Zanzibar Nova godina iz Zagreba

Zanzibar Nova godina iz Zagreba

cijena od
2.160
EUR ,00
sada od
2.060
EUR ,00
trajanje
13 dana
Prijavi se Upit
Upit

Dočekajte Novu godinu na najljepšim plažama u egzotičnom raju Afrike! Zanzibar je jedna od najboljih destinacija za doček novogodišnje noći. Prirodne ljepote mjesta, savršene plaže i mnogobrojne atrakcije ono su što privlači mnogobrojne posjetitelje da Novu godinu dočekaju baš ovdje. Zanzibar ili, kako ga ljudi vole zvati, „Otok začina“, tropski je otok koji se nalazi u Indijskom oceanu 20-50 kilometara od kopna. U svijetu je poznat po začinima, nevjerojatno dugim plažama s bijelim pijeskom, te dugoj tradiciji i bogatoj kulturi. Dani će nam biti ispunjeni kupanjem, obilaskom plaža, druženjem sa simpatičnim lokalcima i čarobnim zalascima sunca.

Na svim polascima za Novu godinu u cijenu su uključeni i izleti: 
🌴Restoran The Rock – Kae funk – Blue lagoon
🌴Seoska tura, plaža Mdtene i Seaweed farm
🌴Obilazak Stone Towna
🌴Farma začina
🌴Masai selo


Ruta
Zagreb
Istanbul
Stone Town
Paje
Kendwa
Stone Town
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Tanzanija, Zanzibar
Kod putovanja
TZ10
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 21. 12. 2024

Okupljanje grupe u zračnoj luci u Zagrebu dva i pol sata prije leta. Let za Istanbul u jutarnjim satima. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Let za Zanzibar u poslijepodnevnim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Stone Town s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul

Dolazak u ranojutarnjim satima i transfer do smještaja u Paje. Slobodan dan za upoznavanje veselog Zanzija i uživanje na plaži. Hakuna matata!

Prijevoz

 • Transfer od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel Pajeu 2 noći

Mjesto

 • Stone Town
 • Paje

Hrana

 • Doručak × 1

Danas ćemo posjetiti osnovnu školu u Zanzibaru gdje ćemo se upoznati s njihovim obrazovnim sustavom, imat ćemo priliku družiti se s lokalnom djecom, ali i donirati stvari koje će im sigurno biti od velike važnosti. Zatim nas čeka uzbudljiv izlet koji započinjemo plivanjem u Plavoj laguni (Blue lagoon), dok nam društvo rade različite vrste riba i morskih zvijezda. Nakon toga, našu avanturu nastavljamo do najpoznatijeg zanzibarskog restorana The Rock, koji se nalazi na plaži Michamwi Pingwe. Stara ribarska stijena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mjesto na koje dolaze svi posjetitelji Zanzibara. S terase promatramo nepreglednu daljinu kojom se širi Indijski ocean. Nakon nezaobilaznog fotografiranja na „Stijeni” nastavljamo prema jednom od mnogih zanzibarskih beach barova – Kae funku, koji predstavlja najljepšu chill zonu otoka. Čitavo popodne uživamo u kupanju i ispijanju zanzibarskih koktela na samoj obali. Uz zvukove afričke glazbe i akrobatski show iščekujemo zalazak sunca. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Smještaj

Hotel Pajeu 1 noć

Mjesto

 • Paje

Hrana

 • Doručak × 1

Danas je pred nama seoska tura na kojoj ćemo upoznati lokalni način života. Šećemo kroz tradicionalno selo i upoznajemo se s lokalcima koji će nam pokazati umijeće pletenja košara, tradicionalnih islamskih kapa, kakvi predmeti se mogu izraditi od kokosa, kako se sprema lokalna hrana. Ovisno o danu u tjednu, ući ćemo u neku od lokalnih kuća kako bismo vidjeli kako lokalci žive i uređuju kuće. Isprobat ćemo lokalne haljine Kanga. Zatim nastavljamo do plaže koja pripada selu i jedna je od skrivenih dragulja Zanzibara, sakrivena između stijena. U Pajeu odlazimo do farme morske trave, gdje žene sa Zanzibara, za vrijeme oseke, razmnožavaju travu, od koje kasnije proizvode kozmetičke proizvode.

Smještaj

Hotel Pajeu 1 noć

Mjesto

 • Paje

Hrana

 • Doručak × 1

Dan ispunjen uživanjem u tropskom suncu na veselim plažama Zanzibara – hakuna matata!

Smještaj

Hotel Pajeu 1 noć

Mjesto

 • Paje

Hrana

 • Doručak × 1

Odjava iz smještaja. Čeka nas istraživanje najzanimljivijih atrakcija – kuće u kojoj je kao dječak živio Freddie Mercury, male i živahne ulice i trgove, Staru tvrđavu, Palaču čuda, muzeje, lokalnu tržnicu... Brojni su narodi ostavili svoj trag u ovome gradu koji i danas predstavlja nevjerojatnu mješavinu raznih kultura iz cijelog svijeta s autentičnom afričkom osnovom. Sva ta raskoš boja, građevina i mnogih različitih dojmova osvaja nas pri prvom susretu s gradom koji se od 2000. godine nalazi na UNESCO-ovoj listi Svjetske baštine. Nakon toga posjećujemo i farmu začina! Ovaj izlet putnici obožavaju te zaista imaju priliku iz prve ruke saznati zašto Zanzibar zovemo i “otok začina”. Vidjet ćemo kako raste i kako izgleda muškatni oraščić te zašto je tako važan za Zanzibar. Doznat ćemo kako se uzgajaju i koriste cimet, vanilija, đumbir, kurkuma i brojni drugi začini. Saznat ćemo i kakva kava raste na Zanzibaru te od čega se radi parfem Chanel no. 5. Degustirat ćemo razna tropska voća i vidjeti kako lokalci beru kokos na nevjerojatno visokim palmama. Dolazak u smještaj u Kendwi.

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Paje
 • Kendwa

Hrana

 • Doručak × 1

Dan za uživanje na prekrasnim plažama Kendwe. Kupanje u kristalno čistoj vodi, sunčanje, uživanje na suncu i ispijanje koktela u hladovini.

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Kendwa

Hrana

 • Doručak × 1

Dan za fakultativni izlet – Blue Safari – cjelodnevni izlet na najljepše plaže otoka i ronjenje. Imamo priliku voziti se tradicionalnim zanzibarskim jedrilicama koje su sasvim posebne i karakteristične za ovaj dio svijeta. Obilazimo i pješčane sprudove koji se gube pod naletom najljepšeg tirkiznog mora – igranje s plimom i osekom. Uživanje u okusima Zanzibara – jastozi, morski plodovi, kokos, mango i drugo tropsko voće... Povratak u smještaj.

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Kendwa

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – Mikumi safari – jedinstveno iskustvo koje nam pokazuje kako izgleda harmonija afričke divljine, koja nas uči krugu života i smrti. Izlet započinjemo u ranim jutarnjim satima organiziranim transferom od hotela do zračne luke, nakon čega nas čeka kraći let do Nacionalnog parka Mikumi. Po dolasku krećemo na vožnju čuvenim safari džipovima. Količina najraznovrsnijih životinja u ovom parku je zaista fascinantna. Vozit ćemo se savanom i ugledati mnoge životinje kao što su lavovi, slonovi, vodenkonji, impale, bivoli, zebre, gnuovi i žirafe, i više od 400 vrsta raznih ptica… Nakon 4 sata vožnje parkom radimo  pauzu za ručak i kratki odmor, te nastavljamo popodnevnu vožnju safarijem do povratnog leta za Zanzibar oko 16 sati.

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Kendwa

Fakultativni izleti

Tanzanija je zemlja bogata s više od 120 različitih plemena, a svako od njih ima svoje ciljeve, tradiciju i karakteristike. Posjećujemo kulturno središte najpoznatijeg plemena Tanzanije – Maasai. Učimo o njihovoj povijesti, tradiciji i specifičnom načinu života. Doznajemo tko su oni, kako postaju ratnici, što jedu, kakva je raspodjela radnih zadataka u njihovim poligamnim obiteljima te po čemu je njihovo pleme jedinstveno. Imamo priliku ući u njihove autentične kuće, koje su građene od blata, drveta i kravlje balege. Zanimljiva je činjenica da žene grade svoje kuće nakon udaje. Muškarci plemena uče nas kako ručno zapaliti vatru koristeći samo drva, imamo priliku obući se u njihovu tradicionalnu odjeću - šuku, a njihovi ratnici naučit će nas kako koristiti luk i strijelu. Naš posjet završavamo tradicionalnim Maasai plesom, kojem se možemo pridružiti i osjećati se kao dio plemena! Povratak u smještaj.

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Kendwa

Hrana

 • Doručak × 1

Dani predviđeni za slobodne aktivnosti, uživanje i kupanje u bistroj, tirkiznoj vodi na nekoj od prelijepih plaža Kendwe.

 Spremamo se za doček 2025. godine. 🥳🎉

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Kendwa

Hrana

 • Doručak × 2

Ulazimo u Novu godinu na Zanzibaru! Slobodan dan za uživanje i odmaranje od lude novogodišnje noći. 

Smještaj

Sunset Kendwa 1 noć

Mjesto

 • Kendwa
 • Stone Town

Hrana

 • Doručak × 1

Polazak za zračnu luku. Let za Istanbul u ranojutarnjim satima. Konekcija na let za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Povratak u Zagreb, naša vesela afrička pustolovina je gotova.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Stone Town – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 100 eura, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Pajeu Primjer 5 noći
Sunset Kendwa Primjer 7 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Stone Town s uključenim pristojbama
 • Transfer od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Stone Town – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

11 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Tanzaniju
 • Infrastrukturna pristojba u iznosu 2 do 5 USD po osobi po noćenju
 • Vaučer za konzumaciju pića u Kae Funk baru (4$)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Blue Safari

Blue Safari
Cijena: 60,00 USD

Na izletu „Blue Safari“ idemo u avanturu po beskrajnom plavetnilu zanzibarskih plaža i sprudovima poznatim po kristalno bijelom sitnom pijesku. Iznad nas je plavo nebo prošarano putujućim oblacima, a pod nama Indijski ocean u svoj svojoj veličanstvenosti. Plovimo tradicionalnim „dhow“ čamcima kojima Zanzibarci plove već stotinama godina i uživamo u blistavoj tirkiznoj vodi, tropskom suncu, egzotičnom voću i čarobnim obalama otočića zanzibarskog arhipelaga.

Avanturu počinjemo iz Stone Towna i putujemo ka poluotoku Fumba, gdje nas čeka naš čamac i kapetan, usput zaustavljajući se da preuzmemo opremu za snorkeling. Nakon kraće vožnje stižemo do naše luke, ukrcavamo se na čamac i krećemo. Već nakon par trenutaka svi nalazimo svoj zen na čamcu i uranjamo u mir i tihi hedonizam „hakuna matata“ načina života. Ubrzo stižemo do pješčanog nasipa, koji prilikom plime postaje pusti otočić, sa svih strana okružen morem, idealan za sunčanje i kupanje u čarobnoj plavoj vodi koja nas sve mami. Usput nam nasmijani lokalci, koji nas prate na ovom putovanju, služe tropsko voće kao osvježenje i pripremu za ručak koji nas očekuje. Nakon kupanja i uživanja na plaži vraćamo se na naš čamac i u blizini širimo naše istraživanje na podvodni svijet. Vrijeme je za snorkeling! Raznobojne tropske ribice, poput Nema, i čudnovati koralji čine ovaj dio našeg izleta posebnim. Nakon snorkelinga, vozimo se čamcem do najvećeg otoka koji ćemo posjetiti tijekom ovog dana – Kwale, koji je dom jednom od neobičnijih i najstarijih stabala vrste baobab na Zanzibaru. Na otoku Kwale uživamo u lokalnom ručku koji se sastoji od raznovrsnih morskih plodova, riže i pomfrita. Poslije ručka krećemo u obilazak dvije lagune. Prva je s druge strane Kwalea, a druga se nalazi na dvadesetak minuta udaljenosti od Kwalea. U pitanju je otvorena laguna s malom plažom, koja je uglavnom napuštena i kao iz raja. Tu još malo uživamo na plaži, sunčamo se, pravimo nezaboravne fotografije i vraćamo se nazad ka mjestu polaska. Zvukovi talasa koji udaraju o brod, tiho nas ispraćaju do naše luke, gdje se naša avantura završava.

U cijenu izleta uključeno je:

 • povratni prijevoz do mjesta polaska na izlet
 • vožnja čamcem
 • oprema za snorkeling (maska s disalicom i peraje)
 • degustacija voća, ručak i bezalkoholna pića (voda i gazirani sokovi)
 • usluge lokalnog vodiča i predstavnika agencije

Mikumi safari

Mikumi safari
Cijena: od 400,00 USD do 480,00 USD

Riječ „safari“ na svahili jeziku znači putovanje, a u ostatku svijeta je riječ koja simbolizira putovanje za koje se živi. Jedinstveno iskustvo koje nam pokazuje kako izgleda harmonija afričke divljine, koja nas uči krugu života i smrti.

Park izgleda kao afrička divljina koju smo zamišljali cijelog života, prava savana kojom nesmetano i ponosno šeću slonovi, žirafe, zebre, lavovi i mnoge druge životinje. Osim po životinjama, ovaj park je poznat i po velikom broju stabala dominantne  palme po kojoj je i dobio ime. Nacionalni park Mikumi jedan je od najvećih parkova u Tanzaniji. 

Izlet započinjemo u ranim jutarnjim satima organiziranim transferom od hotela do zračne luke, nakon čega nas čeka kraći let do Nacionalnog parka Mikumi. Po dolasku krećemo na vožnju čuvenim safari džipovima. Količina najraznovrsnijih životinja u ovom parku je zaista fascinantna. Vozit ćemo se savanom i ugledati mnoge životinje kao što su lavovi, slonovi, vodenkonji, impale, bivoli, zebre, gnuovi i žirafe, i više od 400 vrsta raznih ptica… Nakon 4 sata vožnje parkom radimo pauzu za ručak i kratki odmor, te nastavljamo popodnevnu vožnju safarijem do povratnog leta za Zanzibar oko 16 sati.

U cijenu izleta uključeno je:

 • Povratni transfer od hotela do zračne luke
 • Povratna avionska karta
 • Ulaznice za nacionalni park
 • 4x4 safari džip sa 7 mjesta
 • Profesionalni vozač/vodič
 • Ručak i voda na džipu

U cijenu safarija nije uključeno:

 • napojnica za vozače džipova koja iznosi 10.000 TZS (oko 4 eura) po osobi

Važna napomena: prilikom rezervacije putovanja potrebno je prijaviti se na Mikumi safari, radi ograničenog broja mjesta u zrakoplovu.  

Smještaj

Hotel Pajeu

Hotel Pajeu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel u Pajeu *** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Sunset Kendwa

Sunset Kendwa
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Sunset Kendwa *** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Svaka soba ima frižider, klima uređaj i sef. Nalazi se na Kendwa plaži. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.sunsetkendwa.com/

Adresa Kendwa Beach
3546 Kendwa
Zanzibar Tanzania

Ostali polasci za Zanzibar

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.