Libanon i Sirija iz Zagreba

cijena od
10.650
HRK ,00
sada od
9.850
HRK ,00
trajanje
11 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas na avanturu u Libanon i Siriju!

Beirut, milijunski grad, smješten između planine Libanon i Sredozemnog mora, glavni je grad Libanona. Počeci ovoga drevnog grada sežu u 15. st. pr. Kr., a naziv su mu dali Feničani po bunarima i velikom bogatstvu vode u to doba. Nazivaju ga i Pariz Istoka, grad tradicije i modernog, mladih i provoda. Kao centar zemlje, Beirut će biti naša polazna točka za istraživanje nevjerojatnog Libanona, zemlje cedrova, pustinja i snježnih vrhova.  

Obići ćemo i feničanske gradove Tir i Sidon, u kojima ćemo posjetiti tradicionalne arapske karavan-saraje, stare tržnice, očuvane zidine, arheološke lokalitete i antička naselja. Sve ovo svjedoči o velikom povijesnom naslijeđu Libanona. Nezaobilazna točka bit će i Biblos, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih gradova na svijetu. Posjetit ćemo i špilju Jeita, nacionalni simbol države i jedno od sedam prirodnih čuda svijeta

Nakon Libanona, krećemo put Sirije, u čijim ljepotama napokon ponovno mogu uživati i posjetitelji. Naša prva stanica bit će Damask, jedan od najstarijih gradova na svijetu. Divimo se bogatoj povijesti ovoga grada te uživamo u pravoj sirijskoj dobrodošlici. Putovanje nastavljamo u Hami te posjećujemo lokalitete i sela u kojima su ispisani tragovi pretkršćanske i kršćanske prošlosti. Jedan od vrhunaca putovanja zasigurno će biti posjet Palmiri, monumentalnim ruševinama nekoć velikoga grada, koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

U cijenu putovanja uključeni sljedeći obilasci: Panoramski obilazak Beiruta, Obilazak Anjara, Ksare i Baalbeka, Obilazak Damaska, Sednaya, Ma'aloula, Homs, Obilazak Hame i Palmyre, Krak des Chevaliers, Obilazak Biblosa.


Ruta
Zagreb
Istanbul
Beirut
Damask
Beirut
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Libanon, Sirija
Kod putovanja
LBSY1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 19 ,

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci “Franjo Tuđman” u Zagrebu. Let za Beirut u 08:55 h s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 12:10 h i konekcija na let za Beirut u 18:45 h. Dolazak u Beirut u 20:35 i transfer do hotela.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Beirutu

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul
 • Beirut

Beirut, poznat kao „Pariz Bliskog Istoka“ i „Dragulj Mediterana“, prema legendi je jedan od najstarijih gradova na svijetu. Danas broji nešto više od milijun stanovnika, a bit će naša polazna točka za upoznavanje nevjerojatnog Libanona, zemlje Mediterana, pustinje i čempresa. Na današnjem obilasku grada susrest ćemo se sa sljedećim lokalitetima: Nacionalni muzej, Golublja stijena, trg Etoal, šetalište Kornis, džamija, stari i novi dio grada. Slobodno vrijeme. Uživanje u izvrsnoj libanonskoj hrani, jakoj libanonskoj kavi, nargilama, prelijepom pogledu i razgovoru sa srdačnim Libanoncima. Noćenje.

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Doručak × 1

Danas je pred nama fakultativni izlet u feničanske gradove Tir i Sidon. Prvo posjećujemo Sidon, grad koji se u vrijeme Feničana prvi izdvojio kao dominantan na ovom prostoru. Posjećujemo Krstaški dvorac, tradicionalnu tržnicu, suk, i „Khan al-Franj“, tradicionalni arapski karavan-saraj, koji su kasnije Francuzi koristili kao diplomatsko predstavništvo. Nakon toga nastavljamo do Tira, poznatog grada drevnih Feničana, koji se zahvaljujući svom izvrsnom položaju i nevjerojatnim zidinama, koje su bile visoke čak 40 metara, u antičko doba smatrao neosvojivim. Posjećujemo dva arheološka lokaliteta, na kojima imamo prilike vidjeti ostatke nekadašnjeg hipodroma, trijumfalna vrata, nekropole, antičko naselje i  bazen, koji je u antičko vrijeme korišten za tajanstvene vodene sportove. Nakon toga, povratak u Beirut. 

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Na današnjem fakultativnom izletu odlazimo u Batroun, obalni gradić koji se odlikuje kristalno čistom morem. Istražujemo šarmante ulice gradića, posjećujemo staru tržnicu i ispijamo najbolju limunadu u Libanonu. Posjećujemo antičke i rimsko-bizantske lokaliteten. Nakon toga, odlazimo u Jounieh, užurbani grad na obali koji je poznat po noćnom životu, ali i po kipu Gospe od Libanona u Harissi, do koje dolazimo žičarom koja vozi između visokih nebodera grada. S vrha uživamo u prekrasnom pogledu na Jounieh, Sredozemno more i okolicu. Nakon toga, posjećujemo fascinantnu pećinu Jeita, koja je bila u užem izboru za jedno od novih sedam svjetskih čuda. Stara je više tisuća godina i smatra se jednom od najljepših špilja na svijetu. Posjet špilji uključuje obilazak njezinog gornjeg dijela, i to šetnjom uređenim stazama. Donji se dio špilje obilazi malim brodićem, krstareći kristalno čistom „Pasjom rijekom“. Povratak u Beirut i noćenje.

Smještaj

Golden Tulip Midtown 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo prema Damasku. Putujemo kroz unutrašnjost Libanona i prvo posjećujemo arheološko nalazište Anjar, gdje se nalaze ostaci povijesnog grada kojeg je osnovala dinastija Umayyad, a koji je postojao samo 40 godina prije nego što ga je uništila druga arapska dinastija. Nakon obilaska ovog arheološkog nalazišta, odlazimo u vinariju Ksara koju su 1867. godine osnovali redovnici koji su živjeli na ovim prostorima i pod utjecajem Francuza, koji su tada i u narednom razdoblju dominirali Libanonom, počeli proizvoditi vinovu lozu u ovom najplodnijem području Libanona, poznatom kao dolina Bekaa. U Ksari obilazimo mračne i hladne tunele u kojima se čuva vino i gdje su nekada bile skrivene obitelji iz rata, a koji su danas samo dio cijelog kompleksa koji je djelomično otvoren za posjet javnosti. Posjet završavamo kušanjem savršenih vina i uživanjem u pogledu na lijepo uređene vinograde ispred vinarije. Put nas vodi dalje prema impozantnom Baalbeku gdje uživamo u posjetu monumentalnom kompleksu tri rimska hrama - posvećena Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Sliku religioznog života Rimljana oživljavamo promatranjem kompleksa hramova, koji su imali zadaću privući i voditi lokalno stanovništvo koje nije bilo naklonjeno rimskoj tradicijskoj vjeri, ali je njegovalo religiju starih Feničana, i nagovoriti ih da prihvate službenu rimsku religiju. Nastavljamo prema Damasku u koji dolazimo u kasnovečernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz od Beiruta do Damaska

Smještaj

Hotel Dar el Noor 1 noć

Mjesto

 • Beirut
 • Damask

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka slijedi obilazak ovoga fascinantnog grada. Damask je jedan od najstarijih gradova na svijetu, a za titulu najstarijeg bori se sa susjednim Alepom. U planu je posjet Nacionalnom muzeju Sirije kao dobroj početnoj točki upoznavanja ove prekrasne zemlje. Hodamo uz džamiju Sulejmaniju, a zatim posjećujemo stari grad u koji ulazimo s velikog bazara Alhamidije. Na kraju tržnice nalazi se Saladinov mauzolej i džamija Omejida, impresivna islamska građevina. Posjetit ćemo i palaču Azem, kapelicu sv. Ananiasa, kao i prozor sv. Pavla. Slijedi slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Dar el Noor 1 noć

Mjesto

 • Damask

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka krećemo u Hamu. Prva stanica na putu je Sednaya, grčki pravoslavni hram, jedan od najstarijih hramova na svijetu, za koji se pretpostavlja da ga je osnovao bizantski car Justinijan I. 547. godine. Danas je ovaj hram važno hodočasničko odredište za kršćane i vode ga časne sestre. Nastavljamo put prema Ma'alouli, pitoresknom selu koje je posebno zanimljivo kao jedino mjesto na svijetu gdje je aramejski jezik, jezik kojim se služio Isus Krist, još uvijek u uporabi. Riječ Ma'aloula na aramejskom znači "ulaz". Ma'aloula se nalazi na nadmorskoj visini od više od 1500 metara, a njezine malene kuće drže se na naličju goleme stijene, ostavljajući dojam kao da lebde u zraku. Ondje ćemo posjetiti dva značajna mjesta kršćanskog hodočašća: hram sv. Sergeja i sv. Tekle. Nastavljamo prema Homsu, jednom od najvećih sirijskih gradova, koji je u nedavno završenom građanskom ratu pretrpio velika razaranja. U pozadini još uvijek vidljivih ostataka rata slušamo priče o bogatoj povijesti ovog važnog grada. Posjećujemo crkvu Um al-Zennar i obilazimo stari grad. U večernjim satima stižemo u Hamu i prijavljujemo se u hotel.

Smještaj

Orient House 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Dan započinjemo obilaskom Hame. Posjećujemo hamske norije - 17 golemih kotača na rijeci Orontes koji su u srednjem vijeku služili kao sustav za navodnjavanje grada, zatim palaču Azem, manju verziju istoimene osmanske palače iz Damaska, te šetamo starim gradom Hamom. Nakon obilaska Hame zapućujemo se na cjelodnevni izlet u Palmyru. Palmyra je oaza u sirijskoj pustinji, u području kojim su prije i poslije Rimljana vladale brojne dinastije. U Palmyri se nalaze monumentalne ruševine nekoć velikoga grada, jednog od najznačajnijih kulturnih centara staroga svijeta. Umjetnost i arhitektura Palmyre amalgam je brojnih civilizacija koje su vladale ovim područjem i u kojem se grčko-rimske tehnike sljubljuju s lokalnim tradicijama i perzijskim utjecajem. Nalazi se na UNESCO-ovom popisu zaštićene svjetske baštine. Palmyra je i u posljednjem ratu pretrpila brojna oštećenja, a u dva ju je navrata zauzela teroristička milicija tzv. Islamske države. Ipak, moći ćemo vidjeti neke od još uvijek očuvanih dijelova, kao što su hram mezopotamijskog boga Bela, Slavoluk pobjede, Velika kolonada, teatar, agora i grobnice. Nakon 11 godina nemogućnosti posjeta ovome fascinantnom zdanju, napokon nam se otvara prilika svjedočiti gotovo četiri tisuće godina staroj povijesti grada koji je prema Bibiliji osnovao kralj Solomon u 10. stoljeću pr. Kr., ali kojega mezopotamijski tekstovi vremenski smještaju u još jedno cijelo tisućljeće ranije. Povratak u Hamu i noćenje.

Smještaj

Orient House 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka napuštamo smještaj u Hami i idemo za Krak des Chevaliers, najbolje očuvanu sirijsku utvrdu iz razdoblja križarskih pohoda. Utvrda je oduvijek bila jedna od najposjećenijih turističkih lokacija u Siriji, a nalazi se u planinskoj regiji blizu obale. Simbol je križarske povijesti ove regije. Nakon Krak des Chevaliersa prelazimo granicu i vraćamo se u Libanon. Naša sirijska avantura je završila, ali preostaje još uživanje u ugodnoj klimi obalnog libanonskog grada Byblosa. Noćimo u Byblosu.

Smještaj

Ahiram Byblos 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Dan započinjemo doručkom i obilaskom Byblosa, jednog od najstarijih kontinuirano naseljenjih gradova na svijetu, starom oko 8000 godina. Kolijevka alfabeta, grad koji je svjedočio brojnim civilizacijama, čiju su povijest pisali i Feničani i Grci i Rimljani i Bizantinci i Osmanlije. U srcu grada nalazi se soukh, čaršija izgrađena u osmanskom razdoblju, koji se sastoji od nekoliko hanova, mnoštva trgovina i konjskih staja. Posjećujemo tisuću godina staru citadelu, uživamo u panoramskom pogledu na Mediteran, uspinjemo se stubama rimskog amfiteatra i divimo 2000 godina starom feničanskom groblju. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme i mogućnost kupanja.

Hrana

 • Doručak × 1

Već oko ponoći polazimo prema zračnoj luci u Beirutu i u 03:55h sjedamo na let s presjedanjem u Istanbulu. Stižemo u Istanbul u 05:55h i imamo konekciju na let u 07:00h. U 08:05h stižemo u Zagrerb. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja u Byblosu do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beirut – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beirut
 • Istanbul
 • Zagreb
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 1.500 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Što je uključeno

Smještaj

Golden Tulip Midtown Primjer 4 noći
Hotel Dar el Noor Primjer 2 noći
Orient House Primjer 2 noći
Ahiram Byblos Primjer 1 noć

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Beirutu
 • Prijevoz od Beiruta do Damaska
 • Prijevoz od smještaja u Byblosu do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beirut – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku
 • Obilasci navedeni u programu putovanja

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • PCR test
 • Viza za Libanon (besplatna je)
 • Viza za Siriju (75 $ + 100 kn za usluge agencije)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Tir i Sidon

Cijena: 60,00 USD

Krenuli smo u upoznavanje južnog dijela Libanona. Prvo posjećujemo Sidon, odnosno Saidu, kako ga naziva arapsko stanovništvo koje danas tamo živi. U Sidonu posjećujemo fantastičan križarski dvorac, zatim šećemo velikim "soukom", koji je najveći souk koji imamo priliku upoznati na ovom putovanju. Kupujemo jeftine suvenire, cjenkamo se s lokalnim stanovništvom, fotografiramo šarolike fotografije uz jedinstvene snimke izloženog voća, raznih suvenira ili ulične hrane. Obilazak Sidona završavamo posjetom velikom trgu Caravanserai, koji je izgrađen za razvoj trgovine na ovim prostorima, a koji su tijekom 20. stoljeća zauzeli Francuzi i koristili ga kao svoje diplomatsko predstavništvo.

Nakon toga nastavljamo prema jugu, do najjužnije točke Libanona, koju ćemo posjetiti na ovom putovanju. Dolazimo u poznati grad Tir, koji je u antičko doba bio nadaleko poznat po svojim pomorcima, kolonijama, trgovini, ali i po genijalnom položaju i nepobjedivosti. Budući da su njegove zidine bile visoke čak 40 metara, najveći vojskovođa starog vijeka Aleksandar Veliki imao je ozbiljne poteškoće u njegovom osvajanju. U tom gradu obilazimo dva velika arheološka nalazišta, gdje obilazimo nekropolu, šetnicu, slavoluk, ostatke rimskog hipodroma, antičko naselje, terme, misteriozni bazen u kojem su se igrali vodeni sportovi i uživamo u prekrasnom pogledu sa šetnice na zaštitne znakova današnjeg Tira.

Polako hodamo i nakon pogleda na Palestinu završavamo obilazak. Nakon toga slijedi povratak u Beirut.

U cijenu izleta uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Jeita, Harissa, Batroun

Cijena: 70,00 USD

Tijekom današnje ture očekuje nas posjet jednom od „čuda prirode“, koje zaista ostavlja bez daha. Riječ je o špilji Jeita, koja je bila u konkurenciji za izbor za Sedam svjetskih čuda prirode. Dok prilazimo samoj špilji, vozimo se kroz planine, uživajući u fantastičnim prizorima koje je kreirala priroda, a u kojima se izmjenjuju brda i doline. Prije same posjete špilji vozimo se nekoliko minuta žičarom iznad divlje rječice, uživajući u gotovo netaknutoj prirodi okoline. Obilazak Jeite sastoji se iz pješačkog obilaska gornjeg dijela špilje uređenim stazama, gdje imamo prilike vidjeti sjajne stalaktite i stalagmite, među kojima se nalaze i najveći takvi prirodni fenomeni na svijetu. Također, najveća dvorana ove pećine visoka je preko 100 metara, a u njenom podnožju lagano protječe „Pasja rijeka“, čijem ćemo šumu svjedočiti. Imamo prilike uživati u nevjerojatnom prizoru i pogledu na sjajna čuda koje je priroda u stanju napraviti. Slušamo priče o nevjerojatnoj pećini koja je tijekom rata korištena kao skladište za municiju švercerima oružja, ali je uspjela netaknuta “preživjeti” ta mučna vremena i danas ugosti sve koji žele uživati u čudima prirode.

Na izletu se zaustavljamo i u gradu Jounieh, užurbanom gradu na obali koji je poznat po noćnom životu, ali i po kipu Gospe od Libanona u Harissi, koja nadgleda cijeli grad s visokog brda iznad grada. S vrha uživamo u nevjerojatnim pogledom na Jounieh, Sredozemno more i okolicu. Jedinstveno iskustvo pruža vožnja žičarom između visokih nebodera grada. 

Jedna od postaja današnjeg izleta je i Batroun. Ovaj šarmantni obalni gradić odlikuje se kristalno čistim morem i stjenovitim plažama. Grad se može pohvaliti epitetom mjesta s najboljom limunadom u Libanonu, a posjetitelji ovdje mogu kušati i pivo koje se proizvodi lokalno. Šetat ćemo šarmantnom popločenom tržnicom, sukom, iz 19. stoljeća. Nakon toga ćemo se zaputiti do feničanskog zida koji je podignut na obali. Ovaj je obrambeni zid star više od dvije tisuće godina, a dugačak je 225 metara. Posjećujemo i Katedralu Svetog Stjepana, remek-djelo rimsko-bizantske arhitekture. Jedna od točaka koja će se naći na turi bit će i Saydet el-Bahr, drevna feničanska utvrda koja je stradala u snažnom potresu u srpnju 551. godine, kao i ostaci 11 razina starog rimskog teatra. Odlikuje se kristalno čistim morem i stjenovitim plažama. Grad se može pohvaliti epitetom mjesta s najboljom limunadom u Libanonu, a posjetitelji ovdje mogu kušati i pivo koje se proizvodi lokalno. Šetat ćemo šarmantnom popločenom tržnicom, sukom, iz 19. stoljeća. Nakon toga ćemo se zaputiti do feničanskog zida koji je podignut na obali. Ovaj je obrambeni zid star više od dvije tisuće godina, a dugačak je 225 metara. Posjećujemo i Katedralu Svetog Stjepana, remek-djelo rimsko-bizantske arhitekture. Jedna od točaka koja će se naći na turi bit će i Saydet el-Bahr, drevna feničanska utvrda koja je stradala u snažnom potresu u srpnju 551. godine, kao i ostaci 11 razina starog rimskog teatra. 

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Golden Tulip Midtown

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Golden Tulip Midtown**** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. U sobama se nalazi TV te wi-fi. Na krovu hotela nalazi se bazen.

Web stranica http://www.midtownbeirut.com/

Adresa Souraty Street
Hamra
Hamra

Hotel Dar el Noor

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Dar al Noor**** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještaj je koji raspolaže dvokrevetnom sobama s vlastitom kupaonicom. Nalazi se u centru staroga grada Damaska. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Adresa Medhat Bach Street
Damascus 96311 Syria

Orient House

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Orient House*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je kapacitet koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. 

Ahiram Byblos

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Ahiram Byblos*** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. U sobama se nalazi TV te klima-uređaj.

Web stranica https://ahiramhotel.com/

Adresa Makbousi
Ahiram Street
1401 Jbeil
Libanon

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj