Vijetnam plaža iz Zagreba

Vijetnam plaža iz Zagreba

cijena od
1.590
EUR ,00
sada od
1.490
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u Vijetnam: čekaju nas Ho chi Minh i prekrasne plaže otoka Phu Quoc! Ovo putovanje ispunjeno je netaknutom i bogatom prirodom, pristupačnim lokalcima, ukusnom hranom i prekrasnim plažama. Jedva čekamo! 

Prvo upoznajemo Ho Chi Minh ili Saigon. Ovaj grad je star oko 300 godina, a centar je kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je najveći grad u Vijetnamu i čudesan je spoj zapadnjačke kulture i orijenta, poznat i kao "dragulj dalekog istoka". Plovit ćemo rijekom Mekong, a očekuju nas i ostaci iz kolonijalnog razdoblja, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, staro US veleposlanstvo... Obilazimo Cu Chi tunele koji su za vrijeme rata bili "podzemno naselje", zajedno dostižu dužinu od 200 km, a izgradila ih je komunistička gerila Vijetnama. 

Nakon uzbudljivih doživljaja, odlazimo na prekrasni otok Phu Quoc! Uživamo na prelijepim tropskim plažama u hladu palmi, šetamo po puderastom pijesku promatrajući čudesne zalaske sunca po kojima je ovaj otok poznat. Bujna flora i fauna, puno tropskog voća te pregršt romantičnih mjesta - sve ovo karakterizira Phu Quoc. Potpuna relaksacija i upoznavanje tropskog raja, ovo je savršena vijetnamska pustolovina koju ne smiješ propustiti!


Ruta
Zagreb
Istanbul
Ho Chi Minh
Phu Quoc
Ho Chi Minh
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Vijetnam
Kod putovanja
VN7
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 6. 12. 2024

Okupljanje grupe u zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu, dva sata prije leta. Let iz Zagreba za Istanbul, u Istanbul presjedanje na let za Ho Chi Minh.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul

Dolazak u Istanbul i presjedanje na let za Ho Chi Minh. Dolazak i prijevoz do smještaja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Istanbul
 • Ho Chi Minh

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Mijanmar i Laos, a u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more. Na ušću radi veliku deltu s 9 rukavaca koju Vijetnamci nazivaju Cửu Long ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake. Tamo ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživat ćemo u lokalnoj glazbi. Uživamo u nezaboravnoj vožnji rukavcima i ručamo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

U popodnevnim satima obilazimo Ho Chi Minh. Na ovome poludnevnom pješačkom izletu upoznajemo se s gradom koji nikada ne spava i koji ima 7 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja započinje u centru grada i ulici Bùi Viện, gdje ćemo iz prve ruke iskusiti zašto se gužva smatra simbolom ovoga grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Bến Thành, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe phở, do najljepših suvenira. Na povijesnom trgu Hồ Chí Minh nalazi se najpoznatiji spomenik istoimenom predsjedniku i revolucionaru. Obići ćemo zgrade gradske vijećnice, opere i znameniti hotel Rex, kao i neke od ostataka iz kolonijalnog perioda – katedralu Notre Dame, poštu, zgradu u kojoj je nekoć bilo američko veleposlanstvo.... Povratak u smještaj, slobodno vrijeme za odmor i razonodu.

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Na ovom fakultativnom izletu obilazimo mrežu tunela Củ Chi, glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Tuneli se nalaze ispod grada Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Za vrijeme rata to je bilo ,,podzemno selo” s tunelima koji zajedno dosežu 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama. Gerilci Củ Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica, iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržavala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krakove koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetke tisuća američkih i južnovijetnamskih vojnika, kao i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. 

Uz tunele, posjećujemo i Palaču ujedinjenja – simbol bivše vlade Saigona, pada Južnog Vijetnama i završetka rata. Palača je otvorena 1966. godine i do 1975. služila je kao dom i radno mjesto generala i predsjednika Južnog Vijetnama Nguyễna Văn Thiệua. Na ovom simboličkom mjestu saznajemo više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let do otoka Phu Quoc. Prijevoz do smještaja i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh - Phu Qouc s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel na Phu Quocu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh
 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Dan posvećujemo obilasku krajnjeg juga Phu Quoc otoka. Prolazimo kraj Sim Son vinarije, jedne od mnogobrojnih lokalnih vinarija poznatih po lokalnoj varijanti vina i specijaliteta. Obilazimo tvornicu bisera i stari zatvor kao i tvornicu za proizvodnju ribljeg ulja – Phu Quoc i sam jug Vijetnama specijalno su poznati po izvozu ribljeg ulja na svjetsko tržište. Imamo priliku istraživati lokalne markete gdje se prodaje svježa morska hrana. Posjetit ćemo plantažu papra, jednu od najpoznatijih na otoku gdje ćemo imati prilike pobliže se upoznati s ovom biljkom i začinom. Turu završavamo kupajući se na Sao plaži, jednoj od najpoznatijih plaža otoka.

Smještaj

Hotel na Phu Quocu 1 noć

Mjesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama otoka.

Smještaj

Hotel na Phu Quocu 1 noć

Mjesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Zaputite se na plažu Starfish, divlju plažu koja se skriva iza Nacionalnog parka i najljepšu plažu na otoku. Plaža morskih zvijezda s mekanim bijelim pijeskom, kristalno plavim morem, te prašumom u pozadini stvara rajski krajolik ljepši od svih ostalih plaža na Phu Quoc. U blizini se nalazi i malo selo u kojem ćete upoznati lokalno stanovništvo daleko od turističke gužve. Ovdje možete plivati, družiti se s lokalnim ribarima i doživjeti ljepotu tisuću morskih zvijezda na plaži.

Smještaj

Hotel na Phu Quocu 1 noć

Mjesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama otoka.

Smještaj

Hotel na Phu Quocu 1 noć

Mjesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Slobodan dan za uživanje i istraživanje otoka.

Smještaj

Hotel na Phu Quocu 1 noć

Mjesto

 • Phu Quoc

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštanje smještaja i prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Istanbul.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Phu Quoc - Ho Chi Minh s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh - Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Ho Chi Minh
 • Istanbul

Hrana

 • Doručak × 1

Dolazak u Istanbul i konekcija na let za Zagreb. Povratak u Zagreb u jutarnjim satima i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul - Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Liberty Greenview Hotel Primjer 3 noći
Hotel na Phu Quocu Primjer 6 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh - Phu Qouc s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Phu Quoc - Ho Chi Minh s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh - Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul - Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Vijetnam

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Ho Chi Minha

Obilazak Ho Chi Minha
Cijena: 30,00 USD

Na ovome poludnevnom pješačkom izletu upoznajemo se s gradom koji nikada ne spava i koji ima 7 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja započinje u centru grada i ulici Bùi Viện, gdje ćemo iz prve ruke iskusiti zašto se gužva smatra simbolom ovoga grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Bến Thành, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe phở, do najljepših suvenira. Na povijesnom trgu Hồ Chí Minh nalazi se najpoznatiji spomenik istoimenom predsjedniku i revolucionaru. Obići ćemo zgrade gradske vijećnice, opere i znameniti hotel Rex, kao i neke od ostataka iz kolonijalnog perioda – katedralu Notre Dame, poštu, zgradu u kojoj je nekoć bilo američko veleposlanstvo...

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

Delta rijeke Mekong

Delta rijeke Mekong
Cijena: 50,00 USD

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Mijanmar i Laos, a u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more. Na ušću radi veliku deltu s 9 rukavaca koju Vijetnamci nazivaju Cửu Long ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake. Tamo ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživat ćemo u lokalnoj glazbi. Uživamo u nezaboravnoj vožnji rukavcima i ručamo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • vožnje brodovima i čamcima
 • ulaznicu za lokalitet
 • ručak bez konzumacije pića

Tuneli Cu Chi i Palača ujedinjenja

Tuneli Cu Chi i Palača ujedinjenja
Cijena: 60,00 USD

Na ovom fakultativnom izletu obilazimo mrežu tunela Củ Chi, glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Tuneli se nalaze ispod grada Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Za vrijeme rata to je bilo ,,podzemno selo” s tunelima koji zajedno dosežu 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama. Gerilci Củ Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica, iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržavala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krakove koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetke tisuća američkih i južnovijetnamskih vojnika, kao i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. 

Uz tunele, posjećujemo i Palaču ujedinjenja – simbol bivše vlade Saigona, pada Južnog Vijetnama i završetka rata. Palača je otvorena 1966. godine i do 1975. služila je kao dom i radno mjesto generala i predsjednika Južnog Vijetnama Nguyễna Văn Thiệua. Na ovom simboličkom mjestu saznajemo više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznice u navedene lokalitete
 • ručak

Obilazak južnog dijela otoka Phu Quoc

Obilazak južnog dijela otoka Phu Quoc
Cijena: 45,00 USD

Dan posvećujemo obilasku krajnjeg juga Phu Quoc otoka. Prolazimo kraj Sim Son vinarije, jedne od mnogobrojnih lokalnih vinarija poznatim po lokalnoj varijanti vina i specijaliteta. Obilazimo tvornicu bisera i stari zatvor kao i tvornicu za proizvodnju ribljeg ulja – Phu Quoc i sam jug Vijetnama specijalno su poznati po izvozu ribljeg ulja na svjetsko tržište. Imamo priliku istraživati lokalne markete gdje se prodaje svježa morska hrana, posjeta plantaži bibera, jedna od najpoznatijih na otoku gdje ćemo imati prilike pobliže se upoznati a ovom biljkom i začinom. Turu završavamo kupajući se na Sao plaži, jednoj od najpoznatijih plaža otoka.

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Magical Starfish Beach

Magical Starfish Beach
Cijena: 50,00 USD

Zaputite se na plažu Starfish, divlju plažu koja se skriva iza Nacionalnog parka i najljepšu plažu na otoku. Plaža morskih zvijezda s mekanim bijelim pijeskom, kristalno plavim morem, te prašumom u pozadini stvara rajski krajolik ljepši od svih ostalih plaža na Phu Quoc. U blizini se nalazi i malo selo u kojem ćete upoznati lokalno stanovništvo daleko od turističke gužve. Ovdje možete plivati, družiti se s lokalnim ribarima

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za navedene lokalitete
 • organiziran prijevoz po određenom itineraru

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Smještaj

Liberty Greenview Hotel

Liberty Greenview Hotel
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Liberty Greenview Hotel lociran je u samom centru Ho Chi Minha. Raspolaže dvokrevetnim sobama i usluga je na bazi noćenja.

Web stranica https://www.libertysaigongreenview.com/en/

Hotel na Phu Quocu

Hotel na Phu Quocu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) na Phu Quocu smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Ostali polasci za Vijetnam

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.