Indokina Vijetnam, Kambodža, Tajland iz Zagreba

Indokina Vijetnam, Kambodža, Tajland iz Zagreba

cijena od
1.840
EUR ,00
trajanje
19 dana
Prijavi se Upit
Upit

Indokina putovanje – Vijetnam, Kambodža i Tajland!

Avantura u najpoznatije gradove Indokine. Krećemo iz Vijetnama, prvi grad na našoj listi je Ho Chi Minh – uživamo u tradicionalnoj juhi pho, vozimo se kroz deltu Mekonga, obilazimo Chu Chi tunele. Saznajemo sve detalje burne povijesti Vijetnama.

Odlazimo u Phnom Penh, glavni grad Kambodže, magične države pune divnih ljudi.. Nakon obilaska Phnom Penha, idemo prema Siam Repu i veličanstvenom kompleksu hramova Angkor Watu. 

Nakon Kambodže dalje idemo u Tajland. Čeka nas Bangkok – glavni grad kraljevine Tajland koji će vas oduševiti hramovima, noćnim provodom, masažama, plutajućim tržnicama...


Ruta
Zagreb
Doha
Ho Chi Minh
Phnom Penh
Siem Reap
Bangkok
Phuket
Bangkok
Doha
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Kambodža, Tajland, Vijetnam
Kod putovanja
VKT5
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 19 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe u međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman” u Zagrebu dva sata prije leta. Let iz Zagreba za Ho Chi Minh s presjedanjem.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Zagreb
 • Doha

Dolazak u Ho Chi Minh u popodnevnim satima. Ho Chi Minh ili Saigon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s orientom, grad poznat kao dragulj Dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Prijevoz do smještaja, slobodno vrijeme za odmor i razonodu. Uživamo u ukusima, mirisima i bojama Azije.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Ho Chi Minh

Na ovome poludnevnom pješačkom izletu upoznajemo se s gradom koji nikada ne spava i koji ima 3.5 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja započinje u centru grada i ulici Bùi Viện, gdje ćemo iz prve ruke iskusiti zašto se gužva smatra simbolom ovoga grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Bến Thành, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe phở, do najljepših suvenira. Na povijesnom trgu Hồ Chí Minh nalazi se najpoznatiji spomenik istoimenom predsjedniku i revolucionaru. Obići ćemo zgrade gradske vijećnice, opere i znameniti hotel Rex, kao i neke od ostataka iz kolonijalnog perioda – katedralu Notre Dame, poštu, zgradu u kojoj je nekoć bilo američko veleposlanstvo... Vidjet ćemo i Palaču ujedinjenja, simbol bivše vlade Saigona, kako bismo saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u tunele Cu Chi, smještene ispod Ho Chi Minha, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio podzemno naselje, s tunelima koji zajedno dostižu duljinu od 200 km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Slobodno vrijeme za relaksirajuće masaže i čari noćnoga života. 

U večernjim satima krećemo na fakultativno krstarenje rijekom Saigon gdje ćemo uživati u prekrasnim prizorima grada obasjanog noćnim svjetlima uz specijalitete vijetnamske kuhinje i živu glazbu. Povratak u hotel i noćenje.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko otočića koji pravi deltu Mekonga. Delta Mekonga je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u Ho Chi Minh i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo Ho Chi Minh i upućujemo se prema Phnom Penhu, glavnom gradu Kambodže. Vožnja autobusom. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Ho Chi Minha do Phnom Penha

Smještaj

Hotel u Phnom Penhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh
 • Phnom Penh

Hrana

 • Doručak × 1

Na fakultativnom izletu idemo u razgledavanje ovog još uvijek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični trgovci, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim moderniziranim metropolama Azije. Obilazak Kraljevske palače i Srebrne pagode koja je pokrivena s preko 5000 srebrnih pločica. Posjetit ćemo Killing fields i muzej S21 kako bismo se upoznali s patnjama kambodžanskog naroda za vrijeme režima Crvenih Kmera. Povratak u smještaj i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Phnom Penhu 1 noć

Mjesto

 • Phnom Penh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnji polazak autobusom za Siem Reap, bivši francuski kolonijalni grad koji smješten uz Angkor Wat, tisućljetne ruševine hrama Kmerskog carstva. Na putu ćemo se zaustaviti kako bismo probali gastronomske specijalitete poput tarantula, cvrčaka i drugih jestivih insekata. Smještaj u hotel u večernjim satima i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Phnom Penha do Siem Reapa

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Phnom Penh
 • Siem Reap

Fakultativni izlet za Angkor Wat, najveći kompleks hramova na svijetu, koji broji preko 1.000 religijskih objekata hramova, molitvenika i skulptura. Ovaj poznati kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelijepe građevine te ostaci različitih prijestolnica kmerskog carstva koje su sve izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najljepši objekt. Današnji dan provest ćemo obilaskom malog kruga hramova. Nakon obilaska slobodno vrijeme u Siem Reapu.

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Još jedan dan za fakultativni izlet Angkora. Nastavljamo razgledavanje velikog kruga ovog nevjerojatnog kompleksa hramova. Povratak u hotel i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nastavak fakultativnog izleta. U jutarnjim satima krećemo prema plutajućem selu Kampong Phluk. Smješteno na poplavnoj ravnici jezera Tonlé Sap, najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji, Kampong Phluk je plutajuća zajednica od oko 3000 stanovnika. Družit ćemo se s lokalnim stanovništvom te upoznati njihov način života i običaje. Povratak u Siem Reap u popodnevnim satima i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

U jutarnjim satima napuštamo hotel i krećemo autobusom prema tajlandskoj granici. Nakon carinskih formalnosti na graničnom prijelazu nastavljamo prema hotelu u Bangkoku. Bangkok – "Grad anđela" – pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživjeli. Grad nalik New Yorku, upakiran u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu. Večer provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera s pogledom na nepregledna svjetla Bangkoka. Dolazak u smještaj u večernjim satima i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Siem Reapa do Bangkoka

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap
 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet. Obilazimo Kraljevsku palaču čija je izgradnja počela 1782. godine, tijekom vladavine kralja Rame I, osnivača Chakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palače smješten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posjećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) s ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – Maeklong Train Market i Plutajuća tržnica. Obilazimo Train Market taman na vrijeme da vidimo kako vlak kreće sa stanice i prolazi točno kroz sredinu tržnice. Trgovci ubrzano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vlaku da prođe. Vlak odlazi, a mi razgledavamo i kupujemo raznovrsno voće, povrće, cvijeće... Iza ne tako poznatog naziva Damnoen Saduak stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća tržnica. Oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mjesto ispresijecano kanalima izgrađenim još u 18. st. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika, krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu, polako se približavaju trgovci s raznolikim ponudama. Starice sa slamnatim šeširima uz osmijeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Napuštanje Bangkoka i let za Phuket.

Prijevoz

 • Lokalni let na relaciji Bangkok - Phuket s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Hotel na Phuketu 1 noć

Mjesto

 • Bangkok
 • Phuket

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Polazak na izlet u jutarnjim satima. Transfer do Pećine majmuna (,,Monkey cave’’ ili na tajlandskom ,,Wat Suwan Kuha’’). Ovaj hram, koji se nalazi unutar pećine, ima veliku povijesnu, teološku i arheološku vrijednost. Imat ćemo priliku vidjeti mnoštvo prikaza Bude i hraniti majmune koji slobodno trčkaraju unutar i oko pećine. Kraća vožnja kanuima oko otoka i stjena. Vožnja long tail brodom do Tapu otoka (Koh Tapu), poznatijem kao otok Jamesa Bonda. Ovaj mali otok, tj. stijena, postao je popularan 1974. godine kada je snimljen film ,,Čovjek sa zlatnim pištoljem’’ s Rogerom Mooreom u glavnoj ulozi. Na kraju odlazimo na ručak u tradicionalno muslimansko plutujuće selo na otoku Panye (Koh Panyee). Nakon ručka je moguće prošetati malim prolazima i uskim uličicama ovog neobičnog sela sve do džamije. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Smještaj

Hotel na Phuketu 1 noć

Mjesto

 • Phuket

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Vrijeme je za obilazak Velikog Bude! Visok čak 45 metara i presvučen bijelim mramorom koji sjaji, vidi se iz gotovo svakog dijela Phuketa. Nalazi se na vrhu brda Nakkerd i predstavlja jedno od najsvetijih mjesta na Phuketu. Pokraj njega nalazi se i zlatni kip Maloga Bude. Čeka nas i obilazak Phuketa, glavnog grada otoka. Stari dio grada na svakom koraku svjedoči bogatoj povijesti, a danas je vrlo popularna destinacija za glazbenike i umjetnike iz cijelog svijeta. Iz tog razloga je poznat i pod nadimkom "hipstersko srce otoka". Jak mediteranski utjecaj ostavio je traga na arhitekturi, a stara jezgra grada je poznata po raznobojnim kućicama izgrađenim u sino-portugalskom stilu. Iz toga razdoblja ostale su impresivne kineske kolonijalne palače izgrađene prije više od 100 godina. U ovome dijelu grada moguće je vidjeti svetišta, hramove, ukrašene i lijepo očuvane trgovine, zanimljive kafiće i restorane, razne muzeje, kao i malu Ulicu crvenih lampi, poznatu kao Soi Romanee. Danas je običaj da se u njoj fotografiraju parovi na dan vjenčanja. Tu je i najpoznatiji lokalni noćni market koji ćemo posjetiti i na kojem će se pronaći ponešto za svakoga. Povratak u smještaj u kasnim večernjim satima. 

Smještaj

Hotel na Phuketu 1 noć

Mjesto

 • Phuket

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet na otok Phi Phi, na kojem je sniman film "Žal". Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Polazak u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na speed boat. Stižemo na arhipelag otoka Phi Phi, na kojima je sniman film "Žal". Obilazimo Maya zaljev (Maya Bay), dragulj i simbol ovih otoka i svraćamo vidjeti Pileh Lagoon, tj. mjesto od kud je Leonardo Di Caprio skočio u more u samom filmu. i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored Vikingške pećine (Viking Cave) i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach,  gdje postoji mogućnost da hranimo majmune. Slobodno vrijeme za snorkling u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Phi Phi Donu. Za kraj ostavljamo Koh Khai, hipi oazu, gdje ćemo se opustiti uz ljetne koktele i zvukove reggeae muzike.  Povratak u smještaj u popodnevnim satima. Povratak na Phuket.

Smještaj

Hotel na Phuketu 1 noć

Mjesto

 • Phuket

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo smještaj. Opraštamo se od Phuketa i uživamo u preostalom slobodnom vremenu. Dolazak u Bangkok i let za Dohu u 20:25 h. Dolazak u Dohu u 23:50 h.

Prijevoz

 • Lokalni let na relaciji Phuket – Bangkok s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bangkok – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Phuket
 • Bangkok
 • Doha

Let iz Dohe u 08:30 h. Dolazak u Zagreb i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Doha
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedna prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu Primjer 4 noći
Hotel u Phnom Penhu Primjer 2 noći
Hotel u Siem Reapu Primjer 4 noći
Hotel u Bangkoku Primjer 2 noći
Hotel na Phuketu Primjer 4 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Ho Chi Minha do Phnom Penha
 • Prijevoz od Phnom Penha do Siem Reapa
 • Prijevoz od Siem Reapa do Bangkoka
 • Lokalni let na relaciji Bangkok - Phuket s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Lokalni let na relaciji Phuket – Bangkok s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bangkok – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

14 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Tajland
 • Viza za Vijetnam
 • Viza za Kambodžu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Ho Chi Minha – Indokina

Obilazak Ho Chi Minha – Indokina
Cijena: 25,00 USD

Na ovome poludnevnom pješačkom izletu upoznajemo se s gradom koji nikada ne spava i koji ima 7 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja započinje u centru grada i ulici Bùi Viện, gdje ćemo iz prve ruke iskusiti zašto se gužva smatra simbolom ovoga grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Bến Thành, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe phở, do najljepših suvenira. Na povijesnom trgu Hồ Chí Minh nalazi se najpoznatiji spomenik istoimenom predsjedniku i revolucionaru. Obići ćemo zgrade gradske vijećnice, opere i znameniti hotel Rex, kao i neke od ostataka iz kolonijalnog perioda – katedralu Notre Dame, poštu, zgradu u kojoj je nekoć bilo američko veleposlanstvo... Vidjet ćemo i Palaču ujedinjenja, simbol bivše vlade Saigona, kako bismo saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

Tuneli Cu Chi

Tuneli Cu Chi
Cijena: 40,00 USD

Na ovom fakultativnom izletu obilazimo mrežu tunela Củ Chi, glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Tuneli se nalaze ispod grada Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Za vrijeme rata to je bilo ,,podzemno selo” s tunelima koji zajedno dosežu 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama. Gerilci Củ Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica, iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krakove koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetke tisuća američkih i južnovijetnamskih vojnika, kao i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. 

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznicu za lokalitet

Večernje krstarenje rijekom Saigon – Indokina

Večernje krstarenje rijekom Saigon – Indokina
Cijena: 50,00 USD

Dvosatno večernje krstarenje rijekom Saigon uz bogatu buffet večeru, živu glazbu i prekrasan pogled na Ho Chi Minh City.

Delta Mekonga

Delta Mekonga
Cijena: 50,00 USD

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Mijanmar i Laos, a u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more. Na ušću radi veliku deltu s 9 rukavaca koju Vijetnamci nazivaju Cửu Long ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake. Tamo ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživat ćemo u lokalnoj glazbi. Uživamo u nezaboravnoj vožnji rukavcima i ručamo na brodu, a pred nama su prizori od kojih zastaje dah. Tko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl te se provozati kroz selo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • vožnje brodovima i čamcima
 • ulaznicu za lokalitet
 • ručak bez konzumacije pića

Obilazak Phnom Penha

Obilazak Phnom Penha
Cijena: 65,00 USD

Na fakultativnom izletu idemo u razgledavanje ovog još uvijek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični trgovci, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim moderniziranim metropolama Azije. Obilazak Kraljevske palače i Srebrne pagode koja je pokrivena s preko 5000 srebrnih pločica. Posjetit ćemo Killing fields i muzej S21 kako bismo se upoznali s patnjama kambodžanskog naroda za vrijeme režima Crvenih Kmera.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz prema predviđenom itineraru
   

Angkor Wat (dva dana) i plutajuće selo Kampong Phluk

Angkor Wat (dva dana) i plutajuće selo Kampong Phluk
Cijena: 175,00 USD

Fakultativni trodnevni izlet u Angkor Wat i Kampong Phluk. Angkor Wat je najveći kompleks hramova na svijetu, a broji preko 1.000 religijskih objekata hramova, molitvenika i skulptura. Ovaj poznati kompleks je pod UNESCO-ovom zaštitom i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelijepe građevine te ostaci različitih prijestolnica kmerskog carstva koje su izgrađene u sklopu ovog kompleksa. Plutajuće selo Kampong Phluk, smješteno je na poplavnoj ravnici jezera Tonlé Sap, najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji. To je plutajuća zajednica koja ima 3000 stanovnika. Družit ćemo se s lokalnim stanovništvom te upoznati njihov način života i običaje. 

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz prema predviđenom itineraru
 • ulaznice u navedene lokalitete

Obilazak Bangkoka

Obilazak Bangkoka
Cijena: 60,00 EUR

Na ovom izletu imat ćete priliku vidjeti sve najvažnije i najljepše znamenitosti grada Bangkoka. Polazak iz hotela je u jutarnjim satima i očekuje nas vožnja do Kraljevske palače (Grand Palace) i Hrama smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew). Kraljevska palače je najveća turistička atrakcija u Bangkoku. Očekuje nas kratka šetnja do sljedećeg lokaliteta – Hrama ležećeg Bude (Wat Pho). Ovaj hram nalazi se odmah pored Kraljevske palače i jedan je od najstarijih i najvećih hramova u Bangkoku s površinom od 8 hektara. U Wat Phou možete vidjeti preko 1000 prikaza Bude! Ipak, a najveća atrakcija je statua „Ležećeg Bude“ po kojoj cijeli kompleks i nosi naziv. Statua je duga 46 metara i visoka 15 metara i predstavlja Budu u stanju nirvane, na kraju svojih reinkarnacija. Wat Pho je također poznat po tradicionalnoj školi tajlandske masaže. Čeka nas kratka šetnja do rijeke, a brodićem ćemo preći na drugu stranu do Hrama Zore (Wat Arun). Ovaj hram jedan je od najpoznatijih simbola cijelog Tajlanda. Povratak u hotel u ranim popodnevnim satima. 

Cijena uključuje:

 • ulaznicu za Grand Palace i Wat Phra Kaew
 • ulaznicu za Wat Pho
 • ulaznicu za Wat Arun
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itinereru

*Za ovaj izlet je potrebno ponijeti odjeću prikladnu za ulazak i obilazak budističkog hrama.

Cijena vrijedi za minimalno 15 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, može doći do manje promjene cijene.

Plutajuća tržnica i Maeklong Train Market

Plutajuća tržnica i Maeklong Train Market
Cijena: 45,00 EUR

Polazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Stižemo na Train market u vrijeme kada vlak kreće sa stanice i prolazi kroz tržnicu. Prodavači užurbano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vlaku da prođe. Turisti i kupci se užurbano miču kako bi tračnice ostale oslobođene za nesmetan prolazak vlaka. Čuje se glasna sirena i svi uzbuđeno stojimo i čekamo. Vlak nailazi, mašemo putnicima iz vlaka, kao i oni nama. Nakon prolaska vlaka, vraćamo se detaljnom istraživanju tržnice i kupovini raznovrsnog voća, povrća, cvijeća, mesa i ribe. Polazak na plutajuću tržnicu "Damnoen Saduak". Iza ne tako poznatog naziva "Damnoen Saduak" stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća tržnica. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mjesto ispresijecano kanalima izgrađenih još u 18. stoljeću. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika, krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu, približavaju nam se trgovci s raznolikim ponudama. Nasmijane starice sa slamnatim šeširima nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Nakon vožnje čamcem imamo malo slobodnog vremena za šetnju kopnenim dijelom tržnice. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. 

Cijena uključuje:

 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom rasporedu
 • vožnju čamcem

Otok Jamesa Bonda, vožnja kanuima i otoci Naka Yai

Otok Jamesa Bonda, vožnja kanuima i otoci Naka Yai
Cijena: 55,00 EUR

Polazak iz hotela u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na speed boat. Vozimo se do arhipelaga manjih vapnenačkih otoka i stijena koje se izdižu iz tirkiznog mora, a u kojima su skrivene špilje bogate stalaktitima i stalagmitima. Naša prva postaja je otok Panak, odakle se kanuima upuštamo u istraživanje zaljeva i špilja. Nakon toga, očekuje nas vožnja do otoka Tapu (Koh Tapu), poznatijeg kao otok Jamesa Bonda. Ovaj mali otok, tj. stijena, postao je popularan 1974. godine kada je snimljen film ,,Čovjek sa zlatnim pištoljem’’ s Rogerom Mooreom u glavnoj ulozi. Na kraju odlazimo na ručak u tradicionalno muslimansko plutujuće selo na otoku Panye (Koh Panyee). Nakon ručka moguće je prošetati malim prolazima i uskim uličicama ovog neobičnog sela sve do džamije. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Cijena izleta uključuje: 

 • povratni transfer od hotela do luke i vožnju gliserom
 • vožnju kanuom
 • ručak bez konzumacije pića

Veliki Buda i Phuket Town

Veliki Buda i Phuket Town
Cijena: 30,00 EUR

Kip Velikog Bude visok je 45 metara, izgrađen je od armiranog betona i presvučen bijelim mramorom koji sjaji, tako da se vidi iz gotovo svakog dijela Phuketa. Nalazi se na vrhu brda Nakkerd i predstavlja jedno od najsvetijih mjesta na Phuketu. Pokraj njega nalazi se i zlatni kip Maloga Bude. Za kraj idemo u obilazak Phuketa, glavnog grada otoka. Stari dio grada na svakom koraku svjedoči bogatoj povijesti, a danas je vrlo popularna destinacija za glazbenike i umjetnike iz cijelog svijeta. Iz tog razloga je poznat i pod nadimkom "hipstersko srce otoka". Jak mediteranski utjecaj ostavio je traga na arhitekturi, a stara jezgra grada je poznata po raznobojnim kućicama izgrađenim u sino-portugalskom stilu. Iz toga razdoblja ostale su impresivne kineske kolonijalne palače izgrađene prije više od 100 godina. U ovome dijelu grada moguće je vidjeti svetišta, hramove, ukrašene i lijepo očuvane trgovine, zanimljive kafiće i restorane, razne muzeje, kao i malu Ulicu crvenih lampi, poznatu kao Soi Romanee. Danas je običaj da se u njoj fotografiraju parovi na dan vjenčanja. 

Cijena uključuje: 

 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz prema predviđenom itineraru

Cijena vrijedi za minimalno 15 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, može doći do manje promjene cijene.

Koh Phi Phi, zaljev Maya i Koh Khai

Koh Phi Phi, zaljev Maya i Koh Khai
Cijena: 55,00 EUR

Polazak iz hotela u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na speed boat. Stižemo na arhipelag otoka Phi Phi, na kojima je sniman film "Žal". Obilazimo zaljev Maya (Maya Bay), dragulj i simbol ovih otoka i svraćamo vidjeti Pileh Lagoon - mjesto s kojeg je Leonardo Di Caprio skočio u more u samome filmu. Uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pokraj Vikinške pećine (Viking Cave) i stižemo na Monkey Beach. Slobodno vrijeme za snorkeling u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Phi Phi Donu. Za kraj ostavljamo Koh Khai, hipi oazu, gdje ćemo se opustiti uz ljetne koktele i zvukove reggaea. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz od hotela do luke i vožnju gliserom
 • užinu i piće dobrodošlice
 • ručak bez konzumacije pića
 • maske za snorkeling i prsluke za spašavanje

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu

Hotel u Ho Chi Minhu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Ho Chi Minhu. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Phnom Penhu

Hotel u Phnom Penhu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Phnom Penhu. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Siem Reapu

Hotel u Siem Reapu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Siem Reapu. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Bangkoku

Hotel u Bangkoku
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Bangkoku, u četvrti Chinatown. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel na Phuketu

Hotel na Phuketu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel**** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Patongu, u Phuketu. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Ostali polasci za Vijetnam

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.