Kapadokija i Istanbul iz Zagreba

Kapadokija i Istanbul iz Zagreba

cijena od
1.045
EUR ,00
sada od
945
EUR ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Uputite se s nama u istraživanje ljepota Turske! Na ovoj nas avanturi očekuje posjet čarobnoj regiji Kapadokiji. Doživjet ćemo nezaboravni let balonom nad snježnim dolinama Kapadokije. Kapadokija na perzijskom znači „zemlja prekrasnih konja“, stoga ćemo njene ljepote istražiti i na konjima. Svjedočit ćemo mističnom plesu derviša i otkriti Tursku kroz ono što je doista čini posebnom – njenu bogatu kuhinju. Uzbuđenja neće nedostajati ni na turi džipovima po brdima i dolinama. 

Nakon Kapadokije uputit ćemo se u povijesno središte Turske – jedinstveni Istanbul. Ovaj grad očarava svakog posjetitelja, a vrlo brzo će nam biti jasno i zašto. Šetat ćemo ulicama grada na dva kontinenta, obilaziti njegove znamenitosti i diviti se šarolikoj arhitekturi. Otkrivat ćemo lokalne restorane i piti jaku tursku kavu na nekoj od terasa koje gledaju na Bospor. Prolaz koji razdvaja Europu i Aziju istražit ćemo i krstareći između dva kontinenta


Ruta
Zagreb
Istanbul
Nevşehir
Kapadokija
Nevşehir
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Europa, Turska
Kod putovanja
TR29
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 12. 10. 2024

Okupljanje u zračnoj luci "Franjo Tuđman" dva sata prije leta. Jutarnji let za Kapadokiju s presjedanjem u Istanbulu. Konekcija na let i poslijepodnevni dolazak u Nevşehir. Prijevoz do hotela. Dobrodošli u Kapadokiju, zemlju šarenih balona, prekrasnih konja i neobičnoga krajolika! Večernji smještaj u sobe i slobodno vrijeme za istraživanje nove destinacije!

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom, te 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nevşehir s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Kapadokiji

Smještaj

Hotel u Kapadokiji 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Nevşehir
 • Kapadokija

Pred nama je jedno od najčudesnijih iskustava našeg života – fakultativni jutarnji let balonom iznad Kapadokije. Doživite čarobno jutro u Turskoj, leteći nad Kapadokijom uz izlazak sunca, diveći se prizorima pred vama! Ovo će mjesto zauvijek ostati u našim srcima. Osjećaj slobode koji ćete osjetiti leteći nebom ispunjenim balonima bit će nezamjenjiv, a krajolik prekriven snježnim pokrivačem ispunit će vas mirom i nezamislivim osjećajem ljepote.  Nakon leta balonom očekuje nas slobodno vrijeme.

Danas imamo i fakultativni izlet – turu konjima. S obzirom na to da je Kapadokija poznata kao "zemlja prekrasnih konja", savršeno je mjesto za istraživanje galopiranjem kroz čarobna prostranstva. Na ovoj turi posjećujemo najljepše doline u Kapadokiji – Dolinu mačeva, dolinu Meskendir i Crvenu dolinu. Vozimo se uz plantaže s jabukama, marelicama, lješnjacima i vinogradima u kojima se proizvode lokalna vina. Ruta kojom slijedimo vodi do vulkanskih stjenovitih brežuljaka prolazeći pored prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda gdje god se okrenemo. 

Poslijepodne nam slijedi fakultativni safari džipovima. Na fakultativni izlet krećemo ovisno o zalasku sunca, otprilike 3 i pol sata prije nego što sunce nestane. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar, s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Ovaj je dio također prepoznatljiv po izrezbarenim golubovima, djelu starih stanovnika regije. Ovdje ćemo proći i mostom Ibrahimpaşa, prije zvanom Babayan, te vidjeti njegove fascinantne kamene kuće; ovdje se nalazi i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti doline i njezinoj povijesti osjećat ćemo se kao u bajci! Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon imamo i drugu najvišu formaciju stijena u regiji Ortahisar. Uz zalazak sunca i čašu vina ugođaj će biti potpun!

Smještaj

Hotel u Kapadokiji 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet – srce Kapadokije. Kad bi se ime ove povijesno vrlo važne regije prevelo na hrvatski, značilo bi "zemlja prekrasnih konja". Stoljećima su se na ovom području miješali utjecaji Perzije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara i ranih kršćana, dok je danas ova regija dio Turske i važna turistička destinacija. Karakteriziraju je neobične geološke formacije urezane u bijeli kamen (bijeli vulkanski pepeo). Izlet započinjemo odlaskom na obližnji vidikovac, s prekrasnim pogledom na Göreme. Posjećujemo i Zelve Open Air Museum. Nastavljamo avanturu i posjećujemo Čavušin, staro slikovito grčko selo s autentičnim i napuštenim grčkim kućama. Pauza za ručak u gradu Avanos. Nakon pauze u Avanosu, krećemo prema Paşabağu – lokalitetu s neobičnim gljivastim formacijama! Paşabağ se još naziva i dolina redovnika zbog crkve svetog Simeona koja se nalazi u samoj dolini. Nakon Paşabağa slijedi fascinantna dolina mašte: dolina Devrent, puna prirodnih oblika crvenog kamena.

Nakon obilaska Kapadokije pješice, slijedi nam i fakultativna tura quadovima ovom čarobnom turskom regijom! Ovaj će vas jedinstveni obilazak provesti kroz Göreme, dolinu Güllüdere, Dolinu Ljubavi i selo Çavuşin. Tijekom putovanja pozdravljamo zalazak sunca, a zatim se vraćamo u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel u Kapadokiji 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Mistična tura. Dan posvećen istraživanju ljepota Kapadokije! Prvo posjećujemo vidikovac u Göremeu (Göreme Panaroma), gdje uživamo u nevjerojatnim i jedinstvenim pogledima. Odatle nastavljamo obilazak podzemnog grada Derinkuyu, najvećeg i najdubljeg podzemnog utvrđenog naselja. Posjećujemo i katedralu Selime – najveći kameni samostan u regiji. Uzimamo pauzu za ručak te jedemo ukusne lokalne specijalitete. Nakon ručka pješačimo uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Na kraju posjećumo Dolinu golubova koja se nalazi u Uçhisaru i otkuda se pruža jedan od najljepših panoramskih pogleda u ovom dijelu svijeta. Nakon izleta imamo slobodno poslijepodne. 

Navečer nas očekuje fakultativni izlet – Tradicionalna turska večer. Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u spilji, u kojem nas čeka večera bogata turskih okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Smještaj

Hotel u Kapadokiji 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Buđenje i doručak. Odlazimo do zračne luke. Let za Istanbul. Dolazak u Istanbul te odlazak u smještaj. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Nevşehiru
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nevşehir – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Istanbulu

Smještaj

Hotel u Istanbulu 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija
 • Nevşehir
 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Dan započinjemo fakultativnim izletom – Obilazak Istanbula. Posjećujemo najpoznatije simbole Istanbula – Aja Sofiju i Plavu džamiju. Aja Sofija izgrađena je kao katedrala 537. godine, kroz povijest je služila kao bogomolja prvo kršćanskim, a zatim muslimanskim vjernicima, nakon čega je početkom 20. stoljeća prenamijenjena u muzej. Prije nekoliko godina turske su vlasti ponovno promijenile njezinu namjenu i danas ima ulogu džamije. Plava džamija, odnosno džamija Sultana Ahmeta, jedna je od najljepših džamija na svijetu. Nacrt džamije temelji se na dvostoljetnoj arhitektonskoj tradiciji osmanskih džamija i Bizantskih crkvi. Ona spaja bizantske elemente obližnje Aje Sofije s tradicionalnom islamskom arhitekturom i smatra se najvećom džamijom klasičnog perioda Osmanskog Carstva (1437.-1703.). Arhitekt Mehmed Aga je uspio spojiti ideje svog učitelja Sinana u neviđenu veličinu i sjaj. Obilazak nastavljamo odlaskom na Hipodrom gdje slušamo zanimljive priče o bogatoj povijesti Carigrada. Turu završavamo na Grand Bazaru, jednoj od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu. Po završetku ture slobodno vrijeme za kupovinu i cjenkanje u nekima od 3000 trgovina na Grand Bazaru. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Smještaj

Hotel u Istanbulu 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Cjelodnevni izlet koji započinje nakon doručka (oko 08:30h). Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se znamenite carigradske zidine koje su u velikoj mjeri očuvane do danas; krstarenje Bosporom, tijekom kojega ćemo vidjeti većinu najvažnijih simbola grada (kao što su palača Çırağan, palača Beylerbeyi, palača Dolmabahçe, bosporski mostovi, Djevojačka kula i osmanski ljetnikovci uz more); brdo Çamlıca, s kojega se pruža najljepši panoramski pogled na grad; tržnica začina, jedno od najživopisnijih mjesta u starom gradu s brojnim trgovinama koje prodaju začine, sir, masline, jaja, mesne prerađevine, suho voće; te veličanstvena palača Dolmabahçe, spoj Istoka i Zapada. Ova raskošna i zadivljujuća palača iz kasnoosmanskog perioda nalazi se na obali Bospora. Palaču su podigli arhitekti iz najpoznatije osmanske obitelji arhitekata, armenskih Balyana. Izgrađena je u modernom ruhu s baroknim i neoklasicističkim detaljima te je služila kao osmanskih dvor u posljednjim desetljećima osmanske vlasti. U vrijeme republike njome se često služio i prvi turski predsjednik Mustafa Kemal Atatürk, koji je u njoj proveo i svoje zadnje dane života. Slijedi povratak u smještaj oko 17:30h. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Smještaj

Hotel u Istanbulu 1 noć

Mjesto

 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Ujutro napuštamo smještaj te dan provodimo kupujući suvenire te ispijajući kavu na šarmantnim istanbulskim ulicama. Nakon pozdrava ovome veličanstvenom gradu upućujemo se u zračnu luku. Povratak u Zagreb u ranim večernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Istanbulu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Hrana

 • Doručak × 1

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 100 eura, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Kapadokiji Primjer 4 noći
Hotel u Istanbulu Primjer 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom, te 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nevşehir s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Kapadokiji
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Nevşehiru
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nevşehir – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Istanbulu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Istanbulu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

7 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Safari džipovima

Safari džipovima
Cijena: 45,00 EUR

Čarobno safari popodne koje nikada nećete zaboraviti, zalazak sunca i čaša dobrog vina! Fakultativni izlet održava se u poslijepodnevnim satima, ovisno o vremenu zalaska sunca. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar i s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Za ovu su regiju karakteristični urezani golubnjaci koje su izradili drevni stanovnici. Očekuje nas i most Ibrahimpaşa, prije zvan Babayan, i njegove fascinantne kamene kuće; tu je i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon, ovdje je i druga najviša formacija stijena u regiji Ortahisar. Pri zalasku sunca uživajte uz čašu dobrog vina za potpun doživljaj i užitak! Putovanje završavamo 30-ak minuta nakon zalaska sunca.

Napomene:

*U džipu ćete biti raspoređeni s drugim putnicima. Maksimalan broj ljudi u jednome džipu je 4. Ako džip želite dijeliti samo s jednom ili dvije osobe, cijena izleta iznosi 65€ po osobi.
*Osoba koja vodi grupu nije vodič koji će objašnjavati krajolike, već se zaustavlja samo radi fotografije.
*Održavanje izleta ovisi o vremenskim uvjetima.

Napomena: cijene izleta su samo informativne, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Tura konjima

Tura konjima
Cijena: 45,00 EUR

Kapadokija, poznata kao "Zemlja prekrasnih konja", savršeno je mjesto za istraživanje jašući na konju čarobnim prostranstvima. Konji zauzimaju posebno mjesto u povijesti Kapadokije, a jedinstvena i neobična područja oko Ürgüpa mogu se autentično doživjeti na anadolijskim ili arapskim konjima! Posjećuju se najljepše doline u Kapadokiji, jašemo uz plantaže jabuka, marelica, lješnjaka i vinograde, u kojima se proizvode lokalna vina. Ruta koju slijedimo vodi do vulkanskih stjenovitih brežuljaka prolazeći pored prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda gdje god se okrenemo.

Na jahanje mogu ići osobe do 95 kg

Ne smiju jahati osobe mlađe od 11 godina

Napomena: cijene izleta su informativne i mijenjaju se ovisno o razdoblju u godini. Konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Let balonom

Let balonom
Cijena: od 250,00 EUR do 300,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca! Očekuje vas jedno od najuzbudljivijih iskustava ovog putovanja. Kapadokija se svake godine proglašava jednim od najboljih mjesta na svijetu za letenje balonom. Ovaj ćete let pamtiti cijeli život. Samo putovanje traje oko 3 sata, od čega let oko 1 sat. Izlet obično započinje između 4 i 5 sati ujutro, a traje do 7-8 sati ujutro. Nakon slijetanja imamo malo proslavu uz šampanjac i nazdravljamo ovom jedinstvenom iskustvu. Let balonom organizira jedna od najbolje rangiranih agencija na ovom području, agencija Butterfly Balloons. Upozoravamo putnike da postoji veliki broj agencija koje nude usluge leta balonom, kao najpopularniji izlet u Kapadokiji, između kojih postoji velika razlika u kvaliteti pružene usluge, opreme i cijeni te da budu vrlo oprezni u slučaju samostalne organizacije izleta. Sam plan putovanja, trajanje i općenita mogućnost njegovog organiziranja ovisi o vremenskim uvjetima, na što agencija ne može utjecati. Izlet se organizira prvog dana u Kapadokiji, kako bismo, u slučaju lošeg vremena, imali dovoljno vremena da se izlet organizira neki drugi dan.

Cijena uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, predstavnika agencije, privatni let balonom za Jungle grupu, prijevoz, šampanjac.
Cijena ne uključuje: hranu, napojnice za lokalne vodiče i vozače te pojedinačne troškove.

Napomena: cijena izleta je informativna i uvelike ovisi o razdoblju u godini, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Srce Kapadokije

Srce Kapadokije
Cijena: od 70,00 EUR do 80,00 EUR

Izlet započinje u jutarnjim satima (oko 09:30 h). Upoznajemo čarobnu Kapadokiju i od lokalnog vodiča doznajemo pojedinosti o stijenama u regiji, nakon čega imamo slobodno vrijeme za razgledavanje i šetnju. Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se: 

 • Göreme - srce Kapadokije, šarmantno selo uklesano u vulkansku stijenu.
 • Zelve Open Air Museum – povijesni pećinski grad u kojem je nekada živjela velika i raznolika zajednica. Zelve je poznat po svojim jedinstvenim vilinskim dimnjacima i povijesnim crkvama, kao i samostanskom kompleksu i džamiji. Naučit ćete nešto o povijesti i načinu života ljudi koji su nastanjivali ovo mjesto i diviti se prirodnoj ljepoti krajolika.
 • Çavuşin - jedno od najstarijih naselja u Kapadokiji. Čavušin je poznat po svojim grobovima sa stupovima iz rimskog doba i crkvi sv. Ivana Krstitelja uklesanoj u stijenu, jednoj od najstarijih i najvećih crkava u regiji. Također ćete vidjeti impresivnu formaciju stijena koja gleda na selo, gdje su mnoge pećinske kuće još uvijek naseljene.
 • Avanos - grad poznat po lončarskim radionicama i živahnoj tržnici. Avanos se nalazi na obalama rijeke Kizilirmak, najduže rijeke u Turskoj. Imat ćete priliku gledati kako lokalni keramičari pokazuju svoje vještine, te se okušati u izradi vlastite keramike. Kušat ćete i neke od domaćih specijaliteta u pauzi za ručak.
 • Paşabağı sa svojim neobičnim gljivastim tvorevinama! Paşabağı se još naziva i Dolinom redovnika zbog kapelice sv. Šimuna koja se nalazi u samoj dolini, kao i zbog činjenice da su u dolini stoljećima živjeli samotnjački redovnici.
 • Dolina mašte – Devrent. Ova je dolina puna prirodnih kamenih oblika u crvenoj boji, koji uglavnom predstavljaju likove životinja (deva, sova, pingvin itd., ali može ih se zamijeniti za nešto iz naše mašte). Ovi su fascinantni oblici kamenih i vapnenačkih stijena zvani čarobni dimnjaci.

Povratak u smještaj oko 17:30 h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Napomena: konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Tura quadovima

Tura quadovima
Cijena: od 25,00 EUR do 40,00 EUR

Dvosatna tura za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije vozeći se quadovima! Ova će vas jedinstvena Jungle avantura provesti kroz Ürgüpi okolne doline. Tura se održava u popodnevnim satima. Quadovima je lako upravljati te su potpuno automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već da bi se u njima uživalo.

Napomena: jedna osoba vodi cijelu grupu, ali ne kao vodič koji objašnjava krajolik, već samo zastaje radi fotografija. Maloljetne osobe ne mogu samostalno upravljati quadom. Stariji od 16 godina mogu sudjelovati u vožnji uz pratnju odrasle osobe.

Cijena ture:
Jedna osoba na jedan quad: 40 EUR
Dvije osobe na jedan quad: 50 EUR (25 EUR po osobi) *napomena: Ukupna masa dvije osobe koje dijele jedan quad ne smije premašivati 130 kg.

Mistična tura

Mistična tura
Cijena: od 70,00 EUR do 80,00 EUR

Izlet započinjemo nakon doručka. Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se: 

 • Izlet započinje posjetom podzemnom gradu Kaymakli, jednom od najvećih i najimpresivnijih podzemnih kompleksa u Kapadokiji. Impresionirat će nas genijalnom konstrukcijom i arhitekturom ovog podzemnog grada koji datira iz 8. stoljeća prije Krista i koji su rani kršćani koristili kao utočište od invazija i progona. Vidjet ćemo tunele, komore, ventilacijske otvore i skladišta isklesane u mekoj vulkanskoj stijeni.
 • Selo Mustafapaşa, poznato i kao Sinasos, nekadašnje grčko selo koje čuva svoju bogatu povijest i kulturu. Divimo se elegantnim kamenim kućama, ukrašenim crkvama, džamijama i medresama koje odražavaju različite utjecaje regije. Također ćemo naučiti o životu i tradiciji lokalnog stanovništva koje je poznato po svojoj gostoljubivosti i majstorstvu. 
 • Samostan Keslik, prostrani špiljski samostanski kompleks koji potječe iz bizantskog doba. Istražit ćemo dvije crkve, blagovaonicu, sveti izvor i beskrajne pećinske prostorije koje su redovnici koristili za život, rad i molitvu. Također ćete vidjeti prekrasne freske i rezbarije koje krase zidove i stropove samostana. 
 • Crvena dolina, jedna od najslikovitijih dolina u Kapadokiji. Uživat ćemo u panoramskom pogledu na dolinu s vidikovca zalaska sunca, gdje ćemo svjedočiti spektakularnim bojama stijenskih formacija dok sunce zalazi za horizont. Također ćemo vidjeti vilinske dimnjake, crkve uklesane u stijene i vinograde koji su raštrkani dolinom. Bit ćemo zadivljeni prirodnom ljepotom i mirom ovog mjesta.

Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Napomena: konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Tradicionalna turska večer

Tradicionalna turska večer
Cijena: od 50,00 EUR do 55,00 EUR

Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u špilji, u kojem nas čeka večera bogata turskim okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Cijena izleta uključuje: večera od tri slijeda, neograničena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, performans, prijevoz od/do hotela.

Napomena: cijene izleta su samo informativne, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Obilazak Istanbula

Obilazak Istanbula
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: od 35,00 EUR do 40,00 EUR

Poludnevni pješački obilazak staroga dijela Istanbula koji započinjemo nakon doručka. Obilazak započinjemo posjetom najpoznatijim simbolima Istanbula – Aja Sofiji i Plavoj džamiji. Aja Sofija izgrađena je kao katedrala 537. godine, kroz povijest je služila kao bogomolja prvo kršćanskim, a zatim muslimanskim vjernicima, nakon čega je početkom 20. stoljeća prenamijenjena u muzej. Prije nekoliko godina turske su vlasti ponovno promijenile njezinu namjenu i danas ima ulogu džamije. Plava džamija, odnosno džamija Sultana Ahmeta, jedna je od najljepših džamija na svijetu. Nacrt džamije temelji se na dvostoljetnoj arhitektonskoj tradiciji osmanskih džamija i Bizantskih crkvi. Ona spaja bizantske elemente obližnje Aje Sofije s tradicionalnom islamskom arhitekturom i smatra se najvećom džamijom klasičnog perioda Osmanskog Carstva (1437.-1703.). Arhitekt Mehmed Aga je uspio spojiti ideje svog učitelja Sinana u neviđenu veličinu i sjaj. Obilazak nastavljamo odlaskom na Hipodrom gdje slušamo zanimljive priče o bogatoj povijesti Carigrada. Turu završavamo na Grand Bazaru, jednoj od najvećih i najstarijih natkrivenih tržnica na svijetu. Po završetku ture slobodno vrijeme za kupovinu i cjenkanje u nekima od 3000 trgovina na Grand Bazaru.

U cijenu uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku

U cijenu nije uključeno: ulazak u Aju Sofiju (25 EUR)

Napomene: Grand Bazar ne radi nedjeljom pa će se, u slučaju da se izlet poklopi s nedjeljom, dva istanbulska izleta zamijeniti za dane; konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju. 

Krstarenje Bosporom, tržnica začina i palača Dolmabahçe

Krstarenje Bosporom, tržnica začina i palača Dolmabahçe
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 90,00 EUR

Cjelodnevni izlet koji započinje nakon doručka. Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se (kronološki poredak ovisi o procjeni vodiča i objektivnim okolnostima): 

 • znamenite carigradske zidine koje su u velikoj mjeri očuvane do danas
 • krstarenje Bosporom koje traje oko sat i pol. Tijekom plovidbe ćemo vidjeti većinu najvažnijih simbola grada, kao što su palača Çırağan, palača Beylerbeyi, palača Dolmabahçe, bosporski mostovi, Djevojačka kula i veličanstveni osmanski ljetnikovci uz more, uglavnom u vlasništvu bogatih i slavnih
 • brdo Çamlıca, s kojega se pruža najljepši panoramski pogled na grad
 • tržnica začina, jedno od najživopisnijih mjesta u starom gradu s brojnim trgovinama koje prodaju začine, sir, masline, jaja, mesne prerađevine, suho voće

Povratak u smještaj u poslijepodnevnim satima.

U cijenu izleta uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Smještaj

Hotel u Kapadokiji

Hotel u Kapadokiji
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (po lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt u Kapadokiji koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Istanbulu

Hotel u Istanbulu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel u Istanbulu smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Ostali polasci za Europa

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.