Sirija i Libanon iz Zagreba

Sirija i Libanon iz Zagreba

cijena od
1.490
EUR ,00
sada od
1.390
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Pred nama je već treća pustolovina u Siriju!

U cijenu putovanja uključeni su sljedeći izleti: Obilazak Anjara i Baalbeka, Obilazak Damaska, Ma'aloula, Homs, Obilazak Hame, Obilazak Alepa, Palmyra, Krak des Chevaliers!

Putovanje započinjemo obilaskom Beiruta, milijunskog grada smještenog između Libanonskog gorja i Sredozemnog mora, glavnoga grada Libanona. Počeci ovoga drevnog grada sežu u 15. st. pr. Kr., a naziv su mu dali Feničani po bunarima i velikom bogatstvu vode u to doba. Nazivaju ga i Parizom Istoka, spoj je tradicionalnog i modernog, bogate povijesti i ludih provoda.

Nakon Libanona, krećemo put Sirije, u čijim ljepotama napokon ponovno mogu uživati i posjetitelji. Ove jeseni uvjerili smo se da je Sirija kao turistička destinacija potpuno sigurna zemlja čiji stanovnici s osmijehom dočekuju sve posjetitelje kako bi im predstavili svoju zemlju i sve njene ljepote na najljepši način. Pridružite nam se na sljedećem polasku! Naša prva stanica bit će Damask, jedan od najstarijih gradova na svijetu. Divimo se bogatoj povijesti ovoga grada te uživamo u srdačnoj sirijskoj dobrodošlici. Putovanje nastavljamo obilascima razorenog Homsa i prekrasne Hame te posjećujemo lokalitete i mjesta u kojima su ispisani tragovi pretkršćanske i kršćanske prošlosti. Jedan od vrhunaca putovanja zasigurno će biti posjet Palmiri, monumentalnim ruševinama nekoć velikoga grada, koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Posjećujemo i jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova u povijesti – Alep. Obići ćemo njegov stari dio koji je također uvršten na popis UNESCO-ove svjetske baštine, imati priliku vidjeti ruševine i ratne ožiljke, ali i osjetiti žamor i živahnost ulica ovoga slavnog grada na koje se veselje i život vraćaju.

Nemojte propustiti jedinstvenu priliku za posjet Siriji i pođite s nama na putovanje koje se pamti do kraja života!


Ruta
Zagreb
Istanbul
Beirut
Damask
Hama
Alep
Damask
Beirut
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Libanon, Sirija
Kod putovanja
LBSY1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 16 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe u zračnoj luci “Franjo Tuđman” u Zagrebu. Let za Beirut  s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul i konekcija na let za Beirut. Dolazak u Beirut i prijevoz do hotela.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Beirutu

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Beirut

Beirut, poznat kao „Pariz Bliskog istoka“ i „Dragulj Mediterana“, prema legendi je jedan od najstarijih gradova na svijetu. Danas broji nešto više od milijun stanovnika, a bit će naša polazišna točka za upoznavanje s ovim nevjerojatnim zemljama Bliskoga istoka. Na ovom fakultativnom izletu susrest ćemo se sa sljedećim lokalitetima: Golublja stijena, trg Etoile, šetalište Corniche, glavna džamija, maronitska i grčka pravoslavna crkva, stari i novi dio grada. Nakon izleta slobodno vrijeme za uživanje u izvrsnoj libanonskoj hrani, jakoj kavi, nargilama, bogatom noćnom životu i razgovoru sa srdačnim Libanoncima. Noćenje.

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo prema Damasku. Putujemo kroz unutrašnjost Libanona i prvo posjećujemo arheološko nalazište Anjar, gdje se nalaze ostaci povijesnog grada kojeg je osnovala dinastija Omejida, a koji je postojao samo 40 godina prije nego što ga je uništila druga arapska dinastija. Put nas vodi dalje prema impozantnom Baalbeku gdje uživamo u posjetu monumentalnom kompleksu tri rimska hrama - posvećena Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Sliku religioznog života Rimljana oživljavamo promatranjem kompleksa hramova koji su imali zadaću privući i voditi lokalno stanovništvo koje nije bilo naklonjeno rimskoj tradicijskoj vjeri, ali je njegovalo religiju starih Feničana, i nagovoriti ih da prihvate službenu rimsku religiju. Nastavljamo prema Damasku u koji dolazimo u kasnovečernjim satima.

Prijevoz

 • Transfer od Beiruta do Damaska

Smještaj

Hotel Dar el Noor 1 noć

Mjesto

 • Beirut
 • Damask

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka slijedi obilazak ovoga fascinantnog grada. Damask je jedan od najstarijih gradova na svijetu, a za titulu najstarijeg bori se sa susjednim Alepom. Hodamo uz džamiju Sulejmaniju, a zatim posjećujemo stari grad u koji ulazimo s velikog bazara Alhamidije. Na kraju tržnice nalazi se Saladinov mauzolej i džamija Omejida, impresivna islamska građevina. Posjetit ćemo i palaču Azem, kapelicu sv. Ananiasa, kao i prozor sv. Pavla. Slijedi slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Dar el Noor 1 noć

Mjesto

 • Damask

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka krećemo u Hamu. Prva stanica nam Ma'aloula, pitoreskno selo koje je posebno zanimljivo kao jedino mjesto na svijetu gdje je aramejski jezik, jezik kojim se služio Isus Krist, još uvijek u uporabi. Riječ Ma'aloula na aramejskom znači "ulaz". Ma'aloula se nalazi na nadmorskoj visini od više od 1500 metara, a njezine malene kuće drže se na naličju goleme stijene, ostavljajući dojam kao da lebde u zraku. Ondje ćemo posjetiti dva značajna mjesta kršćanskog hodočašća: hram sv. Sergeja i sv. Tekle. Nastavljamo prema Homsu, jednom od najvećih sirijskih gradova, koji je u nedavno završenom građanskom ratu pretrpio velika razaranja. U pozadini još uvijek vidljivih ostataka rata slušamo priče o bogatoj povijesti ovog važnog grada. Posjećujemo crkvu Um al-Zennar i obilazimo stari grad. U večernjim satima stižemo u Hamu i prijavljujemo se u hotel.

Prijevoz

 • Transfer od Damaska do Hame

Smještaj

Orient House 1 noć

Mjesto

 • Hama

Hrana

 • Doručak × 1

Dan započinjemo obilaskom Hame. Posjećujemo hamske norije - 17 golemih kotača na rijeci Orontes koji su u srednjem vijeku služili kao sustav za navodnjavanje grada, zatim palaču Azem, manju verziju istoimene osmanske palače iz Damaska, te šetamo starim gradom Hamom. Nakon obilaska Hame idemo u Alep!

Prijevoz

 • Transfer od Hame do Alepa

Smještaj

Aleppo Palace 1 noć

Mjesto

 • Hama

Hrana

 • Doručak × 1

Obilazimo jedan od najstarijih nastanjenih gradova u povijesti - Alep! Obići ćemo stari dio koji je uvršten na popis UNESCO-ove svjetske baštine, imat ćemo priliku vidjeti ruševine i ratne ožiljke, ali i osjetiti žamor i živahnost ulica Alepa na koje se veselja i život vraća. Dan ćemo započeti obilaskom utvrde Ciladeli u Alepu, izvanrednom primjeru islamske vojne arhitekture koji datira do sredine 3. tisućljeća pr. Krista. Smatra se da je ovo jedna od najstarijih tvrđava na svijetu te da najveći dio ove konstrukcije kakva je danas potječe iz Ayyubidskog razdoblja. Nastavljamo obilazak šetnjom tržnicama Alepa koje su oduvijek bile srce ovog velikog trgovačkog grada. Imat ćemo priliku vidjeti i kupiti baš sve - od začina i tradicionalnih slatkiša do tekstila, tepiha i poznatog alepskog sapuna. Možemo posjetiti pravi souk, trgovine koje su otvorene i poznatu tvornicu sapuna Musuem.

Smještaj

Aleppo Palace 1 noć

Mjesto

 • Alep

Hrana

 • Doručak × 1

Slobodno vrijeme za upoznavanje bogate prošlosti Alepa i načina života kakav je danas. Ulice su prepune života, žamora, gužvi, automobila, mirisa i energije. Posjetit ćemo i Krak des Chevaliers, najveću križarsku utvrdu koja se od 2006. nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. 

Prijevoz

 • Transfer od Alepa do Al Mishtaye

Smještaj

Villa Rose 1 noć

Mjesto

 • Alep

Hrana

 • Doručak × 1

Palmyra je oaza u sirijskoj pustinji, u području kojim su prije i poslije Rimljana vladale brojne dinastije. U Palmyri se nalaze monumentalne ruševine nekoć velikoga grada, jednog od najznačajnijih kulturnih centara staroga svijeta. Umjetnost i arhitektura Palmyre amalgam je brojnih civilizacija koje su vladale ovim područjem i u kojem se grčko-rimske tehnike sljubljuju s lokalnim tradicijama i perzijskim utjecajem. Nalazi se na UNESCO-ovom popisu zaštićene svjetske baštine. Palmyra je i u posljednjem ratu pretrpila brojna oštećenja, a u dva ju je navrata zauzela teroristička milicija tzv. Islamske države. Ipak, moći ćemo vidjeti neke od još uvijek očuvanih dijelova, kao što su hram mezopotamijskog boga Bela, Slavoluk pobjede, Velika kolonada, teatar, agora i grobnice. Nakon 11 godina nemogućnosti posjeta ovome fascinantnom zdanju, napokon nam se otvara prilika svjedočiti gotovo četiri tisuće godina staroj povijesti grada koji je prema Bibiliji osnovao kralj Solomon u 10. stoljeću pr. Kr., ali kojega mezopotamijski tekstovi vremenski smještaju u još jedno cijelo tisućljeće ranije. Povratak u Damask i noćenje.

Prijevoz

 • Transfer od Palmire do Damaska

Smještaj

Hotel Dar el Noor 1 noć

Mjesto

 • Damask

Hrana

 • Doručak × 1

Uživamo u Damasku, šetamo kroz povijesni dio grada, kušamo specijalitete u nekom od restorana, kupujemo suvenire... Slijedi nam povratak u Beirut.

Prijevoz

 • Transfer od Damaska do Beiruta

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Imamo još vremena za uživanje na ulicama "Dragulja Mediterana", nabavku suvenira, uživanje u nekom od libanonskih specijaliteta i upijanje atmosfere ovog čudesnog grada. Večernji let za Istanbul.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beirut– Istanbul s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beirut
 • Istanbul

Letimo iz Istanbula za Zagreb. Došli smo do kraja nevjerojatne pustolovine! 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Golden Tulip Midtown Primjer 3 noći
Hotel Dar el Noor Primjer 3 noći
Orient House Primjer 1 noć
Aleppo Palace Primjer 2 noći
Villa Rose Primjer 1 noć

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Beirutu
 • Transfer od Beiruta do Damaska
 • Transfer od Damaska do Hame
 • Transfer od Hame do Alepa
 • Transfer od Alepa do Al Mishtaye
 • Transfer od Palmire do Damaska
 • Transfer od Damaska do Beiruta
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beirut– Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku
 • Obilasci navedeni u programu putovanja

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Libanon (besplatna je)
 • Viza za Siriju – 75 $
 • Security clearance – 15 €

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Panoramski obilazak Beiruta

Panoramski obilazak Beiruta
Cijena: 55,00 USD

Krećemo u upoznavanje Beiruta, obilazeći njegove glavne atrakcije. Obilazimo moderni centar grada – downtown, gdje posjećujemo Glavnu džamiju, maronitsku crkvu Svetog Jurja, grčku pravoslavnu crkvu, kao i živopisnu četvrt Saifi. Potom nastavljamo do znamenite stijene Pigeon's Rock s koje se pruža fascinantan pogled s kopna i za koju se može reći da je kultno mjesto u životu stanovnika Beiruta. Nalazi se na poznatoj šetnici Corniche, koja je poznata kao jedna od najdužih i najbolje održavanih šetnica uz more na cijelom svijetu. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi

Smještaj

Golden Tulip Midtown

Golden Tulip Midtown
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Golden Tulip Midtown**** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt u Beirutu koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. U sobama se nalazi TV te wi-fi. Na krovu hotela nalazi se bazen.

Web stranica http://www.midtownbeirut.com/

Adresa Souraty Street
Hamra
Hamra

Hotel Dar el Noor

Hotel Dar el Noor
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Dar al Noor**** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještaj je koji raspolaže dvokrevetnom sobama s vlastitom kupaonicom. Nalazi se u centru staroga grada Damaska. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Adresa Medhat Bach Street
Damascus 96311 Syria

Orient House

Orient House
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Orient House*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt u Hami koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. 

Aleppo Palace

Aleppo Palace
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Aleppo Palace*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt u Alepu koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.  Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Villa Rose

Villa Rose
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Villa Rose*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt u selu Al-Mishtaya, koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom.  Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.