Istanbul

cijena od
670
HRK ,00
sada od
595
HRK ,00
trajanje
5 dana
Upit
Upit

Magija orijenta, povijest ispisana od strane tri carstva, raj za trgovinu, sudar kulture istoka i zapada, u gradu koji je poznat pod brojnim imenima – Bizantion, Konstantinopol, Novi Rim, Carigrad, Istanbul. Zaštitni znak grada je poznata Aja Sofija, nekadašnja najveća kršćanska crkva na svijetu, koju je Mehmed II Osvajač pretvorio u džamiju. Nikako ne treba propustiti i poznati bazar – Kapali čaršiju, najveću tržnicu na zatvorenom na svijetu, gdje je 2012.godine sniman film o Agentu 007. Istanbul je jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta, miks europske civilizacije i orijenta, kaldrme i širokih bulevara, uličnih sendviča sa školjkama i glamuroznih obroka na obali Bospora, shoppinga na štandovima tržnice i kupovine u modernim tržnim centrima. Istanbul je poseban doživljaj koji se ne propušta. 


Ruta
Beograd
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel, Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Teme
Gradovi Europe
Destinacije
Turska
Kod putovanja
TR2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da

Plan i program

Polazak iz Beograda s parkirališta ispred Muzeja povijesti Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 14h. Dnevno-noćna vožnja kroz Bugarsku s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima od Beograda do Istanbula

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Upoznajemo istaknuti Carigrad koji svojom burnom poviješću i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv dojam na svakog putnika. Slobodno vrijeme za doručak i poznatu tursku kavu. Smještaj u hotel/hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za upoznavanje grada, shopping i najukusnije turske specijalitete.

Smještaj

Piya hostel ili Hotel Martinenz 3* ili Grand Hilarium hotel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Doručak. Fakultativni obilazak grada s lokalnim vodičem: Aja Sofija*, Plava džamija, Topkapi, Hipodrom. Popodnevno fakultativno krstarenje Bosporom – trenutak u kojem s jedne strane vidite kopno Azije, a s druge europsko kopno. Slobodno vrijeme.

*kada Ministarstvo turizma Turske objavi dopis o radnom vremenu Aja Sofije znat će se točno vrijeme posjete muzeju

Smještaj

Piya hostel ili Hotel Martinenz 3* ili Grand Hilarium hotel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Pakiranje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska za Beograd u popodnevnim satima. Oproštaj od starog Konstantinopola. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i kraćim pauzama radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima od Istanbula do Beograda

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak (buffet) × 1

 Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 400 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedana prije putovanja (za kartično plaćanje 6 tjedana prije putovanja).

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje (Diners do 12 rata, Maestro Erste banke do 12 rata, revolving kartice do 6 rata) cijena se uvećava za 5%.

 

Što je uključeno


Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima od Beograda do Istanbula
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima od Istanbula do Beograda

Hrana

2 × Doručak (buffet)

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Tursku 130 kn (20 USD)
 • Prijevoz do i od Beograda

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak grada s lokalnim vodičem - Istanbul

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 10,00 EUR

Plava Džamija jedna je od glavnih turističkih atrakcija u Istanbulu. Europljani su joj dali ime Plava džamija zbog plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost kupole. Sagrađena je početkom 17. st, i poput ostalih džamija sadrži grobnicu osnivača. Nekada je od nje kretalo hodočašće prema Meki i upravo zbog njenih 6 minareta na najvećoj svetinji muslimana - džamiji u Meki je dodat i sedmi.

Aja Sofija, ili kako je mnogi zovu, CRKVA SVETE MUDROSTI, pravo je remek -djelo biznatske arhitekture. Bila je najveća crkva u nekadašnjem Rimskom carstvu i najpoznatija crkva u kršćanstvu oko 9 stoljeća. Stupovi su joj od najvrijednijeg mramora iz Mramornog mora, Nikeje i Južne Afrike i u jednom od tih stupova postoji šupljina u koji stavite palac, okrenete ga za 360 stepnjeva i zamislite želju. Kažu, garantirano se ispunjava!

Topkapi je palača sultana koja se po mnogo čemu razlikuje od europskih palača i dvoraca. To je kompleks koji se sastoji od više odaja - sultanova rezidencija, kuhinja, harem, riznica... U Topkapiju se čuva Mojsijev štap, drugi najveći dijamant na svijetu, svete relikvije sultana Selima...

*** Ulaznice u Aja Sofiju i Topkapi palaču nisu uključene u cijenu i iznose po 60 lira (cijena ulaznica je podložna promjenama)

Krstarenje Bosporom

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 25,00 EUR

U istom trenutku pogled na dva kontinenta! Sudar istoka i zapada, miris orijenta i džamije naspram širokih bulevara i visokih zgrada... Krećemo iz zaljeva Zlatni rog, prolazimo ispod Galata mosta s alasima koji načičkani kao vrapci pecaju ribu, vidimo Jeni Džamiju i veličanstvenu Sulejmaniju, Egipatsku tržnicu, venecijansku Galata kulu, Djevojačku kulu obasutu legendama, Dolmabahče palaču sultana koja je izgrađena po ugledu na Versailles i gdje su svi satovi zaustavljeni u vrijeme kada je umro prvi predsjednik Turske Kemal Ataturk, Ataturkov most koji spaja Europu i Aziju, ljetnikovce i vile pored Bospora, noćne klubove... Miris mora, sviježe ribe i najukusnijih kolača. Kročimo na azijsko tlo i fotografiramo se na obali moreuza...

Smještaj

Hotel Martinenz 3*

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Martinenz 3* nalazi se na Laleiju, udaljen je 250m od tramvajske stanice odakle se za samo 10-15 min može doći do Aja Sofije, Plave džamije i Topkapi palače. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom, također imaju TV, klimu i besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Adresa Mesih Paşa Mahallesi
Koska Cd. No:6
34130 Fatih/İstanbul
Turkey

Piya hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Piya hostel nalazi se u centru starog grada, 600m od Trga Sultanahmet na kojem se nalaze Aja Sofija i Plava džamija. Kupaonice su zajedničke, a sobe su 1/3,1/4,1/6 i 1/8. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica http://www.piyahostel.com/tr/

Adresa Sultanahmet Mahallesi Akbıyık Cami Sokak
Akbıyık Cd. No:22
34122
Turkey

Grand Hilarium hotel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hotel Grand Hilarium 4* se nalazi na Laleliju, udaljen je 1300m od Capali čaršije i 2500m od Trga Sultanahmet na kojem se nalaze Aja Sofija i Plava džamija. Sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu, klima uređaj, mini bar, TV sa satelitskom, wi-fi. Hotel također posjeduje zatvoreni bazen, saunu i fitnes centar. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.hilariumhotel.com/

Adresa Katip Kasım
Fabrika Sk. No:5
34130 Fatih/İstanbul

Prijevoz

Autobus

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjen prijevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Turska

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Turska, točnije Republika Turska, je država u jugozapadnoj Aziji. Transkontinentalna je, veći dio njenog teritorija je u Aziji, dok je manji dio u jugoističnoj Europi. Tursku zapljuskuju valovi Sredozemnog, Egejskog i Crnog mora. Mramorno more je unutrašnje more koje spaja Tursku s Europom i koje je prirodnim kanalom Dardaneli povezano s Egejskim morem, a kanalom Bospor s Crnim morem. Turska na zapadu graniči s Grčkom i Bugarskom, na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbejdžanom i Iranom, a na jugu s Irakom i Sirijom. Predivni pejzaži, ugodna klima, bogat biljni i životinjski svijet je nešto čime se Turska svakako može ponositi, kao i utjecajem raznih kultura i naroda, koji su doprinjeli bogatoj kulturi i povijesti zemlje.
Površina zemlje:783.356km2
Broj stanovnika:79 milijuna stanovnika
Glavni grad:Ankara (4 miljuna stanovnika) , dok je najveći grad Istanbul (16 milijuna stanovnika)
Nacionalnost:Turska
Službeni jezik: Turski jezik
Vjeroispovest: Islam
Nezavisnost:29. oktobar 1923. godine

2. VIZA
Stanovnicima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Tursku. Viza se ishodi online, na službenim stranicama turske vlade (https://www.evisa.gov.tr/en/), potrebno je nekoliko minuta da se popuni obrazac, košta 115 kuna. Može se dobiti i u zračnoj luci po nešto višoj cijeni.
Ukoliko vizu radite posredstvom agencije, usluga za izradu vize iznosi 100 kn + 115 kuna za vizu.

3. VREMENSKA ZONA
Vremenska zona je GMT+1, te je u odnosu na Republiku Hrvatsku 1 sat unaprijed.

4. KLIMA
Egejsku i sredozemnu regiju karakterizira divna mediteranska klima – vruća i suha ljeta, blage i vlažne zime. Crnomorsku regiju odlikuje vlažna suptropska klima s konstantnim padavinama tijekom godine, tako da su ljeta topla i vlažna, zime su hladne i vlažne. Planinski vjenci duž obale ne dozvoljavaju mediteranskoj klimi da prodre u unutrašnjost zemlje, te je klima kontinentalna. Dok na istoku prevladava hladna i vlažna klima.

5. HRANA I PIĆE
Turska kuhinja spada među 10 najatraktivnijih svjetskih kuhinja, točnije treća u svijetu ako ocenjujemo kvalitetu i raznolikost. Vrlo je slična mediteranskoj. Osnovu turske kuhinje čini tjesto od pšeničnog brašna za neizbežni bijeli kruh (ekmek), fide (lepinja), simit, manti (tjesto) i jufka (lisnato tjesto). Pored kruha, značajno mjesto u turskoj kuhinji zauzima rižoto – jelo od riže. Priprema se na mnogo načina, može biti i glavno jelo, a može ići kao dodatak mesu. S nazivom ćevap (kebap) zovu se sva jela od mesa, a za Tursku je karakterističan i burek. Kao desert služi se čuvena baklava, koja se pravi često s pistacijama ili pak s čokoladom, lješnjacima ili orasima. 

6. ZDRAVLJE
U Turskoj trenutno nema područja zahvaćenih epidemijom zaraznih bolesti, niti postoji obveza cjepiva pred dolazak u zemlju. Informacijama o pojavi zaraznih bolesti u inozemstvu možete pristupiti putem sajta – World Health Organization (WHO), gdje također objavljuju dodatne zdravstvene informacije za turiste. Sanitarni uvjeti u turskim hotelskim kapacitetima su veoma dobri, naročito kada je riječ o hotelskim smještajima više kategorije. Ne treba konzumirati vodu iz vodovoda, već se isključivo može koristiti za ličnu higijenu i druge tehničke potrebe. 

7. OSIGURANJE
Osiguranje nije obvezno, ali je preporučljivo. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji, do 5 dana pred put - Allianz osiguranje. Za cijenu osiguranja možete nazvati agenciju.

8.SIGURNOST
Sigurnosna situacija u Turskoj je stabilna. U posljednjem periodu je smanjen broj terorističkih napada. U slučaju boravka naših turista preporučuje se izbjegavanje prisustva mjestima masovnog okupljanja, kao i kretanje van zona predviđenih za boravak turista. Procjena je da u istočnim i jugoističnim turskim provincijama postoje elementi pojačanog sigurnosnog rizika, u usporedbi s drugim djelovima Turske. 

9. LOKALNA VALUTA
Valuta u Turskoj je Nova Turska lira (TRY). 1 EUR = 6.38 TRY.

10. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
Korištenje kreditnih kartica i bankomata je moguće u Turskoj, međutim zbog visokih provizija prilikom plaćanja kreditnim karticama i podizanja novca na bankomatima, svakako preporučujemo ponijeti gotovinu. 

11. KOMUNIKACIJA
Možete koristiti svoj mobilni telefon u Turskoj, ukoliko je vaš operater omogućio međunarodni roaming. Međutim, ako je vaš boravak nešto duži, preporučuje se da kupite lokalnu pripejd SIM karticu. 

12. STRUJA
Napon električne energije je 220V i 50Hz. Standard u Turskoj je utičnica centralno-europskog tipa.

 

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

​U skladu s odredbama Zakonu o turizmu Republike Srbije Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018. godine, polica osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj