Istanbul Nova godina iz Zagreba

cijena od
1.750
HRK ,00
sada od
1.290
HRK ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nova godina u Istanbulu s polaskom iz Zagreba, jedinom gradu na svijetu koji se prostire na dva kontinenta, gdje se sudaraju istok i zapad, Europa i Azija. Istanbul su mirisi, okusi, trgovina, povijest. Od krstarenja Bosporom, gdje u jednom trenutku gledate na europsko i azijsko kopno, preko velebnih palača Topkapi i Dolmabahçe, legendarne Aja Sofije i preko 300 džamija do shoppinga u Kapali čaršiji, najvećoj zatvorenoj tržnici na svijetu, uživat ćete u jednom od najljepših gradova na svijetu, gradu koji je bio prijestolnica Bizantskog i Osmanskog carstva.


Ruta
Zagreb
Beograd
Istanbul
Sofija
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hotel, Hostel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR6
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb u 06:00. Ugodna dnevna vožnja do Beograda s usputnim zaustavljanjem za kavu i odmor. Dolazak u Beograd oko podneva. Upoznavanje s gradom smještenim na ušću gdje se rijeka Sava ulijeva u Dunav i koje se smatra jednim od najljepših mjesta u Beogradu. Uživamo u pogledima s Kalemegdana i šećemo uvijek živom ulicom Knez Mihailova, prepune trgovina i ljudi. Nakon obilaska imamo slobodno vrijeme za ručak, šetnju ili posjete muzejima. Nastavak puta prema Istanbulu preko Bugarske. Noćna vožnja s usputnim stajanjima za odmor. 

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Istanbul

Mjesto

 • Zagreb
 • Beograd

Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za doručak i ispijanje poznate turske kave ili čaja. Smještaj u hotel/hostel u centru starog grada. Nakon smještaja u sobe i odmora slijedi vrijeme za upoznavanje s čuvenim Carigradom, gradom koji svojom burnom poviješću i mirisom Orijenta ostavlja neponovljiv osjećaj na svakog putnika. Prema želji odlazak na tržnicu začina i Grand Bazaar gdje isprobavamo razne turske specijalitete i uživamo u čarima Orijenta. Noćenje.

Smještaj

Ilkbal Deluxe ili Sultan Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Doručak. Fakultativni obilazak grada s lokalnim vodičem: Aja Sofija*, Plava Džamija, Hipodrom, Topkapi. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za ručak i šetnju gradom koji se smatra mostom između Istoka i Zapada. Povratak u smještaj i priprema za najluđu noć u godini. Fakultativni doček Nove godine u nekom od istanbulskih klubova. Noćenje.

*kada Ministarstvo turizma Turske objavi dopis o radnom vremenu Aja Sofije, znat će se točno vrijeme posjeta muzeju (možda će biti organiziran narednog dana).

Smještaj

Ilkbal Deluxe ili Sultan Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativno krstarenje Bosporom - trenutak kada s jedne strane vidimo kopno Azije, a s druge europsko kopno. Uživanje u pogledu na Dolmabahce palaču, Djevojačku kulu, vile bogataša, najskuplji hotel u Istanbulu, mostove preko Bospora. Nakon izleta slijedi slobodno vrijeme za shoping, kupnju suvenira i opraštanje s magičnim Istanbulom. Noćenje.

Smještaj

Ilkbal Deluxe ili Sultan Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Napuštanje soba i polazak prema Sofiji u 8 sati ujutro. Dolazak u Sofiju u poslijepodnevnim satima i smještaj u sobe. Nakon smještaja u sobe slijedi uživanje u jednom od najstarijih europskih gradova. Obilazimo Orlov most, katedralu Aleksandra Nevskog, baziliku sv. Sofije, Narodno kazalište... Slobodno vrijeme za uživanje u bugarskim specijalitetima i kupnju suvenira. Noćenje. 

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Istanbul - Zagreb

Smještaj

H2O Hostel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul
 • Sofija

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštanje soba i polazak prema Zagrebu s usputnim kraćim pauzama u svrhu odmora putnika svaka 3 – 4 sata, ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinskih postaja te zbog reguliranja carinskih formalnosti. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima. 

Mjesto

 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Ilkbal Deluxe ili Sultan Hostel 3 noći
H2O Hostel 1 noć

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Istanbul
 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Istanbul - Zagreb

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Tursku 245 kn (35 USD) potrebno vrijeme izdavanja unutar 24h

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak grada s lokalnim vodičem - Istanbul

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 10,00 EUR

Plava Džamija jedna je od glavnih turističkih atrakcija u Istanbulu. Europljani su joj dali ime Plava džamija zbog plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost kupole. Sagrađena je početkom 17. st, i poput ostalih džamija sadrži grobnicu osnivača. Nekada je od nje kretalo hodočašće prema Meki i upravo zbog njenih 6 minareta na najvećoj svetinji muslimana - džamiji u Meki je dodat i sedmi.

Aja Sofija, ili kako je mnogi zovu, CRKVA SVETE MUDROSTI, pravo je remek -djelo biznatske arhitekture. Bila je najveća crkva u nekadašnjem Rimskom carstvu i najpoznatija crkva u kršćanstvu oko 9 stoljeća. Stupovi su joj od najvrijednijeg mramora iz Mramornog mora, Nikeje i Južne Afrike i u jednom od tih stupova postoji šupljina u koji stavite palac, okrenete ga za 360 stepnjeva i zamislite želju. Kažu, garantirano se ispunjava!

Topkapi je palača sultana koja se po mnogo čemu razlikuje od europskih palača i dvoraca. To je kompleks koji se sastoji od više odaja - sultanova rezidencija, kuhinja, harem, riznica... U Topkapiju se čuva Mojsijev štap, drugi najveći dijamant na svijetu, svete relikvije sultana Selima...

*** Ulaznice u Aja Sofiju i Topkapi palaču nisu uključene u cijenu i iznose po 60 lira (cijena ulaznica je podložna promjenama)

Krstarenje Bosporom

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

U istom trenutku pogled na dva kontinenta! Sudar istoka i zapada, miris orijenta i džamije naspram širokih bulevara i visokih zgrada... Krećemo iz zaljeva Zlatni rog, prolazimo ispod Galata mosta s alasima koji načičkani kao vrapci pecaju ribu, vidimo Jeni Džamiju i veličanstvenu Sulejmaniju, Egipatsku tržnicu, venecijansku Galata kulu, Djevojačku kulu obasutu legendama, Dolmabahče palaču sultana koja je izgrađena po ugledu na Versailles i gdje su svi satovi zaustavljeni u vrijeme kada je umro prvi predsjednik Turske Kemal Ataturk, Ataturkov most koji spaja Europu i Aziju, ljetnikovce i vile pored Bospora, noćne klubove... Miris mora, sviježe ribe i najukusnijih kolača. Kročimo na azijsko tlo i fotografiramo se na obali moreuza...

Smještaj

Ilkbal Deluxe

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Ikbal Deluxe hotel ***  nalazi se u centru starog grada, 200m od glavne ulice Ordu Cadesi, 900m od Kapali čaršije i 1.5km od Trga Sultanahmet. Sobe su 1/2 s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica http://ilkbaldeluxehotel.com/en/homepage/

Adresa Mimar Kemalettin
Koska Cd. No:43
34470 Fatih/İstanbul

Sultan Hostel

Sultan hostel nalazi se u centru starog grada, 300m od Trga Sultanahmet na kojem se nalaze Aja Sofija i Plava džamija. Sve sobe su 1/6 i 1/8 s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.sultanhostel.com/

H2O Hostel

Hostel H2O smješten je u Sofiji, 500 metara od zgrade Vijeća ministara i 600 metara od džamije Banya Bashi, i ima besplatan WiFi. Zajednička kuhinja i blagovaonica su na raspolaganju gostima. Objekt se nalazi na manje od 1 km od katedrale Sv. Aleksandra Nevskog i 16 minuta hoda od Sveučilišta St. Kliment Ohridski. Do centra grada i kazališta Ivan Vazov ima 1,4 km od objekta.
Sobe su višekrevetne, a usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjen prijevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, organizator/prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par radnih dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz, ili izravno u nekoj od osiguravajućih tvrtki. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabrane osiguravajuće tvrtke), putnik koji je uplatio osiguranje od rizika otkaza putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajuće tvrtke.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj