Šri Lanka ekspedicija iz Beograda

Šri Lanka ekspedicija iz Beograda

cijena od
1.549
EUR ,00
sada od
1.299
EUR ,00
trajanje
13 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas na putovanje u egzotičnu i posebnu zemlju koju zovu biserom Indijskog oceana – Šri Lanku

Šri Lanka se ističe predivnim plažama, nevjerojatnom prirodom, dugom tradicijom i kulturom te, naravno, uzgojem čaja. Na ovom neobičnom putovanju istražit ćemo prašume središnjeg dijela otoka, obilazit ćemo poznate budističke hramove i lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, brat ćemo i degustirati čaj, hraniti slonove, ići na masaže na plažama uz zalazak sunca, surfati...

Najpre posećujemo Hikkaduwu, gdje ćemo biti smješteni tijekom cijelog putovanja, odakle idemo na fakultativni izlet u Dambullu – kompleks od pet hramova u pećinama, gdje ćemo vidjeti čuveni Zlatni hram. Potom se upućujemo u Sigiriyu (lavlju stjenu), kamenu trvđavu pod zaštitom UNESCO-a. Fakultativno  ćemo posjetiti i farmu začina, Pinnawalu i botanički vrt Peradenija  te uživati u nestvarnoj prirodi i pogledu koji se pruža s visine.

Nastavljamo upoznavanje Šri Lanke u Hikkaduwu, najpoznatijem turističkom mjestu na jugozapadnoj obali zemlje. 

Obilasci uključeni u cijenu aranžmana:  Obilazak Sigirije, Safari u Nacionalnom parku Minerija , Obilazak lokalnog sela, Obilazak Perudingala stene, Obilazak Polonaruve, Obilazak Pinavele, Obilazak Kendija, Obilazak hrama Budinog zuba, Obilazak botaničkog vrta Peradenija, Obilazak Nuvara Elije, Obilazak tornja Abuluvava, Obilazak plantaže čaja, Obilazak Viktorijinog parka, Obilazak Gregori jezera, Vožnja vozom od Nuvara Elije do Ele, Obilazak malog Adamovog vrha, Obilazak Ravana vodopada, Obilazak Mosta 9 lukova, Obilazak grada Gol, Obilazak plaže Mirisa, Obilazak sela Veligama, Obilazak plaže Unavatuna, Vožnja katamaranima kroz zelenu lagunu, Obilazak farme kornjača, Obilazak Moon stone rudnika, Obilazak spomenika žrtvama cunamija, Večera – morski plodovi uz zalazak sunca, Obilazak lokalne riblje pijace na plaži, Obilazak lokalnog sela, Panoramski obilazak Kolomba.

Kreni u nezaboravnu avanturu s Nasmijanim plemenom - čekamo te!


Ruta
Beograd
Istanbul
Colombo
Sigirija
Nuwara Eliya
Ella
Mirissa
Hikkaduwa
Colombo
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Azija, Šri Lanka
Kod putovanja
LK11
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ dva sata prije leta. Let iz Beograda u 16:40h/15:40h (FZ) s presjedanjem u Dubaiju. Dolazak u Dubai u 21:15/21:40 h po lokalnom vremenu. Let za Kolombo u 01:35 h (FZ).

Prijevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kolombo, u ekonomskoj klasi s presjedanjem i s 20 kg prijavljene i 8 kg ručnog prtljage

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Colombo u 09:00h. Dobrodošli na otok okusa, bivši Cejlon, današnju Šri Lanku, zemlju čaja, dragog kamenja, nasmijanih ljudi, svile...Po dolasku, transfer do našeg prvog odredišta- Sigiryje! Na putu do Sigiryje, obilazimo rezervat za slonove Pinavela gdje ćete uživati u druženju s prepametnim životinjama. Posjetitelji ovog sela u većini slučajeva imaju priliku nahraniti slonove i gledati kako se kupaju u obližnjoj rijeci. Po dolasku u Sigiryju uživamo u piću dobrodošlice- Kraljevski hladni kokos!  Slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Transfer od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 3 1 noć

Mjesto

 • Colombo
 • Sigirija

Avanturu počinjemo ranom zorom! Idemo na safari džipovima u nacionalni park Minneriya - dom velikog broja vrsta životinja, jelena, leoparda, lenjivaca, bizona, krokodila, medvjeda i naravno slonova - čak njih 700! Ovo mjesto poznato je po migraciji ovih prelijepih i velikih stvorenja. Nakon safarija, upuštamo se u obilazak lokalnog sela, upoznajemo kulturu i način života dok uživamo u pričama lokalaca i ukusima lokalnih specijaliteta - curry, pržena riža i nudle, umak od kokosa i još mnogo toga. Nakon dana ispunjenog magičnim aktivnostima, upuštamo se u jedan veliki pothvat- penjanje na Lavlju stjenu prije zalaska sunca. Uživamo u nevjerojatnom pogledu i prelamanjima boja dok se sunce gubi na horizontu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 3 1 noć

Mjesto

 • Sigirija

Hrana

 • Doručak × 1

Još jedan dan rezerviran za ranojutarnje avanture- izlazak sunca na nevjerojatnoj stijeni Pidurangala koja je nastala vulkanskom erupcijom i koja je predstavljala utočište za veliki broj monaha čak 2500 godina. Hram na stijeni izgrađen je u vrijeme kralja Kasapije s idejom da preseli sve monahe s Lavlje stijene baš ovdje kako bi mogao dalje graditi svoje kraljevstvo. Uživamo u izlasku sunca, a zatim se vraćamo na doručak. Poslije doručka nastavljamo ka Polonnaruwi, čudesnom kraljevstvu iz 12. stoljeća. Obilazimo Kameni hram, Kraljevsku palaču I još mnogo toga. Za sve ljubitelje šetnje kroz prošlost, ovaj lokalitet raštrkan po džungli je pravi dragulj. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel 3 1 noć

Mjesto

 • Sigirija

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, posjećujemo kompleks hramova u špiljama u Dambulli koje se nalaze na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ovo su najveći i najbolje očuvani hramovi u špiljama na području Šri Lanke. Stijene se uzdižu u visinu od 160 metara, a u sebi čuvaju 5 pećina koje su oslikane i čuvaju mnogobrojne kipove Bude, kao i kraljeva Šri Lanke i hindu bogova. Hramovi u špiljama potječu iz 1. stoljeća prije Krista. U podnožju stepenica koje vode do pećina nalazi se Zlatni hram – velika šarena, pomalo kičasta građevina s golemim zlatnim sjedećim Budom od čak 30 metara. Na stepenicama podno hrama susrećemo male slatke prodavačice lotosa i ljiljana, čitače dlanova, neumorne prodavače magneta, ponekog čergara s kobrama i pitonima i zaljubljene parove. Samo 15 kilometara od Dambulle, na stijeni od 200 metara, okružena nepreglednim šumama i crvenom glinom, leži Sigiriya, Kasapina utvrda i nekadašnja prijestolnica šrilankanskog carstva. Sigiriya je stijena čiji doslovni prijevod znači "lavlja stijena", a predstavlja veliki kompleks koji se nalazi na popisu Svjetske baštine još od 1982. godine. Nalazi se u središtu otoka, na velikoj nadmorskoj visini u odnosu na svoje okruženje, te je vidljiva iz gotovo svih okolnih mjesta udaljenih i po više kilometara. Lavlja usta i prelijepi vrtovi su najposjećenije atrakcije na ovom lokalitetu. Povratak u smeštaj. 

Smještaj

Hotel 3 1 noć

Mjesto

 • Sigirija

Hrana

 • Doručak × 1

Buđenje uz komešanje majmuna na našim terasama! Kandy je grad u samom srcu otoka, opasan džunglom. Njegovi glavni stanovnicu su majmuni, dugorepi makakiji. S ovim čupavim nevaljcima ćemo se družiti na dnevnom nivou. Nakon doručka, idemo u obilazak - lokalna tržmica, gradski trg, šetnja oko jezera... Nakon šetnje kroz grad, idemo u obližnji botanički vrt Peradenija, koji je najljepši botanički vrt Šri Lanke. Kraljevske palme, vrt orhideja, viseći mostovi, zalutali varani i još mnogo toga... Usput ćemo posjetiti i tvornicu za obradu dragog i poludragog kamenja. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel 3 1 noć

Mjesto

 • Sigirija

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, napuštamo smještaj. Transfer do sljedećeg odredišta-Nuwara Eliya. Grad svjetlosti, mala ušuškana britanska kolonija okružena najzelenijim plantažama čaja. Šri Lanka kakvu viđamo na razglednicama! Na putu do Nuwara Eliya posjećujemo i čuveni Ambuluwawa toranj visok 48m. Penjemo se spiralnim stepenicama do vrha i uživamo u nestvarnom pogledu. Nakon adrenalinskog penjanja, selimo se na obližnju plantažu čaja i upijamo sve te prizore po kojima je Šri Lanka poznata. Pomažemo u branju, prolazimo cijeli proces proizvodnje čaja od branja pupoljaka do ispijanja šoljjice u starom britanskom stilu. Posjećujemo Gregori jezero i Viktorijin park, koji se nalaze u srcu ove planinske stanice. Smještaj u hotel.

Smještaj

Smještaj Šri Lanka 1 noć

Mjesto

 • Nuwara Eliya

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, napuštamo smještaj i krećemo na najljepšu i najuzbudljiviju vožnju vlakom. Čuvena vožnja od Nuwara Eliya do mjesta Ella. Najfotogeničnija vožnja vlakom, pejzaži kao iz bajke koji se ne smiju propustiti. Nekoliko sati vožnje, smještaj u hotel.

Smještaj

Smještaj Šri Lanka 1 noć

Mjesto

 • Ella

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka krećemo na ranojutarnji fakultativni izlet – uspon na Adamov vrh. Pješačenje i boravak na 2.500 metara nadmorske visine. Do vrha vodi 5500 stepenica, a planina je sveto mjesto budista, hinduista, muslimana i kršćana. Uživanje u nestvarnoj prirodi i pogledu koji se pruža s visine. Povratak u Kandy.

Smještaj

Smještaj Šri Lanka 1 noć

Mjesto

 • Mirissa

Hrana

 • Doručak × 1

Budimo se na jugu otoka na jednoj od najljepših plaža svijeta - Mirissa! Mogućnost fakultativnog gledanja kitova, na čamcima sa staklenim dnom. Napuštamo smještaj i započinjemo istraživanje južne obale slikanjem na čuvenom Brdu Palmi. Nakon toga nastavljamo ka maloj nizozemskoj koloniji Galle, koji krasi nizozemska arhitektura i pregršt malih umjetničkih galerija i mirnih kafića. Obilazimo tvrđavu, džamiju, svetionik, lokalni zatvor i sud, stare katoličke i protestantske crkve u samom srcu tvrđave. Pravimo predah na Unawatuna plaži uz ručak, koktele i kupanje. Transfer do Hikkaduwa. Na putu do Hikkaduwe pravimo jedan foto stop u selu Weligama da vidimo čuvene pecaroše na štapovima u moru.  Smještaj u hotel. 

Smještaj

Smještaj Šri Lanka 1 noć

Mjesto

 • Hikkaduwa

Hrana

 • Doručak × 1

Jutro započinjemo obilaskom riblje tržnice i obilazak lokalnog sela. Gledamo kako to živi lokalno stanovništvo, kakva je njihova svakodnevnica i koji je recept za široke osmijehe koji krase ove ljude.. Večer je rezervirana za uživanje u morskim plodovima u lokalnom restoranu. Spremili smo za vas odličnu večeru- degustacija raznih, svježih morskih đakonija uz magični zalazak sunca i hladno lokalno pivo od 8.5 % alkohola. 

Smještaj

Smještaj Šri Lanka 1 noć

Mjesto

 • Hikkaduwa

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, idemo na vožnju katamaranima po zelenoj laguni. Divimo se prirodi ovog mjesta. Potom ćemo posjetiti čuveni budistički hram koji je dostupan samo s jezera. Zatim odlazimo u rudnik dragog kamena Moonstone, minerala po kojem je Šri Lanka nadaleko poznata. Ovaj je rudnik jedini prirodni izvor "mjesečevog kamena" na cijelom svijetu. Nakon rudnika odlazimo na farmu kornjača u blizini Hikkaduwe. Susret s ovim lijepim stvorenjima će vas dodatno oraspoložiti. U povratku ćemo imati priliku vidjeti golemi spomenik podignut na mjestu na kojem je tsunami prije nekoliko godina prevrnuo vlak u kojemu se nalazilo preko 300 ljudi. Povratak u Hikkaduwau.

Smještaj

Smještaj Šri Lanka 1 noć

Mjesto

 • Hikkaduwa

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštamo smještaj u prijepodnevnim satima i opraštamo se od otoka uz panoramski obilazak betonske džungle - Colombo! Užurbana azijska metropola, betonska džungla koja nikada ne spava. Ludilo na ulici, rikše jure kao u igrici, tržnice posvuda, neboderi i nepregledni parkovi. Transfer do zračne luke i let za Beograd s presjedanjem u Dubaiju. Povratak u Beograd.

Prijevoz

 • Transfer od smještaja do zračne luke

Mjesto

 • Colombo
 • Istanbul
 • Beograd

Hrana

 • Doručak × 1

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel 3 Primjer 5 noći
Smještaj Šri Lanka Primjer 6 noći

Prijevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kolombo, u ekonomskoj klasi s presjedanjem i s 20 kg prijavljene i 8 kg ručnog prtljage
 • Transfer od zračne luke do smještaja
 • Transfer od smještaja do zračne luke

Hrana

11 × Doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Smještaj

Hotel 3

Hotel 3
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel s 3 zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smještajni objekt raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

*Točno ime smještaja bit će potvrđeno najkasnije dva tjedna prije puta.

Smještaj Šri Lanka

Smještaj Šri Lanka
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 2** (prema lokalnoj kategorizaciji) je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizranai ima vlastiti WC. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Točno ime hotela biti će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije puta.

Ostali polasci za Azija

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.