Istanbul iz Zagreba Avionom

cijena od
4.050
HRK ,00
4.050
HRK ,00
trajanje
5 dana
Prijavi se Upit
Upit

Čarolija Orijenta, povijest koju su ispisala tri carstva, raj za trgovinu, sudar kulture Istoka i Zapada u gradu koji je poznat po brojnim imenima – Bizantijum, Konstantinopol, Novi Rim, Carigrad, Istanbul. Zaštitni je znak grada čuvena Aja Sofija, nekadašnja najveća kršćanska crkva na svijetu, a danas spomenik veličanstvene povijesti.

Nikako ne treba propustiti ni znameniti Veliki bazar – Kapali čaršiju, najveću tržnicu na zatvorenom na svijetu. Istanbul je jedini grad na Zemlji koj se prostire na dva kontinenta, te predstavlja miks europske civilizacije i Orijenta, kaldrme i širokih bulevara, uličnih sendviča sa školjkama i glamuroznih obroka na obali Bospora.

Istanbul je poseban doživljaj koji se ne propušta.


Ruta
Zagreb
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Azija, Europa, Turska
Kod putovanja
TR22
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 10 ,

Plan i program

Okupljanje u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska. Jutarnji let za Istanbul. Dolazak u Istanbul oko podneva. Slobodno vrijeme za razgledavanje čuvenoga grada, stare prijestolnice Bizanta i Osmanskog Carstva, koja svojom burnom poviješću i mirisom Orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog posjetitelja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul

Dan započinjemo fakultativnim izletom – Obilazak Istanbula. Istanbul je grad koji povezuje dva kontinenta, grad koji povezuje kulture i religije. Šetnju ćemo započeti s njegovog povijesnog poluotoka  – s Trga sultana Ahmeta. Mnogo je znamenitosti čijoj ćemo ljepoti svjedočiti i sami: Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, palača Topkapi. Ljepota ovoga grada leži u sposobnosti da na jednom mjestu obuhvati mnoge različitost. Istanbul je istodobno drevan i moderan, religiozan i svjetovan, azijski i europski, mističan i svakodnevan. Obilazak grada završavamo na Kapali čaršiji – najvećem orijentalnom bazaru na svijetu. Sa svojih 4000 trgovina u čak 60 ulica predstavlja grad za sebe. Pripremite se za buku prodavača i šarene tepihe, zlato, kožu, keramiku, nargile, lampe i još mnogo toga. Povratak u smještaj.

Smještaj

Ilkbal Deluxe 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Nastavljamo s istraživanjem Istanbula uz fakultativni izlet – krstarenje Bosporom i posjet palači Dolmabahçe. S obzirom na to da se Istanbul nalazi na Bosporu, koji spaja Crno i Mramorno more, imat ćemo priliku uživati ​​u svim ljepotama ovog grada, promatrajući s jedne strane azijsko, a s druge europsko. Pred nama će se pojaviti Djevojkin toranj, tvrđava Rumeli, palača Ciragan, mostovi preko Bospora itd. Doći ćemo i do palače Dolmabahçe, koja je od sredine 19. stoljeća bila dom posljednjih šest sultana Osmanskog carstva. Izgrađena je po uzoru na europske palače, Louvre u Parizu i Buckinghamsku palaču u Londonu. U ovoj je palači bila i rezidencija prvog turskog predsjednika Kemala Ataturka tijekom njegovih posjeta Istanbulu. U jednoj od 334 sobe nalazi se krevet u kojem je umro 10. studenog 1938. godine, a sat je zaustavio vrijeme njegove smrti - 09:05 h. Palača je okružena prekrasnim vrtovima koji su u proljeće prekriveni raznim tulipanima. Povratak u smještaj.

Smještaj

Ilkbal Deluxe 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan za otkrivanje tajni Istanbula, kupnju suvenira, istraživanje bogate turske kuhinje i razgovor s lokalcima.

Smještaj

Ilkbal Deluxe 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Napuštanje smještaja i prijevoz do zračne luke u Istanbulu. Let do Zagreba i dolazak u Zagreb. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Ilkbal Deluxe Primjer 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Istanbula

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 35,00 EUR do 40,00 EUR

Poludnevni pješački obilazak staroga dijela Istanbula koji započinjemo nakon doručka, oko 09:30h. Obilazak započinjemo posjetom najpoznatijim simbolima Istanbula – Aja Sofiji i Plavoj džamiji. Aja Sofija izgrađena je kao katedrala 537. godine, kroz povijest je služila kao bogomolja prvo kršćanskim, a zatim muslimanskim vjernicima, nakon čega je početkom 20. stoljeća prenamijenjena u muzej. Prije nekoliko godina turske su vlasti ponovno promijenile njezinu namjenu i danas ima ulogu džamije. Plava džamija, odnosno džamija Sultana Ahmeta, jedna je od najljepših džamija na svijetu. Nacrt džamije temelji se na dvostoljetnoj arhitektonskoj tradiciji osmanskih džamija i Bizantskih crkvi. Ona spaja bizantske elemente obližnje Aje Sofije s tradicionalnom islamskom arhitekturom i smatra se najvećom džamijom klasičnog perioda Osmanskog Carstva (1437.-1703.). Arhitekt Mehmed Aga je uspio spojiti ideje svog učitelja Sinana u neviđenu veličinu i sjaj. Obilazak nastavljamo odlaskom na Hipodrom gdje slušamo zanimljive priče o bogatoj povijesti Carigrada. Turu završavamo na Grand Bazaru, jednoj od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu. Po završetku ture slobodno vrijeme za kupovinu i cjenkanje u nekima od 3000 trgovina na Grand Bazaru.

U cijenu uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku, ručak u restoranu Sultan Ahmet köftecisi (jednom od najpoznatijih restorana starog dijela grada)

Napomene: Grand Bazar ne radi nedjeljom pa će se, u slučaju da se izlet poklopi s nedjeljom, dva istanbulska izleta zamijeniti za dane; konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Krstarenje Bosporom, tržnica začina i palača Dolmabahçe

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 80,00 EUR

Cjelodnevni izlet koji započinje nakon doručka (oko 08:30h). Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se (kronološki poredak ovisi o procjeni vodiča i objektivnim okolnostima): 

 • znamenite carigradske zidine koje su u velikoj mjeri očuvane do danas
 • krstarenje Bosporom koje traje oko sat i pol. Tijekom plovidbe ćemo vidjeti većinu najvažnijih simbola grada, kao što su palača Çırağan, palača Beylerbeyi, palača Dolmabahçe, bosporski mostovi, Djevojačka kula i veličanstveni osmanski ljetnikovci uz more, uglavnom u vlasništvu bogatih i slavnih
 • brdo Çamlıca, s kojega se pruža najljepši panoramski pogled na grad
 • tržnica začina, jedno od najživopisnijih mjesta u starom gradu s brojnim trgovinama koje prodaju začine, sir, masline, jaja, mesne prerađevine, suho voće
 • palača Dolmabahçe, spoj Istoka i Zapada. Raskošna i zadivljujuća palača iz kasnoosmanskog perioda koja se nalazi na obali Bospora. Palaču su podigli arhitekti iz najpoznatije osmanske obitelji arhitekata, armenskih Balyana. Izgrađena je u modernom ruhu s baroknim i neoklasicističkim detaljima te je služila kao osmanskih dvor u posljednjim desetljećima osmanske vlasti. U vrijeme republike njome se često služio i prvi turski predsjednik Mustafa Kemal Atatürk, koji je u njoj proveo i svoje zadnje dane života.

Povratak u smještaj oko 17:30h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Smještaj

Ilkbal Deluxe

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Ikbal Deluxe hotel***  nalazi se u centru starog grada Istanbula, 200m od glavne ulice Ordu Cadesi, 900m od Kapali čaršije i 1.5km od Trga Sultanahmet. Sobe su 1/2 s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica http://ilkbaldeluxehotel.com/en/homepage/

Adresa Mimar Kemalettin
Koska Cd. No:43
34470 Fatih/İstanbul

Ostali polasci za Turska

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj