Makarska – Biokovo – Omiš

cijena od
1.090
HRK ,00
1.090
HRK ,00
sada od
990
HRK ,00
990
HRK ,40
trajanje
3 dana
Upit
Upit

Vodimo vas na produženi vikend u južnu Dalmaciju gdje ćemo posjetiti jednu od naših najpoznatijih planina i Park prirode Biokovo, kupati se na nekim od najljepših plaža, otkriti Makarsku i Omiš a ljubitelji adrenalina će moći otkriti i kanjon rijeke Cetine iz druge perspektive, kroz hodanje i kupanje ili iz zraka.
Penjemo se na jedan od najljepših biokovskih vrhova, s kojeg se pruža spektakularan pogled na sve strane, pa ćemo tako osim Makarske, Tučepa, Baške Vode i obližnjih otoka Brača i Hvara vidjeti Dinaru i Mosor, najviši biokovski vrh Sv. Juru, poluotok Pelješac i otok Lastovo.

Omiš, grad na ušću Cetine u Jadransko more, nam osim priča o gusarima i lijepih plaža nudi i mnoštvo adrenalinskih aktivnosti. Zipline, canyoning, rafting, freeclimbing… Što god vam padne na pamet možete isprobati u Omišu. S nama možete isprobati canyoning i zipline.


Ruta
Zagreb
Makarska
Biokovo
Makarska
Omiš
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Hrvatska
Kod putovanja
HR17
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 25 ,

Plan i program

Okupljanje grupe i polazak autobusa iz Zagreba u 07:00 sati s parkirališta kod INA-e u Novom Zagrebu. Vožnja kroz Liku i Dalmaciju. Tijekom putovanja zaustavljamo se na odmorištima za odmor putnika i vozača. Dolazimo u Makarsku oko 13 sati. Smještaj u sobe. Slobodan ostatak dana, vrijeme za odmor, kupanje, sunčanje i uživanje u morskim radostima. Navečer obilazimo Makarsku, prema dogovoru moguće organizirati zajedničku večeru.

Prijevoz

 • Prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Makarska

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Makarska

U ranim jutarnjim satima polazak iz smještaja prema Makru, podbiokovskom zaseoku iz kojeg se pruža planinarska staza prema Biokovu. Iz Makra krećemo prema Vošcu (1421 m), jednom od najljepših biokovskih vrhova, s kojeg se pruža spektakularan pogled na sve strane, pa ćemo tako osim Makarske, Tučepa, Baške Vode i obližnjih otoka Brača i Hvara vidjeti i Omišku Dinaru i Mosor, najviši biokovski vrh Sv. Juru, otoke Pelješac i Lastovo. Planinarimo oko 3 i pol sata do samog vrha gdje se nalazi planinarski dom "Toni Roso" u kojem možemo kupiti pivo, sok, kavu. Nakon razgledavanja vrha i fotografiranja prekrasnog krajolika spuštamo se do obližnje biokovske ceste gdje nas čeka autobus. S autobusom prolazimo brojne serpentine i razgledavamo biokovski krajolik. Nakon povratka busom krećemo prema jednoj od ljepših plaža na Makarskoj Rivijeri te se ostatak dana kupamo i provodimo vrijeme uživajući u lijepom ljetnom danu. Predvečer povratak u smještaj i ostatak večeri slobodno.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Biokovo
 • Makarska

Aktivnosti

 • Planinarenje na Biokovo
 • Kupanje na plaži u okolici Makarske

Ujutro se budimo, pakiramo stvari u bus i krećemo prema Omišu, gradu u srcu Dalmacije, na ušću rijeke Cetine. Omiš je zadnjih godina postao centar adrenalinskih aktivnosti na našoj obali. Zipline, canyoning, rafting, freeclimbing… što god vam padne na pamet možete isprobati u Omišu. Mi vam nudimo fakultativni izlet na Canyoning i/ili Zipline. Za one koji žele samo odmarati i kupati se, ostaje mogućnost kupanja na nekoj od lijepih omiških plaža. Polazak za Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima uz kraća zaustavljanja prema potrebi. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz autobusom na relaciji Makarska – Omiš – Zagreb

Mjesto

 • Omiš
 • Zagreb

Fakultativni izleti

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Privatni smještaj Primjer 2 noći

Prijevoz

 • Prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Makarska
 • Prijevoz autobusom na relaciji Makarska – Omiš – Zagreb

Ostalo

 • Ulaznica za Park prirode
 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Turistička pristojba – 10 kn po danu (plaća se po dolasku)
 • Obroci i piće

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Zipline Omiš

Cijena: 53,09 EUR

Zipline u Omišu je avantura i iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života! Zipline poligon nalazi se u kanjonu rijeke Cetine, 3 km od Omiša. Sastoji se od osam čeličnih sajli preko kojih se sudionici, sjedeći u pojasu, spuštaju niz kanjon. Ukupna duljina sajli je 2100 m, od kojih je najduža 700 m i nalazi se 150 m iznad zemlje. Za prelazak cijelog poligona, uz pratnju dva vodiča, grupi od 10 gostiju treba dva i pol sata. Prije početka, grupa odlazi do poligona za obuku gdje svaki sudionik dobije opremu. Tu se nalaze 2 kratke sajle, duljine 25 m, na kojima vodiči demonstriraju kako se ponašati na sajli. Slijedi kratka šetnja do prve sajle kroz prirodu. Prije svake sajle, jedan od vodiča demonstrira spuštanje, dok drugi vodič pričvršćuje sudionike na sajlu i daje upute.

Canyoning na Cetini

Cijena: 46,45 EUR

Canyoning na Cetini jedno je od najboljih i najljepših avanturističkih putovanja u koje se možete upustiti! Putovanje započinje u Omišu s kojim putujemo u selo Zadvarje. Nakon što stignemo tamo, slijedi vam potrebna oprema kratkim sigurnosnim brifingom. Tijekom putovanja možete očekivati ​​prirodu izvan mašte skrivene u sebi kanjon, čudesni stjenoviti pejzaži koji okružuju kanjon čine dubinu do 150 metara i potoci kristalno čiste vode. Canyoning uključuje hodanje i skakanje preko stijena oblikovanih vodom tijekom milijuna godina, prolazeći uzbudljivim brzacima, kupajući se u savršeno bistrim prirodnim bazenima, skakanje sa litica, ronjenje kroz slapove i puno, puno više. Sve što trebate za ovu najuzbudljiviju avanturu su kupaći kostim, sportska obuća i, naravno, avanturistički duh. Prethodno iskustvo nije potrebno. Avantura završava u blizini jedne od najstarijih hidroelektrana u Europi.

Smještaj

Privatni smještaj

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Najčešće se odnosi na jednosobne, višesobne ili studio apartmane s vlastitom kuhinjom, kupaonom i WC-om. Također, može se odnositi i na zasebne sobe s vlastitom ili dijeljenom kupaonom i WC-om..

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

- Sudjelovanje na izletu zahtjeva osnovnu kondiciju putnika kao i zadovoljavanje osnovnih zdravstvenih i psihofizičkih uvjeta kako bi pojedinac mogao sudjelovati u izletu aktivnog sadržaja unutar grupe ljudi. 

- Za planinarske izlete nužno je posjedovati sportsku, udobnu obuću i odjeću prikladnu za višesatno planinarenje i za aktualne vremenske uvjete. 

- Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava gore navedene uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost te to da će se pridržavati plana izleta i uputa vodiča.

- Ako putnici imaju određene zdravstvene ili fizičke poteškoće, dužni su o tome obavijestiti agenciju kako bi se procijenila mogućnost sudjelovanja na određenom izletu, sukladno zahtjevnosti njegova sadržaja.

- Satnica navedena u itineraru je okvirna i podložna promjeni jer ovisi o brojnim faktorima na terenu, te ne obavezuje agenciju.

- Izlet se održava neovisno o vremenskoj prognozi. Organizator izleta pomno prati vremenske uvjete putem stručnih službi, kao i stanje na terenu putem partnera. Ukoliko organizator izleta procijeni da će vremenski uvjeti znatno utjecati na mogućnost realizacije plana i programa izleta, isti će otkazati ili odgoditi, o čemu će obavijestiti putnike do 24 h prije polaska.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Jungle newsletter

Prijavi se na Jungle newsletter za najbolje ponude, popuste, blogove i zanimljivosti o našim neobičnim pustolovinama!