Biseri istočnog bloka

cijena od
3.220
HRK ,00
trajanje
18 dana
Prijavi se Upit
Upit

Krakow je studentski centar Europe s poznatim Jagielonskim Sveučilištem, nekadašnja prijestolnica Poljske. Brdo Wawel s dvorcem i katedralom, Spomenik zmaju zaštitniku grada, šarene fasade duž Kraljevskog puta, glavni trg Rynek na kojem se nalaze crkva Svete Marije i Sukiennice, Florijanska vrata i legende na svakom koraku u svakom vrtu šarmantnih kafića.

Stižemo u glavni grad provincije Pomeranija i najveću poljsku luku - Gdanjsk, nalazi se na mjestu nekadašnje granice između Germana i Zapadnih Slavena tako da se i dan danas osjeća jak njemački utjecaj. Obilazimo Stari grad -  najljepši dio Gdanjska, koji sa starim, visokim trgovačkim kućama neodoljivo podsjeća na Nizozemsku. Najpoznatiju Ulicu Długa s najljepšim zgradama u gradu, a tu je i najveća koncentracija trgovina, pubova i restorana. Baziliku Svete Marije, najveću crkvu na svijetu koja je sagrađena od cigle. Grad koji je uprkos katastrofama koje je preživio, uspio da se digne iz pepela.

Put nas dalje vodi do Minska,grada koji je osnovan prije oko 900 godina, 18 puta rušen i obnavljan, svjedok je burne povijesti. Veliki broj parkova i fontana, kulturno-povijesnih spomenika, mjesta za izlazak po pristupačnim cijenama...Glavni adut Minska je njegova čistoća, koja se prije svega može vidjeti u podzemnim prolazima, koji za razliku od svih drugih europskih gradova svježe mirišu. Široki bulevari, osvježene fasade starih zgrada iz sovjetskog razdoblja, parkovi svih veličina, spomenici borcima protiv fašizma i žrtvama nacizma, veliko jezero koje nazivaju "morem Minska"...

Kijev je glavni i najveći grad Ukrajine kroz koji protiče treća po veličini europska rijeka – Dnjepar. U 11. stoljeću Kijev je bio najveći grad Europe, a tijekom vladavine Jaroslava Mudrog bio je centar kulture i vojne moći veći od Londona i Pariza. Zbog velikog broja crkvi, od srednjeg vijeka nosi nadimak „Jeruzalem sjevera”. Zovu ga još i „Majka ruskih gradova” jer je bio i prijestolnica Kijevske Rusije. Kroz fakultativno panoramsko razgledavanje grada vidjet ćemo najveće atrakcije Kijeva, a posebnu pažnju skrenuti će nam simbol grada Kijevsko-pečerska lavra – najstarije provoslavno svetište Istočnih Slavena iz 11.stoljeća i jedno od 7 turistički čuda Ukrajine. Osim lavre, imat ćemo priliku fotografirati zlatne kupole prelijepih crkvi, neobične zgrade, moćnu crvenu zgradu - Sveučilište Taras Ševčenko i neobičnu kuću Horodeckog.

Put nas vodi do Odese grad čija arhitektura ima više elemenata mediteranske arhitekture nego ruske, pri čemu se osjeća veliki francuski i talijanski utjecaj. Četvrti po veličini grad i najveća luka u Ukrajini, Odesa danas ima 1 milijun stanovnika. Grad je već dugo turistički zanimljiv, manje zbog nekih konkretnih gradskih atrakcija, a više zbog atmosfere – jedinstvene mješavine mediteranske, ukrajinske i ruske kulture. Stari grad je sam po sebi najveća turistička atrakcija – Odesa je nekada bila trgovački centar regije i glavna luka u koju je dolazila roba za Rusko carstvo, tako da se i dan danas osjeća grandioznost bogatog grada. 

Stižemo u Moldaviju, malu zemlju u kojoj žive ljudi velikog srca. Kishinev, glavni grad je naša sjedište. Dok obilazimo grad imat ćemo priliku vidjeti pravoslavnu katedralu, park Stjepana Velikog, Trijumfalna vrata, dom muzeja Aleksandra Puškina..Ljubitelji piva će uživati, ima puno izbora, a veoma je povoljno. Sljedeći dan idemo na f­akultativni izlet do vinarije - Krikovi druge po veličini u zemlji ili Milesti Mici (najveći podrum vina na svijetu). Moldavija je poznata kao “zemlja koja otvara vrata vinskom raju”, stoga idemo u vinsku turu gdje ćemo se upoznati s procesom pravljenja vina po francuskoj metodi.

Obilazimo još jedan grad Moldavije - Iasi. Veliki prelijepi grad, centar rumunjske Moldavije. Povijesno je veoma značajan. Bio je prijestolnica nekadašnje Moldavije kroz više stoljeća i kao takav bio je ekonomsko, kulturno i obrazovno središte regije. Najstarije sveučilište, kao i najstarije kazalište i biblioteka u Rumunjskoj, svjedoče o značaju ovog grada. Istovremeno s povijesnim nasljeđem, Iasi je danas sveučilišni centar s ogromnim kampusom, također i veliki IT centar. Centar grada izgleda kao razglednica iz prošlog stoljeća. Glavna pješačka zona je sobje strane okružena muzejima, crkvama, kulturnim institucijama, dok je na dnu zatvara prelijepa Palača kulture, muzej i markantno zdanje, izgrađena početkom XX stoljeća u neo-gotskom stilu, na temeljima nekadašnje palače. 

Posljednja stanica je glavni grad Rumunjske -  Bukurešt. Avenije, prelijepi parkovi, ukrašene ulice i druga po veličini administrativna zgrada na svijetu (poslije američkog Pentagona) - Parlament izgrađen po nalogu predsjednika Čaušeskua. Pored ove velebne građevine, tu su još i Nacionalni muzej umjetnosti, biblioteka, zgrada Sekuritatea, Sala Palatui – nekadašnja kraljevska palača, koncertna dvorana, Univerzitet, pravoslavni samostan Stavropoleos, glavna pješačka zona Lipskani sa spomenikom rimskoj vučici, Srebrna i Bijela crkva. Bukurešt je grad koji svojom ljepotom razbija predrasude o Rumunjskoj, grad u kojem arhitektura savršeno estetski izgleda. 


Ruta
Beograd
Kraków
Gdansk
Minsk
Kijev
Odessa
Kishinev
Iasi
Bukurešt
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Bjelorusija, Poljska, Rumunjska, Ukrajina
Teme
Gradovi Europe, Ljetna proputovanja
Kod putovanja
PBUMR1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne

Plan i program

Polazak iz Beograda s parkirališta ispred Muzeja povijesti Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 18h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Beograda do Krakowa

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima gdje ćemo napraviti tehničku pauzu u trajanju od 10 sati.  Fakultativni obilazak grada, nekadašnje prijestolnice Poljske: Florijanska vrata, Rynek – glavni trg, Crkva Sv. Marije s tornjevima različite visine, Sukiennice shoping centar, Kraljevski put, brdo Wawel, Spomenik zmaju. Slušamo priče i legende ovog magičnog grada, jedemo u poznatom restoranu “Pod Wawelom”, idemo na degustaciju različitih vrsta piva i isprobavamo židovske poslastice u Kazimierzu. Nakon dana provedenog u studentskom centru Europe, nastavljamo put prema Vilinusu. Polazak u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Krakowa do Gdanjska

Mjesto

 • Kraków

Dolazak u Gdansk, jedan od najljepših gradova na Baltiku. Fakultativni obilazak grada: Kraljevski put, obala Motlawe, market, gradska vjećnica, Crkva sv. Marije... Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hotel Arena Expo 1 noć

Mjesto

 • Gdansk

Fakultativni izlet do Kaliningrada, nekadašnjeg glavnog grada Pruske a danas prijestolnice Kaliningradskog područja, enklave koja pripada Rusiji. Tragovi njemačke kulture su i danas vidljivi u gradu. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak znamenitosti poput Katedrale, kuće Sovjeta, Trga Pobjeda, Kraljevih vrata... Povratak u Gdansk u kasnim večernjim satima.

Smještaj

Hotel Arena Expo 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Pakiranje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme u Gdansku koje možete iskoristiti za fakultativni izlet u Slowinski nacionalni park, rezervat biosfere s pješčanim dinama, šumama, jezerima i jedinom pustinjom u Poljskoj. Imat ćete priliku vidjeti prelijepe pješčane dine koje ulaze u Baltičko more, prilika da odmorite i uživate u prirodi i jedinstvenom prizoru. Polazak za Minsk u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Gdanska do Minska

Mjesto

 • Gdansk

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Minsk u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Trg pobjede, Gorky park, Bolshoi opera, Otok suza, Crkva Sv. Simona i Helene. Slobodno vrijeme za uživanje u glavnom gradu Bjelorusije. 

Smještaj

Hotel Bon 1 noć

Mjesto

 • Minsk

Fakultativni izlet u Dudutki, prvi i jedini privatni muzej antičke kulture na području bivšeg SSSR-a.  Upoznajte se sa životom Bjelorusa iz 18.stoljeća. Možete vidjeti kako se izrađuju predmeti od drveta, gline i čelika, jedinu vjetrenjaču u državi, kovačnicu gdje možete uzeti potkovicu na poklon, lokalnu pekaru, etnografsku galeriju…. Povratak u Minsk. 

Smještaj

Hotel Bon 1 noć

Mjesto

 • Minsk

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Nesvizh dvorac, srednjoeuropski dvorac u renesansnom i baroknom stilu koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Obitelj Radziwil je gradila dvorac između 16. i 20.stoljeća. Zahvaljujući njima grad Nyasvizh je postao jako utjecajan u nauci, umjetnosti i arhitekturi. Sastoji se od stambenog dvorca i Crkve -mauzoleja tijela Kristovog. U povratku obilazimo dvorac Mirsky, koji se također nalazi na listi svjetske kulturne baštine. Za razliku od Nesvizhkog dvorca, Mirsky je prvo građen u stilu gotike, a završen u stilu renesanse. Trokatna palača građena je duž istočnih i sjevernih zidina zamka. Za vrijeme Napoleona, pretrpio je teška oštećenja, pa je obnovljen u 19. stoljeću. Tijekom Drugog svjetskog rata korišten je kao židovski geto. Povratak u Minsk. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Bon 1 noć

Fakultativni izleti

Pakiranje stvari i napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme u Minsku. Polazak za Kiev u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Minska do Kieva

Mjesto

 • Minsk

Dolazak u Kijev u jutarnjim satima. Fakultativni obilazak grada: Zlatna vrata – rekonstruirana srednjovjekovna vrata, crkva Svete Sofije, crkva Svetog Mihaila sa zlatnim kupolama – simbol grada, Dugin luk, Muzej vode, Palača Marijinsky, glavni trg - Maidan Nezalezhnosti, Spomenik osnivača Kieva, neobična Kuća Horodeckog u secesijskom stilu, Fontana Khreschatyk. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Fakultativno krstarenje Dnjeprom. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Minska do Kijeva

Smještaj

Hotel Bakkara 1 noć

Mjesto

 • Kijev

Fakultativni izleti

Fakultativni obilazak grada autobusom Kiev City Tour: crkva Svetog Vladimira, Crvena zgrada – Nacionalni univerzitet Taras Ševčenka, Nacionalni cirkus, Nyvky park, Crkva Svetog Kirila, Fontana Samsona, Kievsko-pečerska lavra – najstarije pravoslavno svetište Istočnih Slavena iz 11.stoljeća (jedna od 7 turističkih znamenitosti Ukrajine), spomenik Domovini, Samostan Svetog Mihaila iz 11.stoljeća, katolička crkva Svetog Nikole, Olimpijski stadion. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hotel Bakkara 1 noć

Mjesto

 • Kijev

Fakultativni izleti

Pakiranje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme. Mogućnost organiziranja fakultativnog izleta u Chernobyl preko lokalne agencije. U gradu Pripjat se 26.aprila 1986.godine desila najveća nuklearna katastrofa u istoriji čovečanstva. Pripjat, u kome je do nemilog događaja živjelo oko 50.000 ljudi, danas je poznat kao grad duhova. Povratak u Kiev i polazak za Odessu u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Kijeva do Odese

Mjesto

 • Kijev

Dolazak u Odessu, grad na obali Crnog mora, gdje ćemo napraviti tehničku pauzu u trajanju od 10 sati. Pauzu ćemo iskoristiti za razgledavanje grada, odmor i kupanje na obali Crnog mora. Polazak za Kishinev u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Odese do Kišinjeva

Mjesto

 • Odessa

Dolazak u Kishinev, prijestolnicu Moldavije, u jutarnjim satima. Fakultativni obilazak grada: Centralni park Stefan cel Mare sa spomenikom Stjepanu Velikom (moldavskom princu iz 15. stoljeća), Nacionalni povijesni muzej, Slavoluk, Crkva Kristovog rođenja i park oko nje, Dvorana orgulja – glavna kulturna i umjetnička ustanova u jednoj od najlepših zgrada pod zaštitom države, Nacionalni muzej arheologije, Univerzitetska četvrt. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za istraživanje grada.

Smještaj

Hotel Kosmos 1 noć

Mjesto

 • Kishinev

Fakultativni izlet u vinariju Krikova, druga po veličini u zemlji ili vinski podrum Milestii Mici (najveći podrum vina na svijetu). Moldavija je poznata kao “zemlja koja otvara vrata vinskom raju”, stoga idemo u vinsku turu gdje ćemo se upoznati s načinom pravljenja vina po francuskoj metodi. Povratak u Kishinev. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Kosmos 1 noć

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Polazak za Iasi, kulturnu prijestolnicu Rumunjske, gdje ćemo napraviti kratku pauzu za obilazak grada. Nastavljamo put dalje i stižemo u Bukurešt u večernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Kishineva do Iasia
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Iasia do Bukurešta

Smještaj

Ibis Bucharest Palatui Parlamentului City Centre Hotel 1 noć

Mjesto

 • Iasi
 • Bukurešt

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni obilazak grada: Zgrada parlamenta (druga po veličini administrativna zgrada na svijetu, poslije Pentagona), Nacionalni muzej umjetnosti, biblioteka, zgrada Sekuritatea, Sala Palatului – nekadašnja kraljevska palača, koncertna dvorana, Univerzitet, pravoslavni samostan Stavropoleos, glavna pješačka zona Lipscani, spomenik rimskoj vučici. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Beograd. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Bukurešta do Beograda

Mjesto

 • Bukurešt

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Dolazak u Beograd u prijepodnevnim satima.

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno


Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Beograda do Krakowa
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Krakowa do Gdanjska
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Gdanska do Minska
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Minska do Kieva
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Minska do Kijeva
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Kijeva do Odese
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Odese do Kišinjeva
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Kishineva do Iasia
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Iasia do Bukurešta
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na relaciji od Bukurešta do Beograda

Hrana

5 × Doručak (buffet)

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Rusiju
 • Prijevoz do i od Beograda

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kalinjingrad

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 30,00 EUR do 40,00 EUR

Kalinjingrad je nekadašnji glavni grad Pruske, a danas prijestolnica Kalinjingradskog područja, enklave koja pripada Rusiji. Tragovi njemačke kulture su i danas vidljivi u gradu. Najveće znamenitosti grada su: Katadrala, kuće Sovjeta, Trg Pobjede, Kraljeva vrata...

Dudutki

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

Dudutki je prvi i jedini privatni muzej antičke kulture na području bivšeg SSSR-a. Upoznajete se s životom Bjelorusa iz 18.st. Možete vidjeti kako se prave predmeti od drveta, gline i čelika, jedinu vjetrenjaču u državi, kovačnicu gdje možete uzeti potkovicu na poklon, lokalnu pekaru, etnografsku galeriju.. Ovaj muzej je jedinstven u svijetu i predstavlja najposjećeniji muzej Bjelorusije. 

Dvorci Mir i Nesvizh

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Palača Nesvizh se smatra najljepšom palačom u Bjelorusiji i privlači tisuće posjetioca svake godine. Vrtovi su posebna atrakcija, s ukrasnim jezerima i lijepo uređenim vrtovima. Nalazi se na imanju Nesvizh, jednoj od najstarijih naselja i najpoznatijih mjesta u Bjelorusiji. Imanje i grad je bio u vlasništvu obitelji Radzivil sredinom 16. stoljeća, a ostali su tamo do 1939. godine, kada su ih protjerali napadači Crvene armije. Kamen temeljac palače Nesvizh položen je 1584. godine. Obnovljen je puno puta i kao posljedica ima karakteristike više arhitektonskih stilova. Godine 1994. imovina je proglašena nacionalnim povijesnim i kulturnim rezervama, a 2006. je stavljena na UNESCO-ovu listu svjetske kulturne baštine. Za razliku od Nesviškog dvorca, Mirski je građen prvo u stilu gotike, a završen u stilu renesanse. Troskatna palača građena je duž istočnih i sjevernih zidina dvorca. Teška oštećenja je pretrpio za vrijeme Napoleona, pa je obnovljen u 19.st. tijekom Drugog svjetskog rata korišten je kao židovski geto. 

Krstarenje Dnjeprom

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 15,00 EUR

Imat ćemo priliku sve najvažnije atrkacije Kijeva vidjeti iz druge perspektive, s Dnjepra, najduže Ukrajinske rijeke i četvrte po dužini rijeke u Europi.  Također uživamo u bujnoj šumi koja okružuje rijeku s obje obale. Uživamo u pogledu u kojem su uživali brojni turisti i hodočasnici stoljećima prije nas, posjećujući “Sveti grad” koji leži na sedam brda.

Kiev City Tour

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 15,00 EUR

Panoramskim razgledavanjem grada autobusom obići ćemo crkvu Svetog Vladimira - jednu od dvije glavne ukrajinske crkve, Crvena zgrada – Univerzitet Tarasa Ševčenka, Nacionalni cirkus, Nivki park s 90 različitih vrsta drveća, Crkva Svetog Kirila iz perioda Kijevske Rusije (12.st), Fontana Samsona u stilu baroka, Kijevsko-pečerska lavra – najstarije pravoslavno svetište Istočnih Slavena iz 11. stoljeća (jedno od 7 turistički čuda Ukrajine), Domovinski spomenik - dio Povijesnog muzeja Ukrajine iz Drugog svjetskog rata, Samostan Svetog Mihovila iz 11. stoljeća, katolička crkva Svetog Nikole, Olimpijski stadion.

Vinarija Milesti Mici/ Vinarija Krikova

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Vinarija Krikovi druga je po veličini u zemlji ili Milesti Mici (najveći podrum vina na svijetu). Moldavija je poznata kao “zemlja koja otvara vrata vinskom raju”, stoga idemo na vinsku turu gdje ćemo se upoznati s procesom izrade vina po francuskoj metodi. Brojni državnici ili VIP posjetioci poput Shiraca ili recimo Jurja Gagarina, nisu odoljeli da ovdje, kao u švicarsku banku pohrane svoje tekuće vinsko bogatstvo. Točnije, svaki državnik koji je boravio u Krikovu, ima svoju policu. Pet jedinstvenih podzemnih testing sala, beskrajne police prepune boca, istinski su mamac da posjetite ovaj podzemni labirint. Podrum se proteže na dubini od oko 80 metara ispod površine a dugačak je 73 kilometra. Jedinstvena mikroklima za koju tvrde da je idealna za ležanje vina iskazana je parametrima temperature od 12 - 14 stupnjeva celzijusa i s vlažnošću od 97-98%. Kako bi se snašli u tom podzemnom vinskom gradu, ulice nose imena po sorti koja je uskladištena: ulica Cabernet, Avenija Chardonnay, Merlot skver, Sauvignon bulevar...

Smještaj

Hotel Arena Expo

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Arena Expo 2* u Gdanjsku novootvoreni je objekt koji se nalazi na periferiji grada, 400m od stadiona Energa Gdansk i u neposrednoj blizini međunarodnog sajma AMBER EXPO. Od Starog grada udaljen je 4 km i od plaže na Baltičkom moru 4,5 km. Sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.  

Web stranica https://www.hotelarenaexpo.pl/hotel/

Adresa Marynarki Polskiej 71
80-557 Gdańsk
Poland

Hotel Bon

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Bon hotel 3* poslovni je hotel u Minsku, nalazi se na periferiji grada i udaljen je 4km od centra grada u kojem se nalaze glavne znamenitosti. Metro stanica nalazi se na 500m od hotela. Sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu, TV i klimu. Usluga je na bazi noćenja.

Web stranica http://bonhotel.by/en/

Adresa улица Притыцкого
2 Минск BY
220073
Belarus

Hotel Bakkara

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Bakkara *** nalazi se na adi rijeke Dnjepar, udaljen oko 6 km od centra Kieva. Metro stanica nalazi se 850 m od hotela. Sve sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja.

Web stranica https://bakkara-hotel.com.ua/en/

Adresa Island 1
Venice
Kyiv
Ukraine
02002

Hotel Kosmos 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Kosmos 3* nalazi se u širem centru Kišinjeva i udaljen je 2km od Trijumfalnih vrata. Sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Web stranica http://www.hotel-cosmos.com/index.php/en/

Adresa пл. Негруцци
2
Кишинэу
2001
Moldova

Ibis Bucharest Palatui Parlamentului City Centre Hotel 3

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Ibis Bucharest Palatui Parlamentului City Centre Hotel nalazi se u centru Bukurešta, preko puta palače Parlamenta i 1 km od ulice Lipscani, glavne ulice Starog grada. Sve sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Web stranica https://www.accorhotels.com/gb/hotel-5938-ibis-bucharest-palatul-parlamentului-city-centre/index.shtml

Adresa Strada Izvor 82-84
București 030167
Romania

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjen prijevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

​U skladu s odredbama Zakonu o turizmu Republike Srbije Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018. godine, polica osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj