Libanon Akcija iz Beograda

cijena od
6.675
HRK ,00
sada od
5.925
HRK ,00
trajanje
6 dana
Prijavi se Upit
Upit


Libanon, mediteranska, planinska, nevjerojatna zemlja na Bliskom Istoku. Iako je okružuju pustinje, ova zemlja je oaza, što i drvo cedra na zastavi pokazuje, a i sam naziv, jer prevedeno s aramejskog, Libanon znači bijelo, po snjegovima istoimene planine. Ovaj teritorij naseljavali su Feničani, o čemu svjedoči tisuću godišnje postojanje gradova kao što su Bejrut, Tir, Sidon. Gradovi ljubičastog naroda danas se smatraju najstarijim gradovima na svijetu.


Ruta
Beograd
Istanbul
Beirut
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Libanon
Kod putovanja
LB1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 7. 3. 202221. 4. 202227. 4. 2022

Okupljanje grupe u zračnoj luci “Nikola Tesla” u Beogradu. Let za Beirut u 20:15 h s presjedanjem u Istanbulu.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beirut s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Beirut u 03:40 h. Prijevoz do hotela i noćenje. Ujutro doručak. Beirut, poznat kao „Pariz Bliskog Istoka“ i „Dragulj Mediterana“, prema legendi je jedan od najstarijih gradova na svijetu. Danas broji nešto više od milijun stanovnika, a bit će naša polazna točka za upoznavanje nevjerojatnog Libanona, zemlje Mediterana, pustinje i čempresa. Fakultativni izlet – obilazak Beiruta: Nacionalni muzej, Golublja stjena, trg Etoal, šetalište Kornis, džamija, stari i novi dio grada. Slobodno vrijeme. Uživanje u izvrsnoj libanonskoj hrani, jakoj libanonskoj kavi, nargilama, prelijepom pogledu i razgovoru sa srdačnim Libanoncima. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Beirutu

Smještaj

Hotel u Beirutu 2 noći

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – odlazak u dolinu Bekaa i odlazak do najpoznatijeg libanonskog antičkog lokaliteta Baalbeka. Ovaj arheološki lokalitet se službeno, nakon rušenja Palmire, smatra jednim od najočuvanijih arheoloških kompleksa posvećenih bogovima Starog Rima. Nakon obilaska impozantnih hramova posvećenih Jupiteru, Bakhu i Veneri, odlazimo do najpoznatije libanonske vinarije Ksara, gdje upoznajemo podzemne prolaze i degustiramo fina libanonska vina. Nastavak putovanja i posjet mjestu Anjar, koji je u 8. st. izgradila dinastija Umajad. Ondje se sada nalaze ostaci palača, lukova, rezidencija, hamama, trgovina i svega što je ovaj osmostoljetni grad posjedovao. Povratak u Beirut. 

Smještaj

Hotel u Beirutu 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do feničanskih gradova Tira i Sidona. Prvo posjećujemo Sidon, grad koji se u vrijeme Feničana prvi izdvojio kao dominantan na ovom prostoru. Posjećujemo Krstaški dvorac, tradicionalnu tržnicu „suk“ i „Khan al-Franj“, tradicionalni arapski karavan-saraj, koji su kasnije Francuzi koristili kao diplomatsko predstavništvo. Nakon toga nastavljamo do Tira, poznatog grada drevnih Feničana, koji se zahvaljujući svom izvrsnom položaju i nevjerojatnim zidinama, koje su bile visoke čak 40 metara, u antičko doba smatrao neosvojivim. Posjećujemo dva arheološka lokaliteta, na kojima imamo prilike vidjeti ostatke nekadašnjeg hipodroma, trijumfalna vrata, nekropole, antičko naselje i  bazen, koji je u antičko vrijeme korišten za misteriozne vodene sportove. Nakon toga, povratak u Beirut. 

Smještaj

Hotel u Beirutu 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet autobusom u Biblos, službeno najstariji grad na svijetu. Na putu do Biblosa, posjećujemo fascinantnu pećinu Jeita, koja je bila užem izboru za jedno od novih sedam svjetskih čuda. Stara je više tisuća godina i smatra se jednom od najljepših na svijetu. Posjet špilji uključuje obilazak njenog gornjeg dijela, i to šetnjom uređenim stazama. Donji se dio špilje obilazi malim brodićem, krstareći kristalno čistom „Pasjom rijekom“. Dolazak u Biblos, grad po kojem je Biblija dobila ime, i jedno od najstarijih naseljenih mjesta na svijetu. Obilazimo grad, antičke lokalitete, staru luku, kupujemo suvenire… Slobodno vrijeme. Povratak u Beirut. Noćenje.

Smještaj

Hotel u Beirutu 1 noć

Mjesto

 • Beirut

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja. Prijevoz do zračne luke i let za Beograd u jutarnjim satima s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beirut – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beirut
 • Istanbul
 • Beograd

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Beirutu Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beirut s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Beirutu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beirut – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

5 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • PCR test
 • Viza za Libanon (besplatna je)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Panoramski obilazak Beiruta

Cijena: 55,00 EUR

Poludnevni izlet. Krećemo u upoznavanje Beiruta, obilazeći njegove glavne atrakcije. Posjećujemo Golublju stijenu, na koju se s kopna pruža fascinantan pogled i koja je, može se reći, kultno mjesto u životu samih stanovnika Beiruta. Nalazi se na poznatom šetalištu Korniš, koje je poznato kao jedno od najdužih i najbolje uređenih šetališta kraj mora u cijelom svijetu. Fotografiramo, promatramo brodiće koji prolaze kroz ogromnu pukotinu u ovoj stijeni i nakon toga nastavljamo obilazak dalje. Nakon toga nastavljamo obilazak odlazeći u glavni gradski centar, gdje posjećujemo Veliku Džamiju, maronitsku crkvu sv. Đorđa, pravoslavnu crkvu sv. Đorđa, kao i zgrade glavnih državnih institucija. Upućujemo se prema nevjerojatnom Nacionalnom muzeju Libanona, koji bi, smatra se, da se nalazi u Firenzi, Parizu ili Rimu, sigurno bio proglašen jednim od najboljih muzeja na svijetu. Kolekcija koju posjeduje, zaista je nevjerojatna. Obilazimo fascinantne artefakte, koji potječu još iz trećeg tisućljeća prije nove ere, sarkofage, grobnice, mozaike, figurice, nakit poznatih Feničana i sve što je do danas očuvano od ovog drevnog naroda kroz periode vlasti različitih imperija i država, koje su imale prilike vladati na ovom prostoru. Time se završava obilazak i slijedi povratak u hotel i slobodno vrijeme za ostatak dana.
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Baalbek, Anjar i Ksara

Cijena: 60,00 EUR

Cjelodnevni izlet. Odlazimo u unutrašnjost samog Libanona, prema granici sa Sirijom. Posjećujemo arheološki lokalitet Anjar, na kojem se nalaze ostaci povijesnog grada koji je osnovala dinastija Umajad, a koji je poživio svega 40-ak godina prije no što ga je uništila druga arapska dinastija. Na njemu obilazimo ostatke hamama, ljudskih naseobina, nekadašnjih trgovina, zatim ulice izgrađene pod 90 stupnjeva, po rimskom uzoru, palaču, nekadašnju crkvu, bazen za pitku vodu i drugo. Fotografiramo se s devama koje spremno iščekuju turiste ispred arheološkog lokaliteta i nastavljamo dalje. Nakon posjete ovom arheološkom nalazištu, odlazimo u vinariju Ksara, koju su 1867. godine osnovali monasi koji su živjeli na ovom prostoru. Oni su, pod utjecajem Francuza, koji su tada, ali i u narednom periodu, dominirali Libanonom, započeli proizvodnju vinove loze, na ovom, najplodnijem, području Libanona, poznatom kao dolina Bekaa. Ova se dolina nalazi između planina Libanon i Antilibanon, gdje se odvija uvjerljivo najveći dio cijele poljoprivredne proizvodnje u Libanonu. U Ksari obilazimo mračne i hladne tunele u kojima se čuva vino, a gdje su nekada skrivane obitelji od rata, i koji su danas samo dio cijelog kompleksa, koji je djelomično otvoren za posjete javnosti. Posjetu završavamo degustirajući savršena vina i uživajući u pogledu na lijepo uređena polja vinove loze ispred same vinarije. Put nas vodi dalje, prema impozantnom Baalbeku gdje uživamo u posjeti monumentalnom kompleksu tri rimska hrama, posvećenih Jupiteru, Bakhusu i Veneri. Oživljavamo sliku vjerskog života Rimljana promatrajući kompleks hramova, koji je imao zadatak da lokalno stanovništvo, koje nije bilo naklonjeno rimskoj tradicionalnoj religiji, već njegovalo religiju starih Feničana, privuče i navede da prihvati službenu rimsku religiju. Hodamo kroz najmonumentalnije prizore na cijelom putovanju i ostatke jedinstvenih hramova posvećenih rimskim bogovima, slušamo priče o tadašnjoj arhitekturi i insignijama koje su njima posvećene, zaustavljamo pogled na detaljima Bakhusovog hrama, koji je najbolje očuvan i cjenkamo se za tradicionalne arapske marame kod uličnih prodavača koji strpljivo čekaju turiste.
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Tir i Sidon

Cijena: 60,00 EUR

Cjelodnevni izlet. Krećemo u upoznavanje južnog djela Libanona. Prvo posjećujemo Sidon, ili Saidu, kako ga arapsko stanovništvo, koje danas tamo živi, zove. U Sidonu posjećujemo fantastični krstaški dvorac, zatim šetamo kroz veliki „suk“, koji je najveći suk koji imamo priliku upoznati na ovom putovanju. Kupujemo jeftine suvenire, cjenkamo se s lokalnim stanovništvom, pravimo koloritne fotografije hvatajući jedinstvene kadrove izloženog voća, različitih suvenira ili ulične hrane. Obilazak Sidona završavamo posjetom velikom četvorokutnom Karavan-saraju, koji je izgrađen da bi razvio trgovinu na ovom prostoru, a koji su tijekom 20. st. zaposjeli Francuzi i koristili kao svoje diplomatsko predstavništvo. Nakon toga, nastavljamo na jug, do najjužnije točke Libanona koju ćemo posjetiti na ovom putovanju. Stižemo u poznati grad Tir, koji je još u najstarijim vremenima bio nadaleko poznat po svojim pomorcima, kolonijama, trgovini, ali i svom genijalnom položaju i neosvojivosti. S obzirom da su njegove zidine bile visoke čak 40 metara i najveći vojskovođa Starog vijeka, Aleksandar Makedonski, je imao ozbiljnih muka da ga osvoji. U tom gradu posjećujemo dva sjajna arheološka nalazišta, gdje obilazimo nekropolis, šetališnu zonu, trijumfalna vrata, ostatke rimskog hipodroma, antičko naselje, terme, misteriozni bazen u kojem su se odigravali dvoboji u vodenim sportovima i uživamo u nevjerovatnom pogledu sa šetališta, koje je jedan od zaštitnih znakova današnjeg Tira. Lagano šetamo i nakon pogleda prema Palestini, završavamo obilazak. Nakon toga slijedi povratak u Beirut. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agecije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Špilja Jeita i Biblos

Cijena: 70,00 EUR

Upućujemo se prema Biblosu, prema službenim podacima, najstarijem organiziranom ljudskom naselju na svijetu i gradu po kojem je Biblija dobila ime. Putujemo autocestom kroz neprekidna naselja, bez utiska da smo uopće napustili Beirut. Nakon dolaska u ovaj, danas mali i simpatični, gradić hodamo stazom prostora na kojem se pisala najstarija povijest svijeta, udišemo duh Mediterana i dok sjedimo u rimskom amfiteatru, slušamo priče o feničanskim kraljevima, kao i životu samog grada u rimskim i krstaškim vremenima. Obilazimo mjesta na kojem su počivali veličanstveni sarkofazi feničanskih kraljeva, koje smo vidjeli prethodnog dana u Arheološkom muzeju u Beirutu i kroz simpatični „suk“ s originalnim suvenirima nastavljamo do povijesno Ribarske luke Biblosa, gdje se i dan danas nižu isprepletani tradicionalni ribarski brodići i luksuzne jahte svjetskog „jet-seta“, koji u Biblosu posjeduje kuće i apartmane. Odlazimo do rustične crkve sv. Ivana i posjetu završavamo slobodnim vremenom za ručak i laganim hodanjem kroz „suk“, tradicionalno cjenkajući se za suvenire. Nakon toga, vraćamo se prema Beirutu, ali prije toga, očekuje nas posjet jednom od „čuda prirode“, koje zaista ostavlja bez daha. Riječ je o špilji Jeita, koja je bila u konkurenciji za izbor za Sedam svjetskih čuda prirode. Dok prilazimo samoj špilji, vozimo se kroz planine, uživajući u fantastičnim prizorima koje je kreirala priroda, a u kojima se izmjenjuju brda i doline. Prije same posjete špilji vozimo se nekoliko minuta žičarom iznad divlje rječice, uživajući u gotovo netaknutoj prirodi okoline. Obilazak Jeite sastoji se iz pješačkog obilaska gornjeg dijela špilje uređenim stazama, gdje imamo prilike vidjeti sjajne stalaktite i stalagmite, među kojima se nalaze i najveći takvi prirodni fenomeni na svijetu. Također, najveća dvorana ove pećine visoka je preko 100 metara, a u njenom podnožju lagano protječe „Pasja rijeka“, čijem ćemo šumu svjedočiti. Imamo prilike uživati u nevjerojatnom prizoru i pogledu na sjajna čuda koje je priroda u stanju napraviti. Slušamo priče o nevjerojatnoj pećini koja je tijekom rata korištena kao skladište za municiju švercerima oružja, ali je uspjela netaknuta “preživjeti” ta mučna vremena i danas ugosti sve koji žele uživati u čudima prirode. Nakon toga slijedi povratak u Beirut.
U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice, usluge predstavnika agencije.
U cijenu izleta nije uključeno: obroci, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel u Beirutu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizirane i posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja u hotelu **** (prema lokalnoj kategorizaciji) s doručkom (kontinentalni doručak). Ime hotela u Beirutu bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije putovanja. Hotel se nalazi u blizini glavne shopping zone i ulice Hamra.

Web stranica http://www.mayflowerbeirut.com/

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj