na obali, u blizini Mombase
 • sve prijevoze od zračne luke do smještaja i od smještaja do zračne luke prema planu i programu putovanja
 • kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije tokom putovanja

 

Aranžman NE obuhvaća:

 • opcionalnu doplatu za posjetu gorilama u NP Bwindi u iznosu od 600 USD (obavezno naglasiti prilikom prijave)
 • troškove vize za Etiopiju, Zambiju, Zimbabve, Bocvanu, Ugandu, Ruandu, Keniju
 • napojnice za lokalne vodiče, vozače i rendžere
 • napojnice za fotografiranje plemena u dolini Omo
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (možete uzeti u agenciji)
 • individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • prijevoz do i od zračne luke Beč

 

NAPOMENE:

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

 

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

 

Mek'ele je grad koji se nalazi u sjevernom dijelu Etiopije i ima oko 200 000 stanovnika. Najčešća je polazna točka putnicima za posjetu Danakilskoj depresiji, jedinstvenoj prirodnoj cjelini koja ima jaku vulkansku i tektonsku aktivnost.

Arba Minch je grad u južnom dijelu Etiopije, poznat po starom imenu Ganta Garo. Nalazi se oko 500 km južno od prijestolnice Adis Abebe, na visini od oko 1280 metara nadmorske visine. Iz Arba Mincha kreću najpoznatije ture za posjetu dolini Omo u kojoj žive tradicionalna plemena.

Adis Abeba je glavni grad Etiopije, čije ime u prijevodu znači „novi cvijet“. Grad je osnovan 1886. godine, a danas je najveći grad Etiopije sa skoro 3 milijuna stanovnika. Grad se prostire na nadmorskoj visini od 2500 metara i predstavlja polazište mnogobrojnim turistima za istraživanje kulture i prirode ove zemlje.

Livingstone je grad u Zambiji i nalazi se u južnoj provinciji. Leži na rijeci Zambezi i glavni je turistički centar zemlje zbog blizine Viktorijinih vodopada. Ima 137 000 stanovnika, a ime je dobio po britanskom istraživaču Davidu Livingstoneu.

Kigali je glavni i najveći Ruande. Predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje, i ima oko 1,1 milijuna stanovnika.

Nacionalni park Bwindi se nalazi u jugozapadnom dijelu Ugande, ima površinu od 331 kvadratnih kilometara, a najpoznatiji je po Bwindi gorilama, kojih danas ima oko 340, što je polovica ukupnog broja ovih životinja u svijetu.

Mombasa je grad koji se nalazi u jugozapadnom dijelu Kenije, na obali Indijskog oceana. Drugi je po veličini grad Kenije, poslije prijestolnice Nairobija. Grad ima oko 2 milijuna stanovnika.

 

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Guesthouse/hotel je smještajni kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom. Usluga je na bazi noćenja ili noćenja s doručkom.