Kapadokija i Istanbul Nova godina iz Zagreba

cijena od
7.300
HRK ,00
7.300
HRK ,00
sada od
6.950
HRK ,00
6.950
HRK ,42
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Dočekajte Novu godinu u Turskoj, i to u jednom od najčarobnijih dijelova svijeta! Na predivnoj terasi hotela, s koje uz vino promatramo vatromete nad neobičnim dimnjacima Kapadokije, dočekujemo 2023. godinu. 

Dobrodošli u zemlju vila, predivnih konja i najljepših krajolika na svijetu dopunjenih šarenim nebom. Kapadokija je turska regija, mjesto puno ljepota od kojih zastaje dah te jedinstvenih kamenih formacija u kojima su drevni narodi stvarali svoje domove i svetišta. Ovdje se mogu pronaći vilinski dimnjaci i podzemni gradovi, stvoreni u vulkanskim stijenama i špiljskim crkvama. Kao da se priroda poigrala čarobnim štapićem! Veličanstvena ljepota ovog područja najbolje se može vidjeti iz zraka. Šareni baloni sastavni su dio Kapadokije i nadopunjuju prizor iz bajke. Cijelo iskustvo upotpunit ćemo nevjerojatnom turskom hranom i gostoprimstvom. Odsjedamo u hotelu izgrađenom u vulkanskim stijenama, jedinstvenom iskustvu koje se rijetko može doživjeti igdje drugdje!

Putovanje za Novu godinu nastavljamo posjetom Istanbulu. Ovaj grad očarava svakog posjetitelja, a vrlo brzo će nam biti jasno i zašto. Šetat ćemo ulicama grada na dva kontinenta, obilaziti njegove znamenitosti i diviti se šarolikoj arhitekturi. Otkrivat ćemo lokalne restorane i piti jaku tursku kavu na nekoj od terasa koje gledaju na Bospor. Prolaz koji razdvaja Europu i Aziju istražit ćemo i krstareći između dva kontinenta

Kako nezaboravno novogodišnje putovanje! Idemo?


Ruta
Zagreb
Istanbul
Nevşehir
Göreme
Nevşehir
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Europa, Turska
Vrste putovanja
Nova godina
Kod putovanja
TR38
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 24 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje u zračnoj luci "Franjo Tuđman" dva sata prije leta. Let za Kapadokiju u 09:10 h s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 13:25 h i konekcija na let za Nevşehir u 19:30 h. Dolazak u Kapadokiju u 20:40 h. Prijevoz do hotela u mjestu Göreme. Dobrodošli u Kapadokiju, zemlju šarenih balona, prekrasnih konja i neobičnoga krajolika! Večernji smještaj u sobe i pripreme za doček Nove godine. Opcionalan doček Nove godine na predivnoj terasi hotela, s koje uz vino promatramo vatromete nad neobičnim dimnjacima Kapadokije. Sretna Nova godina!

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nevşehir s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Göremeu

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Nevşehir
 • Göreme

Odmaramo od sinoćnjeg dočeka i imamo cijeli dan, sve do poslijepodnevnih sati, za uživanje u čarima pitoresknog Göremea, nakon čega slijedi fakultativni safari džipovima. Na fakultativni izlet krećemo ovisno o zalasku sunca, otprilike 3 i pol sata prije nego što sunce nestane. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar, s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Ovaj je dio također prepoznatljiv po izrezbarenim golubovima, djelu starih stanovnika regije. Ovdje ćemo proći i mostom Ibrahimpaşa, prije zvanom Babayan, te vidjeti njegove fascinantne kamene kuće; ovdje se nalazi i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti doline i njezinoj povijesti osjećat ćemo se kao u bajci! Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon imamo i drugu najvišu formaciju stijena u regiji Ortahisar. Uz zalazak sunca i čašu vina ugođaj će biti potpun!

Smještaj

Design Cappadocia Hotel ili Luvi Cave Hotel 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Pred nama je jedno od najčudesnijih iskustava našeg života – fakultativni jutarnji let balonom iznad Kapadokije. Doživite čarobno jutro u Turskoj, leteći nad Kapadokijom uz izlazak sunca, diveći se prizorima pred vama! Ovo će mjesto zauvijek ostati u našim srcima. Osjećaj slobode koji ćete osjetiti leteći nebom ispunjenim balonima bit će nezamjenjiv, a krajolik prekriven snježnim pokrivačem ispunit će vas mirom i nezamislivim osjećajem ljepote. Nakon leta balonom očekuje nas slobodno vrijeme.

Nakon doručka odlazimo na još jedan fakultativni izlet – srce Kapadokije. Kad bi se ime ove povijesno vrlo važne regije prevelo na hrvatski, značilo bi "zemlja prekrasnih konja". Stoljećima su se na ovom području miješali utjecaji Perzije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara i ranih kršćana, dok je danas ova regija dio Turske i važna turistička destinacija. Karakteriziraju je neobične geološke formacije urezane u bijeli kamen (bijeli vulkanski pepeo). Izlet započinjemo odlaskom na obližnji vidikovac, s prekrasnim pogledom na Göreme. Posjećujemo i Zelve Open Air Museum. Nastavljamo avanturu i posjećujemo Čavušin, staro slikovito grčko selo s autentičnim i napuštenim grčkim kućama. Pauza za ručak u gradu Avanos. Nakon pauze u Avanosu, krećemo prema Paşabağu – lokalitetu s neobičnim gljivastim formacijama! Paşabağ se još naziva i dolina redovnika zbog crkve svetog Simeona koja se nalazi u samoj dolini. Nakon Paşabağa slijedi fascinantna dolina mašte: dolina Devrent, puna prirodnih oblika crvenog kamena.

Nakon obilaska Kapadokije pješice, slijedi nam i fakultativna tura quadovima ovom čarobnom turskom regijom! Ovaj će vas jedinstveni obilazak provesti kroz Göreme, dolinu Güllüdere, Dolinu Ljubavi i selo Vuavuşin. Tijekom putovanja pozdravljamo zalazak sunca, a zatim se vraćamo u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Design Cappadocia Hotel ili Luvi Cave Hotel 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Buđenje i doručak. Ovaj dan započinjemo fakultativnom dvosatnom turom na konjima. S obzirom na to da je Kapadokija poznata kao "zemlja prekrasnih konja", savršeno je mjesto za istraživanje galopiranjem kroz čarobna prostranstva. Na ovoj turi posjećujemo najljepše doline u Kapadokiji – Dolinu mačeva, dolinu Meskendir i Crvenu dolinu. Vozimo se uz plantaže s jabukama, marelicama, lješnjacima i vinogradima u kojima se proizvode lokalna vina. Ruta kojom slijedimo vodi do vulkanskih stjenovitih brežuljaka prolazeći pored prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda gdje god se okrenemo. Nakon izleta na konjima imamo slobodno poslijepodne. 

Navečer nas očekuje fakultativni izlet – Tradicionalna turska večer. Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u spilji, u kojem nas čeka večera bogata turskih okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Smještaj

Design Cappadocia Hotel ili Luvi Cave Hotel 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak i napuštanje smještaja. Ostavljamo stvari u hotelu i odlazimo na fakultativni izlet – Mistična tura. Prvo posjećujemo vidikovac u Göremeu (Göreme Panaroma), gdje uživamo u nevjerojatnim i jedinstvenim pogledima. Odatle nastavljamo obilazak podzemnog grada Derinkuyu, najvećeg i najdubljeg podzemnog utvrđenog naselja. Posjećujemo i katedralu Selime – najveći kameni samostan u regiji. Uzimamo pauzu za ručak te kušamo ukusne lokalne specijalitete. Nakon ručka pješačimo uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Na kraju posjećumo Dolinu golubova koja se nalazi u Uçhisaru i otkuda se pruža jedan od najljepših panoramskih pogleda u ovom dijelu svijeta.

Nakon izleta očekuje nas slobodno vrijeme, a navečer odlazimo do zračne luke. Let za Istanbul 21:30 h. Dolazak u Istanbul u 22:50 h te odlazak u smještaj. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Nevşehiru
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nevşehir – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Istanbulu

Smještaj

Hotel Henna Istanbul 1 noć

Mjesto

 • Göreme
 • Nevşehir
 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan započinjemo fakultativnim izletom – Obilazak Istanbula. Istanbul je grad koji povezuje dva kontinenta, grad koji povezuje kulture i religije. Šetnju ćemo započeti s njegovog povijesnog poluotoka  – s Trga sultana Ahmeta. Mnogo je znamenitosti čijoj ćemo ljepoti svjedočiti i sami: Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, palača Topkapi. Ljepota ovoga grada leži u sposobnosti da na jednom mjestu obuhvati mnoge različitost. Istanbul je istodobno drevan i moderan, religiozan i svjetovan, azijski i europski, mističan i svakodnevan. Obilazak grada završavamo na Velikom bazaru – najvećem orijentalnom bazaru na svijetu. Sa svojih 4000 trgovina u čak 60 ulica predstavlja grad za sebe. Pripremite se za buku prodavača i šarene tepihe, zlato, kožu, keramiku, nargile, lampe i još mnogo toga. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Smještaj

Hotel Henna Istanbul 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Poludnevni izlet koji započinje nakon doručka. Obilazak započinjemo posjetom tržnici začina, jednom od najživopisnijih mjesta u gradu s brojnim trgovinama koje prodaju začine, sir, masline, jaja, mesne prerađevine, suho voće. Nakon obilaska krećemo na krstarenje Bosporom. Krstarenje traje oko sat i pol, a tijekom plovidbe ćemo vidjeti palaču Ciragan, palaču Beylerbeyi, Dolmabahce palaču, Bosporske mostove, Djevojačku kulu i veličanstvene otomanske Yalise (ljetnikovce uz more). Obilazak završavamo slobodnim vremenom u Eminonu oko 13:00h. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Smještaj

Hotel Henna Istanbul 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Ujutro napuštamo smještaj, a dan provodimo kupujući suvenire te ispijajući kavu na šarmantnim istanbulskim ulicama. Nakon pozdrava ovome veličanstvenom gradu upućujemo se u zračnu luku. Let za Zagreb u 18:50 h. Povratak u Zagreb u 19:00 h i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Istanbulu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Hrana

 • Doručak × 1

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Design Cappadocia Hotel Primjer ili Luvi Cave Hotel Primjer 3 noći
Hotel Henna Istanbul Primjer 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nevşehir s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Göremeu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Nevşehiru
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nevşehir – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Istanbulu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Istanbulu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

7 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Safari džipovima

Cijena: 35,00 EUR

Čarobno safari popodne koje nikada nećete zaboraviti, zalazak sunca i čaša dobrog vina! Fakultativni izlet održava se u poslijepodnevnim satima, ovisno o vremenu zalaska sunca. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar i s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Za ovu su regiju karakteristični urezani golubnjaci koje su izradili drevni stanovnici. Očekuje nas i most Ibrahimpaşa, prije zvan Babayan, i njegove fascinantne kamene kuće; tu je i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon, ovdje je i druga najviša formacija stijena u regiji Ortahisar. Pri zalasku sunca uživajte uz čašu dobrog vina za potpun doživljaj i užitak! Putovanje završavamo 30-ak minuta nakon zalaska sunca.

Napomene:

*U džipu ćete biti raspoređeni s drugim putnicima. Maksimalan broj ljudi u jednome džipu je 4. Ako džip želite dijeliti samo s jednom ili dvije osobe, cijena izleta iznosi 55€ po osobi.
*Osoba koja vodi grupu nije vodič koji će objašnjavati krajolike, već se zaustavlja samo radi fotografije.
*Održavanje izleta ovisi o vremenskim uvjetima.

Napomena: cijene izleta su samo informativne, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Let balonom

Cijena: od 220,00 EUR do 280,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca! Očekuje vas jedno od najuzbudljivijih iskustava ovog putovanja. Kapadokija se svake godine proglašava jednim od najboljih mjesta na svijetu za letenje balonom. Ovaj ćete let pamtiti cijeli život. Samo putovanje traje oko 3 sata, od čega let oko 1 sat. Izlet obično započinje između 4 i 5 sati ujutro, a traje do 7-8 sati ujutro. Nakon slijetanja imamo malo proslavu uz šampanjac i nazdravljamo ovom jedinstvenom iskustvu. Let balonom organizira jedna od najbolje rangiranih agencija na ovom području, agencija Butterfly Balloons. Upozoravamo putnike da postoji veliki broj agencija koje nude usluge leta balonom, kao najpopularniji izlet u Kapadokiji, između kojih postoji velika razlika u kvaliteti pružene usluge, opreme i cijeni te da budu vrlo oprezni u slučaju samostalne organizacije izleta. Sam plan putovanja, trajanje i općenita mogućnost njegovog organiziranja ovisi o vremenskim uvjetima, na što agencija ne može utjecati. Izlet se organizira prvog dana u Kapadokiji, kako bismo, u slučaju lošeg vremena, imali dovoljno vremena da se izlet organizira neki drugi dan.

Cijena uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, predstavnika agencije, privatni let balonom za Jungle grupu, prijevoz, šampanjac.
Cijena ne uključuje: hranu, napojnice za lokalne vodiče i vozače te pojedinačne troškove.

Napomena: cijena izleta je informativna i uvelike ovisi o razdoblju u godini, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Srce Kapadokije

Cijena: od 60,00 EUR do 70,00 EUR

Izlet započinje u jutarnjim satima (oko 09:30 h). Upoznajemo čarobnu Kapadokiju i od lokalnog vodiča doznajemo pojedinosti o stijenama u regiji, nakon čega imamo slobodno vrijeme za razgledavanje i šetnju. Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se: 

 • Ogromni samostanski kompleks Göreme Open Air Museum, gdje ćemo vidjeti najljepše crkve ranokršćanskih redovnika uklesane u stijene. Glavna značajka crkava u Kapadokiji kao i njihova jedinstvenost slikovite su freske i način na koji su rani kršćani ukrašavali zidove. Uživamo u pogledu, učimo o ranom kršćanstvu i samostanskom životu u Kapadokiji.
 • Uçhisar – slikovito selo s prepoznatljivim "dvorcem", koji je zapravo još jedna geološka formacija
 • Avanos, gradić na obali Crvene rijeke (Kızılırmak), koja je ujedno i najduža rijeka u Turskoj. Poznat je po svojim radionicama i proizvodima od gline, za koje se vjeruje da su ih Hetiti izrađivali u drugom tisućljeću pr. Kr. Istražujemo grad i posjećujemo radionice na kojima učimo o remek-djelima od gline i keramike. Mještani uživo demonstriraju nekadašnje proizvodne tehnike.
 • Dolina ljubavi, koja svoje ime duguje zanimljivim formacijama svojih vilinskih dimnjaka :)
 • Paşabağı sa svojim neobičnim gljivastim tvorevinama! Paşabağı se još naziva i Dolinom redovnika zbog kapelice sv. Šimuna koja se nalazi u samoj dolini, kao i zbog činjenice da su u dolini stoljećima živjeli samotnjački redovnici.
 • Dolina mašte – Devrent. Ova je dolina puna prirodnih kamenih oblika u crvenoj boji, koji uglavnom predstavljaju likove životinja (deva, sova, pingvin itd., ali može ih se zamijeniti za nešto iz naše mašte). Ovi su fascinantni oblici kamenih i vapnenačkih stijena zvani čarobni dimnjaci.

Povratak u smještaj oko 17:30 h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Napomena: konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Tura quadovima

Cijena: od 25,00 EUR do 40,00 EUR

Dvosatna tura za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije vozeći se quadovima! Ova će vas jedinstvena Jungle avantura provesti kroz Göreme, dolinu Güllüdere, Dolinu Ljubavi i selo Çavuşin. Tura traje od 16:30. do 18:30 h. Quadovima je lako upravljati te su potpuno automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već da bi se u njima uživalo.

Napomena: jedna osoba vodi cijelu grupu, ali ne kao vodič koji objašnjava krajolik, već samo zastaje radi fotografija. Maloljetne osobe ne mogu samostalno upravljati quadom. Stariji od 16 godina mogu sudjelovati u vožnji uz pratnju odrasle osobe.

Cijena ture:
Jedna osoba na jedan quad: 40 EUR
Dvije osobe na jedan quad: 50 EUR (25 EUR po osobi) *napomena: Ukupna masa dvije osobe koje dijele jedan quad ne smije premašivati 130 kg.

Tradicionalna turska večer

Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u špilji, u kojem nas čeka večera bogata turskim okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Cijena izleta uključuje: večera od tri slijeda, neograničena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, performans, prijevoz od/do hotela.

Napomena: cijene izleta su samo informativne, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Tura konjima

Cijena: 40,00 EUR

Kapadokija, poznata kao "Zemlja prekrasnih konja", savršeno je mjesto za istraživanje jašući na konju čarobnim prostranstvima. Konji zauzimaju posebno mjesto u povijesti Kapadokije, a jedinstvena i neobična područja oko Göremea mogu se autentično doživjeti na anadolijskim ili arapskim konjima! Posjećuju se najljepše doline u Kapadokiji – Dolina mačeva, Dolina Meskendir i Crvena dolina. Vozimo se uz plantaže s jabukama, marelicama, lješnjacima i vinogradima u kojima se proizvode lokalna vina. Ruta koju slijedimo vodi do vulkanskih stjenovitih brežuljaka prolazeći pored prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda gdje god se okrenemo.

Na jahanje mogu ići osobe do 95 kg

Ne smiju jahati osobe mlađe od 11 godina

Napomena: cijene izleta su informativne i mijenjaju se ovisno o razdoblju u godini. Konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Mistična tura

Cijena: od 60,00 EUR do 70,00 EUR

Izlet započinje u jutarnjim satima (oko 09:30 h). Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se: 

 • Vidikovac u Göremeu (Göreme Panorama), odakle se otvara najljepši pogled na cijelu regiju. Tu započinjemo svoju avanturu, odakle doslovno vidimo prekrasne krajolike na dlanu, dok vodič opisuje čaroliju ovog kraja.
 • Podzemni grad Kaymaklı. Hodnici u ovom gradu su uski, niski i kosi. Grad ima osam katova (od kojih su samo četiri otvorena za javnost), što ga čini jednim od najvećih podzemnih gradova na svijetu. Podzemni grad Kaymaklı u prosjeku dnevno posjeti oko 2000 domaćih i stranih turista. Na prvom katu ovoga grada nalazi se mala štala, s prolazom koji vodi do crkve na drugom katu. Veličina i brojnost prostorija, hodnika i prostora za život pokazuje da je grad naseljavalo mnogobrojno stanovništvo – prema arheolozima u njemu je svojevremeno živjelo oko 3.500 stanovnika!
 • Šetnja uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Cijeli kanjon dugačak je 14 km, ali za našu šetnju odabiremo najljepši dio. Šetnja traje oko jedan sat, a prolazimo četiri kilometra kanjona. U kanjonu Ihlara postoji preko 100 crkvi i oko 10000 špilja koje su iskopali ranokršćanski redovnici.
 • Dvorac i katedrala Selime – najveći i najsloženiji špiljski kompleks u Kapadokiji. Ovo bizantsko naselje na više razina uključuje golemu kuhinju, dvije dvorane, baziliku i druge prostorije isklesane oko dva susjedna dvorišta. Veličina kompleksa i istaknuti položaj ukazuju na važnost ovoga dvorca, izgrađenog 900-ih godina.
 • Dolina golubova koja se nalazi između Uçhisara i Göremea, a ime duguje brojnim golubinjacima urezanim u prhke stijene ove doline

Povratak u smještaj oko 17:30 h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Napomena: konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Obilazak Istanbula

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 35,00 EUR do 40,00 EUR

Poludnevni pješački obilazak staroga dijela Istanbula koji započinjemo nakon doručka, oko 09:30h. Obilazak započinjemo posjetom najpoznatijim simbolima Istanbula – Aja Sofiji i Plavoj džamiji. Aja Sofija izgrađena je kao katedrala 537. godine, kroz povijest je služila kao bogomolja prvo kršćanskim, a zatim muslimanskim vjernicima, nakon čega je početkom 20. stoljeća prenamijenjena u muzej. Prije nekoliko godina turske su vlasti ponovno promijenile njezinu namjenu i danas ima ulogu džamije. Plava džamija, odnosno džamija Sultana Ahmeta, jedna je od najljepših džamija na svijetu. Nacrt džamije temelji se na dvostoljetnoj arhitektonskoj tradiciji osmanskih džamija i Bizantskih crkvi. Ona spaja bizantske elemente obližnje Aje Sofije s tradicionalnom islamskom arhitekturom i smatra se najvećom džamijom klasičnog perioda Osmanskog Carstva (1437.-1703.). Arhitekt Mehmed Aga je uspio spojiti ideje svog učitelja Sinana u neviđenu veličinu i sjaj. Obilazak nastavljamo odlaskom na Hipodrom gdje slušamo zanimljive priče o bogatoj povijesti Carigrada. Turu završavamo na Grand Bazaru, jednoj od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu. Po završetku ture slobodno vrijeme za kupovinu i cjenkanje u nekima od 3000 trgovina na Grand Bazaru.

U cijenu uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku, ručak u restoranu Sultan Ahmet köftecisi (jednom od najpoznatijih restorana starog dijela grada)

Napomene: Grand Bazar ne radi nedjeljom pa će se, u slučaju da se izlet poklopi s nedjeljom, dva istanbulska izleta zamijeniti za dane; konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Krstarenje Bosporom, tržnica začina i palača Dolmabahçe

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 80,00 EUR

Cjelodnevni izlet koji započinje nakon doručka (oko 08:30h). Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se (kronološki poredak ovisi o procjeni vodiča i objektivnim okolnostima): 

 • znamenite carigradske zidine koje su u velikoj mjeri očuvane do danas
 • krstarenje Bosporom koje traje oko sat i pol. Tijekom plovidbe ćemo vidjeti većinu najvažnijih simbola grada, kao što su palača Çırağan, palača Beylerbeyi, palača Dolmabahçe, bosporski mostovi, Djevojačka kula i veličanstveni osmanski ljetnikovci uz more, uglavnom u vlasništvu bogatih i slavnih
 • brdo Çamlıca, s kojega se pruža najljepši panoramski pogled na grad
 • tržnica začina, jedno od najživopisnijih mjesta u starom gradu s brojnim trgovinama koje prodaju začine, sir, masline, jaja, mesne prerađevine, suho voće
 • palača Dolmabahçe, spoj Istoka i Zapada. Raskošna i zadivljujuća palača iz kasnoosmanskog perioda koja se nalazi na obali Bospora. Palaču su podigli arhitekti iz najpoznatije osmanske obitelji arhitekata, armenskih Balyana. Izgrađena je u modernom ruhu s baroknim i neoklasicističkim detaljima te je služila kao osmanskih dvor u posljednjim desetljećima osmanske vlasti. U vrijeme republike njome se često služio i prvi turski predsjednik Mustafa Kemal Atatürk, koji je u njoj proveo i svoje zadnje dane života.

Povratak u smještaj oko 17:30h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Smještaj

Luvi Cave Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Luvi Cave Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji se nalazi u Göremeu. U hotelu se nalzi nekoliko terasa s kojih se može uživati u pogledu na Göreme. Wi-Fi je dostupan u cijelom hotelu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Objekt raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.

Web stranica https://www.luvicavehotel.com/en

Design Cappadocia Hotel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Design Cappadocia Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji se nalazi u središnjem dijelu Göremea te nudi prekrasan pogled, vrt i terasu za potpuno uživanje. Wi-Fi je dostupan u cijelom hotelu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Objekt raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.

Web stranica https://www.designcappadocia.com/

Adresa Aydınlı Mahallesi Maşat Sk:2
50180 Goreme
Turkey

Hotel Henna Istanbul

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Henna Istanbul novi je hotel u samome centru Istanbula. Opremljen je dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.

Web stranica https://www.hennahotelistanbul.com/en#

Ostali polasci za Europa

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj