Istanbul Nova godina iz Zagreba

cijena od
1.750
HRK ,00
sada od
1.600
HRK ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nova godina u Istanbulu s polaskom iz Zagreba, jedinom gradu na svijetu koji se prostire na dva kontinenta, gdje se sudaraju istok i zapad, Europa i Azija. Istanbul su mirisi, okusi, trgovina, povijest. Od krstarenja Bosporom, gdje u jednom trenutku gledate na europsko i azijsko kopno, preko velebnih palača Topkapi i Dolmabahçe, legendarne Aja Sofije i preko 300 džamija do shoppinga u Kapali čaršiji, najvećoj zatvorenoj tržnici na svijetu, uživat ćete u jednom od najljepših gradova na svijetu, gradu koji je bio prijestolnica Bizantskog i Osmanskog carstva.  


Ruta
Zagreb
Beograd
Istanbul
Plovdiv
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel, Hostel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR6
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb u 06:00. Dnevna vožnja do Beograda. U Beogradu radimo tehničku pauzu od 10 sati te nastavljamo put prema Istanbulu. Noćna vožnja preko Bugarske s usputnim pauzama zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama u svrhu odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinskih postaja.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Istanbul

Mjesto

 • Zagreb
 • Beograd

Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima, u čuveni Carigrad koji svojom burnom poviješću i mirisom Orijenta ostavlja neponovljiv osjećaj na svakog putnika. Slobodno vrijeme za doručak i ispijanje kave ili čaja. Smještaj u hotel/hostel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje grada.

Smještaj

Ilkbal Deluxe *** ili Sultan Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Doručak. Fakultativni obilasci s lokalnim vodičem: Aja Sofija*, Plava Džamija, Hipodrom, Topkapi. Slobodno vrijeme. Fakultativni doček Nove godine u nekom od klubova. 

*kada Ministarstvo turizma Turske objavi dopis o radnom vremenu Aja Sofije, znat će se točno vrijeme posjeta muzeju (možda će biti organiziran narednog dana).

Smještaj

Ilkbal Deluxe *** ili Sultan Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativno krstarenje Bosporom - trenutak kada s jedne strane vidite kopno Azije, a s druge europsko kopno. Uživanje u pogledu na Dolmabahce palaču, Djevojačku kulu, vile bogataša, najskuplji hotel u Istanbulu, mostove preko Bospora. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Ilkbal Deluxe *** ili Sultan Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak i napuštanje soba. Polazak prema Plovdivu u 8 sati ujutro. U Plovdivu radimo tehničku pauzu od 10 sati te nastavljamo put prema Zagrebu. Noćna vožnja s usputnim kraćim pauzama u svrhu odmora putnika svaka 3-4 sata, ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinskih postaja te zbog reguliranja carinskih formalnosti.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Istanbul - Zagreb

Mjesto

 • Istanbul
 • Plovdiv

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Mjesto

 • Zagreb
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 400 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedna prije putovanja (za kartično plaćanje 6 tjedana prije putovanja).

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje (Diners do 12 rata, Maestro Erste banke do 12 rata, revolving kartice do 6 rata) cijena se uvećava za 5%.

Za polazak 29. 12. 2019.

Predstavnik agencije na ovom putovanju je Voditelj putovanja na hrvatskom jeziku.

Što je uključeno

Smještaj

Ilkbal Deluxe *** ili Sultan Hostel 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Istanbul
 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Istanbul - Zagreb

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Tursku 130 kn (20 USD)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak grada s lokalnim vodičem - Istanbul

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 10,00 EUR

Plava Džamija jedna je od glavnih turističkih atrakcija u Istanbulu. Europljani su joj dali ime Plava džamija zbog plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost kupole. Sagrađena je početkom 17. st, i poput ostalih džamija sadrži grobnicu osnivača. Nekada je od nje kretalo hodočašće prema Meki i upravo zbog njenih 6 minareta na najvećoj svetinji muslimana - džamiji u Meki je dodat i sedmi.

Aja Sofija, ili kako je mnogi zovu, CRKVA SVETE MUDROSTI, pravo je remek -djelo biznatske arhitekture. Bila je najveća crkva u nekadašnjem Rimskom carstvu i najpoznatija crkva u kršćanstvu oko 9 stoljeća. Stupovi su joj od najvrijednijeg mramora iz Mramornog mora, Nikeje i Južne Afrike i u jednom od tih stupova postoji šupljina u koji stavite palac, okrenete ga za 360 stepnjeva i zamislite želju. Kažu, garantirano se ispunjava!

Topkapi je palača sultana koja se po mnogo čemu razlikuje od europskih palača i dvoraca. To je kompleks koji se sastoji od više odaja - sultanova rezidencija, kuhinja, harem, riznica... U Topkapiju se čuva Mojsijev štap, drugi najveći dijamant na svijetu, svete relikvije sultana Selima...

*** Ulaznice u Aja Sofiju i Topkapi palaču nisu uključene u cijenu i iznose po 60 lira (cijena ulaznica je podložna promjenama)

Krstarenje Bosporom

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

U istom trenutku pogled na dva kontinenta! Sudar istoka i zapada, miris orijenta i džamije naspram širokih bulevara i visokih zgrada... Krećemo iz zaljeva Zlatni rog, prolazimo ispod Galata mosta s alasima koji načičkani kao vrapci pecaju ribu, vidimo Jeni Džamiju i veličanstvenu Sulejmaniju, Egipatsku tržnicu, venecijansku Galata kulu, Djevojačku kulu obasutu legendama, Dolmabahče palaču sultana koja je izgrađena po ugledu na Versailles i gdje su svi satovi zaustavljeni u vrijeme kada je umro prvi predsjednik Turske Kemal Ataturk, Ataturkov most koji spaja Europu i Aziju, ljetnikovce i vile pored Bospora, noćne klubove... Miris mora, sviježe ribe i najukusnijih kolača. Kročimo na azijsko tlo i fotografiramo se na obali moreuza...

Smještaj

Ilkbal Deluxe ***

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Ikbal Deluxe hotel 3* (po lokalnoj kategorizaciji 4*) nalazi se u centru starog grada, 200m od glavne ulice Ordu Cadesi, 900m od Kapali čaršije i 1.5km od Trga Sultanahmet. Sobe su 1/2 s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica http://ilkbaldeluxehotel.com/en/homepage/

Adresa Mimar Kemalettin
Koska Cd. No:43
34470 Fatih/İstanbul

Sultan Hostel

Sultan hostel nalazi se u centru starog grada, 300m od Trga Sultanahmet na kojem se nalaze Aja Sofija i Plava džamija. Sve sobe su 1/6 i 1/8 s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.sultanhostel.com/

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjen prijevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

Napomene:

 • Organizator paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj