Putevima Mezopotamije i Kapadokija iz Beograda

cijena od
7.525
HRK ,00
trajanje
13 dana
Prijavi se Upit
Upit

Na vaš zahtjev spojili smo naše dvije najtraženije ture u Turskoj! Pridružite se veselom plemenu u istraživanju magične Kapadokije i upoznajte drugačije lice Turske - nekadašnju Mezopotamiju u ovoj povijesnoj i gurmanskoj avanturi.

Vodimo vas na putovanje po bogatoj jugoistočnoj Turskoj – u područje poznatije kao nekadašnja Mezopotamija!

Na ovom putovanju ćemo obići mnoštvo starih gradova poput Şanlıurfe – "grada proroka", Mardina – sa svojom nestvarnom arhitekturom, kao i brojne arheološke lokalitete koji ne odolijevaju vremenu.

Priča o magiji Kapadokije, koju ćete saznati na ovom putovanju, potpuna je samo ako se u obzir uzmu sva tri aspekta koji je definiraju: prirodni, povijesni i religijski. Vulkanske erupcije i erozija su desecima milijuna godina stvarali jedinstvene pejzaže. Naziv Kapadokija na perzijskom jeziku znači „zemlja lijepih konja“, a zbog svoje uloge koju je odigrala tijekom ranog kršćanstva, nazivaju je i „Kolijevkom kršćanstva“. 

Let zrakoplovom do Kapadokije traje kratko, ali ono što želimo da traje što dulje na ovom putovanju je čuveni let balonom. Nevjerojatan doživljaj, koji možete doživjeti samo na određenim putovanjima, a to je baš ovo putovanje u Kapadokiju. Letimo iznad reljefa koji je stoljećima oblikovan kišom, vjetrom i suncem. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stijene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju, koja ćemo zajedno vidjeti iz svih perspektiva. U sklopu ovog aranžmana za Kapadokiju zajedno ćemo upoznati još jedno, od mnogih prelijepih, lica Turske.

Napravite povijesni i kulturološki osvrt s nama!

U suradnji s Turkish Airlinesom.


Ruta
Beograd
Istanbul
Kayseri
Göreme
Gaziantep
Adıyaman
Şanlıurfa
Mardin
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Europa, Turska
Kod putovanja
TR34
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata prije leta. Let iz Beograda u 09:00h (TK 1082)/15:30h (TK 1080) s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 11:50h/18:15h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Kayseri u 16:10h (TK 2014)/20:15h (TK 2232). Dolazak u Kayseri u 17:30h/21:35h. Prijevoz do smještaja u Göremeu. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Kayseri s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul
 • Kayseri
 • Göreme

Fakultativni izlet – ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i nevjerojatne prizore! Nakon leta balonom, druženje nastavljamo fakultativnim izletom jahanja konja. Daleko od gužve, krećemo u istraživanje fascinantnih dolina i prekrasnih vidika. Jahanje je jedna od najljepših aktivnosti koju možete doživjeti u Kapadokiji. Uživamo u osjećaju slobode dok nas okružuju prelijepi pejzaži. Naša avantura se nastavlja – možete iskusiti jedinstven adrenalin i uzbuđenje na fakultativnom izletu vožnje kvadovima kroz nestvarne predjele Kapadokije. Drugi će se možda opredijeliti za Jeep safari. Za koju god opciju da se odlučite, očekuje vas sasvim drugačija vrsta uzbuđenja i nezaboravno iskustvo. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Za ovaj dan planiran je fakultativni izlet – Green tour. Krećemo u jutarnjim satima. Naša prva stanica je podzemni grad Kaymaklı. To je prvi i najpopularniji podzemni grad u Kapadokiji. Prvi put je za posjete turista otvoren 1964. godine. Nekadašnji stanovnici ovoga grada izgradili su svoje kuće u tunelima. Stanovnici regije i dalje koriste najpogodnija mjesta u ovim tunelima kao podrume, skladišta i staje kojima pristupaju kroz svoja dvorišta. Podzemni grad Kaymaklı ima niske, uske i nagnute prolaze. Iako se grad sastoji od osam katova pod zemljom, danas su samo četiri od njih otvorena za javnost, u kojima su prostori organizirani oko ventilacijskih šahtova. Produžujemo dalje prema dolini Ihlara. Ova dolina je napoznatija atrakcija južne Kapadokije. Pogled nam zastaje na stijenama koje su formirale zid u dnu kanjona, a dopunjava ih izuzetno bujna vegetacija, koja se u dolini održava zahvaljujući rječici Melendiz (Melendiz Suyu). U kanjonu je nekada postojalo 105 crkvi-pećina izgrađenih između VI. i XIII. stoljeća. Imat ćemo prilike posjetiti i manastir Selime, najveći manastir u pećini. Danas je napušten i predstavlja muzej na otvorenom. Na povratku u Göreme zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na Dolinu golubova. Povratak u smeštaj. 

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Krećemo na fakultativni izlet – Red tour. Naša prva stanica je veličanstveni vidikovac s pogledom na dvorac Üçhisar, gde ćemo saznati sve o bogatoj povijesti Kapadokije i jedinstvenim stijenskim formacijama. Slijedi Muzej na otvorenom Göreme. Vodič će vam objasniti značenje freski koje prekrivaju zidove tisuću godina starih pećinskih crkava dok istražujete ovo spektakularno svjetsko nasljeđe UNESCO-a. Nakon muzeja, posjećujemo Dolinu monaha s poznatim vilinskim dimnjacima u obliku gljiva, kao i monašku ćeliju Svetog Simeona koja je uklesana u stijeni. Prije ručka zaustavit ćemo se u dolini Devrent. Zatim ćemo se odvesti do Avanosa na ručak. Nakon ručka, prisustvovat ćemo demonstraciji lončarstva po čemu su ovaj kraj i njegovi stanovnici poznati, a i gosti su dobrodošli okušati se u ovoj aktivnosti. Slijedi slikovita Dolini ljubavi, zatim lokalna tvornica oniksa i tvornica ćilima. Imat ćemo priliku kupiti lokalne baklave i domaće tradicionalne slatkiše. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Osim svojih prirodnih ljepota, Kapadokija nam nudi i širok spektar aktivnosti. Jedna od njih koja se našla na našoj listi fakultativnih izleta je i vožnja oldtimerima. Krećemo rano ujutro kako bismo dočekali prve zrake sunca u ovoj magičnoj regiji. Vozimo se ispod neba obojenog mnoštvom šarenih balona. S ove ture ćemo donijeti najljepše fotografije i dojmove. Dan ćemo upotpuniti i fakultativnim izletom na slano jezero – Tuz gölü. Intenzivna bjelina i blistavost kristala soli obmanjujuće nalikuju na snijeg i led. Šetnja po mineralima soli, zalazak sunca, a ako tome dodamo još jahanje konja po ovom bijelom prostranstvu, prizori su koje nećete lako zaboraviti. Vodimo vas na tajno mjesto, daleko od turista, daleko od putokaza, mjesto na kojem vam jamčimo da ćete biti sami – neotkriveni dio jezera koji čuvamo samo za nas. I dok vi uživate u pogledu ili jahanju konja, mi smo već zapalili roštilj. Nakon domaćih köfti i nekoliko čaša (ili boca) vina i puno smijeha, puni dojmova, vraćamo se u smještaj.

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i višesatni prijevoz, uz pauze, do Gaziantepa. Ulazak u sobe. Slobodno vrijeme za šetnju po bazarima hana Gümrük i posjet jednoj od slavnih gaziantepskih baklavdžinica, gdje jedemo najbolje baklave na svijetu.

Prijevoz

 • Prijevoz od Göremea do Gaziantepa

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Göreme
 • Gaziantep

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Krećemo na fakultativni izlet – obilazak Gaziantepa. Gaziantep je poznat kao prijestolnica hrane i kulinarstva, a nalazi se na UNESCO-ovoj listi kao grad gastronomije. Obilazimo muzej Zeugma – najveći muzej mozaika na svijetu, a zatim nastavljamo do Citadele (Kale) iz XII. i XIII. stoljeća koja se nalazi na brdu Tell Halaf, gdje ćemo vidjeti ostatke nekadašnje bizantske tvrđave iz perioda cara Justinijana. Avanturu nastavljamo fakultativnim izletom – krstarenje Eufratom u okrugu Halfeti. Radi se o jednom od najneobičnijih nalazišta u Turskoj, jer je stari grad dijelom bio potopljen nakon izgradnje brane. Iako je dio Halfetija izgubljen pod vodom, ima vrlo bogato kulturno nasljeđe. Halfeti je poznat i po posebnoj vrsti ruže – crne ruže, također poznate i kao ruže „Arapkinje koja plače”. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Gaziantep

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do Adıyamana. Nakon smještanja u sobe, krećemo na fakultativni izlet – odlazak na planinu Nemrut. Nemrut se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Prepoznatljiva je hram-grobnica slavnog kralja Antioha, koja se smatra jednom od najljepših građevina helenističkog perioda, izgrađena u 1. st. pr. Kr. Sama planina je prepoznatljiva po kipovima lavova, orlova, grčkih bogova Zeusa i Herkula, kao i samog Antioha, koji okružuju hram-grobnicu. Pored toga, kao najviša točka u regiji na nadmorskoj visini od 2134m, planina Nemrut pruža spektakularne vidikovce i uživanje u najljepšim izlascima i zalascima sunca. Na putu do planine Nemrut posjetit ćemo Rimski most Septimius Severus, oko čijeg datuma izgradnje se još uvijek polemizira, a potom stari dvorac Arsemia – nekadašnju ljetnu prijestolnicu Kraljevstva Komagena. Povratak u smještaj. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Gaziantepa do Adıyamana

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Gaziantep
 • Adıyaman

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do Şanlıurfe. Dan previđen za fakultativni izlet – Obilazak Harrana. Drevni grad Harran – nekadašnje glavno trgovačko, kulturno, znanstveno i vjersko središte. Grad se u ranom kršćanskom periodu zvao Helenopolis, što bi u prijevodu značilo „grčki grad”. Harran je danas poznatiji po neobičnim seoskim kućama od pečenog blata u obliku košnica, nego kao mjesto gdje je prorok Abraham proveo nekoliko godina svog života. Tu ćemo vidjeti i ostatke najstarijeg arapskog sveučilišta na svijetu. Povratak u smještaj. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Adıyamana do Şanlıurfe

Smještaj

Hotel**** 1 noć

Mjesto

 • Adıyaman
 • Şanlıurfa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Krećemo na fakultativni izlet – Obilazak Şanlıurfe – „grada proroka”. Kao jedno od najstarijih naselja u jugoistočnoj Turskoj (sjevernom dijelu Mezopotamije), Urfa je zadržala svoj značaj uporišta različitih civilizacija i religija. Posećujemo park Gölbaşı u okviru kojeg se nalazi Balıklıgöl – „jezero riba”, džamija Halil-ür Rahman, kao i rodno mjesto proroka Abrahama i lokalni bazar sa začinima, posuđem, autentičnim ešarpama... Druženje nastavljamo fakultativnim izletom – tradicionalna turska večer, gdje ćemo uživati u okusima i zvucima Turske. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel**** 1 noć

Mjesto

 • Şanlıurfa

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do Mardina. Na putu je predviđen fakultativni izlet – obilazak Göbeklitepea. Radi se o najstarijoj vjerskoj građevini i najstarijem primjeru monumentalne arhitekture na svijetu. Iako su same ruševine oskudne, značaj ovog mjesta za razumijevanje ljudske povijesti nikako se ne može zanemariti. Neolitski stupovi, na kojima su urezani prikazi životinja, datiraju u period oko 10.000 g. pr. Kr., donoseći potpuno nova saznanja u arheološkom razumijevanju neolitske kulture. Iskopan je samo mali dio (otprilike 5%) nalazišta, no ova padina, na kojoj se nalaze totemski stupovi mamuta, prilično je upečatljiva i jedinstvena. Od 2018. godine Göbeklitepe se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Nakon izleta dolazimo u Mardin, imamo prijevoz do smještaja i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Şanlıurfe do Mardina

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Şanlıurfa
 • Mardin

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Mardin je jedan od najstarijih gradova gornje Mezopotamije, smješten u jugoistočnoj Anadoliji. Izgrađen na brdu iznad rijeke Tigris, ovaj očaravajući grad svojom prelijepom arhitekturom, raznovrsnom etnografijom, arheološkim čudima, povijesnim nasljeđem i vizualnim vrijednostima donosi drugačiju perspektivu turskog turizma. Dan započinjemo fakultativnim izletom – obilaskom Mardina i arheološkog nalazišta Dara. Uske ulice spojene stepenicama odvest će nas do mnogih nezaboravnih mjesta uključujući: Crkvu četrdesetorice velikomučenika (Kırklar Kilisesi), medresu Zinciriye, kao i Manastir šafrana (Deyr-el-Zaferan). Nastavak puta vodi nas prema arheološkom nalazištu Dara, kojega nazivaju i malom Kapadokijom. Dara je jedan od najpoznatijih drevnih gradova gornje Mezopotamije. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti ostatke starog akvadukta, crkve, palače i prostorija u kojima se u rimskom dobu skladištila voda i namirnice. Slušamo priče o neobičnom reljefu i prožimanju civilizacija na ovom prostoru, što je dalo specifičan pečat arhitekturi grada. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel*** 1 noć

Mjesto

 • Mardin

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do zračne luke u Mardinu. Let za Beograd u 09:15h/09:20h (TK 2675) s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 11:20h/11:30h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 18:45h (TK 1083)/14:00h (TK 1079). Dolazak u Beograd u 19:25h.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mardin – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Mardin
 • Istanbul
 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 1.500 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Ako se aranžman uplaćuje u poslovnici u Hrvatskoj, putovanja u organizaciji agencije Jungle Travel d.o.o. Beograd moguće je uplatiti isključivo karticom. Uplata gotovinom nije moguća.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 10 noći
Hotel Primjer 2 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Kayseri s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od Göremea do Gaziantepa
 • Prijevoz od Gaziantepa do Adıyamana
 • Prijevoz od Adıyamana do Şanlıurfe
 • Prijevoz od Şanlıurfe do Mardina
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mardin – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

12 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Let balonom

Cijena: od 140,00 EUR do 170,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca i nevjerojatne prizore! Jedan od najuzbudljivijih doživljaja na ovom putovanju. Sam izlet traje oko 3 sata, od čega je let balonom oko 1 sat. Obično se na izlet polazi između 4 i 5 ujutro i traje do 7 ili 8 ujutro. U samu „košaru” balona stane 16 do 20 putnika. Sam plan izleta, trajanje i uopće mogućnost organiziranja ovisi o vremenskim prilikama i na to agencija ne može utjecati.

U cijenu izleta uključeno je: lokalni instruktor na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, let balonom, organizirani prijevoz prema predviđenom itineraru.

U cijenu izleta nije uključeno: hrana i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Jahanje konja

Cijena: 30,00 EUR

Kapadokija na perzijskom jeziku znači „Zemlja prelijepih konja“, a najpopularnija aktivnost u Kapadokiji koja se savršeno poistovjećuje s ovim značenjem upravo je jahanje konja. Upućujemo se prema nesvakidašnjim dolinama kao što su – Rose Valley, Love Valley, White Valley… Uživamo u nestvarnim pejzažima dok galopiramo stazama okruženim vilinskim dimnjacima daleko od gužve.

U cijenu izleta je uključeno: jahanje konja sat vremena, lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru.

U cijenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Vožnja kvadovima

Cijena: od 17,00 EUR do 25,00 EUR

Imat ćemo priliku iskusiti jedinstven doživljaj adrenalina i uzbuđenje dok se vozimo kvadovima kroz nestvarne predjele Kapadokije. Tijekom vožnje dolinama istražit ćemo jedinstveni vulkanski pejzaž ove regije. Doživjet ćemo jednu potpuno novu perspektivu dok prolazimo off-road Dolinom ruža, Dolinom mačeva i selom Çavuşin.

U cijenu izleta je uključeno: vožnja kvadovima u trajanju od 2h (max. dve osobe na kvadu), lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru.

U cijenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Jeep safari

Cijena: od 30,00 EUR do 40,00 EUR

Jedna od najuzbudljivijih avantura u Kapadokiji je istraživanje područja terenskim vozilom. Vodimo vas na teško dostupna mjesta i daleko od gužve za spektakularne poglede i uzbuđenje putujući off-roadom kroz jedinstvene pejzaže Kapadokije. Prva stanica na našoj vožnji bit će crkva Pancarlık (Dolina repe). To je monaška crkva smještena unutar grupe stijena. Ravni tavan crkve je i dalje u potpunosti prekriven freskama u kojima prevladavaju crvene i zelene boje, kao i gornji dio male apside i veliki dijelovi sjevernog i južnog zida. Nastavit ćemo se voziti do doline Gomeda i istražiti jednu od skrivenih ljepota Kapadokije. Poznato je da je ova dolina najzelenija dolina Kapadokije. Naša posljednja stanica bit će selo Ortahisar. Ovdje ćemo se zaustaviti na nekoliko mjesta poput panoramskih vidikovaca Ortahisara.

U cijenu izleta je uključeno: vožnja džipovima u trajanju od 3h (max. četiri osobe u džipu), lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru.

U cijenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Slano jezero (Tuz gölü)

Cijena: 30,00 EUR

Na putu koji vodi od Kapadokije do Ankare vozimo se kroz beskrajna polja Anadolije prepuna prelijepih suncokreta i dolazimo do jednog od čuda prirode u Turskoj – sjajno slano jezero Tuz Gölü. Uživati ovdje u zalasku sunca pogled je na koji nećete lako naići. Spokoj koji ovdje osjetite, intenzivna bjelina i blistavost kristala soli koji nalikuju na snijeg i led, nevjerojatan osjećaj dok gazite sol je nešto što bar jednom u životu morate osjetiti. Šetnja po prekrasnim mineralima bijele soli, ružičastog sjaja, dragocjeno je iskustvo. Ako tome pridodamo jahanje konjima po ovoj bijeloj površini, onda je to prizor koji ćete zaista pamtiti. Vodimo vas na tajno mjesto, daleko od turista, daleko od putokaza, mjesto na kojem vam jamčimo da ćete biti sami – neotkriveni dio jezera koji čuvamo samo za nas. I dok vi šetate po ovom neobičnom prostranstvu ili jašete konje i pravite nezaboravne fotografije, mi smo za vas već zapalili roštilj, raširili raznobojne turske ćilime, pobacali velike, udobne jastuke i čekamo da se udobno smjestite, promatrate nestvaran zalazak sunca uz turski roštilj i čašu domaćeg vina i uživate. Nakon domaćih köfti i nekoliko čaša (ili boca) vina i puno smijeha, puni dojmova, vraćamo se u srce Kapadokije, Göreme.

U cijenu izleta je uključeno: roštilj, lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru.

U cijenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Green tour

Cijena: 40,00 EUR

Naša prva stanica je podzemni grad Kaymaklı. To je prvi i najpopularniji podzemni grad u Kapadokiji. Prvi put je za posjete turista otvoren 1964. godine. Nekadašnji stanovnici ovoga grada izgradili su svoje kuće u tunelima. Stanovnici regije i dalje koriste najpogodnija mjesta u ovim tunelima kao podrume, skladišta i staje kojima pristupaju kroz svoja dvorišta. Podzemni grad Kaymaklı ima niske, uske i nagnute prolaze. Iako se grad sastoji od osam katova pod zemljom, danas su samo četiri od njih otvorena za javnost, u kojima su prostori organizirani oko ventilacijskih šahtova. Produžujemo dalje prema dolini Ihlara. Ova dolina je napoznatija atrakcija južne Kapadokije. Pogled nam zastaje na stijenama koje su formirale zid u dnu kanjona, a dopunjava ih izuzetno bujna vegetacija, koja se u dolini održava zahvaljujući rječici Melendiz (Melendiz Suyu). U kanjonu je nekada postojalo 105 crkvi-pećina izgrađenih između VI. i XIII. stoljeća. Imat ćemo prilike posjetiti i manastir Selime, najveći manastir u pećini. Danas je napušten i predstavlja muzej na otvorenom. Na povratku u Göreme zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na Dolinu golubova.

U cijenu izleta je uključeno: ručak, lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, ulaznice na lokalitete.  

U cijenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Red tour

Cijena: 40,00 EUR

Naša prva stanica je veličanstveni vidikovac s pogledom na dvorac Üçhisar, gde ćemo saznati sve o bogatoj povijesti Kapadokije i jedinstvenim stijenskim formacijama. Mnoge sobe dvorca, izdubljene u stijeni, povezane su međusobno stepenicama, tunelima i prolazima. Na ulazima u sobe nalaze se vrata od mlinskog kamena, baš poput onih u podzemnim naseljima, koja su se koristila za kontrolu pristupa tim mjestima. Uslijed erozije, nažalost, više nije moguće pristupiti svim prostorijama ovog višekatnog zamka. Sljedeća stanica je Muzej na otvorenom Göreme. Muzej podsjeća na golemi manastirski kompleks. Udaljen je samo 15 minuta hoda (1,5 km) od centra Göremea. Većina crkava potječe iz 10., 11. i 12. stoljeća. Vodič će vam objasniti značenje freski koje prekrivaju zidove tisuću godina starih pećinskih crkava dok istražujete ovo spektakularno svjetsko nasljeđe UNESCO-a. Nakon muzeja, posjećujemo Dolinu monaha s poznatim vilinskim dimnjacima u obliku gljiva, kao i monašku ćeliju Svetog Simeona koja je uklesana u stijeni. Prije ručka zaustavit ćemo se u dolini Devrent. Za razliku od drugih dolina u Kapadokiji, dolina Devrent nikada nije bila naseljena. Nema kamenih crkava, drevnih dvoraca, niti pećina. Umjesto toga, posjetitelje doline Devrent privlače zanimljive formacije stijena rozih nijansi i geološke anomalije nastale stoljetnim erozijama. Vjetar i voda obrađivali su mekani vulkanski tuf ostavljajući za sobom upečatljive oblike nalik stupovima i druge čudne forme. Ovo je područje zbog svog nezemaljskog izgleda nazivano Mjesečevim pejzažem. Zatim ćemo se odvesti do Avanosa na ručak. Nakon ručka, prisustvovat ćemo demonstraciji lončarstva po čemu su ovaj kraj i njegovi stanovnici poznati. Gosti su dobrodošli okušati se u ovoj aktivnosti. Posljednja stanica bit će nam u slikovitoj Dolini ljubavi.

U cijenu izleta je uključeno: ručak, lokalni vodič na engleskom, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, ulaznice na lokalitete.

U cijenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Vožnja oldtimerima

Cijena: od 20,00 EUR do 35,00 EUR

Osim svojih prirodnih ljepota, Kapadokija nam nudi i širok spektar aktivnosti. Jedna od njih koja se našla na našoj listi fakultativnih izleta je i vožnja oldtimerima. Krećemo rano ujutro kako bismo dočekali prve zrake sunca u ovoj magičnoj regiji. Vozimo se ispod neba obojenog mnoštvom šarenih balona. S ove ture ćemo donijeti najljepše fotografije i dojmove.

U cijenu izleta je uključeno: vožnja oldtimerima u trajanju od 2h (max. 4 osobe u vozilu), lokalni vodič na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije, organizirani prijevoz po predviđenom itineraru.

U cijenu izleta nije uključeno: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Krstarenje Eufratom

Cijena: 50,00 EUR

Krstarenje Eufratom u okrugu Halfeti. Halfeti je okrug pokrajine Şanlıurfa. Ovo je jedno od najneobičnijih mjesta u Turskoj jer je grad djelomično potopljen nakon izgradnje brane. Iako je dio Halfetija izgubljen pod vodom, ima vrlo bogatu kulturnu baštinu. Halfeti je poznat i po posebnoj vrsti ruže – crnoj ruži, znanoj pod nazivom "Arapkinja koja plače". Danas je Halfeti podijeljen u dva dijela: stari grad i novi grad. Stari grad, kao i domovi poljoprivrednika, drveće, džamije i slično završili su pod vodom nakon što je brana Birecik dovršena na rijeci Eufrat 2000. godine. Stanovnici Halfetija morali su se preseliti u novi grad udaljen oko 15 kilometara, nazvan Novi Halfeti. U međuvremenu, potopljeni grad Halfeti danas se naziva Stari Halfeti. Dok plovimo brodom imat ćemo priliku vidjeti utonule kamene kuće, drveće, minarete džamija, ostatke starog dvorca i palače te druge povijesne spomenike koji se mogu vidjeti iznad i ispod vode.

U cijenu izleta uključene su: usluge predstavnika naše agencije, prijevoz prema planiranom planu putovanja.

Cijena izleta ne uključuje: ručak.

Obilazak Gaziantepa

Cijena: 30,00 EUR

Krećemo iz Adiyamana prema Gaziantepu. Putem se oko nas prostiru nepregledne plaže pistacija. Gaziantep je poznat kao prijestolnica hrane i kulinarstva, a UNESCO ga je opisao kao grad gastronomije. Obilazimo muzej "Zeugma", najveći muzej mozaika na svijetu, koji se prostire na 25 000m² zatvorenog i 30 000m² otvorenog prostora. Najpoznatiji je mozaik "Ciganke", a karakterističan je po tome da oči djevojke "prate" promatrača s koje god točke promatra, i to zahvaljujući posebnoj tehnici njegove izrade, zahvaljujući kojoj su oči djevojke na mozaiku realistične. Nastavljamo do Citadele (pravog imena Kala-i Füsus) iz 12. i 13. stoljeća, koja se nalazi na brdu Tell Halaf, gdje ćemo vidjeti ostatke nekadašnje bizantske tvrđave iz perioda cara Justinijana. Tvrđava je tijekom dugog perioda povijesti bila u rukama mnogih osvajača, ali još uvijek stoji na vrhu gradskog centra te impresivno svjedoči svojoj staroj slavi. Poslije toga idemo do do kujundžijskog bazara – Gumruk Hana. Obilazak završavamo posjetom jednoj od 180 baklavdžinica, isprobavajući turski čaj i najbolje baklave na svijetu.

Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organiziran prijevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika naše agencije.

Cjelodnevni izlet na planinu Nemrut

Cijena: 60,00 EUR

Planina Nemrut jedan je od najviših vrhova Mezopotamije, na čijem se krovu nalazi hram-grobnica kralja Antioha, koja se smatra jednom najkompleksnijih građevina helenističkog razdoblja, a sagrađena je u prvom stoljeću prije Krista. Planina je prepoznatljiva po golemim kipovima lavova, orlova, Zeusa i Herakla i samog Antioha. Kipovi okružuju građevinu te su teški šest tona i visoki deset metara. To ukazuje na nadljudski napor uložen u izgradnju grobnice. Kameni blokovi bili su glavni materijal koji se koristio u gradnji. Sama metoda i taktika gradnje pokazala se vrlo učinkovitom u sprečavanju razbojnika da uđu u grobnicu, koja tek treba biti istražena i čije blago čeka otkriće. Osim toga, kao najviša točka u regiji na nadmorskoj visini od 2206 m, Nemrut nudi spektakularne vidikovce i uživanje u najljepšim zalascima sunca. Nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Također ćemo imati priliku vidjeti Rimski most, koji je i danas u funkciji, kao i drevnu Arsameju (Arsameia Nymphaios) – nekadašnje središte Kraljevine Komagene.

U cijenu putovanja uključeni su: lokalni vodič na engleskom jeziku, organizirani prijevoz prema planiranom planu putovanja, karte do mjesta, usluge predstavnika agencije.

Obilazak Harrana

Cijena: 25,00 EUR

Harran je nekadašnji glavni trgovački, kulturni, znanstveni i vjerski centar. Grad se u ranom kršćanskom periodu zvao Helenopolis, što bi u prijevodu značilo „grčki grad”. Smatra se da je ovaj drevni grad bio nastanjen već tijekom trećeg tisućljeća prije nove ere. Iako je najpoznatiji po specifičnim kućama u obliku košnice od opeke od blata (lokalni stil arhitekture koji je vjerojatno nastao zbog nedostatka drveta), Harran je također dom dvama važnim ruševinama. S jedne strane, ovdje imamo ostatke utvrde koja datira iz fatimidskog perioda iz 11. stoljeća, iako postoje dokazi da je na ovom mjestu postojala nekakva tvrđava još od hetitskog doba. S druge strane sela nalaze se ruševine Ulu Camii, na kojima je nekada stajalo prvo islamsko sveučilište. Kompleks je izgradio umajadski kalif Marvan II u 8. stoljeću. U blizini modernog okruga Harrana, takođe možemo vidjeti i ostatke Gradskih zidina, koji su se nekada pružali četiri kilometra oko grada.

Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, usluge predstvanika naše agencije, ulaznice na lokalitete, organiziran prijevoz po predviđenom itineraru.

Cijena izleta ne uključuje: ručak.

Tradicionalna turska večer

Cijena: od 35,00 EUR do 40,00 EUR

Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u spilji, u kojem nas čeka večera bogata turskim okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Cijena izleta uključuje: večera od tri slijeda, neograničena lokalna alkoholna pića, performans, prijevoz od/do hotela.

Obilazak Şanlıurfe – „Grada Proroka”

Cijena: 20,00 EUR

Şanlıurfa je poznata kao „grad proroka" jer je u njoj prorok Abraham započeo svoja monoteistička učenja. Danas bogata povijest i arhitektura čine ovaj grad prekrasnim mjestom koje morate posjetiti ako želite zaroniti u tursku kulturu i baštinu. Grad je prvotno nosio ime Urfa, no 1984. zadobio je prefiks şanlı- („slavna“ Urfa), u čast priznanja lokalnog otpora u turskom Ratu za nezavisnost. Osim središnje četvrti Urfe, u kojoj se nalazi mnoštvo džamija i medresa, kao i novi muzejski kompleks, zanimljivo je vidjeti i brojne građevine u okruženju.

Turu započinjemo obilaskom parka Gölbaşı, koji se nalazi u samom centru grada. U parku se nalaze najvažnije turističke atrakcije Şanlıurfe, a ono što ovaj park čini posebnim jesu sakralni ribnjaci (Balıklıgöl), o čijem nastanku postoji zanimljiva legenda. U podnožju brda, oko jezera Balıklıgöl izgrađena je džamija Halil-ür Rahman, koju ćemo također posjetiti. Džamija predstavlja jedno od ključnih svetišta grada. Lokalno poznata kao Döşeme, ova džamija je dio manjeg kompleksa koji se sastoji od džamije, vjerske škole ili medrese (trenutno ima drugačiju namjenu) i groblja s grobnicama svetaca. Džamija je izgrađena 1211. godine te je najstarija na jezeru. Uz džamiju, vrijedna je posjeta i Abrahamova špilja, u kojoj je, prema legendi, rođen ovaj prorok. Špilja se i danas smatra svetim mjestom. 

Put nastavljamo prema lokalnom bazaru, kojeg ne posjećuju samo turisti već i lokalno stanovništvo. Ovdje možemo kupiti sve, od ručno rađenih kožnih radova do raznovrsnih antikviteta. Na bazaru ćemo vidjeti i velik broj prodavaonica čaja, u čijim ćemo mirisima itekako uživati.

Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, usluge predstvanika naše agencije, ulaznice na lokalitete, organiziran prijevoz po predviđenom itineraru.

Cijena izleta ne uključuje: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Obilazak Göbeklitepea

Cijena: 25,00 EUR

Avanturu započinjemo u Göbeklitepeu, najstarijoj vjerskoj građevini i najstarijem primjeru monumentalne arhitekture na svijetu. Iako su same ruševine oskudne, značaj ovog mjesta za razumijevanje ljudske povijesti nikako se ne može zanemariti. Kada su sredinom 90-ih ovdje počela iskopavanja, arheolozi su otkrili ono za što se vjeruje da je najstarije nalazište neke vjerske građevine na svijetu. Neolitski stupovi, na kojima su urezani prikazi životinja, datiraju u period oko 10.000 g. pr. Kr., donoseći potpuno nova saznanja u arheološkom razumijevanju neolitske kulture (za koju se ranije mislilo da nije uključivala religiju). Iskopan je samo mali dio (otprilike 5%) nalazišta, no ova padina, na kojoj se nalaze totemski stupovi mamuta, prilično je upečatljiva i jedinstvena. Od 2018. godine Göbeklitepe se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine.

Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, usluge predstvanika naše agencije, ulaznice na lokalitete, organiziran prijevoz po predviđenom itineraru.

Cijena izleta ne uključuje: ručak, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Mardin i arheološko nalazište Dara

Cijena: 55,00 EUR

Mardin je jedan od najstarijih gradova gornje Mezopotamije, smješten u jugoistočnom dijelu Anatolije u Turskoj. Ovaj očaravajući grad smješten je kaskadno na strmoj litici brda, a na njegovom se vrhu nalazi vremešna tvrđava. Svojom prelijepom arhitekturom, raznovrsnom etnografijom, arheološkim čudima, povijesnim naslijeđem i vizualnim vrijednostima donosi drugačiju prespektivu turskog turizma. Uske ulice spojene stepenicama odvest će nas do mnogih nezaboravnih mjesta. Posjetit ćemo Crkvu četrdesetorice mučenika, koja datira još iz 4. stoljeća. U crkvi se i dalje svake nedelje obavlja služba. Služba se obavlja na aramejskom jeziku, kojim je prije 2000 godina govorio Krist.

Nakon toga se upućujemo prema medresi Zinciriye. Ovu staru medresu (teološki fakultet) osnovao je 1385. godine posljednji artukidski sultan koji je vladao iz Mardina (Melik Necmeddin İsa). Medresa predstavlja jedno od najbolje sačuvanih zdanja u perzijskom stilu. Kompleks se sastoji od džamije s kupolom, mauzoleja i dva dvorišta. Arhitektonski vrhunac zgrade je njen impozantni ulaz koji predstavlja prekrasan primjer islamske umjetnosti. S vrha ovog zdanja pruža se najljepši panoramski pogled na grad i žitna polja Mezopotamije.

Put nastavljamo prema Manastiru šafrana (Deyrüzzaferân Manastırı). Jedan je od dva najvažnija sirijska pravoslavna manastira na svijetu. Prema jednoj verziji priče, manastir je dobio naziv po cvjetovima šafrana koje su graditelji umiješali u malter, a po drugoj verziji, naziv je dobio po boji kamena koja podsjeća na cvjetove šafrana. Osnovan je 493. godine na mjestu na kojem se nekada nalazio hram posvećen asirskom bogu mjeseca. Tijekom povijesti, manastir je bio pretvoren u tvrđavu, pa je bio i dva puta urušen, da bi nakon nekog vremena pao u zaborav, sve do 793. godine, kada ga je obnovio biskup Madina – Mor Hananyo, po kojem nosi jedan od današnjih naziva. Danas manastir predstavlja središte Sirijske pravoslavne crkve.

Nastavak puta prema arheološkom nalazištu Dara, kojeg nazivaju i malom Kapadokijom. Jedan je od najpoznatijih drevnih gradova gornje Mezopotamije. Ovdje ćemo imati prilike vidjeti ostatke starog akvadukta, crkve, palače i prostorija u kojima se u rimsko doba skladištila voda i namirnice. Slušamo priče o neobičnom reljefu i prožimanju civilizacija na ovom prostoru, što je dalo specifičan pečat arhitekturi grada.

Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, organiziran prijevoz po predviđenom itineraru, ulaznice za lokalitete, usluge predstavnika agencije.

Cijena izleta ne uključuje: ručak.

Smještaj

Hotel***

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve su sobe klimatizirane te imaju vlastitu kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Ime hotela bit će potvrđeno nakon formiranja grupe, a najkasnije 2 tjedna prije putovanja.  

Hotel****

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 4* (prema lokalnoj kategorizaciji) je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s osobnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Točno ime hotela bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije putovanja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj