Šibenik Vikend Izlet

cijena od
760
HRK ,00
sada od
680
HRK ,00
trajanje
2 dana
Prijavi se Upit
Upit

Provedite ljeto odmarajući se u jednom od najljepših dalmatinskih gradova, Šibeniku! Vodimo vas na vikend-izlet u "Krešimirov grad". Vrijeme ćemo provesti uživajući u morskim radostima na gradskim plažama. Kupat ćemo se, sunčati te zabavljati s obitelji, prijateljima i odličnom ekipom. Po želji, šetat ćemo šibenskim kamenim ulicama te se upoznati s kulturno-povijesnim i prirodnim ljepotama Šibenika i njegove okolice. 

U sklopu ovoga putovanja pripremili smo vam i tri fakultativna izleta. Na prvom od njih, gastro izletu Šibenik, imat ćemo priliku posjetiti dalmatinsko seosko gospodarstvo te kušati njegovo veličanstvo – drniški pršut. Osim toga, obići ćemo vinograd i maslinik te degustirati lokalna vina, koja ćemo kombinirati s ukusnim ručkom.

Kao alternativu gastro turi nudimo i obilazak Nacionalnoga parka Krka. Šetat ćemo zelenim krajolikom te se diviti ljepoti vodopada, u kojem ćemo se imati prilike i osvježiti od topline ljetnoga sunca.

Drugi će nam dan biti rezerviran za kupanje u tirkiznim vodama otoka Murtera. U sklopu fakultativnoga izleta zaplovit ćemo i do čarobnih Kornata.

Pridruži nam se na ovom vikend-izletu u Šibenik i njegovu okolicu te zajedno s nama otkrij Hrvatsku!


Ruta
Zagreb
Šibenik
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Otkrij Hrvatsku
Gastro, Kupanje, Nacionalni parkovi
Destinacije
Hrvatska
Kod putovanja
HR
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Okupljanje grupe na parkingu u ranim jutarnjim satima. Upoznavanje i druženje s veselim avanturistima do dolaska u Šibenik. Ostavljamo stvari u smještaju. Slobodan dan za kupanje i istraživanje Šibenika. Ovaj prekrasni grad jedinstvenog urbanog izričaja povezan je živopisnim uskim, krivudavim kanalom sv. Ante s otvorenim morem. Ulaz u kanal čuva renesansna tvrđava sv. Nikole, koja je s još tri gradske tvrđave – sv. Mihovil, sv. Ivan i Barone, simbol stoljetne nepokorenosti Šibenika, ali i jedna od svega tri takve utvrde na Mediteranu. Šibenik je jedini grad u Hrvatskoj te jedan od rijetkih gradova u svijetu s dva spomenika upisana na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine – to su katedrala sv. Jakova iz 15. i 16. stoljeća i tvrđava Sv. Nikole. Prepustite se bogatoj kulturno-povijesnoj baštini i prirodnim ljepotama kojima će vas Šibenik šarmirati.

Mogućnost fakultativnoga gastro izleta. Započinjemo vožnjom prema seoskom domaćinstvu, gdje ćemo istinski uživati u onome po čemu je ovaj kraj najpoznatiji – drniškom pršutu! Nastavljamo turu prema obiteljskom vinogradu, degustiramo lokalna vina i maslinovo ulje dobivene od karakterističnih sorti grožđa i maslina za ovo područje. Nakon opuštanja na seoskom zraku, gastro popodne završavamo na ručku u seoskoj konobi. Kažu da su mjesta na kojima se najbolje jede (i pije) najčešće ona koja se nalaze uz cestu i koja u ponudi imaju svega nekoliko domaćih jela. Upravo takvo ćemo posjetiti i provjeriti zašto je baš ovdje odojak s ražnja među najboljima u Hrvatskoj (a možda i šire) te kušati još jedan specijalitet – teleći rižot pripreman na tzv. skradinski način. Nakon izleta povratak u smještaj. 

Osim gastro izleta, moguć i fakultativni posjet Nacionalnome parku Krka. Otkrivamo zašto je ovo jedno od najljepših prirodnih područja u Hrvatskoj. Od izvora na planini Dinari do bočatih tokova ušća u Jadransko more, Krka je oblikovala mnoštvo jezera, padova i speleoloških struktura. Rasprostranjeno zelenilo parka obiluje rijetkim i endemskim biljkama. Pored brojnih riba, sisavaca i šišmiša, ovo područje ima veliku ornitološku vrijednost jer ga naseljava preko 200 različitih vrsta ptica. Očekuje vas mnoštvo rekreativnih i obrazovnih aktivnosti. Istražite arheološke ostatke iz rimskog doba ili posjetite muzeje te prikaze seoskog života i baštine. Kupajte se u netaknutoj rijeci Krki, nadomak veličanstvenog Skradinskog buka. Bajkoviti krajolici u kombinaciji s očaravajućim osjećajem spokoja čine Krku prekrasnim izletom za sve ljubitelje prirode. Nakon izleta povratak u smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Šibenik

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Šibenik

Fakultativni izleti

Ujutro se odjavljujemo iz smještaja i pozdravljamo sa Šibenikom. Krećemo za otok Murter, gdje ćemo provesti dan u kupanju i sunčanju na nekima od najljepših plaža na otoku – Slanici i Podvrške, kao i u obilasku ovoga ljupkog otoka.

Za one željne istraživanja još jednog nacionalnog parka moguće je organizirati fakultativni izlet na Kornate*. Ovaj mali komadić raja na Mediteranu sastoji se od oko 150 otoka, otočića i hridi, gotovo netaknutih civilizacijom. Na Kornatima ćemo promatrati kako se prekrasni tirkizni plićaci pretvaraju u tamno plave dubine, gigantske klifove koji izranjaju iz otvorenog mora, suhozide te pokoju ovcu koja traži hlad. Imat ćemo priliku skočiti s broda u beskrajno plavetnilo. Vrijeme za kupanje provest ćemo na plaži duboko usječenoj u kopno. Povratak u poslijepodnevnim satima. Polazak oko 19 sati i povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

*Za fakultativni izlet u NP Kornati potrebno je izjasniti se odmah prilikom prijave. Cijena izleta po osobi ovisi o ukupnom broju prijavljenih putnika, a naknadno odustajanje od izleta nije moguće.

Prijevoz

 • Prijevoz autobusom na relaciji Šibenik – Zagreb

Mjesto

 • Šibenik
 • Zagreb

Fakultativni izleti

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 150 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 3 tjedna prije polaska na putovanje.

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje do 12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro Zaba, MasterCard Zaba, Visa Zaba, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) cijena se uvećava za 5%.

Prijavi se na bilo koja tri ili više putovanja iz kategorije Otkrij Hrvatsku i ostvari 10% popusta na sva putovanja na koja se prijaviš! Osim toga, ako povedeš sa sobom ekipu, dobivaš poseban grupni popust!

*Popusti se ne mogu zbrajati.

Što je uključeno

Smještaj

Privatni smještaj Primjer 1 noć

Prijevoz

 • Prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Šibenik
 • Prijevoz autobusom na relaciji Šibenik – Zagreb

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Turistička pristojba – 10 kn po danu (plaća se po dolasku)
 • Obroci i piće

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Nacionalni park Krka

Cijena: 310,00 HRK

Od izvora na planini Dinari do bočatih tokova ušća u Jadransko more, Krka je oblikovala mnoštvo jezera, padova i speleoloških struktura. Dvije trećine toka rijeke uključeno je u sastav Nacionalnog parka od 1985. godine, te skriva iznimno očuvani ekosustav s krškim kanjonima, bujnim dolinama i bogatim rijekama koji obuhvaćaju površinu od 109 km2 , što ga čini ga jednim od najvećih travertinskih kaskadnih sustava u Europi. Rasprostranjeno zelenilo parka obiluje rijetkim i endemskim divljinama. Pored brojnih riba, sisavaca i šišmiša, ovo područje ima veliku ornitološku vrijednost jer ga naseljava preko 200 različitih vrsta ptica. Očekuje vas mnoštvo rekreativnih i obrazovnih aktivnosti. Istražite arheološke ostatke iz rimskog doba ili posjetite muze je te prikaze seoskog života i baštine. Kupajte se u netaknutoj rijeci Krki, nadomak veličanstvenog Skradinskog buka. Bajkoviti krajolici u kombinaciji s očaravajućim osjećajem spokoja čine Krku prekrasnim izletom za sve ljubitelje prirode. 

Gastro izlet Šibenik

Cijena: 410,00 HRK

Posjećujemo seosko domaćinstvo u kojemu ćemo uživati u onome po čemu je ovaj kraj napoznatiji – drniškom pršutu! Ova mesna delikatesa izdvaja se posebnom kvalitetom koja je rezultat mikro-klimatskih specifičnosti drniškog područja, načina soljenja, kemijskih sastojaka dima, plemenitih penicilinskih gljivica i poznate oštre bure. Nastavljamo turu prema obiteljskom vinogradu, degustacijom lokalnih vina i maslinovih ulja dobivenih od karakterističnih sorti grožđa i maslina za ovo područje. Opuštamo se uz ugodan razgovor i priče o vinima. Nakon opuštanja na seoskom zraku, gastro popodne završavamo na ručku u seoskoj konobi. Kažu da su mjesta na kojima se najbolje jede (i pije) najčešće ona koja se nalaze uz cestu i koja u ponudi imaju svega nekoliko domaćih jela. Upravo takvo ćemo posjetiti i provjeriti zašto je baš ovdje odojak s ražnja među najboljima u Hrvatskoj (a možda i šire) te kušati još jedan specijalitet – teleći rižot pripreman na tzv. skradinski način.

NP Kornati

Cijena: 385,00 HRK

*Za fakultativni izlet u NP Kornati potrebno je izjasniti se odmah prilikom prijave. Cijena izleta po osobi ovisi o ukupnom broju prijavljenih putnika, a naknadno odustajanje od izleta nije moguće.

NP Kornati pokrivaju područje najrazvedenijega arhipelaga Jadranskog mora. Ovi su otoci nekada bili gusto pošumljeni ali je drveće kroz povijest sječeno kako bi se stvorile obradive površine. Zbog toga Kornati danas imaju goli, pomalo nezemaljski izgled. Otočje je uglavnom nenaseljeno, ali se na njemu nalaze konobe i pristaništa, kao i pašnjaci i maslinici. Otočje je poznato i po svojim suhozidima. Ovaj je arhipelag iznimno popularan među jedriličarima jer, osim atraktivnog izgleda, nudi i brojne uvale na kojima se može uživati u tišini i morskim radostima. 

Cijena uključuje vožnju brodom, doručak i ručak na Kornatima.

Smještaj

Privatni smještaj

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Najčešće se odnosi na jednosobne, višesobne ili studio apartmane s vlastitom kuhinjom, kupaonom i WC-om. Također, može se odnositi i na zasebne sobe s vlastitom ili dijeljenom kupaonom i WC-om. Za više informacija o smještaju informirajte se u uvjetima pod "Što je uključeno".

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj