Kapadokija i Antalija iz Zagreba

cijena od
6.170
HRK ,00
sada od
5.420
HRK ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit


Na ovome putovanju istražujemo ono najljepše od Turske. Našu tursku avanturu započinjemo u čarobnoj Kapadokiji, zemlji balona, lijepih konja i podzemnih gradova. Doživjet ćemo nezaboravni let balonom nad dolinama Kapadokije. Kapadokija na perzijskom znači „zemlja prekrasnih konja“, stoga ćemo njene ljepote istražiti i na konjima. Svjedočit ćemo mističnom plesu derviša i otkriti Tursku kroz ono što je doista čini posebnom – njenu bogatu kuhinju. Uzbuđenja neće nedostajati ni na turi džipovima ili quadovima po brdima i dolinama. Obići ćemo podzemne gradove, koje su tijekom stoljeća u stijenama izdubili mnogi narodi koji su ovdje tražili zaklon. 

Nakon Kapadokije očekuje nas Antalija. Ovaj grad, i istoimena regija, smješteni su na mediteranskoj obali, a turiste privlače ljepotom obale, dramatičnom pozadinom planine Taurus koja se diže nad gradom, te slapovima koji se nalaze u ovoj regiji. Boravimo u mjestu Side, jednom od najznačajnijih gradova Male Azije tijekom antike. Obilazimo Antaliju, kupamo se u Sredozemnome moru i upijamo toplo sunce juga. Na fakultativnom izletu posjećujemo prirodni fenomen Pammukalu – terasaste mineralne bazene, koji predstavaljaju jednu od najvećih turističkih atrakcija Turske. Obići ćemo i vodopad Duden, s kojega se istoimena rijeka ruši u Sredozemno more. 

Pred vama je godišnji odmor za pamćenje!


Ruta
Zagreb
Istanbul
Nevşehir
Göreme
Side
Antalija
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Europa, Turska
Kod putovanja
TR35
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 14 ,

Plan i program

Okupljanje u zračnoj luci "Franjo Tuđman" dva sata prije leta. Jutarnji let za Kapadokiju oko 09:00 h s presjedanjem u Istanbulu. Konekcija na let za Nevşehir i dolazak u poslijepodnevnim satima. Prijevoz do hotela u mjestu Göreme. Dobrodošli u Kapadokiju, zemlju šarenih balona, prekrasnih konja i neobičnoga krajolika! Smještaj u sobe i slobodno vrijeme za istraživanje nove destinacije!

Pred nama je prvi fakultativni izlet, tura quadovima ovom čarobnom turskom regijom! Ovaj će vas jedinstveni obilazak provesti kroz Göreme, dolinu Güllüdere, Dolinu Ljubavi i selo Vuavuşin. Tijekom putovanja pozdravljamo zalazak sunca, a zatim se vraćamo u smještaj. Noćenje.

Druga opcija za današnji fakultativni izlet je safari džipovima. Na fakultativni izlet krećemo ovisno o zalasku sunca, otprilike 3 i pol sata prije nego što sunce nestane. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar, s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Ovaj je dio također prepoznatljiv po izrezbarenim golubovima, djelu starih stanovnika regije. Ovdje ćemo proći i mostom Ibrahimpaşa, prije zvanom Babayan, te vidjeti njegove fascinantne kamene kuće; ovdje se nalazi i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti doline i njezinoj povijesti osjećat ćemo se kao u bajci! Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon imamo i drugu najvišu formaciju stijena u regiji Ortahisar. Uz zalazak sunca i čašu vina ugođaj će biti potpun! Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nevşehir s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Göremeu

Smještaj

Design Cappadocia Hotel ili Luvi Cave Hotel 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Nevşehir
 • Göreme

Fakultativni izleti

Pred nama je jedno od najčudesnijih iskustava našeg života – fakultativni jutarnji let balonom iznad Kapadokije. Doživite čarobno jutro u Turskoj, leteći nad Kapadokijom uz izlazak sunca, diveći se prizorima pred vama! Ovo će mjesto zauvijek ostati u našim srcima. Osjećaj slobode koji ćete osjetiti leteći nebom ispunjenim balonima bit će nezamjenjiv, a krajolik prekriven snježnim pokrivačem ispunit će vas mirom i nezamislivim osjećajem ljepote. 

Nakon nezaboravnog leta balonom odlazimo na fakultativni izlet – Mistična tura. Prvo posjećujemo vidikovac u Göremeu (Göreme Panaroma), gdje uživamo u nevjerojatnim i jedinstvenim pogledima. Odatle nastavljamo obilazak podzemnog grada Derinkuyu, najvećeg i najdubljeg podzemnog utvrđenog naselja. Posjećujemo i katedralu Selime – najveći kameni samostan u regiji. Uzimamo pauzu za ručak te kušamo ukusne lokalne specijalitete. Nakon ručka pješačimo uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Na kraju posjećumo Dolinu golubova koja se nalazi u Uçhisaru i otkuda se pruža jedan od najljepših panoramskih pogleda u ovom dijelu svijeta.

Smještaj

Design Cappadocia Hotel ili Luvi Cave Hotel 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Buđenje i doručak. Ovaj dan započinjemo fakultativnom dvosatnom turom na konjima. S obzirom na to da je Kapadokija poznata kao "zemlja prekrasnih konja", savršeno je mjesto za istraživanje galopiranjem kroz čarobna prostranstva. Na ovoj turi posjećujemo najljepše doline u Kapadokiji – Dolinu mačeva, dolinu Meskendir i Crvenu dolinu. Vozimo se uz plantaže s jabukama, marelicama, lješnjacima i vinogradima u kojima se proizvode lokalna vina. Ruta kojom slijedimo vodi do vulkanskih stjenovitih brežuljaka prolazeći pored prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda gdje god se okrenemo. Nakon izleta na konjima imamo slobodno poslijepodne.

Navečer imamo priliku za još jedan fakultativni izlet – Ples derviša. Svjedočit ćemo tradicionalnom plesu u kojem derviši, mistici koji inače vode asketski život, padaju u trans, vrteći se i moleći za dobrotu i sreću. Nakon toga slijedi nam povratak u smještaj i noćenje. 

Smještaj

Design Cappadocia Hotel ili Luvi Cave Hotel 1 noć

Mjesto

 • Göreme

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Rano ujutro odjava iz hotela i polazak za Antaliju. Vožnja jugozapadnom Turskom i uživanje u krajolicima ovog dijela Turske, uz usputne pauze za odmor. Dolazak u prekrasnu antalijsku regiju oko 12:00 h. Smještaj u hotel u mjestu Side i slobodno vrijeme za uživanje na plažama i kupanje u moru.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Göreme – Side

Smještaj

Labranda Excelsior Side 1 noć

Mjesto

 • Göreme
 • Side

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Večera × 1

Fakultativni obilazak Antalije. Antalija je jedan od najljepših i najvećih gradova turske rivijere. Smjestila se na obali Sredozemnog mora, ispod impozantne planine Taurus, koja štiti grad od vjetra i oblaka, zbog čega uživa u preko 300 sunčanih dana godišnje. Osim odlične klime, dugih plaža i bistrog mora, Antalija odiše bogatom poviješću i zanimljivom arhitekturom. Obilazimo stari grad, glavni trg, trijumfalni luk Hadrijanova vrata, toranj sa satom te džamiju Yivliminare, slikovitu staru luku... Nakon obilaska luke sjedamo u brod i vozimo se morskim dijelom Antalije. Uživamo u smirujućoj atmosferi mora oko sebe te upoznajemo Antaliju iz drugačije perspektive. Nakon vožnje brodom i ručka odlazimo do vodopada Düden. Ovaj jednistveni vodopad ruči se u Mediteransko more s visine od 40 metara. Na ovom dinamičnom izletu očekuje nas i vožnja žičarom Tünektepe do istoimenog brda, s kojeg ćemo svjedočiti lijepim pogledima na Antaliju i prirodu koja okružuje grad. Povratak u smještaj.

Smještaj

Labranda Excelsior Side 1 noć

Mjesto

 • Side

Hrana

 • All inclusive usluga (kontinentalni doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće) × 1

Fakultativni izleti

Danas imamo slobodan dan za kupanje i uživanje, bilo na hotelskom bazenu, bilo na plaži. Dan možemo iskoristiti i za posjet antičkome gradu Side, jednom od najpoznatijih grčko-rimskih lokaliteta u Turskoj.

Smještaj

Labranda Excelsior Side 1 noć

Mjesto

 • Side

Hrana

 • All inclusive usluga (kontinentalni doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće) × 1

Danas je pred nama posljednji dan. Napuštamo smještaj i odlazimo na fakultativni izlet do jedne od najvećih turističkih atrakcija Turske: Pamukkalea. Naziv ovog prirodnog fenomena na turskom znači "Pamučna palača". Ovo je mjesto ime dobilo po svojim prepoznatljivim i neobičnim bijelim terasama koje podsjećaju na plantaže pamuka. Radi se o kompleksu terasastih bazena u kojima se nalaze mineralni izvori u kojima se može čak i okupati. Mogućnost fakultativnog paraglajdinga. Nakon izleta očekuje nas transfer do zračne luke.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Antaliji

Mjesto

 • Side
 • Antalija

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Noćni let za Istanbul u 03:30 h te konekcija na let za Zagreb. Povratak u Zagreb u 08:05 h i kraj putovanja. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Antalija – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Antalija
 • Istanbul
 • Zagreb
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedna prije datuma polaska putovanja.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 4 tjedna prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Što je uključeno

Smještaj

Design Cappadocia Hotel Primjer ili Luvi Cave Hotel Primjer 3 noći
Labranda Excelsior Side 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nevşehir s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Göremeu
 • Prijevoz na relaciji Göreme – Side
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Antaliji
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Antalija – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

4 × Kontinentalni doručak, 1 × Večera, 2 × All inclusive usluga (kontinentalni doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće)

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Tura quadovima

Cijena: 25,00 EUR

Dvosatna tura za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije vozeći se quadovima! Ova će vas jedinstvena Jungle avantura provesti kroz Göreme, dolinu Güllüdere, Dolinu Ljubavi i selo Çavuşin. Tura traje od 16:30. do 18:30 h. Quadovima je lako upravljati te su potpuno automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već da bi se u njima uživalo.

Napomena: jedna osoba vodi cijelu grupu, ali ne kao vodič koji objašnjava krajolik, već samo zastaje radi fotografija.

Safari džipovima

Cijena: 30,00 EUR

Čarobno safari popodne koje nikada nećete zaboraviti, zalazak sunca i čaša dobrog vina! Na fakultativni izlet poslijepodne, ovisno o zalasku sunca. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar, a s nje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Karakteristični su za ovu regiju urezani golubovi koje su izradili drevni stanovnici. Očekuje nas i most Ibrahimpaşa, prije zvan Babayan, i njegove fascinantne kamene kuće; tu je i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti doline i njezinoj povijesti osjećat ćemo se kao u bajci! Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon, ovdje je i druga najviša formacija stijena u regiji Ortahisar. Pri zalasku sunca uživajte uz čašu dobrog vina za potpun doživljaj i užitak! Putovanje završavamo 30-ak minuta nakon zalaska sunca.

Napomene:

*Navedena se cijena od 30 eura po osobi odnosi na četiri osobe u jednom džipu.
*Osoba koja vodi grupu nije vodič koji će objašnjavati krajolike, već se zaustavlja samo radi fotografije. Izlet se organizira ovisno o vremenskim uvjetima.
*Održavanje izleta ovisi o vremenskim uvjetima.

Mistična tura

Cijena: 40,00 EUR

Fakultativni izlet započinje u 09:30 h. Posjećujemo vidikovac u Göremeu (Göreme Panaroma), odakle se otvara najljepši pogled na cijelu regiju. Tu započinjemo svoju avanturu, odakle doslovno vidimo prekrasne krajolike na dlanu, dok vodič "bilježi" čaroliju ovog kraja. Krećemo prema podzemnom gradu Derinkuyuu, koji je nekada bio najveći i najdublji podzemni grad, te je u njemu živjelo preko 20 000 ljudi zajedno s domaćim životinjama i stokom. Grad se sastoji od 8 katova povezanih uskim tunelima. U ovome gradu posjećujemo vinariju, crkvu, ostatke štandova i ostale prostorije i sadržaje koji su dostupni i otvoreni za posjetitelje, dok nam vodič priča priče i povijest koja stoji iza njih. Nastavljamo obilazak katedrale Selime, koja je najveći kameni samostan u regiji. Ova katedrala neodoljivo podsjeća na filmove Ratovi zvijezda. Uzimamo pauzu za ručak te jedemo ukusne lokalne specijalitete. Nakon ručka pješačimo uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Cijeli kanjon dugačak je 14 km, ali za našu šetnju odabiremo najljepši dio. Šetnja traje oko jedan sat, a prolazimo četiri kilometra kanjona. U kanjonu Ihlara postoji preko 100 crkvi i oko 10 000 špilja koje su iskopali ranokršćanski redovnici. Na kraju posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u Uçhisaru. Povratak u smještaj oko 17:30 h.

U cijenu putovanja uključeni su: prijevoz kombijem, lokalni vodič na engleskom jeziku, karte do navedenih mjesta, ručak, usluge predstavnika agencije.

Let balonom

Cijena: 130,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca! Očekuje vas jedno od najuzbudljivijih iskustava ovog putovanja. Kapadokija se svake godine proglašava jednim od najboljih mjesta na svijetu za letenje balonom. Ovaj ćete let pamtiti cijeli život. Samo putovanje traje oko 3 sata, od čega let oko 1 sat. Izlet obično započinje između 4 i 5 sati ujutro, a traje do 7-8 sati ujutro.

Zbog potpuno nove situacije s pandemijom poštuju se sve mjere i protokoli, pa se košare za 20 osoba koriste za 16 osoba, a košare za 16 osoba smanjenog su kapaciteta do 12 osoba. Sam plan putovanja, trajanje i općenita mogućnost njegovog organiziranja ovisi o vremenskim uvjetima, na što agencija ne može utjecati.

U cijenu putovanja uključeni su: lokalni vodič na engleskom jeziku, predstavnik agencije, let balonom, prijevoz.

Cijena ne uključuje: hranu i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače te individualne troškove. 

Dvosatna tura na konjima

Cijena: 40,00 EUR

Kapadokija, poznata kao "Zemlja prekrasnih konja", savršeno je mjesto za istražiti jahahući na konju čarobnim prostranstvima. Konji zauzimaju posebno mjesto u povijesti Kapadokije, a jedinstvena i neobična područja oko Göremea mogu se autentično doživjeti na anatolijskim ili arapskim konjima! Posjećuju se najljepše doline u Kapadokiji – Dolina mačeva, Dolina Meskendir i Crvena dolina. Vozimo se uz plantaže s jabukama, marelicama, lješnjacima i vinogradima u kojima se proizvode lokalna vina. Ruta kojom slijedimo vodi do vulkanskih stjenovitih brežuljaka prolazeći pored prekrasnih vilinskih dimnjaka, crkava i prekrasnih pogleda gdje god se okrenemo. Očekuje vas dva sata prave Jungle avanture!

Ples derviša

Cijena: 30,00 EUR

Na ovom ćete izletu svjedočiti tradicionalnom plesu derviša. Ovi mistici, koji inače vode asketski život, plešu ples kojim se vrte u krug, ulazeći tako u trans u kojem mole za dobrotu i sreću. Ovo je iskustvo jedinstveno za Tursku i sigurno će vas zaintrigirati.

Obilazak Antalije: stari grad, vodopad Düden, žičara

Cijena: od 60,00 HRK do 80,00 HRK

Izlet započinjemo posjetom starome gradu Antalije. Obilazimo ulice te posjećujemo Hadrijanova vrata, toranj sa satom te džamiju Yivliminare, kao i staru luku. Iz luke se upućujemo na plovidbu brodom u trajanju sat vremena. Uživamo u opuštajućoj energiji mora oko nas te lijepim pogledima na Antaliju. Nakon plovidbe ćemo ručati, a zatim nas čeka jedno od prirodnih čuda: slap Düden. Kako bismo ga vidjeli iz panoramske perspektive, vodič će nas odvesti do stijena. Ondje ćemo promatrati slap visok 40 metara, diveći se zvukovnom i vizualnom sjedinjenju slapa i Mediteranskog mora. Naša posljednja točka ovog izleta bit će vožnja žičarom Tünektepe. Na istoimenom brdu, krajnjoj postaji žičare, očekuju nas nevjerojatni pogledi na Antaliju i prirodu koja okružuje grad. 

Pamukkale

Cijena: od 70,00 EUR do 90,00 EUR

Jutarnji polazak na izlet. Vozimo se do prirodnog fenomena Pamukkalea, izvora termalne vode koji se nižu niz kaskadne sedrene terase. Vožnja traje četiri sata (putem radimo pauzu). Pamukkale na turskom znači „pamučna palača“. Na samome vrhu „pamučne palače“ nalazi se Hierapolis, jedan od najvažnijih drevnih gradova u Turskoj. Ovaj se grad naziva i „Svetim Gradom“. Osnovan je u 2. st. prije Krista, no njegove glave karakteristike potječu iz kasnijeg rimskog vremena.

Nakon Hierapolisa, upućujemo se u obilazak Pamukkalea. Hodamo terasastim stijenama koje su građene od čuvene sedre. Jedinstvena bijela struktura planine nastala je kombinacijom prirodne termalne vode koja teče unutar nje, izraženih vremenskih uvjeta te kemijskih reakcija. Cijelim ćemo putem ići bosonogi, gazeći pritom u barice i termalnu vodu koja se prelijeva iz korita. Tijekom šetnje možete fotografirati ovo čudo prirode te možete iskoristiti zdravstvene koristi bijelog blata na sedrenim terasama. Nakon ručka možete uživati u slobodnom vremenu u Kleopatrinom bazenu (ulaz se dodatno naplaćuje). Ovaj drevni bazen stvorio se prirodnim putem, nakon potresa i poplave termalne vode.

U Pamukkaleu postoji i mogućnost paraglajdinga. Skačemo s 300 metara visine te uživamo u letu koji traje 20 minuta. 

Uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznice, ručak, usluge vodiča na engleskom jeziku

Nije uključeno u cijenu: Kleopatrin bazen, paraglajding (50 eura po osobi)

Smještaj

Luvi Cave Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Luvi Cave Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji se nalazi u Göremeu. U hotelu se nalzi nekoliko terasa s kojih se može uživati u pogledu na Göreme. Wi-Fi je dostupan u cijelom hotelu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Objekt raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.

Web stranica https://www.luvicavehotel.com/en

Design Cappadocia Hotel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Design Cappadocia Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji se nalazi u središnjem dijelu Göremea te nudi prekrasan pogled, vrt i terasu za potpuno uživanje. Wi-Fi je dostupan u cijelom hotelu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Objekt raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.

Web stranica https://www.designcappadocia.com/

Adresa Aydınlı Mahallesi Maşat Sk:2
50180 Goreme
Turkey

Labranda Excelsior Side

Labranda Excelsior Side**** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je kapacitet koji se nalazi u mjestu Side u turskoj Antaliji. U hotelu se nalazi brojni zabavni i rekreativni sadržaji: teniski tereni, teretana, turska kupelj, unutarnji bazen i saloni za masažu. Uz to se vani nalazi i veliki bazen. Usluga je all inclusive.

Web stranica https://www.labranda.com/excelsior-side

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj