Amsterdam King's Day

cijena od
1.900
HRK ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit


Najveći i najveseliji nizozemski praznik – Kraljev dan (King`s Day) kada su svi obučeni u narančasto je pravo vrijeme za obilazak Amsterdama. Partyiji na kanalima i u parkovima, ulični trgovci s najrazličitijom robom, od balona, preko perika do kruna, svi Nizozemci s osmijehom na licu i turisti koji se stapaju s jedinstvenim veseljem. Najliberalniji grad Europe pun bicikala, coffee shopova, "crvenih fenjera"! Party all the time!


Ruta
Zagreb
Amsterdam
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Europa, Nizozemska
Kod putovanja
NL5
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne

Plan i program

Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 18h. Vrijeme za upoznavanje i planiranjedobrog provoda. Noćna vožnja preko Slovenije i Austrije s usputnim pauzama radi obavljanja graničnih formalnosti i radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Amsterdam

Mjesto

 • Zagreb

Stižemo u Amsterdam u podnevnim satima. Ostavljamo stvari u hostelu i odlazimo ufakultativni obilazak grada: vrijeme za upoznavanje Amsterdama, grada šarenih uskih kosih zgrada čiji se odraz reflektira u kanalima, grada sa zanimljivom srednjovjekovnom arhitekturom, katedralama, vjetrenjačama i prelijepim vrtovima, Riijks muzej, Van Goghov muzej, kanali... Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Fakultativno krstarenje kanalima, Amsterdam iz druge perspektive. U večernjim satima provodimo se u gradu koji nikad ne spava, u nekom od amsterdamskih barova, coffee shopovima i šećemo čuvenim Red Lights districtom. Povratak u hostel. Noćenje.

*od 01.01.2020. stupa na snagu uredba Grada Amsterdama da nisu moguće organizirane pješačke ture za više od 5 ljudi

Smještaj

Hans Brinker hostel Amsterdam 1 noć

Mjesto

 • Amsterdam

Fakultativni izleti

KING'S DAY! Oblačimo se u narančasto, nosimo balone, perike, šešire, krunei što je najbitnije od svega OSMIJEH! Cijela Nizozemska slavi, u Amsterdamu nekoliko desetaka tisuća turista, zabave po čamcima, mostićima, koncerti na otvorenom... Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hans Brinker hostel Amsterdam 1 noć

Mjesto

 • Amsterdam

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet u Haag, Scheveningen i Rotterdam. "Nizozemska u malom prstu". Najposjećenije turističko ljetovalište na Sjevernom moru - Scheveningenska plaža, Palača mira UN, Tribunal, centar Haaga i grad moderne arhitekture - Rotterdam! Povratak u hostel. Izlazak u provod po želji. Noćenje.

Smještaj

Hans Brinker hostel Amsterdam 1 noć

Mjesto

 • Amsterdam

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Pakiranje stvari i napuštanje soba. Ostavljamo stvari i idemo u fakultativni obilazak tipičnog nizozemskog sela Zaanse Schans s vjetrenjačama, sirevima i klompama. Polazak za Zagreb u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Amsterdam - Zagreb

Mjesto

 • Amsterdam

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Zagreb u ranim popodnevnim satima.

Mjesto

 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hans Brinker hostel Amsterdam 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Amsterdam
 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Amsterdam - Zagreb

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Doplatu za dvokrevetnu sobu u hostelu (ako ih ima na raspolaganju) - 180 kn po osobi, naglasiti prilikom prijave

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Krstarenje kanalima

Cijena: 15,00 EUR

Jedna od najvećih atrakcija grada - krstarenje kanalima pokazat će vam zašto ovaj grad nazivaju "zapadnom Venecijom". Muzej Rijks, pivnica Heineken Experience, stara gradska jezgra okružena Singelom, kuća Ane Frank, Zapadna crkva, četvrt Jordan, najveći parking bicikala na svijetu, amsterdamska luka, filmski muzej, muzej Nemo, rijeka Amstel... Nizozemska prijestolnica iz druge perspektive! 

Rotterdam - Den Haag - Scheveningen

Cijena: 25,00 EUR

Rotterdam je treća najveća luka na svijetu i grad moderne ("cyber") arhitekture, poznat kao veliki industrijski i ekonomski centar Nizozemske. Grad je za vrijeme Drugog svjetskog rata bio uništen i opustošen pa je u periodu nakon rata naglo krenuo razvitak ovog grada i njegova ekspanzija. Poznat  je po svojim čudnim i neobičnim zgradama kao što su Cube Kocke, zgrada Olovka i zgrada Biblioteke. Haag je administrativni centar Nizozemske gdje se danas nalaze i mnogobrojne europske i svjetske institucije. Bitno se razlikuje od Amsterdama i Rotterdama, dosta je mirniji i u njemu ne boravi previše turista pa ovdje možete osjetiti pravu čar Nizozemske. Veoma je bogat kulturno povijesnim spomenicima. Scheveningense nalazi na obali Sjevernog mora i bio je prvo uređeno ljetovalište u Nzozemskoj. Velika plaža i ogromno šetalište uz obalu, čist zrak i veliki broj restorana uz obalu privlače turiste svake godine

Zaanse Schans

Cijena: 15,00 EUR

Nizozemska je zemlja vjetrenjača, klompi i sireva. Sve se to može vidjeti na jednom mjestu, u nizozemskom selu namjenjenom turistima Zaanse Schans: vjetrenjače pored jezera, degustacija sireva i procedura pravljenja istih, miris kakaa, prezentacija ručne izrade klompi, šarenilo suvenira, malih privatnih vrtova i tradicionalnih nizozemskih seoskih kuća.

Smještaj

Hans Brinker hostel Amsterdam

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hans Brinker hostel se nalazi u centru Amsterdama, udaljen je 600mod trga Laidseplejn i 1500m od trga Dam. Sobe u hotelu su s 2, 6 i 8 kreveta. Gostima je na raspolaganju bar, recepcija, lokeri i perionica. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Web stranica https://hansbrinker.com/

Adresa Kerkstraat 136-138 1017 GR Amsterdam
The Netherlands

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjeno prijevozu grupa između 20 do 87 osoba.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj