Libanon Nova godina

cijena od
7.125
HRK ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit

Beirut, milijunski grad, smješten između planine Libanon i Sredozemnog mora, glavni je grad Libanona. Počeci ovoga drevnog grada sežu u 15. st. pr. Kr., a naziv su mu dali Feničani po bunarima i velikom bogatstvu vode u to doba. Nazivaju ga i Pariz Istoka, grad tradicije i modernog, mladih i provoda. Kao centar zemlje, Beirut će biti naša polazna točka za istraživanje nevjerojatnog Libanona, zemlje cedrova, pustinja i snježnih vrhova.  

Obići ćemo i feničanske gradove Tir i Sidon, u kojima ćemo posjetiti tradicionalne arapske karavan-saraje, stare tržnice, očuvane zidine, arheološke lokalitete i antička naselja. Sve ovo svjedoči o velikom povijesnom naslijeđu Libanona. Nezaobilazna točka bit će i Biblos, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova na svijetu. Posjetit ćemo i špilju Jeita, nacionalni simbol države i jednog od finalista izbora za novih sedam svjetskih čuda


Ruta
Beograd
Beirut
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Libanon
Kod putovanja
LB2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci “Nikola Tesla” u Beogradu. Let za Beirut u 09:50 h s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beirut u 18:00 h. Prijevoz do hotela. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Beograd – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beograd
 • Beirut

Beirut, poznat kao „Pariz Bliskog istoka“ i „Dragulj Mediterana“, prema legendi jedan je od najstarijih gradova na svijetu. Danas broji nešto više od milijun stanovnika te će biti naša polazna točka za upoznavanje zemlje cedra, pustinje i Mediterana. Na današnjem fakultativnom obilasku Libanona vidjet ćemo Nacionalni muzej, Golubovu stijenu, trg Etoile, šetalište Corniche, džamiju, stari i novi dio grada. Uživamo u libanonskoj hrani i jakoj kavi, nargilama, prelijepom pogledu i razgovoru sa srdačnim Libanoncima.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – odlazak u dolinu Bekaa i posjet najpoznatijem libanonskom antičkom lokalitetu Baalbeku. Ovo se arheološko nalazište smatra jednim od najočuvanijih kompleksa posvećenih bogovima Staroga Rima. Nakon obilaska impozantnih hramova posvećenih Jupiteru, Bakhu i Veneri odlazimo do najpoznatije libanonske vinarije Ksara. Ondje istražujemo podzemne prolaze i kušamo čuvena libanonska vina. Putovanje nastavljamo posjetom mjestu Anjar. Njega je u 8. st. izgradila dinastija Umayyad, a ondje se sada nalaze ostaci palača, lukova, rezidencija, hamama i svega što je ovaj grad sadržavao. Povratak u Beirut. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do feničanskih gradova Tira i Sidona. Prvo svraćamo u Sidon,  grad koji se u vreme Feničana prvi izdvojio kao dominantan na ovom prostoru. Posećujemo Krstaški zamak, tradicionalnu pijacu „suk“ i „Khan al-Franj“, tradicionalni arapski karavan-saraj, koji su kasnije Francuzi koristili kao diplomatsko predstavništvo. Nakon toga, nastavljamo do Tira, čuvenog grada drevnih Feničana, koji se zahvaljujući svom izvrsnom položaju i neverovatnim zidinama, koje su bile visoke čak 40 metara, u antičko doba smatrao neosvojivim. Posećujemo dva arheološka lokaliteta, na kojima imamo priliku da vidimo ostatke nekadašnjeg hipodroma, trijumfalnu kapiju, nekropole, antičko naselje i  bazen, koji je u antičko vreme korišćen za misteriozne vodene sportove. Nakon toga, povratak u Bejrut. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet autobusom u Biblos, službeno najstariji grad na svijetu. Na putu do Biblosa, posjećujemo fascinantnu pećinu Jeita, koja je bila užem izboru za jedno od novih sedam svjetskih čuda. Stara je više tisuća godina i smatra se jednom od najljepših na svijetu. Posjet špilji uključuje obilazak njenog gornjeg dijela, i to šetnjom uređenim stazama. Donji se dio špilje obilazi malim brodićem, krstareći kristalno čistom „Pasjom rijekom“. Dolazak u Biblos, grad po kojem je Biblija dobila ime, i jedno od najstarijih naseljenih mjesta na svijetu. Obilazimo grad, antičke lokalitete, staru luku, kupujemo suvenire… Slobodno vrijeme. Povratak u Beirut. Noćenje.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo smještaj u ranim jutarnjim satima. Prijevoz do zračne luke i let za Beograd u 03:45 h s presjedanjem. Dolazak u Beograd u 08:00 h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Beirut – Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beirut
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Beograd – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Beirut – Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

4 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Panoramski obilazak Beiruta

Cijena: 45,00 USD

Krećemo u upoznavanje Beiruta, obilazeći njegove glavne atrakcije. Posjećujemo poznatu Pigeon Rock s koje se pruža fascinantan pogled s kopna i za koju se može reći da je kultno mjesto u životu stanovnika Beiruta. Nalazi se na poznatoj šetnici Cornish, koja je poznata kao jedna od najdužih i najbolje održavanih šetnica uz more na cijelom svijetu. Fotografiramo se, promatramo kako brodovi prolaze kroz ogromnu pukotinu u ovoj stijeni, a nakon toga nastavljamo dalje. Nakon toga obilazak nastavljamo odlaskom do glavnog centra grada, gdje posjećujemo Veliku džamiju, maronitsku crkvu Svetog Jurja, kao i živopisnu četvrt Saifi. Idemo prema nevjerojatnom Nacionalnom muzeju Libanona, koji bi, ako se uzme u obzir da se nalazi u Firenci, Parizu ili Rimu, zasigurno bio proglašen jednim od najboljih muzeja na svijetu. Kolekcija koju posjeduje doista je nevjerojatna. Posjećujemo fascinantne artefakte koji datiraju iz trećeg tisućljeća prije Krista, sarkofage, grobnice, mozaike, figurice, nakit slavnih Feničana i sve što je do danas sačuvao ovaj drevni narod kroz razdoblja vladavine različitih carstava i država, koje su imale priliku da vladaju na ovom prostoru. Završit ćemo naš posjet armenskom naselju Borj Hammoud, uživajući u njegovim jedinstvenim atrakcijama i aktivnostima (šoping, kušanje tradicionalne armenske hrane, posjet vjerskim mjestima)
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Baalbek, Anjar i Ksara

Cijena: 60,00 USD

Idemo u unutrašnjost samog Libanona, prema granici sa Sirijom. Posjećujemo arheološko nalazište Anjar, gdje se nalaze ostaci povijesnog grada kojeg je osnovala dinastija Umayyad, a koji je postojao samo 40 godina prije nego što ga je uništila druga arapska dinastija. Na njemu obilazimo ostatke hamama, ljudskih naselja, nekadašnjih trgovina, zatim ulice izgrađene na 90 stupnjeva po rimskom uzoru, palaču, bivšu crkvu, bazen s pitkom vodom i drugo. Fotografiramo se s devama koje spremne čekaju turiste ispred arheološkog nalazišta i nastavljamo dalje. Nakon obilaska ovog arheološkog nalazišta, odlazimo u vinariju Xara koju su 1867. godine osnovali redovnici koji su živjeli na ovim prostorima i pod utjecajem Francuza, koji su tada i u narednom razdoblju dominirali Libanonom, počeli proizvoditi vinovu lozu u ovom najplodnijem područje. Libanon, poznat kao dolina Bekaa. Ova dolina se nalazi između planina Libanona i Antilibana i proizvodi daleko najveći dio cjelokupne poljoprivredne proizvodnje u Libanonu. U Xari obilazimo mračne i hladne tunele u kojima se čuva vino i gdje su nekada bile skrivene obitelji iz rata, a koji su danas samo dio cijelog kompleksa koji je djelomično otvoren za posjet javnosti. Posjet završavamo kušanjem savršenih vina i uživanjem u pogledu na lijepo uređene vinograde ispred vinarije.

Put nas vodi dalje, prema impozantnom Baalbecku gdje uživamo u posjetu monumentalnom kompleksu tri rimska hrama - posvećena Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Sliku religioznog života Rimljana oživljavamo promatranjem kompleksa hramova, koji su imali zadaću privući i voditi lokalno stanovništvo koje nije bilo naklonjeno rimskoj tradicijskoj vjeri, ali je njegovalo religiju starih Feničana, i nagovoriti ih da prihvate službenu rimsku religiju. Prolazimo kroz najmonumentalnije prizore na cijelom putovanju i ostatke jedinstvenih hramova posvećenih rimskim bogovima, slušamo priče o arhitekturi i obilježjima posvećenim njima, zaustavljamo se da pogledamo detalje najbolje očuvanog Bacchusovog hrama i cjenkamo se za tradicionalne arapske šalove koje prodaju ulični prodavači.

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Tir i Sidon

Cijena: 60,00 USD

Krenuli smo u upoznavanje južnog dijela Libanona. Prvo posjećujemo Sidon, odnosno Saidu, kako ga naziva arapsko stanovništvo koje danas tamo živi. U Sidonu posjećujemo fantastičan križarski dvorac, zatim šećemo velikim "soukom", koji je najveći souk koji imamo priliku upoznati na ovom putovanju. Kupujemo jeftine suvenire, cjenkamo se s lokalnim stanovništvom, fotografiramo šarolike fotografije uz jedinstvene snimke izloženog voća, raznih suvenira ili ulične hrane. Obilazak Sidona završavamo posjetom velikom trgu Caravanserai, koji je izgrađen za razvoj trgovine na ovim prostorima, a koji su tijekom 20. stoljeća zauzeli Francuzi i koristili ga kao svoje diplomatsko predstavništvo.

Nakon toga nastavljamo prema jugu, do najjužnije točke Libanona, koju ćemo posjetiti na ovom putovanju. Dolazimo u poznati grad Tir, koji je u antičko doba bio nadaleko poznat po svojim pomorcima, kolonijama, trgovini, ali i po genijalnom položaju i nepobjedivosti. Budući da su njegove zidine bile visoke čak 40 metara, najveći vojskovođa starog vijeka Aleksandar Veliki imao je ozbiljne poteškoće u njegovom osvajanju. U tom gradu obilazimo dva velika arheološka nalazišta, gdje obilazimo nekropolu, šetnicu, slavoluk, ostatke rimskog hipodroma, antičko naselje, terme, misteriozni bazen u kojem su se igrali vodeni sportovi i uživamo u prekrasnom pogledu sa šetnice na zaštitne znakova današnjeg Tira.

Polako hodamo i nakon pogleda na Palestinu završavamo obilazak. Nakon toga slijedi povratak u Beirut.

U cijenu izleta uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Biblos, Harissa, špilja Jeita

Cijena: 70,00 USD

Na ovom izletu istražujemo Biblos, prema službenim podacima, najstarije organizirano ljudsko naselje na svijetu i grad po kojem je Biblija dobila ime. Nakon dolaska u ovaj, danas mali i simpatični, gradić hodamo stazom prostora na kojem se pisala najstarija povijest svijeta, udišemo duh Mediterana i dok sjedimo u rimskom amfiteatru, slušamo priče o feničanskim kraljevima, kao i životu samog grada u rimskim i križarskim vremenima. Obilazimo mjesta na kojem su počivali veličanstveni sarkofazi feničanskih kraljeva, koje smo vidjeli prethodnog dana u Arheološkom muzeju u Beirutu i kroz simpatični „suk“ s originalnim suvenirima nastavljamo do povijesno Ribarske luke Biblosa, gdje se i dan danas nižu isprepletani tradicionalni ribarski brodići i luksuzne jahte svjetskog „jet-seta“, koji u Biblosu posjeduje kuće i apartmane. Odlazimo do rustične crkve sv. Ivana i posjetu završavamo slobodnim vremenom za ručak i laganim hodanjem kroz „suk“, tradicionalno cjenkajući se za suvenire.

Na izletu se zaustavljamo i u gradu Jounieh, užurbanom gradu na obali koji je poznat po noćnom životu, ali i po kipu Gospe od Libanona u Harissi, koja nadgleda cijeli grad s visokog brda iznad grada. S vrha uživamo u nevjerojatnim pogledom na Jounieh, Sredozemno more i okolicu. Jedinstveno iskustvo pruža vožnja žičarom između visokih nebodera grada. Tijekom ture očekuje nas i posjet jednom od „čuda prirode“, koje zaista ostavlja bez daha. Riječ je o špilji Jeita, koja je bila u konkurenciji za izbor za Sedam svjetskih čuda prirode. Dok prilazimo samoj špilji, vozimo se kroz planine, uživajući u fantastičnim prizorima koje je kreirala priroda, a u kojima se izmjenjuju brda i doline. Prije same posjete špilji vozimo se nekoliko minuta žičarom iznad divlje rječice, uživajući u gotovo netaknutoj prirodi okoline. Obilazak Jeite sastoji se iz pješačkog obilaska gornjeg dijela špilje uređenim stazama, gdje imamo prilike vidjeti sjajne stalaktite i stalagmite, među kojima se nalaze i najveći takvi prirodni fenomeni na svijetu. Također, najveća dvorana ove pećine visoka je preko 100 metara, a u njenom podnožju lagano protječe „Pasja rijeka“, čijem ćemo šumu svjedočiti. Imamo prilike uživati u nevjerojatnom prizoru i pogledu na sjajna čuda koje je priroda u stanju napraviti. Slušamo priče o nevjerojatnoj pećini koja je tijekom rata korištena kao skladište za municiju švercerima oružja, ali je uspjela netaknuta “preživjeti” ta mučna vremena i danas ugosti sve koji žele uživati u čudima prirode.
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe imaju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biti će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta. 

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj