Peru, Bolivija, Čile, Argentina, Brazil

cijena od
19.875
HRK ,00
sada od
17.625
HRK ,00
trajanje
27 dana
Upit
Upit

Idemo na nevjerojatnu južnoameričku avanturu - Lima, Cusco, La Paz, Salar de Uyuni, San Pedro de Atacama, Santiago de Chile, Buenos Aires, Iguasu vodopadi, Rio de Janeiro. Obići ćemo legendarne tržnice Inka u Cuscu, Put Inka, Dolinu Inka i Machu Picchu, kupat ćemo se u Titicaci, planinariti na 5400m na Chacaltaya, vidjeti dolinu mjeseca na 4500m, otići na “Death Road”, posjetiti slana jezera u Boliviji, preći Ande do Čilea, plesati tango u Argentini, gledati utakmicu Boca Juniorsa na čuvenoj Bombonieri, otići na Iguasu vodopade i doživjeti magični Rio de Janeiro!


Ruta
Beograd
Pariz
Lima
Cusco
Copacabana
La Paz
Salar de Uyuni
San Pedro de Atacama
Santiago de Chile
Buenos Aires
Iguazu vodopadi
Rio de Janeiro
Pariz
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Guesthouse, Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Peru
Teme
Daleke destinacije
Kod putovanja
PBCAB1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Video

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 22. 11. 2019.

Okupljanje grupe u zračnoj luci “Nikola Tesla” u Beogradu. Let iz Beograda u 14:10h (AF 1661)  za Pariz. Dolazak u Pariz u 16:35h. Organiziran smještaj od strane Air France avio kompanije.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd - Pariz s uključenim pristojbama

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beograd
 • Pariz

Let za Limu u 13:10h (AF 480). Dolazak u Limu u 19:40h po lokalnom vremenu. Prijevoz do smještaja u dio Lime koji je siguran, opušten, blizu oceana i surf plaža, klubova i dobrog provoda. Zagrijavanje za Latinsku Ameriku.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Pariz - Lima s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel *** u Limi 1 noć

Mjesto

 • Lima

Fakultativni izlet obilazak povijesnog centra Lime, Trg Oružja (Plaza del Armas), Trg San Martina, katedrale, Narodnog muzeja, Palače pravde. U blizini povijesnog centra je i poznata crkva Svetog Francisca s katakombama unutar njenih zidina. Fakultativno istraživanje Miramara, djela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kenedy, parka i trga Ljubavi (Plaza y parque del Amor) i boemskog Baranka. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** u Limi 1 noć

Fakultativni izleti

Let do Cusca. Penjemo se na 3400 metara. Nekadašnja prijestolnica Inka, danas mali i opušten grad, okružen Andama i povijesnim gradovima. Fakultativni izlet - obilazak grada – Plaza del Armas, Trg San Francisca, lokalna tržnica, katedrala Svetog Dominga... Smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Lima - Cusco s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Guesthouse u Cuscu 1 noć

Mjesto

 • Cusco

Sveta dolina Inka: fakultativni izlet. Drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze u čvrstom zagrljaju rijeke Urubambe: Pisak, Olantajtambo i Chinchero, živopisni i po nekim aspektima interesantniji gradovi Inka od samog Machu Picchu. Crkve i španjolske kolonijalne građevine. Upoznajemo veliki broj turista iz svih djelova svijeta. Pijemo jake biljne čajeve koji bi nam trebali dati snagu da izdržimo visine. Idemo dalje u nebesa... Povratak u smještaj.

Smještaj

Guesthouse u Cuscu 1 noć

Fakultativni izleti

Dvodnevni fakultativni izlet na Machu Picchu. Prijevoz iz Cusca do Olantaitamba i ukrcavanje na poznati vlak za Aquas Calientes, bajkovito mjesto okruženo Andama koje predstavlja predvorje amazonske regije. Prijevoz do smještaja.

Smještaj

Guesthouse u Cuscu 1 noć

Fakultativni izleti

Nastavak izleta za Machu Picchu. Ulazak na povijesno nalazište i grad koji je bio centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka ovdje su dolazili na odmor! Osjećaj je nevjerojatan. Istražujemo misteriozni grad Inka, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Popodne ukrcavanje na vlak i povratak za Olantaitambo a potom za Cusco. Prijevoz do smještaja. Spremamo se za noćnu vožnju prema Boliviji. 

Prijevoz

 • Noćna vožnja od Cusca do Copacabane

Dolazak u Boliviju u mjesto koje se zove Copacabana. Ušuškani grad na jezeru Titicaca, najvišem plovnom jezeru svijeta, želi nam dobrodošlicu u jedan novi svijet. U blizini se nalazi i Isla de Sol, čuveno mjesto gdje je prema predaji rođen Bog sunca Inti.

Smještaj

Hotel *** u Copacabani 1 noć

Mjesto

 • Copacabana

Prijevoz do La Paza. Odlazak do smještaja i prilika za upoznavanje najviše prijestolnice na svijetu. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Copacabane do La Paza

Mjesto

 • La Paz

Dan rezerviran za adrenalinsku avanturu – fakultativni izlet na „death road“, legendarni put smrti - Jungas. Poznata vožnja biciklima s 5000 metara na 1300 metara niz planinu u neviđenoj brzini! Tri i pol sata spuštanja niz brdo, kroz neviđene predjele, vodopade, šume, rijeke. Povratak u La Paz. Ludi noćni život u barovima.

Smještaj

Hotel *** u La Pazu 1 noć

Fakultativni izlet – obilazak La Paza i Doline Mjeseca. Obilazimo najvišu prijestolnicu na svijetu, vozimo se žičarom iznad cijelog grada, upoznajemo se s svakodnevicom Ajmara naroda i divimo se reljefima i prizorima s druge planete u Dolini Mjeseca.  Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme za istraživanje vještičje tržnice i uživanje u hrani. Navečer se upućujemo prema Salar de Uyuni. 

Prijevoz

 • Noćna vožnja od La Paza do Salar de Uyuni

Fakultativni izleti

Dolazak u Salar de Uyuni, ukrcavamo se u džipove i krećemo u trodnevnu avanturu. Obilazak najvećeg zaslanjenog zemljišta na svijetu koje se prostire na površini od preko 10 tisuća kvadratnih kilometara. Oblaci se ogledaju u nepreglednoj bjelini, a mi posjećujemo Dakar spomenik i pravimo najluđe fotografije. 

Prijevoz

 • Trodnevna vožnja džipovima preko Anda

Smještaj

Smještaj u Salar de Uyuni 1 noć

Mjesto

 • Salar de Uyuni

Hrana

 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Obilazak jezera neobičnih boja i nestvarnih predjela – Laguna Verde, Laguna Roja, vulkani i gejziri, kanjoni i priroda kakvu do sada nismo imali prilike vidjeti… Upućujemo se prema Čileu. 

Smještaj

Smještaj u Salar de Uyuni 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Prelazak Anda, neobične boje, oblaci na dohvat ruke, flamingosi i nestvaran svijet oko nas. Stižemo u San Pedro de Atacama u Čileu.

Smještaj

Hostel u San Pedru 1 noć

Mjesto

 • San Pedro de Atacama

Hrana

 • Doručak × 1

Prijevoz do Calame i let za Santiago de Chile, glavni grad Čilea koji je smješten u centralnoj dolini zemlje na visini od 520 metara. Prijevoz do smještaja. Fakultativni izlet - razgledavanje grada iz čijeg se svakog djela mogu vidjeti vrhovi Anda, obići ćemo znamenitosti iz kolonijalnog perioda, Zgradu kazališta, Nacionalnu biblioteku, Muzej modernih umjetnosti, staru zgradu Kongresa, brda Santa Lucia…

Prijevoz

 • Prijevoz od San Pedra de Atacame do zračne luke u Calami

Smještaj

Hostel u Santiagu 1 noć

Mjesto

 • Santiago de Chile

Fakultativni izlet do Valparaiso, prelijepi grad na obali Pacifika, koji je prepun šarenih kućica i pod zaštitom je UNESCA. Grad koji predstavlja kolijevku čileanskog naroda. Povratak u Santiago.

Smještaj

Hostel u Santiagu 1 noć

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Buenos Aires. Prijevoz do hostela. Prijestolnica Argentine, drugi po veličini grad u Južnoj Americi, grad na ušću rijeke La Plata u Atlantskog oceana. Tango, nogomet, vino, najbolji biftek na svijetu, Maradona, Evita Peron...

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Santiago de Čile - Buenos Aires s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hostel Suits Florida 1 noć

Mjesto

 • Buenos Aires

Fakultativni izlet - obilazak grada: Zgrada Kongresa, Casa Rosada, Plaza de Mayo, poznati Obelisk, Ateneo biblioteka, Rekoleta groblje… Uzbudljiv noćni život uz malbek i zvukove tanga.

Smještaj

Hostel Suits Florida 1 noć

Nastavak fakultativnog izleta obilaska grada – upućujemo se u poznatu Bocu, šarenu i posebnu četvrt Buenos Airesa, obilazak Bomboniere, priče o Maradoni, i isprobavanje legendarnog choripan-a začinjenog chimichurri-jem. 

Smještaj

Hostel Suits Florida 1 noć

Prijevoz do zračne luke i let za Foz Iguasu. Prijevoz do smještaja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Buenos Aires - Iguasu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hostel u Foz de Iguasu 1 noć

Mjesto

 • Iguazu vodopadi

Fakultativni izlet – Iguasu vodopadi ili “velika voda” kako su ih zvali Guarane, najveći su sistem vodopada na svijetu. Sastoje se od 275 slapova, koje pravi rijeka Iguasu na granici između argentinske provincije Misiones i brazilske savezne države Parane. Okruženi bujnom džunglom, u pratnji tukana i koatija, vrste rakuna karakterističnih za ovo mjesto, upijamo čudo prirode, uz moćne zvukove vode koja se obrušava i duginih boja iznad i između slapova. 

Smještaj

Hostel u Foz de Iguasu 1 noć

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za prijestolnicu Brazila, legendarni Rio de Janeiro. Popularan, živ, unikatan, zavodljiv. Jedan dio njega nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom, drugi dio krase barovi, samba i kilometarske pješčane plaže. Rio su osnovali Portugalci 1. siječnja 1502. godine i nazvali ga “Siječanjska rijeka”. Prijevoz do smještaja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Iguasu - Rio de Janeiro suključenim pristojbama
 • Prijevoz odzračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel *** u Rio de Janeiru 1 noć

Mjesto

 • Rio de Janeiro

Fakultativni izlet u Tijuca prašumu, do statue Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer), stadiona Maracana i Sambodroma. Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorija Rija i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svijet. Nakon toga nastavljamo do statue Krista Spasitelja na Corcovado brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog stoljeća. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zaljevom i blagoslovlja karioke (stanovnike Ria). Statua je smještena na brdo Corcovado, na visini od 710 metara, s koje se pruža nevjerojatan pogled na živopisne djelove Ria. Nezaobilzni sportski dragulj Ria je stadion Maracana. Poznati stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Maracanasku tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambodromu. Mjesto odakle počinjepoznati defile u Riu odnosno karneval koji desetljećima slovi kao planetarni spektakl. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u cijeloj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajući da je Rio prijestolnica hedonizma. Povratak u smleštaj.

Smještaj

Hotel *** u Rio de Janeiru 1 noć

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park i gurmanski raj - Botafogo. Dan za posjetu najupečatljivijim znamenitostima Ria. Odlazak na drugi kraj Ria i posjeta poznatoj Glavi sećera koja se nalazi iznad Guanabara zaljeva, a čije ime simbolizira izdizanje otoka iz zaljeva koji je dio Atlantskog oceana. Stijena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vrijedi podsjetiti da je Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža legendarni pogled na područje Urka, Botafogo i Copacabanu. Potom slijedi fakultativni obilazak boemske četvrti Ria, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku prošetati se i prepoznatljivim stepenicama Jorgea Selarona. Stepenicama provlače se plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Brojne glazbene zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Ria. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišteeni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Ria u potrazi za svojim izrazom. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog stoljeća koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gdje održavati svoje glazbene nastupe. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel *** u Rio de Janeiru 1 noć

Fakultativni izleti

Dan koristimo za odmor obilazeći na fakultativnom izletu najpoznatije plaže grada. Uživanje na Copacabani i Ipanemi. Ispijanje caipirina i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive vlaovite šare na šetalištima ove dvije plaže mame kako turiste tako i trgovce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za nogomet i odbojku na pjesku, ušuškane lažaljke, svježi kokosi i usoljeni morski plodovi.

Smještaj

Hotel *** u Rio de Janeiru 1 noć

Nakon check out-a, prijevoz do zračne luke i let za Pariz u 16:30h (AF 443).

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračneluke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Rio de Janeiro - Pariz s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Pariz

Dolazak u Pariz u 07:35h. Let za Beograd u 11:00h (AF 1660). Dolazak u Beograd u 13:25. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Pariz - Beograd s uključenim prijevozima

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 4.500 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 7 tjedana prije polaska na putovanje (za kartično plaćanje 8 tjedana prije polaska).

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje (Diners do 12 rata, Maestro Erste banke do 12 rata, revolving kartice) cijena se uvećava za 5%.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 1 noć
Hotel *** u Limi Primjer 2 noći
Guesthouse u Cuscu Primjer 3 noći
Hotel *** u Copacabani Primjer 1 noć
Hotel *** u La Pazu Primjer 1 noć
Smještaj u Salar de Uyuni Primjer 2 noći
Hostel u San Pedru Primjer 1 noć
Hostel u Santiagu Primjer 2 noći
Hostel Suits Florida Primjer 3 noći
Hostel u Foz de Iguasu Primjer 2 noći
Hotel *** u Rio de Janeiru Primjer 4 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd - Pariz s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Pariz - Lima s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Lima - Cusco s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Noćna vožnja od Cusca do Copacabane
 • Prijevoz od Copacabane do La Paza
 • Noćna vožnja od La Paza do Salar de Uyuni
 • Trodnevna vožnja džipovima preko Anda
 • Prijevoz od San Pedra de Atacame do zračne luke u Calami
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Santiago de Čile - Buenos Aires s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Buenos Aires - Iguasu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Iguasu - Rio de Janeiro suključenim pristojbama
 • Prijevoz odzračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračneluke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Rio de Janeiro - Pariz s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Pariz - Beograd s uključenim prijevozima

Hrana

2 × Ručak, 2 × Večera, 2 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Izlazna taksa iz Bolivije 165 kn (25$)
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Obavezno cijepljenje protiv žute groznice (290 kn)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Lima - obilazak grada

Cijena: 30,00 EUR

Južnu Ameriku najprije upoznajemo u Limi! Poslije boravka u Parku Kennedy, koji još nazivaju i Park mačaka, otisnuti ćemo se autobusom do povijesnog centra Lime. Tu se prvi put srećemo sa španjolskim kolonijalnim naslijeđem i saznajemo zašto se gotovo svaki trg u Južnoj Americi zove Plaza del Armas. Ukoliko se ukaže prilika, prisustvovati ćemo smjeni straže na trgu gdje se uz svu pompu Peruanci podsjećaju svoje borbe za neovisnost u XIX stoljeću. Nakon trga odlazimo u koloritni dio grada uz obalu koji se zove Barranco. Ukoliko želite možete uživati u svježoj morskoj hrani u restoranima s najljepšim pogledom na Tihi ocean u Limi. Tu vas čekaju brojni specijaliteti poput chicha morade i ceviche. Usput ćete se zasigurno slikati ispred mnogobrojnih grafita koji krase taj kraj. Otići ćete i do romantičnog Mosta uzdaha. Kasnije ćete se prošetati i kroz Park ljubavi gdje ćete dočekati zalazak sunca.

Sveta dolina Inka

Cijena: 30,00 EUR

Na ovom cjelodnevnom izletu upoznajemo se s drevnom civilizacijom Inka. U planu nam je posjetiti tri velika arheološka nalazišta. Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero su mjesta gdje ćemo razumjeti svakodnevni život Inka i njihovih podanika. Slušati ćemo priče našeg lokalnog vodiča o bogovima koje su obožavali, kako su čuvali hranu, čime su prevozili robu, kako su se sporazumijevali itd. Civilizacija je svoj zenit proživljavala tijekom XV stoljeća da bi sredinom XVI stoljeća bila pokorena od strane španjolskih konkvistadora. Svi spomenuti lokaliteti se nalaze u čarobnoj prirodi oko rijeke Urubambe.Pisaq se nalazi na rijeci Urubambi, koja se na Kečua i Ajmara jeziku zove Vilkanota, a danas na lokalitetu možemo vidjeti terase koje su Inke koristili za uzgajanje različitih kultura na velikim nadmorskim visinama. Ollantaytambo je stara prijestolnica koju je osnovao vladar Pachacutec, i u njoj sagradio kuće i ceremonijalni centar. U Chincheru živi većina stanovništva koji su potomci starih naroda Kečua, a tu ćemo imati prilike upoznati se s detaljima njihovog života i privređivanja. Na ovom izletu ćemo pored arheoloških lokacija stići upoznati se i s konkretnim zanatima, te ćemo naučiti kako se npr. boje tkanine ili kako se prepoznaje pravo srebro. Također, posjetit ćemo i seosku tržnicu gdje pored suvenira možemo se slikati i sa pitomim ljamama. U toku ovog dana imati ćemo uključen ručak u najpoznatijem restoranu ove doline. Tu nas čeka neograničeni meni raznovrsne peruanske hrane, a o toj raznovrsnosti najbolje govori činjenica da andske kulture poznaju preko 3800 vrsta krumpira.

*U cijenu izleta nije uključena ulaznica i ona košta 70 PEN

Machu Picchu - dvodnevni izlet

Cijena: 170,00 EUR

Najpoznatiji grad Inka, u dolini rijeke Urubambe, nedaleko od Svete doline, bio je nepoznat španjolskim konkvistadorima i zapadnoj civilizaciji sve do 1911. godine. Nalazi se na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 1983. godine. Skrivena prijestolnica Inka sagrađena je oko 1450. godine, a napuštena 100 godina kasnije, s dolaskom španjolskih konkvistadora. Na samom lokalitetu nalaze se dijelovi u kojima su živjeli, hramovi posvećeni bogu sunca, različite skulpture, astronomski satovi te čak i grobnice.

Cijena ovog izleta uključuje povratni prijevoz autobusom i vlakom na relaciji Cusco – Olantajtambo – Aquas Calientes, noćenje u Aquas Calientesu.  Ne uključuje osnovnu ulaznicu za lokalitet: 152 PEN.

La Paz i Dolina Mjeseca

Cijena: 25,00 EUR

Kroz ovaj izlet upoznajemo najvišu prijestolnicu na svijetu koja se nalazi na oko 3650 m kao i njenu okolinu. Dan započinjemo osvrtom na španjolsko kolonijalno naslijeđe. Na trgu Murillo je pogubljen najveći borac za neovisnost od madridske krune, Pedro Murillo. Na samom trgu se nalaze Katedrala, Kongres te Predsjednička palača. Na tom mjestu upoznajemo se s političkim životom Bolivije i kako su ga posljednjih godina obilježili kokalerosi i predsjednik Evo Morales. Obići ćemo i crkvu svetog Francisca koja je specifična po tome što, iako rađena u baroknom stilu, sadrži i detalje autohtonih naroda. Kako ćemo La Paz obilaziti i busom posjetiti ćemo i vidikovce ovog nesvakidašnjeg grada među kojima i Killi Killi s kojeg se pruža najljepša panorama i pogled od skoro 360 stupnjeva na planinu Illimani. Imati ćemo priliku voziti se i najvišom žičarom na svijetu koja vozi kroz jedan grad. Nezaboravno iskustvo iznad La Paza upotpuniti ćemo i odlaskom u Dolinu Mjeseca. Ona se nalazi na rubu grada i predstavlja čudnovato oblikovan reljef koji podsjeća na mjesečevu površinu što je potvrdio i sam Neil Armstrong. Uslijed snažnog vjetra i kiša, pijesak i glina su se poigrali s ovim prostorom ostavljajući bez daha posjetioce. Poput ornamenata prostor će ukrasiti i poneki kaktus koji jedini na takvom terenu može opstati. Dan ćemo završiti na Vještičjoj pijaci. Na njoj se nalaze mnogi neočekivani predmeti i suveniri poput fetusa ljame koje lokalno stanovništvo žrtvuje boginji zemlje Pačamami.

Valparaíso

Cijena: 40,00 EUR

Posjeta Valparaísa, živopisnog gradića na obali Pacifika, koji je stavljen po zaštitu UNESCO-a, a koji odiše boemskom i umjetničkom energijom, s brojnim kafićima, vidikovcima i šarenim kućama. Ovaj grad se s pravom naziva „Dragulj Pacifika“ i danas ima oko 275 000 stanovnika. Grad predstavlja mjesto rođenja modernog Čilea s obzirom da su tu osnovane brojne institucije kao i najstarije novine na španjolskom jeziku „El Mercurio”. Valparaíso je bilo mjesto gdje je svoje utočište od progona pronašao čuveni čileanski pjesnik Pablo Neruda. Potom posjećujemo Viña del Mar, poznato ljetovalište gdje upijamo zrake sunca dok nam noge zapljuskuju vode Tihog oceana.

Iguasu vodopadi

Cijena: 50,00 EUR

Iguasu vodopadi nalaze se na istoimenoj rijeci na granici između Argentine i Brazila. Ime potiče od riječi plemena Guarane i znači „velika voda“. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je Nacionalnim parkovima koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Sam vodopad sastoji se od 275 slapova, i oni zajedno čine najveći sistem vodopada na svijetu. Najveći slap, s kojeg voda pada s visine od preko 100 metara, zove se "đavolje grotlo", a zvuk koji proizvodi zauvijek se urezuje u pamćenje. Sami vodopadi smješteni su u tropsku šumu, s predivnom prirodom, a refleksija vode često formira dugu koja se nalazi iznad površine.

Tijuca, kip Isusa Spasitelja, Maracana i Sambadrome

Cijena: 65,00 EUR

Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Ria i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svet. Rijetke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Najprije se zaustavljamo na vidikovca Vista Chinesa, zdanja koje se začuđujuće nalazi upravo tu, a podigli su ga kineski imigranti na mjestu gdje su uživali opijum bježeći od teških poslova na plantažama oko Ria. Nakon toga nastavljamo do kipa Krista Spasitelja na Corcovado brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog stoljeća. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zaljevom i blagosliva karioke (stanovnike Rija). Kip je smješten na brdo Corcovado, na visini od 710 metara, sa koje se pruža nevjerojatan pogled na dijelove Ria. Nezaobilzni sportski dragulj Ria je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambodromu. Mjesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji desetljećima važi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajući da je Rio prijestolnica hedonizma. Cijena uključuje prijevoz, vodiča i kartu za vlak do kipa Isusa Spasitelja.

Glava šećera, Olimpijski bulevar i Park Lege

Cijena: 70,00 EUR

Odlazak na drugi kraj Ria i posjeta čuvenoj Glavi šećera koja se nalazi iznad Guanabara zaljeva, a čije ime simbolizira izdizanje otoka iz zaljeva koji je dio Atlantskog oceana. Stijena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vrijedi podsjetiti da  je Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na regije Urca, Botafogo i Copacabanu. Potom fakultativni obilazak boemske četrvti Ria, Santa Tereze. Ove uličice i šarene zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Jorgea Selarona. Stepenicama prevladava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz cijelog svijeta. Brojne glazbene zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gdje možete isprobati autentična jela poput feijoade (crni grah), mokeke (“brazilska paela”), pao de queijao (peciva sa sirom) i još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Ria. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišteni hangari , nedavno su postali mjesto za okupljanje alternativnog Ria u potrazi za svojim izrazom. Izražavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog stoljeća koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi mogla držati svoje glazbene nastupe.

Cijena izleta uključuje prijevoz, vodiča i ulaznicu za Glavu Šećera

Smještaj

Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja. Imena smještaja bit će potvrđena nakon formiranja grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.  

Hotel *** u Limi

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Limi je smještajni objkat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja.

Guesthouse u Cuscu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Guesthouse u Cuscu je smještajni objekat gdje su sobe uglavnom manje prostrane, s dva kreveta i privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel *** u Copacabani

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Copacabani je smještajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel *** u La Pazu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u La Pazu je smještajni objkat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja.

Smještaj u Salar de Uyuni

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještaj u Salar de Uyuni čine bazične šestokrevetne sobe u guestohouse-u (hospedaje) karakteristične za područje pustinje. Kupaonice su etažne.

Hostel u San Pedru

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hostel u San Pedru je smještajni kapacitet namjenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja. 

Hostel u Santiagu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hostel u Santiagu je smještajni kapacitet namjenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja. 

Hostel Suits Florida

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hostel Suitis Florida u Buenos Airesu je smještajni kapacitet namjenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja. 

Hostel u Foz de Iguasu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hostel u Foz de Iguasu je smještajni kapacitet namjenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima udobnost nije na prvom mjestu. Sobe su dvokrevetne. Usluga je na bazi noćenja. 

Hotel *** u Rio de Janeiru

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Janeiru je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sobe posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Argentina

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Površinom osma država svijeta (2 780 400 km2) Argentina ili službeno Republika Argentina prostire se većim dijelom jugoistoka Južne Amerike. Točnije, Argentina se smjestila na području između Anda na zapadu i Atlantskog oceana na istoku, te na zapadu i jugu graniči s Čileom, na sjeveroistoku s Brazilom i Urugvajem, a na sjeveru s Paragvajem i Bolivijom. Iako osma po površini, Argentina je s oko 40 milijuna stanovnika tek na 31. mjestu na svijetu. Glavni grad države, koji ujedno predstavlja i autonomno područje, je Buenos Aires, dok pored njega od važnijih argentinskih gradova izdvajamo Cordobu, Rosario, Mendozu, Tucuman, La Platu i Santa Fe. Argentina je politički uređena kao federativna, demokratska republika te je podijeljena na 23 provincije i autonomno područje grada Buenos Airesa.
Većinu Argentinaca danas čine potomci europskih doseljenika, i to ponajviše Talijana i Španjolaca, ali su brojni i potomci Nijemaca, Britanaca, Francuza. Službeni jezik u Argentini je španjolski s posebnim naglaskom poznatijim pod nazivom „castellano“.

2. VIZE
Za državljane Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije nije potrebna viza za ulazak u zemlju. Za državljane Bosne i Hercegovine je potrebna viza za ulazak u zemlju

3. VREMENSKA ZONA
Vremenska zona u Argentini je UTC -3

4. KLIMA
Gotovo cijela Argentina nalazi se u južnom umjerenom pojasu, a klimatska raznolikost je uvjetovana zemljopisnom širinom i reljefom. Najveći dio Argentine ima umjerenu klimu; na krajnjem sjeveru osjećaju se suptropski utjecaji (ljetne temperature više od 27°C), na krajnjem jugu klima je oštra, subpolarna. Zbog kišne sjene na istočnoj strani Anda veliki dio Argentine prima manje padalina što se odražava na biljnom pokrivaču.

5. HRANA I PIĆE
Raj za gurmane! Vjerojatno je najpopularnije argentinsko jelo tradicionalni roštilj – asado. Popularno je i pripremanje janjetine, svinjetine ili jaretine na štapu koji je čvrsto zabijen u zemlju. Kruh od bijelog brašna nezaobilazan je prilog na stolu, a dulce de leche i empanada neizbježna su argentinska jela. Pored asada i steakova, tu su i drugi roštiljski specijaliteti poput Chorizo ​​– svinjskih kobasica, Morcillo – krvavica i sl. Povrće i salate su važan dio argentinske kuhinje. Krumpir, rajčica, luk, zelena salata, patlidžani i tikvice vrlo su visoko rangirani na argentinskoj ljestvici namirnica.
Što se vinske ponude tiče, najzastupljenija crna vina su vina sorte criolla, torrontes palomino, Malbec, shiraz, Sangiovese te barbera, dok se od bijelih tu nalaze vina sorte Semillon, Chenin blanc, Ugni blanc i chardonnay.

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Nije potrebno cjepivo za ulazak u zemlju. Preporuča se konzumiranje flaširane vode. Ne postoji bojazan od epidemija i zaraznih bolesti.
*Buenos Aires i oblast Patagonije nisu rizična područja u kojima vlada zika virus.

7. SIGURNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Opće stanje sigurnosti u Argentini je na zadovoljavajućoj razini. Ipak, treba strogo voditi računa o osobnim stvarima u Buenos Airesu, posebice u perifernim četvrtima zbog čestih krađa. Preporučuje se novac i vrijedne stvari ostavljati u hostelu.

8. ODJEĆA
Ukoliko u Argentinu putujete u siječnju/veljači kada je ljetna sezona za Buenos Aires vam trebaju isključivo ljetne stvari, lagana i udobna odjeća i obuća. Ukoliko se odlučite za Patagoniju, neophodna je zimska odjeća.

9. LOKALNA VALUTA
Lokalna valuta u Argentini je argentinski peso.
1 € = 15 pesos, 1 $ = 14,5 pesos

10. STRUJA
Potreban adapter za struju, tip sa tri plosnata nastavka.

11. SUVENIRI
Argentinsko vino, dres Maradone, mate čaj.

Bolivija

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Višenacionalna država Bolivija nalazi u središnjem dijelu Južne Amerike, smještena između Argentine, Paragvaja, Perua, Čilea i Brazila, bez izlaska na more. Prije dolaska Španjolaca, teritorij Bolivije bio je dio Carstva Inka, najveće države pred kolumbovske Amerike. Konkvistadori su zauzeli ovo područje u 16. stoljeću i tijekom najvećeg dijela vladavine, bila je poznata kao Gornji Peru, pod upravom Vicekraljevstva Peru. Borba za neovisnost je trajala od 1809.-1825. godine, nakon čega je uspostavljena republika koja dobiva ime po Simonu Bolivaru. Bolivija je demokratska republika podijeljena na 9 departmana a ukupan broj stanovnika je oko 10 milijuna. Glavni grad je Sucre a sjedište vlade se nalazi u La Pazu. Službeni jezik je španjolski, ali je ustavom Bolivije definirano još 37 jezika od kojih je najpopularniji Ajmara jezik.

2. VIZE
Za državljane Republike Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine je potrebna viza za ulazak u zemlju. Za državljane Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u zemlju.

3. VREMENSKA ZONA
Bolivija se nalazi u UTC -4 vremenskoj zoni.

4. KLIMA
Klima u Boliviji je topla i vlažna, iako klimatski uvjeti variraju ovisno o nadmorskoj visini. U višim područjima, kao u Andama, klima je hladna, suha i vjetrovita, dok je u nizinskim područjima vlažna i blaža. Prosječne godišnje temperature variraju između 8°C na Altiplanu i 26°C u istočnim ravnicama. Padavine također ovise od nadmorske visine. Najkišovitije područje zemlje je Yungas gdje godišnje prosječno padne 152 cm kiše.

5. HRANA I PIĆE
Raznovrsnost Bolivije utjecala je na to da i kuhinja Bolivije bude raznovrsna, uglavnom sastavljena od mješavine indijanskih jela i španjolskih specijaliteta. Osnovne namirnice su kukuruz, krumpir, mahunarke, papričice ali i jela koja su donijeli Španjolci: piletina, riža i govedina. U tradicionalnim jelima ćete sresti ahi papričice, morsko prase, quinou, juku. U području oko Titicaca jezera, najpopularnija je truć, jezerska pastrva. Poseban doživljaj u Boliviji je ručanje na lokalnim tržnicama. Nacionalno piće Bolivije je mokaćići, osvježavajuće piće koje se pravi od marelica, šećera, cimeta i klinčića.

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Od nedavno je obvezno cjepivo protiv žute groznice. Potrebno je ponijeti žuti karton sa sobom. Preporuča se konzumiranje flaširane vode.

7. SIGURNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Bolivija spada u zemlje srednjeg i visokog rizika. Kao izraz socijalnog konflikta u zemlji, česte su demonstracije koje dovode do blokiranja gradova i zatvaranja puteva. U zonama La Paza su česte sitne krađe i džeparenja te stoga treba posebno voditi računa o osobnim stvarima i vrijednosti ostavljati u hotelima. Preporuča se kretanje u grupama, širokim i osvijetljenim ulicama centrom grada, nikako se ne kretati mračnim ulicama u udaljenim dijelovima grada. Taksi je najbolje pozvati iz hotela ili restorana.

8. ODJEĆA
Različita klima uvjetuje i slojevitu odjeću. Ipak, kako se u Boliviji krećemo na većim nadmorskim visinama, potrebno je imati i topliju odjeću posebno u večernjim satima kada su niske temperature.

9. LOKALNA VALUTA
Lokalna valuta u Boliviji je Bolivianos, ali je moguće plaćati i u dolarima.
1 € = 7 bol, 1 $ = 6,8 bol

10. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
 Ne preporučuje se upotreba platnih kartica.

11. STRUJA
Struja u Boliviji je 230V. Utičnice su najčešće kao za europsko tržište te nije potreban adapter.

Brazil

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Brazil je federalno ustrojena republika sa više od 209 milijuna stanovnika. U glavnom gradu Braziliji (osnovanom tek 1960. godine) živi oko 4,2 milijuna ljudi. Godine 1824. Brazil se izborio za neovisnost od Portugala.

2. VIZE
Viza za Brazil nije potrebna za boravak do 90 dana.

3. VREMENSKA ZONA
Vremenske zone u Brazilu su UTC -5, UTC -4 i UTC -3. Nama je važna vremenska zona u kojoj se nalazi Rio de Janeiro, a to je UTC-3 (-5 sati u odnosu na nas).

4. KLIMA
Brazil obuhvaća više klimatskih pojaseva: pustinjski, ekvatorijalni, tropski, suptropski, oceanski i stepski. Rio se nalazi u tropskoj klimatskoj zoni. Ljeta su suha i najviša temperatura je oko 26 stupnjeva, dok su zimi najviše temperature do 32 stupnja. Prosječna temperatura mora je između 23-24 stupnja.

5. HRANA I PIĆE
Brazilska kuhinja vuče svoje korjene iz portugalske te je njen ukus po mnogočemu europeiziran. Izuzetak su dodaci iz afro kuhinje (poput acaraje). Glavni sastojci uz obroke su riža, pomfrit, jaja i sl. U Brazilu jako vole peciva poznata kao empanade. Feijoada je čuveno jelo gdje se miješa crni grah sa mesom (obično svinjskim). Nacionalni slatkiš je cocadas koji se radi od kokosa. Cachaca je brazilska nacionalna rakija. U pitanju je napitak od šećerne trske, a koristi se najviše u pripremanju čuvenog koktela caipirinhe. Obavezno se kupuje flaširana voda u dućanima.

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Dokaz o cijepljenju protiv žute groznice nije obavezan za gradove poput Rija ili Sao Paula, ali nadležni brazilski organi mogu zatražiti žuti karton prilikom putovanja iz Brazila u druge latinoameričke zemlje.

7. OSIGURANJE
Osiguranje nije obavezno, ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i ponijeti na put, ili ga možete uplatiti kod nas do 5 dana prije putovanja – Allianz osiguranje.

8. SIGURNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Brazil je država u kojoj se turisti trebaju kretati u gradovima koji imaju svoje turističke zone. One su u neprestanom prisustvu policije i turisti se mogu sigurno kretati. Posjeta favelama bez lokalnog vodiča nipošto se ne preporučuje.

9. ODJEĆA
Što se tiče stvari, ponesite ljetnu garderobu i spakirajte što manje stvari. Ponesite i nešto dužih rukava i nogavica zbog aviona. Također, uvijek savjetujemo da u ručnoj prtljagi za svaki slučaj stavite i neke stvari koje vam mogu zatrebati u slučaju da se prtljaga izgubi. U slučaju eventualnih pljuskova tokom vašeg boravka preporuča se da nosite kišobran ili kabanicu sa sobom.

10. LOKALNA VALUTA
Nacionalna valuta u Brazilu je brazilski real (BLR). Jedan euro je oko 4,23 reala dok je odnos za jedan dolar oko 3,56 reala.

12. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA
Naše mreže uglavnom imaju pokrivenost u čitavom Brazilu. Za slučaj da vam je internet neophodan postoji varijanta uzimanja lokalnih SIM kartica. Internet postoji također i u smještaju te restoranima.

Čile

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Republika Čile je država koja se nalazi u Južnoj Americi, karakteristična po svom uskom i dugom pojasu koji zauzima između planinskog vijenca Anda i Tihog oceana. Graniči s Peruom, Bolivijom i Argentinom a na zapadu je široko otvorena ka Pacifiku. Na površini od 756 950 km2 živi nešto malo manje od 17 milijuna stanovnika. Glavni i najveći grad je Santiago de Chile. Danas je Čile jedna od najrazvijenijih i najutjecajnijih zemalja Latinske Amerike s uglednom vojskom i rastućom privredom. Čile predvodi Latinsku Ameriku u ljudskom razvoju, dohotku po stanovniku, ekonomskom razvoju i niskoj stopi kriminala.

2. VIZE
Za državljane Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore nije potrebna viza za ulazak u zemlju.

3. VREMENSKA ZONA
Čile se nalazi u UTC -4 vremenskoj zoni.

4. KLIMA
Raznolikost glede prirodnih karakteristika Čilea uvjetovali su i takvu klimu. Na sjeveru je najsuša pustinja na svijetu Atacama, u središnjem dijelu je sredozemna klima, dok je na samom jugu oceanska klima. U najvećem dijelu zemlje su izražena sva 4 godišnja doba.

5. HRANA I PIĆE
Čileanska kuhinja je mješavina tradicionalne kuhinje sa španjolskim specijalitetima, nastala pod brojnim utjecajima, od kojih je more najznačajniji od njih, zbog čega su riba i morski plodovi glavni sastojci mnogih jela. Za razliku od južnoameričke kuhinje za koju najčešće kažemo da je začinjena, čileanska kuhinja je blaga, bazirana na svježim sastojcima. Jedno od najpopularnijih jela koje nikako ne bi trebalo propustiti je curante. Curante je jelo od mesa, školjki, ribe i povrća, koje se tradicionalno priprema u rupi iskopanoj u zemlji, gdje se svi sastojci peku na vatri, poprimajući pomalo zemljani i dimljeni okus, a zatim krčkaju u kotliću dok jelo ne bude gotovo. Tipična čileanska jela su arrollado de Chancho – komadići svinjetine urolani u slaninu i umočeni u čili umak, CARBONADO – goveđa juha s raznim povrćem, krumpirom, lukom, mrkvom, brokulom, zelenim paprom i peršinom, Cazuela de Ave – pileća juha s komadićima mesa, krumpirom, graškom ili grahom, rižom ili knedlama, Empanada de Pino - lisnato tijesto punjeno komadićima mesa, lukom, maslinama, grožđicama i komadićima kuhanog jajeta, zapečeno u pećnici, Palta Reina - avokado presječen napola i punjen tunjevinom i preliven majonezom, Pastel de Choclo – tipično ljetno jelo, kukuruz i meso, nasjeckani luk, sitno sjeckana piletina, komadići kuhanog jajeta i masline, zapečeni u pećnici. Kada je riječ o nacionalnom piću, svakako su najpopularnija čileanska vina koja se smatraju za jedna od najkvalitetnijih u svijetu. Također, za nacionalno piće se smatra i pisko, rakija od grožđa od koje se dobiva čuveni koktel pisco sour, mješavina rakije od piska, bjelanjka i soka od limuna. Zanimljivo je da se Čile i dan danas spori s Peruom oko pisca.

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Nisu potrebna cjepiva za ulazak u zemlju. Preporuča se konzumiranje flaširane vode. Ne postoji bojazan od epidemija i zaraznih bolesti.

7. SIGURNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Sigurnost u Čileu je na zadovoljavajućoj razini dok u rizične zone spada samo centar glavnog grada Santiago de Chile, gdje se ne preporučuje kretanje noću. Ostali dijelovi zemlje su sigurni.

8. ODJEĆA
Ukoliko u Čile putujete u siječnju/veljači kada je u ljetna sezona za Santiago de Chile vam trebaju isključivo ljetne stvari, lagana i udobna odjeća i obuća. Ukoliko se odlučite za Patagoniju, neophodna je zimska odjeća.

9. LOKALNA VALUTA
Lokalna valuta je čileanski peso. Moguće je mijenjati kako dolare tako i eure a može se plaćati i platnim karticama.
1 € = 770 pesosa, 1 $ = 680 pesosa

10. STRUJA
Struja u Čileu je 220V i nije potrebno koristiti adapter.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

​U skladu s odredbama Zakonu o turizmu Republike Srbije Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018. godine, polica osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj