Zadar i NP Kornati

cijena od
990
HRK ,00
sada od
910
HRK ,00
trajanje
2 dana
Prijavi se Upit
Upit

Krenite s nama na upoznavanje Zadra i njegove okolice! Na ovome izletu put će nas odvesti na čarobne Kornate, arhipelag nezemaljske ljepote i ugođaja. Ondje ćemo uživati u spokoju Jadrana i ljetnim radostima u nekoj od mnogobrojnih uvala. Šetat ćemo ulicama Zadra, jednog od najljepših i najznamenitijih hrvatskih gradova. Upoznat ćemo hrvatsku povijest, uputiti pozdrav suncu i opustiti se uz zvuk morskih orgulja. Dobit ćemo priliku za avanturistički uspon i obilazak Nacionalnog parka Paklenica te se zabaviti u vožnji kajacima na Zrmanji! Ovo ljeto otkrij Hrvatsku s nama!


Ruta
Zagreb
Zadar
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Hrvatska
Otkrij Hrvatsku
Kupanje, Nacionalni parkovi
Kod putovanja
HR15
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na parkiralištu u ranim jutarnjim satima. Upoznavanje i druženje s veselim avanturistima do dolaska u Zadar i ukrcavanja na brod za NP Kornati – raj na Mediteranu. Kornatsko otočje sastoji  se od oko 150 otoka, otočića i hridi, gotovo netaknutih civilizacijom. I dok još sneni trljamo oči zaplovit ćemo brodićem u more, gledati kako se prekrasni tirkizni plićaci pretvaraju tamno plave dubine, gigantske klifove koji izranjaju iz otvorenog mora, suhozide te pokoju ovcu koja traži hlad. Na Kornatima ćemo i doručkovati i ručati. Imat ćemo priliku skočiti s broda u beskrajno plavetnilo. Vrijeme za kupanje provest ćemo na plaži duboko usječenoj u kopno, gotovo filmski prizori. Nakon cjelodnevne uživancije vraćamo se u Zadar. Preplanuli ležerno šećemo gradom, šaljemo pozdrav suncu i radimo nezaboravne fotografije. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Zagreb – Zadar

Smještaj

HI Hostel Zadar 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Zadar

Odjava iz smještaja i slobodno vrijeme za obilazak Zadra i njegovih znamenitosti do poslijepodnevnih sati. Zadar je grad romantike i ljubavi, mjesto strasti i duha, duge povijesti i tradicije! Obiđite gradske zidine koje se nalaze na UNESCO-voj listi svjetske baštine, prošećite Kalelargom do Episkopalnog kompleksa koji uključuje rimski forum, katedralu sv. Stošije, nadbiskupsku palaču, crkvu sv. Donata, sjemenište Zmajević, pravoslavnu crkvu sv. Ilije, benediktinski samostan i uživajte na rivi uz unikatne instalacije Pozdrav Suncu i Morske orgulje – show svjetla i glazbe koji proizvodi priroda. Zadar nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Danas nas očekuju i dva fakultativna izleta: kajaking na Zrmanji i NP Paklenica (za jedan od izleta odlučujete se prilikom prijave). 

Paklenica se prostire na površini od 95 km², na južnim obroncima Velebita, ispod najviših vrhova od 1757 metara. Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških pojava, ali i raznolik biljni i životinjski svijet. Vidjet ćete šume crnog bora i bukove šume, duboke kanjone s potocima, a definitivno najveća nagrada je pogled koji se prostire od planine sve do mora! Avanturu završavamo u poslijepodnevnim satima i lagano omamljeni planinskim zrakom krećemo za Zagreb.

Zrmanja spada pod značajni krajobraz i po mnogima je naša najljepša rijeka. Svojom snagom i snagom svojih pritoka, tisućljećima je probijala put prema moru, dubila tvrdu karbonatnu podlogu i stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u ovom dijelu hrvatskog krša. Surova divljina, impresivna priroda i raznoliki ekosustav osvojit ćete vas na 3 sata dugoj i nezaboravnoj vožnji Zrmanjom. Avanturu završavamo u poslijepodnevnim satima i puni doživljaja krećemo za Zagreb. Povratak u večernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Zadar – Zagreb

Mjesto

 • Zadar
 • Zagreb

Fakultativni izleti

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 150 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 3 tjedna prije polaska na putovanje.

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje do 12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro Zaba, MasterCard Zaba, Visa Zaba, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) cijena se uvećava za 5%.

Prijavi se na bilo koja tri ili više putovanja iz kategorije Otkrij Hrvatsku i ostvari 10% popusta na sva putovanja na koja se prijaviš! Osim toga, ako povedeš sa sobom ekipu, dobivaš poseban grupni popust!

*Popusti se ne mogu zbrajati.

Što je uključeno

Smještaj

HI Hostel Zadar 1 noć

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Zagreb – Zadar
 • Prijevoz na relaciji Zadar – Zagreb

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Turistička pristojba – 10 kn po danu (plaća se po dolasku)
 • Obroci i piće

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

NP Paklenica

Cijena: 120,00 HRK

Paklenica se prostire na površini od 95 km², na južnim obroncima Velebita, ispod najviših vrhova od 1757 metara. Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških pojava, ali i raznolik biljni i životinjski svijet. Vidjet ćete šume crnog bora i bukove šume, duboke kanjone s potocima, a definitivno najveća nagrada je pogled koji se prostire od planine sve do mora! 

Kajaking na Zrmanji

Cijena: 380,00 HRK

Zrmanja spada pod značajni krajobraz i po mnogima je naša najljepša rijeka. Svojom snagom i snagom svojih pritoka, tisućljećima je probijala put prema moru, dubila tvrdu karbonatnu podlogu i stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u ovom dijelu hrvatskog krša. Surova divljina, impresivna priroda i raznoliki ekosustav osvojit ćete vas na 3 sata dugoj i nezaboravnoj vožnji Zrmanjom. 

Smještaj

HI Hostel Zadar

Smještaj u hostelu u dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama na bazi 1 noćenja. 

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj