Prag Nova godina iz Zagreba

cijena od
1.950
HRK ,00
sada od
1.800
HRK ,00
trajanje
5 dana
Prijavi se Upit
Upit

Bogata povijest i arhitektura stara nekoliko stoljeća... Prijestolnica Česke u svom najsjajnijem izdanju! Grad u kojem se mješaju umjetnički stilovi, gdje možete vidjeti prelijepe fasade, spomenike kulture, super se provesti i zauvijek ga zapamtiti. Karlov most, astronomski sat Orloj, Starogradski trg, Trg Republike, Narodni muzej, Zlatna ulica, Narodno kazalište, Crkva Sv. Gospe od Tina, katedrala Sv. Vida, Hradčani... Prag je bajkovit grad, u kojem ćete pronaći inspiraciju i u kojem će vam svaki treutak biti za pamćenje. Iskoristite priliku da obiđete znamenitosti grada, ali i da uživate u njegovim čarima, u kuhinjii, naravno i u českom pivu. Vrijeme je za doček Nove godine u Pragu!


Ruta
Zagreb
Prag
Beč
Zagreb

Prijevoz
Autobus
Smještaj
Hostel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Češka
Kod putovanja
CZ3
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne

Plan i program

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb u 23 sata. Upoznavanje u busu, euforija i dobra muzika... Noćna vožnja preko Slovenije i Austrije s usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Prag

Mjesto

 • Zagreb

Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: Starogradski trg, sat Orloj, katedrala Sv. Vida, Praški dvor, Zlatna ulica, spomenik Karlu IV., Karlov most... Smještaj nakon podneva i slobodno poslijepodne za odmor ili istraživanje grada. Fakultativni izlazak u neku od praških pivnica ili klubova. 

Smještaj

Hostel Plus ili A&O Prag Rhea hostel 1 noć

Doručak. Možemo ponuditi fakultativni izlet do DRESDENA, „Firenze na Elbi“, prelijepog grada u Istočnoj Njemačkoj. Dvorac Zwinger, palače, muzeji (ovdje možete pogledati galeriju starih majstora kao i dresdenski dijamant), protestantske katedrale... Povratak u Prag. Cijeli grad u zlatnoj boji, odbrojavanje i ludilo na ulicama počinje. SRETNA NOVA GODINA! 

Smještaj

Hostel Plus ili A&O Prag Rhea hostel 1 noć

Mjesto

 • Prag

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Fakultativni odlazak u Češki Krumlov, jedan od najčuvenijih gradova Češke u kojem ćete čuti misteriozne priče o vampirima. Obilazimo: Krumlovski dvorac, gradska zdanja i spomenike koje većinom karakteriziraju stilovi gotike, renesanse i baroka, gotičku crkvu Sv. Vida. Povratak u Prag. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi. Po želji izlazak u grad i repriza Nove godine. 

Smještaj

Hostel Plus ili A&O Prag Rhea hostel 1 noć

Mjesto

 • Prag

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Opraštamo se od „Zlatnog grada“ i krećemo prema Beču. Poslijepodne dolazimo u carski grad na obali Dunava, slobodno vrijeme za istraživanje grada, ručak ili shopping u poznatim bečkim ulicama. Predvečer nastavljamo put za Zagreb s usputnim pauzama radi odmora putnika i obavljanja graničnih formalnosti. Skupljamo dojmove i prisjećamo se najljepših trenutaka s putovanja koje prepričavamo s novim prijateljima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Prag - Zagreb

Mjesto

 • Prag
 • Beč
 • Zagreb

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hostel Plus ili A&O Prag Rhea hostel 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb - Prag
 • Prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na relaciji Prag - Zagreb

Hrana

3 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Dresden

Cijena: 25,00 EUR

Dresden, grad koji s ponosom nosi nadimak “Firenca na Elbi”. Bio je sravnjen sa zemljom u Drugom svjetskom ratu, a izdigao se još mnogo ljepši. Njegova tragedija i životna priča se desila u Drugom svjetskom ratu kada su Britanci i Amerikanci izveli masovno bombardiranje grada u kojem je oko 80% grada uništeno. Dresden je poznat kao grad kulture i umjetnosti, a najveća turistička atrakcija je zgrada opere Semperoper. Posjetit ćemo i Zvinger, vrhunac barokne umjetnosti s kompleksom muzeja i galerija, "Vrata krune" na ulazu u gradske zidine, Palača kulture, Plavo čudo- most preko Labe, Terasa Europe s pogledom na Labu. Grad su osnovali Slaveni pod nazivom Drežďany, što je starolužičko-srpski naziv za stanovnike močvara, odnosno šuma na močvarnim riječnim obalama.

Češki Krumlov

Cijena: 20,00 EUR

Na rijeci Vltavi smjestio se ovaj zanimljivi gradić iz 13. st. Najljepši pogled na grad nude njegove zidine a ono što ga čini posebnim su misteriozne priče o vampirima. Češki Krumlov jedan je od najočuvanijih starih gradova Češke, zbog čega se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Iako na prvi pogled sve kuće izgledaju kao da su tek sagrađene, ne vjerujte prvom utisku: one su obnovljene, ali većina je sagrađena u 16. i 17. st. Češki Krumlov jedno je od najpopularnijih mjesta, koje privlači svojom prelijepom arhitekturom i mnogobrojnim umjetničkim djelima smještenim u starom djelu grada i Krumlovskom dvorcu. Poznat je i kao kulturni centar, jer je tijekom godine domaćin nekoliko manifestacija i festivala. Nevjerojatna ljepota Češkog Krumlova privukla je i brojne režisere, pa su na njegovim ulicama snimani mnogi filmovi (Hostel, Illusionist, Traumstadt). U gradu se nalazi i poznata pivnica Eggenberg.

Smještaj

A&O Prag Rhea hostel

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

A&O Hostel pripada poznatom lancu hostela i udaljen je 5 km od Vaclavskih namjesti. Od hotela do centra grada može se doći tramvajem, metroom ili autobusom za 30ak minuta. Sobe u hostelu su dvokrevetne. Sve sobe imaju privatnu kupaonicu. U hostelu se nalazi kuhinja i bar, kao i chill out dio. Besplatan Wi-fi je dostupan svugdje u hostelu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.aohostels.com/en/prague/praha-rhea/

Adresa V Uzlabine 3068/19 Tschechien - 10800 Prag

Hostel Plus

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Hostel Plus udaljen je 15 minuta vožnje tramvajem od Starogradskog trga (4km). Pripada jednom od najpriznatijih lanaca hostela u Europi. Posjeduje bazen, saunu, besplatan wi-fi. Svaka soba ima svoju kupoanicu. Sobe su 1/2, 1/4 i 1/6, 1/8 (u višekrevetnim sobama kreveti su na kat). Posteljina je uključena u cijenu, ručnici se iznajmljuju na licu mjesta za 3 eura. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Web stranica http://www.plushostels.com/plusprague

Adresa Přívozní 1
170 00 Praha 7-Holešovice
Czechia

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjen prijevozu grupa između 20 do 87 osoba.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj