Singapur, Indonezija, Malezija ljeto

cijena od
11.925
HRK ,00
sada od
10.800
HRK ,00
trajanje
15 dana
Upit
Upit

Putovanje u tri predivne zemlje Azije – modernu utopiju Singapur, nevjerojatne hramove Jave i plaže magičnog Balija, do posebne Malezije odnosno njenog glavnog grada Kuale Lumpura. Neobično putovanje koje je kombinacija obilazaka modernih arhitektonskih dostignuća Singapura i Malezije, uz obilazak kulturnog centra Jave, odnosno Indonezije – posjeta Boroboduru i Prambananu, a onda magični dani na magičnom otoku – plaže, valovi, surfanje, morski specijaliteti, tradicionalni hramovi, chill i odmor...


Ruta
Beograd
Doha
Singapur
Yogyakarta
Bali
Kuala Lumpur
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Teme
Daleke destinacije, Ljetna proputovanja
Destinacije
Indonezija, Malezija, Singapur
Kod putovanja
SIM1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu. Let iz Beograda u 12:00h do Dohe (let QR 232). Presjedanje na let za Singapur. Let iz Dohe za Singapur u 19:45h (QR 942).

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd- Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha- Singapur s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Dolazak u Singapur u 09:05h, čudna utopija 21. st i druga najveća luka na svijetu. Sve je sređeno do najsitnijih mogućih detalja. Žvakanje žvakaćih guma je zabranjeno i kažnjivo zakonom. Grad je doveden do savršenstva pa u cijelom tom savršeno čistom ambijentu ljudi pronalaze ljepotu, svakako ushićenje i čuđenje ovom kontrastu uzburkane i kaotične Azije. Prijevoz do smještaja i vrijeme za obilazak grada.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel Fort Canning Lodge 1 noć

Mjesto

 • Singapur

Slobodno vrijeme za obilazak Botaničkog vrta, i uživanje u hrani i ukusima Kineske i indijske četvrti. 

Smještaj

Hotel Fort Canning Lodge 1 noć

Prijevoz do zračne luke i let za Yogyakartu, nekadašnju prijestolnicu, grad sultana, koji će nam biti prvi susret s Javom, njenom kulturom, tradicijom, a imat ćemo vremena vidjeti i koliko je grad živ i uzbudljiv. Prijevoz do smještaja. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na realaciji Singapur – Yogyakarta sa uključenim pristojbama

Smještaj

Hotel Whiz Prime 1 noć

Mjesto

 • Yogyakarta

Budimo se rano i krećemo na fakultativni izlet - Borobudur, predivni hram izgrađen tijekom i VIII i IX st. čak 300 godina prije hrama Angkor Wat u Kambodži. Bio je napušten od X st. da bi ponovo bio otkriven tokom XIX st. usred džungle. Krase ga čak 504 statue Bude i 73 stupe. Tu se nalazi i najveći uklesani reljef na svijetu, dužine 6 kilometara. Nalazi se na listi UNESCO-ve Svjetske baštine kao jedan od najvećih budističkih spomenika na svijetu. Danas predstavlja jednu od najvećih atrakcija Jave ali i mjesto hodočašća za mnogobrojne budiste iz Kine, Indije, Tibeta i Kambodže. Nastavljamo izlet za Prambanan – najpoznatije hindu svetište centralne Jave i najviši hram u Indoneziji. U sklopu hrama nalaze se hramovi posvećeni Šivi, Brami, Višnu, ispred kojih su svetišta njihovih životinja zaštitnika – bik Nandi, labud i orao. U povratku svratit ćemo u tvronicu gdje se upoznajemo s tradicionalnim načinom ukrašavanja tkanina –batikom. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel Whiz Prime 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Denpasar. Prijevoz do smještaja u Kuti. Bali - otok osmijeha, nestvarne prirode, bogatih rižinih polja, hindu hramova, kraljevskih bazena, voća, cvijeća, plaža, vulkana i fantastičnog podvodnog svijeta. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na realaciji Yogyakarta - Denpasar s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Zia Hotel Kuta 1 noć

Mjesto

 • Bali

Cjelodnevni fakultativni izlet iz Kute. Dan rezerviran za avanturu! Dan započinjemo spuštanjem niz gotovo 300 stepenica do rijeke, a onda čamcima niz brzake, uživajući u nevjerojatnoj prirodi i zelenilu. A onda ljuljanje na jednoj od najvećih ljuljački u svijetu, gde ćete imati utisak kao da letite iznad prašume Balija. Fotografiranje i uživanje u ležaljkama do ručka. Nakon toga posljednje stajalište je park ptica gdje se nalazi veliki broj šarenih i neobičnih vrsta iz cijelog svijeta. Druženje s pernatim stanovnicima Balija i uživanje u njihovoj predstavi. Povratak u smještaj.

Smještaj

Zia Hotel Kuta 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan. Uživamo na nekoj od obližnjih plaža. 

Smještaj

Zia Hotel Kuta 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet za Ubud, umjetničku koloniju i prelijepo mjesto koje je puno umjetničkih djela i nevjerojatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvijek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedna veća regija, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svjedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umjetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicama, kao i na velikoj tržnici – Ubud Market, gdje ćemo se opremiti suvenirima. Obići ćemo Kraljevsku palaču, koja se nalazi u srcu Ubuda, odmah pored velike tržnice koja datira još iz 1890.godine, iz vremena dinastije Sukawati. Palača je otvorila svoja vrata paviljona za posjetioce, ali se sama palača i dalje koristi za potrebe kraljevske obitelji. Nedaleko od centra Ubuda, nalazi se veliki prirodni rezervat dugorepih makakija! Nevjerojatna, velika šuma, obrasla mahovinom, krije u sebi preko 600 majmuna i oko 150 vrsta drveća. Povratak u smještaj.

Smještaj

Zia Hotel Kuta 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet na kojem se obilaze važni hramovi ali i uživa na jednoj od najlepših zavučenih i mirnijih plaža na Baliju. Besaki hram nalazi se u podnožju vulkana Agung koji je posljednji put eruptirao u studenom 2017. godine. Drugačije ga zovu „hramom svih hramova“ ili „majkom hramova“. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i najsvetije je mjesto za cijelo hinduističko stanovništvo Balija. Tirtaganga ili „Vodena palača“ oduševljava svojim vrtovima i bazenom po kojem se može šetati kamenom stazom i hraniti narančasti šarani. Ova voda se smatra svetom, pa tko želi, može se i okupati. 

Smještaj

Zia Hotel Kuta 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan rezerviran za fakultativni izlet neobičnih lokaliteta i još neobičnijih hramova uz opuštanje u zelenilu rižinih polja. Tanah Lot – najupečatljivija atrakcija Balija, hram na vodi, točnije na stjeni usred mora, nekih 100 metara od obale iz 16. st. Izlet se nastavlja obilaskom rižinih polja, opuštanjem u zelenilu terasa i nevjerojatnih pejzaža. Obilazi se i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnosti otoka na visini od 1000 metara! Prelijepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za koje se vjeruje da ima svetu vodu. Posljednja stanica je Kraljevski hram (Taman Ayun), točnije kraljevski vrt, komleks iz 18. st. Savršeno uređen kompleks nalazi se pod zaštitom i jedan je od nepoznatijih bisera Balija.

Smještaj

Zia Hotel Kuta 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo smještaj, prijevoz do zračne luke i let za Kuala Lumpur. Prijevoz do smještaja i slobodno vrijeme za obilazak kineske četvrti i poznatih kula Petronas Tower, najviših zgrada blizankinja na svijetu. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnom desetljeću prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kojem se podjednako mješaju kuture, religije i utjecaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodno večer za istraživanje noćnih marketa i nevjerojatnih restorana u kojima se mješaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na realaciji Denpasar - Kuala Lumpur s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Holiday Inn Express City Center 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Fakultativni izlet gdje ćemo upoznati grad – obići ćemo najznačajnije lokalitete u gradu, sa stajanjem i fotografiranjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetišta smještenog u pećini na periferiji grada. Dalje nastavljamo obilazeći Nacionalnu Palaču, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gdje se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada blizankinja, poznatih širom svijeta. 

Smještaj

Holiday Inn Express City Center 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Ujutro napuštamo smještaj i imamo slobodno vrijeme za obilazak i istraživanje ovog modernog grada do večernjeg polaska u zračnu luku.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke

Let iz Kuala Lumpura u 02:50h (let QR 853). Dolazak u Dohu u 05:20h po lokalnom vremenu i presjedanje na let za Beograd. Let iz Dohe za Beograd u 06:35h (QR 231). Dolazak u Beograd u 11:00h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kuala Lumpur- Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha- Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Fort Canning Lodge Primjer 2 noći
Hotel Whiz Prime Primjer 2 noći
Zia Hotel Kuta Primjer 6 noći
Holiday Inn Express City Center Primjer 2 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd- Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha- Singapur s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na realaciji Singapur – Yogyakarta sa uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na realaciji Yogyakarta - Denpasar s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na realaciji Denpasar - Kuala Lumpur s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kuala Lumpur- Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha- Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

7 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Izlazna pristojba iz Malezije 20 MYR – 35 kn (5 eur - plaća se u zračnoj luci)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Borobudur i Prambanan (Yogyakarta)

Cijena: 90,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Yogyakarte tokom kojeg se obilazi najveći budistički hram na svijetu i jedan od najznačajnijih hindu hramova na ovom području. Borodubur je jedan od najfotografiranijih lokaliteta u Indoneziji, budistički hram koji je zaštićen od strane UNESCO-a. Brijeg Bogova, kako ga drugačije nazivaju najvjerojatnije potječe iz 8. st a godišnje ga posjeti i do 2.5 milijuna posjetioca! Obilaskom hrama upoznaje se s osnovnim tekovinama budizma i Budinog života. Nakon ručka, u pratnji lokalnog vodiča nastavlja se put ka hramu Prambanan koji je također na UNESCO-voj listi. Hindu hram iz 9.st na najbolji način upoznat će vas s ovom religijom i specifičnostima javanskog hinduizma.

Cijena izleta obuhvaća:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ručak bez konzumacije pića
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Rafting, Bali Swing i park ptica

Cijena: 65,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute. Dan za avanturu! Pod punom opremom, dan započinje spuštanjem niz gotovo 300 stepenica do rijeke, a onda čamcima niz brzake, uživajući u nevjerojatnoj prirodi i zelenilu. A onda ljuljanje na jednoj od najvećih ljuljački na svijetu gdje ćete imati dojam kao da letite iznad prašume Balija. Fotografiranje i uživanje u ležaljkama do ručka. Nakon toga posljednje stajalište je park ptica gdje se nalazi veliki broj šarenih i neobičnih vrsta iz cijelog svijeta! Druženje s pernatim stanovnicima Balija i uživanje u njihovoj predstavi!

U cijenu izleta uključeno je:

 • usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • rafting sa svom potrebnom opremom
 • ručak bez konzumacije pića
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Ubud, šuma majmuna, Elephant Cave i vrt začina

Cijena: od 30,00 EUR do 40,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute. Dan za prirodu, majmune, umjetnost, vulkan, začine i hram. Za početak je predviđeno druženje s razigranim i veselim majmunima u njihovom prirodnom okruženju, velikoj šumi s ostacima starih hramova. Sljedeće stajalište je Elephant Cave (Goa Gajah), hram čiji ulaz ima oblik slonove glave pa mu otuda dolazi i ime. Počeci datiraju iz 11. stoljeća, a posvećen je boginji koja je zaštitnica djece, rođenja i iscjeliteljici žena. Na ovom izletu javlja se jedinstvena prilika da isprobate najneobičniju i najskuplju kavu na svijetu – Kopi Luwak! Šetnjom kroz vrt začina upoznajemo brojne biljke i začine, ali i životinjice koje su zaslužne za proizvodnju spomenute kave. Za kraj, poslije uživanja na pauzi u blizini najaktivnijeg vulkana Batur i istoimenog jezera koje je najveće na otoku, stiže se u Ubud, grad umjetnosti i nevjerojatnih galerija, tržnica, ljudi i energije. Savršen dan na Baliju!

U cijenu izleta uključeno je:

 • usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Besakih hram, Tirtagangga i Virgin Beach

Cijena: 40,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute na kojem se obilaze važni hramovi, ali i uživa na jednoj od najljepših zavučenih i mirnijih plaža na Baliju. Besakih hram nalazi se u podnožju vulkana Agung koji je posljednji put eruptirao u studenom 2017. godine. Zovu ga još i „hramom svih hramova“ ili „majkom hramova“. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i najsvetije je mjesto za čitavo hinduističko stanovništvo Balija. Tirta Gangga ili „Vodena palača“ oduševljava svojim vrtovima i bazenom po kojem se može šetati kamenom stazom i hraniti narančasti šarani. Ova voda se smatra svetom, pa tko želi može se i okupati ovdje.

U cijenu izleta uključeno je:

 • usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Hram Tanah Lot, polja riže i hram Ulun Danu Bratan

Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute. Obilazak neobičnih lokaliteta i još neobičnijih hramova uz opuštanje u zelenilu rižinih polja. Tanah Lot – najupečatljivija atrakcija Balija, hram na vodi, točnije na stijeni usred mora, nekih 100 metara od obale, iz 16. stoljeća. Izlet se nastavlja obilaskom rižinih polja, opuštanjem u zelenilu terasa i nevjerojatnih pejzaža. Obilazi se i hram Ulun Danu Bratan, hram u unutrašnjosti otoka na visini od 1000 metara! Prelijepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za čiju se vodu vjeruje da je sveta.

U cijenu izleta uključeno je:

 • usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Kuala Lumpur City tour

Cijena: 35,00 EUR

Cjelodnevni izlet u Kuala Lumpuru. Obilazak autobusom najznačajnijih lokaliteta u gradu uz pratnju lokalnog vodiča, sa stajanjem i fotografiranjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palače, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gde se prvi put i zavijorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada blizankinja, poznatih širom svijeta.

Cijena izleta obuhvaća:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Smještaj

Hotel Fort Canning Lodge

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Fort Canning Lodge se nalazi pored parka Fort Kaning u Singapuru. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen i klimatizirane sobe s TV-om s kablovskim kanalima. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel Whiz Prime

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Whiz Prime se nalazi u Yogyakarti na par koraka od čuvene Malioboro ulice. Hotel posjeduje restoran. Sve sobe su s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Zia Hotel Kuta

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Zia Hotel Kuta 3* nalazi se u mjestu Kuta na Baliju, te je udaljen 10 minuta hoda od plaže. Hotel ima otvoreni bazen, a sve sobe su klimatizirane, s TV-om i privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://hotelszia.com/home/bali

Holiday Inn Express City Center

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Holiday Inn Express City Center 3* se nalazi u centralnom djelu Kuala Lumpura. Hotel posjeduje fitnes centar, restoran i salu za konferencije. Sve sobe su klimatizirane s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Web stranica https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/kuala-lumpur/kulcc/hoteldetail

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Indonezija

Opći podaci

 • Nezavisnost: 1950. godine
 • Glavni grad: Jakarta
 • Broj stanovnika: 260 milijuna stanovnika (Bali oko 4 milijuna stanovnika)
 • Površina: 1 904 569 km², od toga kopno 1 811 569 km²
 • Stanovništvo: indonežanski narodi oko 80%, Malajci 3,7%, Kinezi 1,2%, ostali 15%
 • Jezik: indonežanski, engleski, malajski
 • Vjeroispovijest: Islam 88%, Kršćanstvo 8%, Hinduizam 2%, Budizam 1%, ostali 1% (Bali – Hinduizam 94%, Islam 5%)
 • Valuta: indonežanski rupi (IDR)

Dokumenti i vize

 • Za ulazak na teritorij Indonezije (kojoj pripada i otok Bali) državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za turistički boravak do 30 dana.
 • Savjetujemo da slikate putovnicu i imate ju spremljenu u digitalnom obliku u mobitelu ili na mail-u kako biste u slučaju izgubljenog ili ukradenog dokumenta mogli dokazati identitet.
 • Ukoliko želite iznajmiti vozilo ili motor potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola. Ukoliko se odlučite na navedeno, morate biti izuzetno oprezni jer je stanje u prometu poprilično kaotično. Druga opcija je iznajmljivanje auta i vozača.

Lijekovi i cjepiva

 • Za ulazak na teritorij Indonezije zakonski nije potrebno nikakvo cjepivo, ali se svakako konzultirajte sa svojim liječnikom. Ukoliko ste neko cjepivo svejedno primili, ponesite potvrdu sa sobom. Naši putnici individualno odlučuju žele li se cijepiti ili ne. Možete se savjetovati sa svojim liječnikom i Institutom za javno zdravstvo Andrija Štampar. Ukoliko ste u dogovoru sa svojim liječnikom odlučili uzimati lijekove protiv malarije, ponesite i njih na putovanje. Važno je znati da navedeni lijekovi ne štite 100% od malarije i mogu imati nuspojave.
 • Savjetujemo da sa sobom ponesete lijekove za svaki slučaj – probiotike, aktivni ugljen, lijekove za prehladu, bolove ili temperaturu, lijekove za terapiju (ako ju imate), te flastere. Također, ponesite sredstvo protiv komaraca za tropska područja, kremu za sunčanje visokog zaštitnog faktora (30-50), te ostale proizvode za osobnu higijenu.

Zdravstveno osiguranje

 • Nije obvezno, ali ga svakako preporučamo za sve daleke destinacije. Putno zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana prije polaska na putovanje. Za cijenu osiguranja kontaktirajte agenciju.

Hrana i piće

 • Tradicionalna prehrana uključuje rižu, rezance, piletinu, govedinu (Yogyakarta), svinjetinu (Bali), povrće i voće, morske plodove i ribu. Jela mogu biti izuzetno ljuta, stoga se savjetuje da provjerite sastojke prije narudžbe.
 • Ulična hrana se preporučuje (prije svega jer je ovo područje s tradicijom ulične hrane), a možete probati i veliki broj internacionalnih kuhinja.
 • Alkohol je poprilično skup. Također, u većini restorana gdje se hrani muslimansko stanovništvo nemojte ni pitati za alkohol.
 • Najpopularnija pića su svježi voćni sokovi, a što se vode tiče konzumirajte isključivo flaširanu vodu i njom ispirite voće i povrće, te ih prije konzumacije ogulite/oljuštite.
 • Od jela obavezno probajte nasi kampur i nasi goreng (na bazi riže), mie goreng (na bazi rezanaca), gado gado (salata s kuhanim krumpirom), rendang (govedina), babi guling (svinjetina), a od pića kopi luwak kavu, domaće alkoholno piće arrack te pivo Bintang.
 • Običaj je ostaviti napojnicu u restoranu.

Telefon, komunikacija, struja i vremenska zona

 • Sve naše mreže funkcioniraju, a također možete kupiti i njihovu lokalnu SIM karticu za lakšu komunikaciju.
 • Na putovanju će Vam internet gotovo svuda biti dostupan (smještaj, restorani, kafići). Wi-Fi signal u hotelu može biti slabiji u sobama, ali je dostupan na recepciji.
 • Na Baliju je struja 230V i nije potreban dodatni nastavak za utičnicu.
 • Vremenska zona u Indoneziji je GMT+7 (na Baliju GMT+8).

Klima

 • Klima u Indoneziji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna najviša je 30-32°C, najniža oko 22-25°C), vlažnost zraka je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Glavna sezona za posjetu ovih područja je od lipnja do rujna, ali treba imati u vidu da se kiša može javiti i u bilo koje doba godine.

Sigurnost i pravila ponašanja

 • Indonezija je sigurna destinacija, ali morate biti oprezni kada su u pitanju vaše osobne stvari, posebno na ulicama ili u metrou, odnosno na mjestima gdje je veća gužva. Posebno obratite pažnju na stvari prilikom večernjeg šetanja po Yogyakarti ili izlaska na Baliju.
 • Izbjegavajte bilo kakva opojna sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni, a za posjedovanje ilegalnih supstanci određuje se smrtna kazna!
 • Zabranjeno je u prijevoz i hotele unositi voće durian zbog čega možete platiti kaznu!
 • Vodite računa kad fotografirate, jer ukoliko želite slikati nekoga, morate obavezno pitati.
 • S obzirom da se radi o zemlji gdje je većinsko stanovništvo muslimansko, vodite računa i poštujte pravila ponašanja i oblačenja. Ispred hramova i džamija obavezno se izuvajte i ulazite bosi.
 • U svakodnevnom životu najviše se koristi desna ruka, jer se lijeva smatra nečistom. Ne okrećite stopala ka drugim ljudima.
 • Obavezno vodite računa o majmunima i izbjegavajte kontakt očima. Može ih biti svuda, nisu agresivni ali vas i u igri mogu ogrebati. Također, vole krasti stvari od turista.

Novac, plaćanje, potrošnja i suveniri

 • Svejedno je hoćete li nositi eure ili dolare, svakako ćete novac mijenjati u lokalnu valutu (indonežanske rupije).
 • Okvirni odnos lokalne valute je 1 EUR = 16 836 IDR i 1 USD = 14 383 IDR.
 • Što se tiče kartica, možete ih nositi za podizanje novca, ali savjetujemo da prethodno najavite svojoj banci odlazak u inozemstvo, pošto često kartice imaju blokadu za podizanje novca van Europe. Svakako je poželjno imati gotovinu kod sebe i u većoj mjeri se oslonite na istu, nego na kartice.
 • Prosječna potrošnja na turama po Indoneziji je od 400 € pa naviše (bez fakultativnih izleta), ali to je svakako individualna stvar, pa tako ovu informaciju uzmite s rezervom.
 • Od suvenira preporučamo tradicionalnu odjeću i nakit, batik, kopi luwak kavu, Garam slatke cigare s klinčićem, začine, čajeve, figure hindu božanstava...
 • Zabranjeno je iznositi školjke, koralje i druge predmete iz prirode.

Odjeća

 • Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica, prije svega za avion te obilaske gradova i prilikom ulaska u džamije ili druga svetišta.
 • Ponesite i kišobran ili kabanicu, te šešir/kapu.
 • Za posjet budističkim i hinduističkim hramovima mora se poštovati kodeks oblačenja – pokrivena ramena, dekolte i koljena. Preporuka je da sa sobom ponesete maramu ili da na samoj destinaciji kupite sarong (tradicionalni komad odjeće) koji ćete vezivati oko struka prilikom ulaska u hramove.

Malezija

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Glavni grad: Kuala Lumpur
Površina: 330.000 km²
Broj stanovnika: 27 milijuna stanovnika
Stanovništvo: najbrojniji su Malajci oko 50% i Kinezi 22%
Jezik: Malajski i Engleski
Vjeroispovijest: Islam 60%, Budizam 20%, Kršćanstvo 9%, Hinduizam 6% i ostali 5%
Nezavisnost: 1963. godina

2. VIZE
Državljanima Republike Hrvatske viza nije potrebna.

3. VREMENSKA ZONA
GMT +8

4. KLIMA
Klima u Maleziji odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna maksimalna dnevna je 32-34C, noćna oko 23-25C), vlažnost zraka je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Kišni period traje od ožujka do travnja i od listopada do studenog, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine. Općenito, suhi period je od svibnja do rujna.

5. HRANA I PIĆE
Tradicionalna ishrana obuhvaća piletinu, govedinu (u vidu roštilja ili gulaša), rižu, povrće i voće, morske plodove i ribu. Odnosno kombinacija azijske i arapske kuhinje. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da se dobro provjerite prije nego naručite hranu. Ulična hrana se preporučuje (prije svega jer je ovo područje s tradicijom ulične hrane, možete probati i veliki broj internacionalnih kuhinja, prije svega kinesku), tu su i pržene banane, nasilemak, pivo Anchor. Alkohol nije lako naći i poprilično je skup. Također, u većini restorana gde se hrani muslimansko stanovništvo nemojte ni pitati za alkohol. Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite.

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Za ulazak na teritorij Malezije, zakonski nije potrebno primiti cjepivo, ali se svakako konzultirajte sa svojim doktorom. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

7. OSIGURANJE
Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje.

8. SIGURNOST, BEZBEDNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Malezija je sigurna destinacija ali morate biti oprezni kada su u pitanju vaše osobne stvari, posebno na ulicama, gdje je više gužve ili u metrou. Izbjegavajte bilo kakva opojna sredstava, svi opijati su zabranjeni i ilegalni, a za posjedovanje ilegalnih supstanci određuje se smrtna kazna! Vodite računa kad fotografirate, jer ukoliko želite slikati nekoga, morate obavezno pitati. S obzirom da se radi o zemlji gdje je većinsko stanovništvo muslimansko, vodite računa i poštujte pravila ponašanja i odijevanja. U razgovoru i pokazivanju ne upirite kažiprst, koristite palac. S muškarcima se možete rukovati i to s obje ruke, ali sa ženama ne, ukoliko ona prva ne pruži ruku. Nije preporučljivo grljenje i ljubljenje u javnosti. Ispred hramova, džamija obavezno se izuvajte. Zabranjeno je da u prijevoz i hotele unosite voće Durian i možete platiti kaznu!

9. ODJEĆA
Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona ali i obilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili kapu.

10. LOKALNA VALUTA
Malezijski Ringit MYR – 1 EUR=4.7 MYR
Za potrošnju u Maleziji morate uvijek sa sobom imati lokalnu valutu. Svejedno je da li ćete sa sobom nositi dolare ili eure. Na tržnicama, dućanima suvenira i kod uličnih trgovaca cjenkajte se. Osim cjenkanja običaj je i ostavljati bakšiš.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
Bankomati postoje i lako su dostupni (u Kuala Lumpuru). Kartice ne možete koristiti uvijek. O pojedinostima se posavjetujte s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

12. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA
Naše mreže rade na prostoru Malezije. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.
Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, i nisu Vam potrebni adapteri za utičnice. Ukoliko imate, možete za svaki slučaj ponijeti adapter za ulaz kao za Veliku Britaniju, sa tri pljosnata izlaza.

13. DRUGE NAPOMENE
Iznajmljivanje vozila: Ukoliko želite iznajmiti vozilo ili motor potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola. Za tim nema potrebe jer im gradski prijevoz odlično funkcionira, a taksi je jeftin. Ukoliko koristite taksi, uvijek tražite da Vam uključe taksimetar.
Zabranjeno je iznošenje školjki, koralja i minerala i drugih predmeta iz prirode, voća prvenstveno manga, duriana. Od suvenira preporučujemo tradicionalnu odjeću i materijale, batik, kavu i slatkiše s durianom…

Singapur

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Glavni grad: Singapur
Površina: 700km²
Broj stanovnika: 5.4 milijuna stanovnika
Stanovništvo: Kinezi 74%, Malajci 13%, Indijci 9%, ostali 4%
Jezik: engleski, malajski, tamilski (indijski), mandarinski (kineski)
Vjeroispovest: budizam 33%, kršćanstvo 19%, neopredjeljeni 18%, islam 14%, taoizam 11%, hinduizam 5%.
Nezavisnost: 1965. godina

2. VIZE
Državljanima Republike Hrvatske viza za ulazak na teritorij Singapura nije potrebna.

3. VREMENSKA ZONA
GMT +8

4. KLIMA
Klima u Singapuru odlikuje se relativno visokim temperaturama (prosječna najviša je 30-33C, a najniža oko 23-25C), vlažnost zraka je visoka, a sunce je izuzetno jako jer se radi o područjima oko ekvatora. Kišni period traje od studenog do ožujka i od lipnja do rujna, ali se kiša može javiti i u bilo koje doba godine. Općenito, pod kišom se podrazumijeva i popodnevni tropski pljusak. Generalno, kiša ne predstavlja problem jer se radi o ekvatorijalnim područjima s relativno visokim temperaturama i dosta sunčanih sati.

5. HRANA I PIĆE
Tradicionalna ishrana obuhvaća rižu, nudle, piletinu, govedinu, povrće i voće, morske plodove i ribu. Jela mogu biti izuzetno ljuta, tako da svakako provjerite prije nego naručite hranu. Ulična hrana se preporučuje (prije svega jer je ovo područje s tradicijom ulične hrane, možete probati i veliki broj internacionalnih kuhinja, prije svega kinesku koja je dosta zastupljena). Hrana u restoranima može biti dosta skupa ali u okviru tržnica uvijek se nalaze lokalni restorani i obilje ulične hrane, gdje možete fino i jeftino jesti. U ponudi su i kineska, tajlandska, vijetnamska, korejska kuhinja i druge. Alkohol je poprilično skup. Također, u većini restorana gde se hrani muslimansko stanovništvo nemojte ni pitati za alkohol. Probajte pivo Tiger ali i koktel Singapore Sling. Voće perite flaširanom vodom ili oljuštite. Od jela obavezno probati chilli rakove, katong laksu, slatkiše na bazi durijana...

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Za ulazak na teritorij Singapura, zakonski nije potrebno nikakvo cjepivo, ali se svakako posavjetujte sa svojim doktorom. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, ljekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i Autan.

7. OSIGURANJE
Preporuka je da imate zdravstveno osiguranje.

8. SIGURNOST, BEZBEDNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Singapur je izuzetno sigurna destinacija ali morate biti oprezni kada su u pitanju vaše osobne stvari, posebno na ulicama, gdje je više gužve ili u metrou. Izbjegavajte bilo kakva opojna sredstva, svi opijati su zabranjeni i ilegalni, a za posjedovanje ilegalnih supstanci određuje se kazna od 10 godina, 20.000$ ali čak i smrtna kazna! Vodite računa kad fotografirate, jer ukoliko želite slikati nekoga, morate obavezno pitati. Ispred hramova, džamija obavezno se izuvajte. Zabranjeno je da u prijevoz i hotele unosite voće Durian i možete platiti kaznu! Na teritoriju Singapura službeno je zabranjeno unositi cigarete i žvakače gume. Ukoliko u Vašem prtljagu imate cigarete može se dogoditi da morate platiti porez. Pušenje je dozvoljeno samo kod naznačenih mjesta. Zabranjeno je opijanje na ulici. Bakšiš je skoro uvijek uključen u račun.

9. ODJEĆA
Od odjeće je potrebna ljetna, laganija garderoba, ali obavezno ponesite sa sobom nešto dugačkih rukava i nogavica prije svega zbog aviona ali i obilaska grada i ulaska u džamije ili druga svetišta. Ponesite i kišobran ili kabanicu ali i šešir, maramu ili kapu. Za posjetu budističkim i hindu hramovima mora se ispoštovati kodeks oblačenja: pokrivena ramena, dekolte i koljena. Što se tiče oblačenja za svakodnevnu varijantu, u Singapuru je kodeks oblačenja poprilično slobodan.

10. LOKALNA VALUTA
Singapurski dolar SGD – 1 EUR=1.6 SGD. Za potrošnju u Singapuru morate uvijek sa sobom imati lokalnu valutu.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
Kreditne kartice i bankomati: Bankomati postoje i lako su dostupni. Kartice možete koristiti skoro svuda i uvijek, osim na tržnicama ili prilikom kupovine ulične hrane. O pojedinostima posavjetujte se s Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inozemstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

12. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA
Naše mreže rade na teritoriju Singapura. Skoro svi smještaji, restorani ili kafići imaju wi-fi.
Što se tiče električne energije, napon je isti kao kod nas, i nisu Vam potrebni adapteri za utičnice. Ukoliko imate, možete za svaki slučaj ponijeti adapter za ulaz kao za Veliku Britaniju, sa tri pljosnata izlaza.

13. DRUGE NAPOMENE
Ukoliko želite iznajmiti vozilo ili motor potrebna vam je međunarodna vozačka dozvola. Za tim nema potrebe jer im gradski prijevoz odlično funkcionira, a taksi je jeftin. Ukoliko koristite taksi, uvijek tražite da Vam uključe taksimetar
Od suvenira preporučujemo tradicionalnu odjeću i materijale, batik, začine, čajeve ... Zabranjeno je iznositi školjke, koralje i druge predmete iz prirode.

Ljetna proputovanja

Letnja proputovanja korisne info

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

​U skladu s odredbama Zakonu o turizmu Republike Srbije Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018. godine, polica osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj