Konavle i Dubrovnik

cijena od
2.200
HRK ,00
sada od
2.060
HRK ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit

Jeste li spremni za ljetovanje na samom jugu Hrvatske? Vodimo vas u Konavle, i to u Cavtat, prekrasni gradić smješten južno od Dubrovnika. Ovaj grad odlikuje se čistim morem, zelenom prirodom i kamenim ulicama. Cavtat ćemo obilaziti i u njemu se kupati, a bit će nam i polazište za fakultativna putovanja. Ti izleti uključuju posjet "biseru Jadrana", Dubrovniku. Ovo je ljeto prava prilika za posjetiti Dubrovnik jer nas ondje neće čekati uobičajene gužve. Moći ćemo neometano šetati Stradunom i zidinama te se diviti brojnim gradskim znamenitostima. Nakon Dubrovnika zaplovit ćemo i do obližnjeg Lokruma te obići poznati botanički vrt. Sljedećim ćemo izletom obići bogato konavosko zaleđe i posebnim ćemo se vlakićem provozati vinogradima na kojima ćemo kušati lokalna vina i seosku marendu. Nezaobilazna fakultativna postaja bit će i plaža Pasjača, skrivena među strmim stijenama i proglašena jednom od najboljih europskih plaža. 


Ruta
Zagreb
Cavtat
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Hrvatska
Otkrij Hrvatsku
Kupanje
Kod putovanja
HR25
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 15 , Max 25 ,

Plan i program

Okupljanje grupe i polazak autobusa iz Zagreba u 22:00 sata s parkirališta kod INA-e u Novom Zagrebu. Noćna vožnja kroz Liku i Dalmaciju na relaciji Zagreb – Ploče – Neum – Dubrovnik – Cavtat. Tijekom putovanja zaustavljamo se na odmorištima za odmor putnika i vozača. Za prolazak kroz BiH (Neum) potrebna je valjana osobna iskaznica. Noćna vožnja.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb – Cavtat

Mjesto

 • Zagreb

Dolazak u Cavtat u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za kavu i odlazak u smještaj. Ostatak dana slobodan za uživanje na plaži ili obilazak grada.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Cavtat

Nakon buđenja i jutarnjeg osvježenja krećemo u vođeni obilazak Cavtata. Ovo se šarmantno mjestašce smjestilo na samom jugu Hrvatske, na poluotoku Rat, gdje se u prošlosti nalazila grčka kolonija Epidaurum. Od znamenitosti u gradu ističu se lijepi ljetnikovci i palače, a znamenitosti koje ćete imati prilike vidjeti su: rimska kazališta, gradske zidine, Knežev dvor te mauzolej obitelji Račić. Kombinacija kulturno-povijesnih znamenitosti i zelenila koje ispunjava grad čini Cavtat jednim od najljupkijih mjesta jadranske obale.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Cavtat

Današnji dan rezerviran je za fakultativni posjet Dubrovniku. O ljepoti ovoga grada rečeno je već sve, a sada ćete dobiti jedinstvenu priliku uživati u stručnom vodstvu po gradu bez uobičajenih turističkih gužvi. Šetat ćemo Stradunom, piti kavu na nekoj od gradskih terasa, posjetiti brojne gradske crkve i diviti se kamenim zdanjima grada, kao i veličanstvenim zidinama i utvrdama. U dogovoru s vodičem moguć i posjet otočiću Lokrumu, s jedinstvenim botaničkim vrtom i stjenovitim plažama, ili uspon na Srđ, s kojeg puca prekrasan pogled na grad i otvoreno more koje se prostire pred njim.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Cavtat

Fakultativni izleti

Obilazak općine Konavle nastavljamo fakultativnom vožnjom turističkim vlakićem kroz bogate vinograde ovoga kraja. Obilazit ćemo vinarije i kušati vina karakteristična za ovu regiju. Osim kušanja vina, posjetit ćemo i vodenicu i naučiti kako se pravi brašno. S obzirom na to da su proizvodi od vune duga tradicija ovoga kraja, upoznat ćemo se i s postupcima obrade vune. Kao stari poljoprivrednici kada bi predahnuli u polju, zasitit ćemo se seoskom marendom koja se sastoji od tvrdo kuhanih jaja, slanine i luka.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Cavtat

Fakultativni izleti

Danas uživamo u slobodnom danu ili odlazimo na fakultativni izlet na plažu Pasjaču, jednu od najljepših plaža u čitavoj Europi. Ova je malena uvala jedinstvena jer je smještena u podnožju strmih stijena, a i sam je dolazak na plažu prava avantura. Do plaže dolazimo strmim stepenicama koje se spuštaju više od 250 metara te se provlačimo kroz tunele uklesane u stijenu. Pritom uživamo u spektakularnim pogledima. Jednom kad se spustimo na plažu i na njoj nas očekuje neobična atmosfera i puno opuštanja.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Cavtat

Fakultativni izleti

Danas odmaramo na nekoj od plaža u Cavtatu, kupamo se u moru, šetamo gradom i kupujemo suvenire.

Smještaj

Privatni smještaj 1 noć

Mjesto

 • Cavtat

Jutarnje napuštanje smještaja i povratak u Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Cavtat – Zagreb

Mjesto

 • Cavtat
 • Zagreb
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 400 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 3 tjedna prije polaska na putovanje.

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje do 12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro Zaba, MasterCard Zaba, Visa Zaba, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) cijena se uvećava za 5%.

Prijavi se na bilo koja tri ili više putovanja iz kategorije Otkrij Hrvatsku i ostvari 10% popusta na sva putovanja na koja se prijaviš! Osim toga, ako povedeš sa sobom ekipu, dobivaš poseban grupni popust!

*Popusti se ne mogu zbrajati.

Što je uključeno

Smještaj

Privatni smještaj Primjer 6 noći

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb – Cavtat
 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Cavtat – Zagreb

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom jeziku
 • Turistička pristojba

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Obroci i piće

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Dubrovnik iz Cavtata

Na ovom vas izletu vodimo u napoznatiji biser Jadrana, Dubrovnik. Ovaj je južni hrvatski grad tijekom povijesti bio bogati grad-republika koji je svoje bogatstvo stekao pomorskom trgovinom Tijekom 15. i 16. stoljeća u njemu su djelovali brojni umjetnici i znanstvenici. Zahvaljujući jedinstvenoj ljepoti svojih obrambenih zidina i utvrda, kao i kamenih ulica, Dubrovnik je iznimno popularan među turistima. Osim zidina koje okružuju grad, od znamenitosti se u Dubrovniku ističe i Stradun, glavna ulica. Vrijedni posjeta su i Knežev dvor, Dubrovačka katedrala i Crkva sv. Vlaha, tvrđava Lovrijenac, Orlandov stup te velika i mala Onofrijeva česma. Brojni nas dijelovi Staroga grada podsjećaju na scene iz serije “Igra prijestolja”, u kojoj je Dubrovnik imao ulogu kraljevskoga grada King’s Landing. 

Uz dogovor s vodičem te uz nadoplatu moguć odlazak na obližnji otočić Lokrum i uživanje na lokalnim stjenovitim plažama ili u obilasku poznatoga botaničkog vrta. Jednako tako, moguć odlazak na Srđ s kojeg puca pogled na cijeli Dubrovnik te otvoreno more koje se pruža na zapad.

Cijena izleta uključuje: vođeni obilazak Dubrovnika.

Turističkim vlakićem po konavoskim vinogradima

Na ovome vas izletu vodimo na šarmantan obilazak konavoskih vinograda turističkim vlakom. Posjetit ćemo nekoliko vinarija te kušati njihova domaća vina. Osim što ćemo obilaziti vinograde ove bogate regije, također ćemo posjetiti i vodenicu te naučiti kako se proizvodi brašno. Da doživljaj tradicije Konavla bude potpun, upoznat ćemo se i s postupcima obrade vune, još jednog zanata po kojemu je ovaj kraj poznat. Kako izlet ne bi prošao samo u pilu, prezalogajit ćemo uz kuhana jaja, slaninu i luk, baš kao što su to neka činili Konavljani za vrijeme predaha od rada u polju.

Uključeno u cijenu: prijevoz od i do hotela, prijevoz vlakićem, stručno vodstvo, ulaznice, kušanje vina, zakuska.

Plaža Pasjača

Plaža Pasjača skrivena je uvalica koja se nalazi u podnožju strmih stijena konavoskog primorja. Do plaže je moguće doći jedino spuštajući se niz strme stepenice te prolazeći kroz tunele uklesane u stijenu. Sam dolazak na plažu predstavlja pravi doživljaj, a osim spektakularnih pogleda koje ćete imati spuštajući se do obale, očekuje vas i neobičan ugođaj na samoj plaži.

U izlet uključeno: vodič i dolazak na plažu.

Smještaj

Privatni smještaj

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Najčešće se odnosi na jednosobne, višesobne ili studio apartmane s vlastitom kuhinjom, kupaonom i WC-om. Također, može se odnositi i na zasebne sobe s vlastitom ili dijeljenom kupaonom i WC-om. Za više informacija o smještaju informirajte se u uvjetima pod "Što je uključeno".

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj