Kapadokija i Antalija iz Zagreba

cijena od
1.190
EUR ,00
8.966
HRK ,06
sada od
1.090
EUR ,00
8.212
HRK ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Antalya i Kapadokija – na ovome putovanju istražujemo ono najljepše od Turske. Našu tursku avanturu započinjemo u čarobnoj Kapadokiji, zemlji balona, lijepih konja i podzemnih gradova. Doživjet ćemo nezaboravni let balonom nad dolinama Kapadokije. Kapadokija na perzijskom znači „zemlja prekrasnih konja“, stoga ćemo njene ljepote istražiti i na konjima. Otkrit ćemo i ono što je doista čini posebnom – njenu bogatu kuhinju. Uzbuđenja neće nedostajati ni na turi džipovima ili quadovima po brdima i dolinama. Obići ćemo podzemne gradove, koje su tijekom stoljeća u stijenama izdubili mnogi narodi koji su ovdje tražili zaklon. 

Nakon Kapadokije očekuje nas Antalya. Ovaj grad, i istoimena regija, smješteni su na mediteranskoj obali, a turiste privlače ljepotom obale, dramatičnom pozadinom planine Taurus koja se diže nad gradom, te slapovima koji se nalaze u ovoj regiji. Boravimo u mjestu Side, jednom od najznačajnijih gradova Male Azije tijekom antike. Obilazimo Antaliju, kupamo se u Sredozemnome moru i upijamo toplo sunce juga. Na fakultativnom izletu posjećujemo prirodni fenomen Pammukalu – terasaste mineralne bazene, koji predstavaljaju jednu od najvećih turističkih atrakcija Turske. Obići ćemo i vodopad Duden, s kojega se istoimena rijeka ruši u Sredozemno more. 

Pred vama je godišnji odmor za pamćenje!


Ruta
Zagreb
Istanbul
Kapadokija
Antalya
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Europa, Turska
Kod putovanja
TR35
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 19 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Franjo Tuđman” u Zagrebu dva sata prije leta. Let za Istanbul u 08:50 h. Dolazak u Istanbul u 12:00 h i prijava na let za Nevşehir. Dolazak u poslijepodnevnim satima i prijevoz do smještaja. Dobrodošli u Kapadokiju, zemlju šarenih balona, prekrasnih konja i neobičnoga krajolika! Smještaj u sobe i slobodno vrijeme za istraživanje nove destinacije!

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Zagreb - Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Istanbul - Nevşehir s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Nujel'm Cappadocia hotel 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Kapadokija

Pred nama je jedno od najčudesnijih iskustava našeg života – fakultativni jutarnji let balonom iznad Kapadokije. Doživite čarobno jutro u Turskoj, leteći nad Kapadokijom uz izlazak sunca, diveći se prizorima pred vama! Ovo će mjesto zauvijek ostati u našim srcima. Osjećaj slobode koji ćete osjetiti leteći nebom ispunjenim balonima bit će nezamjenjiv, a krajolik prekriven snježnim pokrivačem ispunit će vas mirom i nezamislivim osjećajem ljepote. 

Nakon nezaboravnog leta balonom odlazimo na fakultativni izlet Mistična tura. Prvo posjećujemo vidikovac u Göremeu (Göreme Panaroma), gdje uživamo u nevjerojatnim i jedinstvenim pogledima. Odatle nastavljamo obilazak podzemnog grada Derinkuyu, najvećeg i najdubljeg podzemnog utvrđenog naselja. Posjećujemo i katedralu Selime – najveći kameni samostan u regiji. Uzimamo pauzu za ručak te kušamo ukusne lokalne specijalitete. Nakon ručka pješačimo uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara.

Smještaj

Nujel'm Cappadocia hotel 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet – srce Kapadokije. Kad bi se ime ove povijesno vrlo važne regije prevelo na hrvatski, značilo bi "zemlja prekrasnih konja". Stoljećima su se na ovom području miješali utjecaji Perzije, Aleksandra Velikog, rimskih vladara i ranih kršćana, dok je danas ova regija dio Turske i važna turistička destinacija. Karakteriziraju je neobične geološke formacije urezane u bijeli kamen (bijeli vulkanski pepeo). Upoznajemo čarobnu Kapadokiju i od lokalnog vodiča doznajemo pojedinosti o stijenama u regiji, nakon čega imamo slobodno vrijeme za razgledavanje i šetnju. Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se ogromni samostanski kompleks Göreme Open Air Museum, slikovito selo Uçhisar s prepoznatljivim "dvorcem", Avanos, poznat po svojim radionicama i proizvodima od gline, Dolinu ljubavi, Dolinu redovnika i Dolinu mašte. 

Na fakultativni izlet – safari džipovima krećemo ovisno o zalasku sunca, otprilike 3 i pol sata prije nego što sunce nestane. Posjećujemo Dolinu golubova koja se nalazi u gradu Uçhisar, s koje se pruža najljepši panoramski pogled na regiju. Ovaj je dio također prepoznatljiv po izrezbarenim golubovima, djelu starih stanovnika regije. Ovdje ćemo proći i mostom Ibrahimpaşa, prije zvanom Babayan, te vidjeti njegove fascinantne kamene kuće; ovdje se nalazi i dolina Pancarlık s crkvom na koju ne možemo ostati ravnodušni. Zahvaljujući prirodnoj ljepoti doline i njezinoj povijesti osjećat ćemo se kao u bajci! Posjećujemo i dolinu Gomeda, odnosno fascinantni podzemni dio Kapadokije, koji se isprepliće poput mreže tunela, a svaki dio mreže završava u mračnoj špilji. Napokon imamo i drugu najvišu formaciju stijena u regiji Ortahisar. Uz zalazak sunca i čašu vina ugođaj će biti potpun!

U večernjim satima nas očekuje fakultativni izlet – Tradicionalna turska večer. Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u spilji, u kojem nas čeka večera bogata turskih okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Smještaj

Nujel'm Cappadocia hotel 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Rano ujutro odjava iz hotela i polazak za Antalyu. Vožnja jugozapadnom Turskom i uživanje u krajolicima ovog dijela Turske, uz usputne pauze za odmor. Dolazak u prekrasnu regiju u popodnevnim satima. Slijedi nam slobodno vrijeme, nakon smještaja u hotelu, za uživanje na plažama i kupanje u moru.

Prijevoz

 • Prijevoz od Kapadokije do Antalye

Smještaj

Hotel u Antalyi 1 noć

Mjesto

 • Kapadokija
 • Antalya

Hrana

 • Doručak × 1

Izlet započinjemo posjetom starome gradu Antalye. Obilazimo ulice te posjećujemo Hadrijanova vrata, toranj sa satom te džamiju Yivliminare, kao i staru luku. Iz luke krećemo na plovidbu brodom u trajanju sat vremena. Uživamo u opuštajućoj energiji mora oko nas te lijepim pogledima na Antalyu. Nakon plovidbe ćemo ručati, a zatim nas čeka jedno od prirodnih čuda: slap Düden. Kako bismo ga vidjeli iz panoramske perspektive, vodič će nas odvesti do stijena. Ondje ćemo promatrati slap visok 40 metara, diveći se zvukovnom i vizualnom sjedinjenju slapa i Mediteranskog mora. Naša posljednja točka izleta je vožnja žičarom Tünektepe. Očekuju nas nevjerojatni pogledi na Antalyu i prirodu koja okružuje grad. 

Smještaj

Hotel u Antalyi 1 noć

Mjesto

 • Antalya

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Jutarnji polazak na fakultativni izlet na fakultativni izlet do jedne od najvećih turističkih atrakcija Turske: Pamukkalea. Vozimo se 4 sata (putem radimo pauzu) do prirodnog fenomena, izvora termalne vode koji se nižu niz kaskadne sedrene terase. Pamukkale na turskom znači „pamučni dvorac“. Na vrhu Pamukkalea nalazi se Hierapolis, jedan od najvažnijih drevnih gradova u Turskoj. Ovaj se grad naziva i „Svetim Gradom“. Osnovan je u 2. st. prije Krista, no njegove glave karakteristike potječu iz kasnijeg rimskog vremena.

Nakon Hierapolisa, upućujemo se u obilazak Pamukkalea. Jedinstvena bijela struktura planine nastala je kombinacijom vremenskih uvjeta, prirodne termalne vode koja teče unutar nje te kemijskih reakcija. Cijelim ćemo putem ići bosonogi, gazeći pritom u barice i termalnu vodu koja se prelijeva iz korita. Tijekom šetnje možete fotografirati ovo čudo prirode te možete iskoristiti zdravstvene koristi bijelog blata na sedrenim terasama. Nakon ručka možete uživati u slobodnom vremenu u Kleopatrinom bazenu (ulaz se dodatno naplaćuje). Ovaj drevni bazen stvorio se prirodnim putem, nakon potresa i poplave termalne vode. Ulaznica za bazen plaća se dodatno i iznosi 130 lira (oko 5 eur) za dva sata te uključuje mogućnost korištenja garderobe, koja se također naplaćuje. Posjetitelji moraju ponijeti vlastiti ručnik ili mogu kupiti ručnik u dućanu u toplicama. U kafiću pokraj bazena poslužuju se pića i lagani obroci.

Smještaj

Hotel u Antalyi 1 noć

Mjesto

 • Antalya

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Odlazak u jutarnjim satima (oko 9 h) do marine u Kemeru i ukrcaj na brod kojim plovimo uzduž obale. Uživamo u kupanju i plivanju na plaži Phaselis koja se nalazi u istoimenom drevnom gradu. Nakon ručka nas čeka još uživanja u kristalno čistom moru na jednom od najpopularnijih mjesta za kupanje, u blizini gusarske špilje! Povratak u smještaj oko 17 h.

Smještaj

Hotel u Antalyi 1 noć

Mjesto

 • Antalya

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Let za Istanbul u 14:30 h. Dolazak u Istanbul u 16:00 h i prijava na let za Zagreb. Povratak u Zagreb u 19:40 h i kraj putovanja. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Antalija – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Antalya
 • Istanbul
 • Zagreb

Hrana

 • Doručak × 1

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Nujel'm Cappadocia hotel Primjer 3 noći
Hotel u Antalyi Primjer 4 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Zagreb - Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Istanbul - Nevşehir s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od Kapadokije do Antalye
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Antalija – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

7 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Mistična tura

Cijena: od 60,00 EUR do 70,00 EUR

Izlet započinje u jutarnjim satima (oko 09:30 h). Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se: 

 • Vidikovac u Göremeu (Göreme Panorama), odakle se otvara najljepši pogled na cijelu regiju. Tu započinjemo svoju avanturu, odakle doslovno vidimo prekrasne krajolike na dlanu, dok vodič opisuje čaroliju ovog kraja.
 • Podzemni grad Kaymaklı. Hodnici u ovom gradu su uski, niski i kosi. Grad ima osam katova (od kojih su samo četiri otvorena za javnost), što ga čini jednim od najvećih podzemnih gradova na svijetu. Podzemni grad Kaymaklı u prosjeku dnevno posjeti oko 2000 domaćih i stranih turista. Na prvom katu ovoga grada nalazi se mala štala, s prolazom koji vodi do crkve na drugom katu. Veličina i brojnost prostorija, hodnika i prostora za život pokazuje da je grad naseljavalo mnogobrojno stanovništvo – prema arheolozima u njemu je svojevremeno živjelo oko 3.500 stanovnika!
 • Šetnja uz rijeku Melendiz u kanjonu Ihlara. Cijeli kanjon dugačak je 14 km, ali za našu šetnju odabiremo najljepši dio. Šetnja traje oko jedan sat, a prolazimo četiri kilometra kanjona. U kanjonu Ihlara postoji preko 100 crkvi i oko 10000 špilja koje su iskopali ranokršćanski redovnici.
 • Dvorac i katedrala Selime – najveći i najsloženiji špiljski kompleks u Kapadokiji. Ovo bizantsko naselje na više razina uključuje golemu kuhinju, dvije dvorane, baziliku i druge prostorije isklesane oko dva susjedna dvorišta. Veličina kompleksa i istaknuti položaj ukazuju na važnost ovoga dvorca, izgrađenog 900-ih godina.
 • Dolina golubova koja se nalazi između Uçhisara i Göremea, a ime duguje brojnim golubinjacima urezanim u prhke stijene ove doline

Povratak u smještaj oko 17:30 h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Napomena: konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Let balonom

Cijena: od 250,00 EUR do 300,00 EUR

Ranojutarnji let balonom iznad Kapadokije uz izlazak sunca! Očekuje vas jedno od najuzbudljivijih iskustava ovog putovanja. Kapadokija se svake godine proglašava jednim od najboljih mjesta na svijetu za letenje balonom. Ovaj ćete let pamtiti cijeli život. Samo putovanje traje oko 3 sata, od čega let oko 1 sat. Izlet obično započinje između 4 i 5 sati ujutro, a traje do 7-8 sati ujutro. Nakon slijetanja imamo malo proslavu uz šampanjac i nazdravljamo ovom jedinstvenom iskustvu. Let balonom organizira jedna od najbolje rangiranih agencija na ovom području, agencija Butterfly Balloons. Upozoravamo putnike da postoji veliki broj agencija koje nude usluge leta balonom, kao najpopularniji izlet u Kapadokiji, između kojih postoji velika razlika u kvaliteti pružene usluge, opreme i cijeni te da budu vrlo oprezni u slučaju samostalne organizacije izleta. Sam plan putovanja, trajanje i općenita mogućnost njegovog organiziranja ovisi o vremenskim uvjetima, na što agencija ne može utjecati. Izlet se organizira prvog dana u Kapadokiji, kako bismo, u slučaju lošeg vremena, imali dovoljno vremena da se izlet organizira neki drugi dan.

Cijena uključuje: lokalnog vodiča na engleskom jeziku, predstavnika agencije, privatni let balonom za Jungle grupu, prijevoz, šampanjac.
Cijena ne uključuje: hranu, napojnice za lokalne vodiče i vozače te pojedinačne troškove.

Napomena: cijena izleta je informativna i uvelike ovisi o razdoblju u godini, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Srce Kapadokije

Cijena: od 60,00 EUR do 70,00 EUR

Izlet započinje u jutarnjim satima (oko 09:30 h). Upoznajemo čarobnu Kapadokiju i od lokalnog vodiča doznajemo pojedinosti o stijenama u regiji, nakon čega imamo slobodno vrijeme za razgledavanje i šetnju. Na popisu mjesta koje ćemo posjetiti nalaze se: 

 • Ogromni samostanski kompleks Göreme Open Air Museum, gdje ćemo vidjeti najljepše crkve ranokršćanskih redovnika uklesane u stijene. Glavna značajka crkava u Kapadokiji kao i njihova jedinstvenost slikovite su freske i način na koji su rani kršćani ukrašavali zidove. Uživamo u pogledu, učimo o ranom kršćanstvu i samostanskom životu u Kapadokiji.
 • Uçhisar – slikovito selo s prepoznatljivim "dvorcem", koji je zapravo još jedna geološka formacija
 • Avanos, gradić na obali Crvene rijeke (Kızılırmak), koja je ujedno i najduža rijeka u Turskoj. Poznat je po svojim radionicama i proizvodima od gline, za koje se vjeruje da su ih Hetiti izrađivali u drugom tisućljeću pr. Kr. Istražujemo grad i posjećujemo radionice na kojima učimo o remek-djelima od gline i keramike. Mještani uživo demonstriraju nekadašnje proizvodne tehnike.
 • Dolina ljubavi, koja svoje ime duguje zanimljivim formacijama svojih vilinskih dimnjaka :)
 • Paşabağı sa svojim neobičnim gljivastim tvorevinama! Paşabağı se još naziva i Dolinom redovnika zbog kapelice sv. Šimuna koja se nalazi u samoj dolini, kao i zbog činjenice da su u dolini stoljećima živjeli samotnjački redovnici.
 • Dolina mašte – Devrent. Ova je dolina puna prirodnih kamenih oblika u crvenoj boji, koji uglavnom predstavljaju likove životinja (deva, sova, pingvin itd., ali može ih se zamijeniti za nešto iz naše mašte). Ovi su fascinantni oblici kamenih i vapnenačkih stijena zvani čarobni dimnjaci.

Povratak u smještaj oko 17:30 h.

U cijenu izleta uključeno: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ručak

Napomena: konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju

Tradicionalna turska večer

Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Večer započinjemo odlaskom u jedinstveni restoran smješten u špilji, u kojem nas čeka večera bogata turskim okusima u tri slijeda. Uz večeru uživamo u zvukovima turskog melosa i tradicionalnim plesovima iz raznih regija Turske, kao što su ples s vatrom i kavkaski ples s noževima. Vrhunac večeri donosi performans trbušnih plesačica, a imat ćemo priliku i sami se okušati u ovom plesu. Odličan provod i večer koja dugo ostaje u sjećanju! 

Cijena izleta uključuje: večera od tri slijeda, neograničena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, performans, prijevoz od/do hotela.

Napomena: cijene izleta su samo informativne, konačna cijena izleta bit će utvrđena dva tjedna prije polaska.

Obilazak Antalye: stari grad, vodopad Düden, žičara

Cijena: 75,00 EUR

Izlet započinjemo posjetom starome gradu Antalye. Obilazimo ulice te posjećujemo Hadrijanova vrata, toranj sa satom te džamiju Yivliminare, kao i staru luku. Iz luke se upućujemo na plovidbu brodom u trajanju sat vremena. Uživamo u opuštajućoj energiji mora oko nas te lijepim pogledima na Antalyu. Nakon plovidbe ćemo ručati, a zatim nas čeka jedno od prirodnih čuda: slap Düden. Kako bismo ga vidjeli iz panoramske perspektive, vodič će nas odvesti do stijena. Ondje ćemo promatrati slap visok 40 metara, diveći se zvukovnom i vizualnom sjedinjenju slapa i Mediteranskog mora. Naša posljednja točka ovog izleta bit će vožnja žičarom Tünektepe. Na istoimenom brdu, krajnjoj postaji žičare, očekuju nas nevjerojatni pogledi na Antalyu i prirodu koja okružuje grad. 

 

*napomena: za privatni izlet grupe potrebno je minimalno 12 prijavljenih putnika. U slučaju da se prijavi manji broj putnika, putnici mogu biti pridruženi drugim turističkim grupama (do 40 ljudi) i u tom slučaju cijena izleta iznosi 65€.

Pamukkale

Cijena: 100,00 EUR

Jutarnji polazak na izlet. Vozimo se do prirodnog fenomena Pamukkalea, izvora termalne vode koji se nižu niz kaskadne sedrene terase. Vožnja traje četiri sata (putem radimo pauzu). Pamukkale na turskom znači „pamučni dvorac“. Na vrhu Pamukkalea nalazi se Hierapolis, jedan od najvažnijih drevnih gradova u Turskoj. Ovaj se grad naziva i „Svetim Gradom“. Osnovan je u 2. st. prije Krista, no njegove glave karakteristike potječu iz kasnijeg rimskog vremena.

Nakon Hierapolisa, upućujemo se u obilazak Pamukkalea. Hodamo terasastim stijenama koje su građene od čuvene sedre. Jedinstvena bijela struktura planine nastala je kombinacijom prirodne termalne vode koja teče unutar nje, izraženih vremenskih uvjeta te kemijskih reakcija. Cijelim ćemo putem ići bosonogi, gazeći pritom u barice i termalnu vodu koja se prelijeva iz korita. Tijekom šetnje možete fotografirati ovo čudo prirode te možete iskoristiti zdravstvene koristi bijelog blata na sedrenim terasama. Nakon ručka možete uživati u slobodnom vremenu u Kleopatrinom bazenu (ulaz se dodatno naplaćuje). Ovaj drevni bazen stvorio se prirodnim putem, nakon potresa i poplave termalne vode. Ulaznica za bazen plaća se dodatno i iznosi 130 lira (oko 5 eur) za dva sata te uključuje mogućnost korištenja garderobe, koja se također naplaćuje. Posjetitelji moraju ponijeti vlastiti ručnik ili mogu kupiti ručnik u dućanu u toplicama. U kafiću pokraj bazena poslužuju se pića i lagani obroci.

U Pamukkaleu postoji i mogućnost paraglidinga.

Uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznice, ručak, usluge vodiča na engleskom jeziku

Nije uključeno u cijenu: Kleopatrin bazen, paragliding

 

*napomena: za privatni izlet grupe potrebno je minimalno 12 prijavljenih putnika. U slučaju da se prijavi manji broj putnika, putnici mogu biti pridruženi drugim turističkim grupama (do 40 ljudi) i u tom slučaju cijena izleta iznosi 75€.

Tura po otocima

Cijena: 100,00 EUR

Odlazak u jutarnjim satima (oko 9 h) do marine u Kemeru i ukrcaj na brod kojim plovimo uzduž obale. Uživamo u kupanju i plivanju na plaži Phaselis koja se nalazi u istoimenom drevnom gradu. Nakon ručka nas čeka još uživanja u kristalno čistom moru na jednom od najpopularnijih mjesta za kupanje, u blizini gusarske špilje! Povratak u smještaj oko 17 h.

*napomena: za privatni izlet grupe potrebno je minimalno 10 prijavljenih putnika. U slučaju da se prijavi manji broj putnika, putnici mogu biti pridruženi drugim turističkim grupama.

Smještaj

Nujel'm Cappadocia hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Nujel'm Cappadocia hotel *** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt u Kapadokiji koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.nujelm.com.tr/#

Hotel u Antalyi

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel u Antalyi *** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Ostali polasci za Europa

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj