Iran akcija

cijena od
6.975
HRK ,00
sada od
6.225
HRK ,00
trajanje
8 dana
Upit
Upit

Putovanje u Iran savršena je prilika za uklanjanje svih pogrešnih pretpostavki o toj zanimljivoj zemlji. Iza stereotipa i predrasuda skriva se zemlja koja želi da je se doživi onakvom kakva zapravo jest, a Irance kao vrlo srdačne domaćine. Dobrodošli u zemlju za koju se smatra da je jedna od kolijevki civilizacije, u zemlju stvorenu na temeljima moćnog Perzijskog carstva, u zemlju legendi, mitova, Istoka i najgostoljubivijeg naroda, jednom rječju dobrodošli u Iran!


Ruta
Beograd
Shiraz
Isfahan
Kashan
Isfahan
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Teme
Daleke destinacije
Destinacije
Iran
Kod putovanja
IR1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Sastanak grupe u zračnoj luci ,,Nikola Tesla’’ u Beogradu. Let do Shiraza s presjedanjem.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Beograd - Shiraz s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd

Dolazak u Shiraz u ranim jutarnjim satima. Shiraz je poznat kao grad ruža, grad ljubavi i grad vrtova. Tijekom povijesti svoga postojanja bio je jedan od najvažnijih gradova srednjovjekovnog islamskog svijeta i iranski glavni grad u periodu vladavine dinastije Zand, za čije je vrijeme sagrađena većina prelijepih zgrada, palača… Shiraz je jedan od najljepših povijesnih gradova svijeta. Prijevoz do hotela i rani ulazak u sobe. Fakultativni izlet - obilazak ovog prelijepog grada s pauzom za ručak – obilazimo tvrđavu Karima Khan Zanda, zatim nevjerojatna djela arhitekture kao što su Vakil Bath - prelijepu staru javnu kupaonicu, Vakil Bazaar - glavni bazar u Shirazu, smješten u povijesnom djelu grada, kao i Vakil džamiju (Vakil Mosque). Nakon toga obilazimo tradicionalni bazar Moshir Saray, a potom i oktogonalni mauzolej čuvenog perzijskog pjesnika 7. st Sa'dija - Sa'di Tomb.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Shiraz

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Nastavak fakultativnog izleta – obilazak Shiraza. Obilazimo Nasir ol Molk džamiju (Nasir-ol-Molk Mosque) zvanu i roza džamija, zbog rozih pločica koje krase njenu unutrašnjost, Narenjestan Garden kao jednu od najpoznatijih i najljepše uređenih vrtova u Iranu, uz Eram vrt (Eram Garden), u čijem ćemo šarenilu boja također uživati. Obilazimo i Hafezov grob (Hafezieh), posvećen slavnom perzijskom pjesniku 14. st Hafezu. Povratak u smještaj. Slobodna večer.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Shiraz

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka napuštamo smještaj i polazimo prema Isfahanu. Usput stajemo i obilazimo Persepolis, što u prijevodu znači grad Perzije. Nakon toga nastavljamo prema Nekropolisu, tj. drevnom groblju, smještenom 12km od Persepolisa, prepunom reljefa u stijeni koje krije grobove kraljeva Ahemenida. Ahemenidsko carstvo protezalo se od Libije na zapadu do Indije na istoku, od Etiopije na jugu do Kazahstana na sjeveru. Imat ćemo priliku vidjeti i poznati Pasargadae, čiji ostaci svjedoče o slavi drevnog Perzijskog carstva. Dolazak u Isfahan.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Shiraz - Isfahan

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Isfahan

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Isfahan - grad u centralnom Iranu i administrativno središte Isfahanske pokrajine osnovan u starom vijeku, tijekom srednjeg vijeka bio je među najvećim u svijetu, a od novog vijeka bio je prijestolnica Safavidskog Irana. Nakon doručka slijedi fakultativni izlet – obilazak grada. Obilazimo s lokalnim vodičem Naqsh-e-Jahan trg, u prijevodu Trg ‘’Slika svijeta’’, koji se nalazi u samom centru grada, sagrađen u periodu između 1598. i 1629. godine, nalazi se i na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Vidjet ćemo Imam džamiju, Ali Qapu palaču, sagrađenu u sedamnasetom stoljeću za recepciju kraljeva i stranih ambasadora; Sheikh Lotfollah džamiju koja predstavlja arhitektonsko remek djelo iranske arhiekture i za kraj odlazimo do monumentalnog Grand Bazaar. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Isfahan

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Kashan i Abyane. Kashan - glavni grad Kashan okruga u provinciji Isfahan. Ime grada datira od starosjedioca grada čiji su ostaci pronađeni u Tapeh Sialk-u i datirani čak 9000 godina unazad. Između 12. i 14. stoljeća Kashan je bio bitan keramički centar koji je izrađivao visoko kvalitetnu grnčariju i keramičke pločice. Obilazimo Fin vrt, povijesno poznati perzijski vrt gdje je izvršen atentat na Amira Kabira 1852. godine. Sagrađen 1590. godine, ovaj vrt je najstariji od ovih vrsta u Iranu. Tabatabaei kuću, sagrađenu 1880-ih godina, čini četiri dvorišta i predstavlja jedan od tipičnih primjeraka tradicionalne perzijske rezidencijalne arhitekture. Kuća ima 4 sobe, 4 dvorišta, 4 podruma i 3 krila. Boroujerdi kuća, još jedan povijesni primjer arhitekture. Čitavih 18 godina i 150 zidara je bilo potrebno da se izgradi ovo zdanje. Nastavak puta prema Abjanehu, selu koje je dom za svega 300 stanovnika. Selo karakteristično po svojoj crvenkastoj boji jedno je od najstarijih u Iranu koje privlači brojne turiste i stanovnike Irana svake godine, pogotovo u periodu tradicionalnih festivala. Povratak u Isfahan.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kashan
 • Isfahan

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – obilazak Isfahana. Obilazimo paviljone palače Hasht Behesht ili u prijevodu s perzijskog, palače osam rajeva, zatim Chehel Sotun Palace, palače 40 stupova i Jameh džamiju. Nastavljamo s upoznavanjem ovog veličanstvenog grada. Vidjet ćemo i Vank katedralu – katedralu Svih Svetih sestara, i uživati u šetnji preko mosta Siyosepol-a, koji je jedan od najslavnijih primjera načina gradnje Safavida. S lokalnim vodičem ćemo prepješačiti i Khaju Bridge, most koji se proteže preko rijeke Zayandeh Rood. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Napuštanje smještaja i transfer do zračne luke u kasnim večernjim satima. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Isfahan

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijava na ranojutarnji let za Beograd. Let do Beograda iz Isfahana s presjedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakopolovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Isfahan - Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 800kn, nakon formiranja grupe plaća se još 2.240kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 7 tjedana prije putovanja (za kartično plaćanje 9 tjedana prije putovanja).


Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje (Diners do 12 rata, Maestro Erste banke do 12 rata, revolving kartice do 6 rata) cijena se uvećava za 5%.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 6 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Beograd - Shiraz s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz na relaciji Shiraz - Isfahan
 • Prijevoz zrakopolovom u ekonomskoj klasi s presjedanjem na relaciji Isfahan - Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

6 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza 650 kn (100$) – pozivno pismo (62,50 kn), s pismom u zračnoj luci dobiva se viza
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Shiraza

Cijena: 50,00 EUR

Obilazimo tvrđavu Karima Khan Zanda, zatim nevjerojatna djela arhitekture kao što su Vakil Bath - prelijepu staru javnu kupaonicu, Vakil Bazaar - glavni bazar u Shiraza, smješten u povijesnom djelu grada, kao i Vakil džamiju (Vakil Mosque). Nakon toga obilazimo tradicionalni bazar Moshir Saray, a potom i oktogonalni mauzolej čuvenog perzijskog pjesnika 7. st Sa'dija - Sa'di Tomb. 

Obilazak Shiraza 2

Cijena: 50,00 EUR

Nastavak upoznavanja ovog nevjerojatnog i očaravajućeg grada. Obilazak tvrđave Karim Khan Zanda, Naranjestan muzej, obilazak svetog mjesta posvećenog Shahu Cheraghu, zatim Hafezov grob, posvećen slavnom perzijskom pjesniku Hafezu.

Obilazak Isfahana

Cijena: 50,00 EUR

Obilazimo poznatu Armensku četvrt te potom nastavljamo s upoznavanjem ovog veličanstvenog grada. Vidjeti ćemo i Vank katedralu – katedralu Svih Svetih sestara, kao i paviljone palače Hasht Behesht ili u prijevodu s perzijskog, palače osam rajeva. Uživati ćemo i u paviljonu Chehel Sotun, palače 40 stupova.

Kashan i Abjaneh

Cijena: 50,00 EUR

Kashan - glavni grad Kashan okruga u provinciji Isfahan. Ime grada dolazi od starosjedioca grada čiji su ostaci pronađeni u Tapeh Sialk-u i datirani čak 9000 godina unazad. Između dvanaestog i četrnaestog stoljeća Kashan je bio bitan keramički centar koji je izrađivao visoko kvalitetnu lončariju i keramičke pločice. Obilazimo Fin vrt Bagh-e Fin, povijesno poznati perzijski vrt gdje je izvršen atentat na Amira Kabira 1852. godine. Sagrađen 1590. godine, ovaj vrt je najstariji u Iranu. Tabatabaei kuću, sagrađenu 1880-ih godina, čini četiri dvorišta i ona predstavlja jedan od tipičnih primjeraka tradicionalne Perzijske rezidencijalne arhitekture. Kuća ima 4 sobe, 4 dvorišta, 4 podruma i 3 krila. Borujerdi kuća, još jedan povijesni primjer arhitekture. Čitavih 18 godina i 150 zidara bilo je potrebno da se izgradi ovo zdanje. Nastavak puta prema Abjanehu, selu koje je dom samo 160 obitelji od oko 300 stanovnika. Selo karakteristično po svojoj crvenkastoj boji jedno je od najstarijih u Iranu i privlači brojne turiste i stanovnike Irana svake godine, pogotovo u razdoblju tradicionalnih festivala.

Obilazak Isfahana 2

Cijena: 50,00 EUR

Obilazimo paviljone palače Hasht Behesht ili u prijevodu s perzijskog, palače osam rajeva, zatim Chehel Sotun Palace, palače 40 stubova i Jameh džamiju. Nastavljamo s upoznavanjem ovog veličanstvenog grada. Vidjet ćemo i Vank katedralu – katedralu Svih Svetih sestara, i uživati u šetnji preko mosta Siyosepol-a, koji je jedan od najslavnijih primjera načina gradnje Safavida. S lokalnim vodičem ćemo prepješačiti i Khaju Bridge, most koji se proteže preko rijeke Zayandeh Rood.

Smještaj

Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještajni objekt koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije putovanja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

​U skladu s odredbama Zakonu o turizmu Republike Srbije Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018. godine, polica osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj