Mljet planinarenje

cijena od
1.500
HRK ,00
sada od
1.320
HRK ,00
trajanje
5 dana
Prijavi se Upit
Upit


Mljet je najzeleniji hrvatski otok te je idealna destinacija za malo planinarsko putovanje! Obilazimo najljepše dijelove Mljetske planinarske obilaznice te se divimo prirodi i plavome nebu iznad nas. Doživljaj je potpun kad se nakon obilaska brda osvježimo u toplim vodama Jadranskoga mora!  Odlazimo i do nekad jednog od najvećih naselja na otoku, Blata, te se spuštamo do Nacionalnoga parka Mljet. Čitavo područje nacionalnoga parka odlikuje se nevjerojatnom ljepotom. Okupat ćemo se u Malome jezeru te posjetiti otočić Sv. Marije na Velikom jezeru. Planinarit ćemo po nacionalnome parku te obilaziti brojne rtove i uvale.

Ako voliš avanturu i raduješ se otkrivanju Hrvatske, ovaj je program kao stvoren za tebe!


Ruta
Zagreb
Prapratno
Mljet
Prapratno
Zagreb

Prijevoz
Autobus, Trajekt
Smještaj
Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Hrvatska
Otkrij Hrvatsku
Nacionalni parkovi, Planinarenje i priroda
Kod putovanja
HR37
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Okupljanje na parkingu iza zgrade INA-e, na adresi Većeslava Holjevca 10. Na putovanje polazimo u 22:00 h. Noćna vožnja kroz Liku i Dalmaciju na relaciji Zagreb – Ploče – Neum – Ston – trajektna luka Prapratno. Tijekom putovanja zaustavljamo se na odmorištima za odmor putnika i vozača. Za prolazak kroz BiH (Neum) potrebna je valjana osobna iskaznica. Noćna vožnja.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb – trajektna luka Prapratno

Mjesto

 • Zagreb

Ranojutarnji dolazak na Pelješac u trajektnu luku Prapratno (4 km od Stona). Trajekt u 07:00 h polazi za luku Sobra na Mljetu. Plovidba traje 45 minuta. Dolazak na najzeleniji hrvatski otok te nastavak vožnje otokom do mjesta Prožurska luka. Smještaj u sobe. Nakon odmora krećemo na kratku turu do mjesta Prožura koje je u unutrašnjosti i Prožurska luka je u povijesti ustvari bila ribarska luka Prožure. Iz Prožure se pruža prekrasan pogled na Mljetski kanal i Pelješac. Prvi put se spominje u 14. stoljeću, a u našoj šetnji među lijepim kamenim kućama vidjet ćemo veliku četverokutnu kulu, koja je za vrijeme gusarskih napada služila kao sigurno utočište lokalnom stanovništvu, te tri crkve: Presvetog Trojstva, sv. Martina i crkvu sv. Roka, koji je i zaštitnik Prožure, i slavi se 16. kolovoza. Obilježavanje dana ovoga zaštitnika uključuje procesiju koja kreće iz crkve Presvetog Trojstva u centru mjesta i penje se na brdo do sv. Roka, gdje se održava misa. Tradicija je da žene koje se žele zavjetovati sv. Roku hodaju bose cijelu procesiju. Zavjet se obično odnosio na zdravlje sinova i muževa koji su bili pomorci. Prožurani nisu imali previše plodnog polja pa je veliki broj njih išao u pomorce. Povratak u Prožursku luku. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz trajektom do Mljeta
 • Prijevoz od trajektne luke do smještaja

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Prapratno
 • Mljet

Danas idemo u obilazak najljepših dijelova Mljetske planinarske obilaznice, koja je otvorena 2012. godine i pokriva najatraktivnije dijelove Mljeta, otoka koji ljepota prirode, nepregledna brda i beskrajno plavetnilo mora čine jedinstvenim mjestom na jadranskoj obali. Odlazimo busom u Blato, jedno od najstarijih naselja na otoku, koje je zbog plodnog polja te izvora pitke vode uvijek bilo i jedno od najvećih naselja na otoku. Na samom početku pješačenja posjetit ćemo i crkvu sv. Petra i Pavla iz 14. st. Neki od vrhova koje ćemo obići na našoj ruti su Grabova glava, atraktivan vrh s najljepšim pogledom na otoku te Montokuc, najviši vrh nacionalnog parka odakle se za lijepog vremena pruža pogled na cijeli nacionalni park, Pelješac i morsku pučinu sve do Korčule. Nakon toga odlazimo brodićem do otoka Sv. Marije na Velikom jezeru, gdje se nalazi benediktinski samostan iz 12. stoljeća. Prema mnogima je ovo najljepše mjesto nacionalnog parka. Nakon otprilike 7 sati planinarenja vraćamo se u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Mljet

Aktivnosti

 • Planinarenje do Blata
 • Obilazak Nacionalnog parka Mljet

Nastavljamo planinarenje po nacionalnom parku. Vozimo se busom do etno sela Goveđari odakle započinjemo našu današnju rutu na kojoj nećemo osvajati vrhove, nego uvale i rtove i uživati u moru i mirisima borove šume. Ovisno o vremenu možemo se i osvježiti u moru na jednoj od pauza. Od Goveđara do Pomene nam treba oko 4 sata. U Pomeni ćemo imati pauzu za odmor i okrijepu te nakon toga šećemo do Malog jezera, čije obale su vrlo su razvedene i raskošno obrasle gustim krošnjama borova koji se prostiru do samog mora. U Malom jezeru se možemo i okupati a ono je, uz Veliko jezero, prirodni fenomen nacionalnog parka i najposjećenije mjesto na Mljetu. Nakon kupanja odlazimo busom do Polača, jednog od najstarijih naselja na Mljetu. Polače su dobile ime po rimskoj palači iz 3. stoljeća od koje kasnije nastalo i naselje. Rimljani su sagradili ljetnikovac na mjestu zaštićenom od udara bilo kojih vjetrova jer se mjesto nalazi u dubokom zaljevu, okruženo četirima otočićima, što ih čini jednom od najzaštićenijih prirodnih luka na Jadranu. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje. 

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Mljet

Aktivnosti

 • Obilazak rtova i uvala od Goveđara do Pomene
 • Obilazak Malog jezera i Polača

Budimo se, spremamo stvari i krećemo na trajekt. U 10:30 h predviđen je dolazak autobusa u red za trajekt koji polazi u 12:00 h. Vrijeme možemo iskoristiti za ispijanje kave i prepričavanje dojmova s našeg Mljetovanja. Prelazak trajektom na Pelješac i dolazak u Ston. Obilazimo ovo šarmantno naselje, njegove kamene kuće i uske uličice. Posebnost Stona kriju njegove zidine, druge najduže obrambene zidine na svijetu! Prema želji, obilazimo zidine, s kojih se pruža pogled na Ston i njegovu poznatu solanu te njima hodamo sve do naselja Mali Ston. Nastavak putovanja autobusom u 15:00 h prema Zagrebu, uz potrebne stanke za granične formalnosti te odmor putnika i vozača. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.  

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do trajektne luke
 • Prijevoz trajektom do Pelješca
 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji trajektna luka Prapratno – Zagreb

Mjesto

 • Mljet
 • Prapratno
 • Zagreb
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 400 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 3 tjedna prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Što je uključeno

Smještaj

Privatni smještaj Primjer 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb – trajektna luka Prapratno
 • Prijevoz trajektom do Mljeta
 • Prijevoz od trajektne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do trajektne luke
 • Prijevoz trajektom do Pelješca
 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji trajektna luka Prapratno – Zagreb

Ostalo

 • Ulaznica za Nacionalni park
 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Turistička pristojba – 10 kn po danu (plaća se po dolasku)
 • Obroci i piće

Smještaj

Privatni smještaj

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Najčešće se odnosi na jednosobne, višesobne ili studio apartmane s vlastitom kuhinjom, kupaonom i WC-om. Također, može se odnositi i na zasebne sobe s vlastitom ili dijeljenom kupaonom i WC-om. Za više informacija o smještaju informirajte se u uvjetima pod "Što je uključeno".

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjeno prijevozu grupa između 20 do 87 osoba.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

- Sudjelovanje na izletu zahtjeva osnovnu kondiciju putnika kao i zadovoljavanje osnovnih zdravstvenih i psihofizičkih uvjeta kako bi pojedinac mogao sudjelovati u izletu aktivnog sadržaja unutar grupe ljudi. 

- Za planinarske izlete nužno je posjedovati sportsku, udobnu obuću i odjeću prikladnu za višesatno planinarenje i za aktualne vremenske uvjete. 

- Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava gore navedene uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost te to da će se pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

- Ako putnici imaju određene zdravstvene ili fizičke poteškoće, dužni su o tome obavijestiti agenciju kako bi se procijenila mogućnost sudjelovanja na određenom izletu, sukladno zahtjevnosti njegova sadržaja.

- Satnica navedena u itineraru je okvirna i podložna promjeni jer ovisi o brojnim faktorima na terenu, te ne obavezuje agenciju.

- Izlet se održava neovisno o vremenskoj prognozi. Organizator izleta pomno prati vremenske uvjete putem stručnih službi, kao i stanje na terenu putem partnera. Ukoliko organizator izleta procijeni da će vremenski uvjeti znatno utjecati na mogućnost realizacije plana i programa izleta, isti će otkazati ili odgoditi, o čemu će obavijestiti putnike do 24 h prije polaska.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj