Velika Indonežanska tura

cijena od
19.425
HRK ,00
trajanje
26 dana
Prijavi se Upit
Upit

Avantura koju smo svi željno iščekivali! Istraživanje neistraženih predjela Malezije, Bornea i Indonezije. Putovanje počinjemo u Kuala Lumpuru, grada koji je u prethodnom desetljeću prerastao od malog i nerazvijenog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kojem se podjednako miješaju kulture, religije i utjecaji Kineza, Hindusa i Malaja. Obilazimo poznate Petronas kule i skupljamo snagu za avanturu po Borneu kada naša prava mala avantura počinje. Od Bornea, obilaska rezervata orangutana i otoka kornjača put nastavljamo prema Medanu i Bukit Lawangu, najpoznatijem utočištu sumatranskog orangutana gdje ćemo imati prilike otići na fakultativni dvodnevni treking u potrazi za ovim pametnim životinjama. Iz Bukit Lawanga idemo dalje i obilazimo jednu od najpoznatijih pagoda u ovom djelu Azije – Tman Alam Lumbini - izuzetno veliki kompleks zlatnih građevina u čijem se centru nalaze četiri statue Bude. Sa Sumatre idemo put Jave i nekadašnje prijestolnice, Yogyakarte gdje ćemo imati prilike vidjeti dva najstarija hrama i to Borobudur i Prambanan. Put završavamo u uljuljkanom Baliju gdje će nam zadatak biti obići sve čari ove zelene džungle i uživati na nepreglednim surferskim plažama.


Ruta
Beograd
Doha
Kuala Lumpur
Sandakan
Kuala Lumpur
Bukit Lawang
Berastagi
Samosir
Medana
Yogyakarta
Bromo
Seminyak
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Teme
Daleke destinacije, Ljetna proputovanja
Destinacije
Indonezija, Malezija
Kod putovanja
IDMY1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na Istok u susret Suncu.  Let za Kuala Lumpur s presjedanjem.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha –Kuala Lumpur s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Dolazak u Kuala Lumpur. Prijevoz do smještaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnom desetljeću prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmjera. Grad u kojem se podjednako miješaju kuture, religije i utjecaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodna večer za istraživanje noćnih marketa i nevjerojatnih restorana u kojima se miješaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Fakultativni obilazak grada. Obilazimo najznačajnije lokalitete u gradu, sa stajanjem i fotografiranjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palače, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gdje se prvi put i zavijorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada blizankinja, poznatih širom svijeta.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kuala Lumpur

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Sandakan, šarmantni primorski grad u Malezijskom djelu Bornea poznatog po bogatim morskim specijalitetima. Slijećemo na mistični Borneo, otok pun čudnovatih plemena, gustih džungli i visokih planina. Prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izlet – obilazak otoka u blizini Sandakana. Jedno od njih je Berhala Islands, za dan čistog hedonizma i uživanja. Povratak u Sandakan predvečer i slobodno vrijeme za degustaciju morskih specijaliteta za večeru. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Aktivnosti se nastavljaju odmah po buđenju. Fakultativni izlet do Sepiloka, rezervata oragnutana, jednog od 4 takve vrste u svijetu. Jedinstvena prilika za promatranje ovih ugroženih životinja, koje po inteligenciji odskaču od ostalih majmuna i najbliže su čovjeku od svih životinja. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Turtle Island-a. Na ovom rajskom otoku imat ćemo cijeli dan slobodan za kupanje, odmaranje i uživanje. Uz to ovaj otok je jedan od najboljih lokacija za promatranje velikih kornjača, koje slobodno plivaju oko nas. Ovaj nacionalni park je još jedno od mnogih prirodnih bogatstava po kojima je Borneo jedinstven u svijetu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – Sungai Kinabatangan, rezervat koji je ime dobio po najdužoj rijeci koja tuda protiče (560km). Borneo je asocijacija za nepregledne džungle, divlja plemena lovaca na glave i ljudoždere (sada ih ima sve manje i manje), netaknute prirode i nevjerojatno bogatog biljnog i životnjskog svijeta. Ovaj rezervat je jedan od najfascinantnijih na svijetu i safari u njemu se ne smije propustiti. Rezervat buja od života, flore i faune. Jutarnji treking traje 2 sata kroz gustu džunglu i vožnju brodićem, nakon pauze za ručak nastavljamo razgledavanje rezervata i čekamo zalazak sunca iznad džungle bogate pticama i sisarima. Imat ćemo priliku vidjeti najmanju žabu na svijetu, mnogo različitih vrsta majmuna, krokodile, zmije, divlje orangutane itd. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Sandakan

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do zračne luke i let za Kuala Lumpur. Let za Medan (Sumatra) i prijevoz do smještaja u Bukit Lawangu. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Sandokan - Kuala Lumpur s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kuala Lumpur - Medan s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Sandakan
 • Kuala Lumpur
 • Bukit Lawang

Bukit Lawang – dobrodošli u najpoznatije utočište Sumatranskog orangutana (Pongo Abelii)! Selo koje se nalazi na istočnom obodu Gunung Nacionalnog Parka koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara, na samo 90 kilometara od glavnog grada Sjeverne Sumatre, Medana. 1973. Nacionalni park je pored organgutana poznat i po raznim vrstama biljaka, ptica i sisara. Fakultativni izlet - dvodnevni treking gdje ćemo imati prilike vidjeti Orangutana u svom prirodnom staništu, iskusiti vlažnu i tropsku klimu, probati lokalnu hranu i spavati u improviziranom šatoru u džungli. 

Mjesto

 • Bukit Lawang

Fakultativni izleti

Nastavak fakultativnog izleta - nakon doručka polako  idemo na treking prema rijeci gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i nakon ručka se opcionalno spuštati raftingom do sela, ili se polako pješice kretati natrag. Povratak u smještaj u Bukit Lawangu. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Bukit Lawang

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do Berastagija – mjestašce u sumatranskim visoravnima gdje ćete moći osjetiti svježinu Indonezije, nešto što nećete moći svuda iskusiti. Prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz Bukit Lawang - Berastagi

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Berastagi

Budimo se rano ujutro i idemo na fakultativni izlet do Taman Alam Lumbini, jednu od najljepših i najpoznatijih pagoda u Indoneziji i Sjevernoj Sumatri! Pagodu karakterizira izuzetno veliki kompleks zlatnih građevina, u čijem se centru nalaze četiri statue Bude. Vrtimo kotač sreće i molimo se ispunjenju želja dok uživamo u jedinstvenoj arhitekturi i pejzažu koji nas okružuje. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, fakultativno se penjemo po obodima vulkana i pravimo slike za cijeli život. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Berastagi

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz do jezera Toba i otoka unutar njega, Samosira. Prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje lokalaca, istraživanje hrane i kupanje u jezeru s otoka koje je nastalo u jednoj od najvećih vulkanskih erupcija u našoj povijesti. Uživamo u prirodi i punimo baterije

Prijevoz

 • Prijevoz Berastagi - Samosir

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Samosir

Napuštanje smještaja i prijevoz do Medana – glavnog i najvećeg grada u Indoneziji nakon Yogyakarte, Surabaya i Bandunga. Grad odlikuje multikulturalizam i izuzetna trgovina unutar luke. Prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme ili gdje se možete prošetati po gradu i vidjeti raznoliku arhitekturu - Maimun Palata, Velika džamija, Maha Vihara Maitreya budistički hram, Sri Mariamman Hiduistički hram... 

Prijevoz

 • Prijevoz Samosir - Medan

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Medana

Prijevoz do zračne luke i let za Yogyakartu, nekadašnju prijestolnicu, grad sultana, koji će nam biti prvi susret s Javom, njenom kulturom, tradicijom, a imat ćemo vremena vidjeti i koliko je grad živ i uzbudljiv. Prijevoz do smještaja. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Samosir - Yogyakarta s uključenim pristojbama

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Yogyakarta

Budimo se rano i krećemo na fakultativni izlet – Borobudur i Prambanan, predivni hram izgrađen tijekom i VIII i IX stoljeća, čak 300 godina prije hrama Angkor Wat u Kambodži. Bio je napušten od X st., da bi ponovno bio otkriven tijekom XIX st. usred džungle. Krase ga čak 504 statue Bude i 73 stupe. Tu se nalazi i najveći uklesani reljef na svijetu, dužine 6 kilometara. Nalazi se na listi UNESCO-ve Svjetske baštine kao jedan od najvećih budističkih spomenika na svijetu. Danas predstavlja jednu od najvećih atrakcija Jave ali i mjesto hodočašća za mnogobrojne budiste iz Kine, Indije, Tibeta i Kambodže. Nastavljamo izlet za Prambanan – najpoznatije hindu svetište centralne Jave i najviši hram u Indoneziji. U sklopu hrama nalaze se hramovi posvećeni Šivi, Brahmi, Višnuu, ispred kojih su svetišta njihovih životinja zaštitnika – bik Nandi, labud i orao. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Yogyakarta

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnje napuštanje smještaja i prijevoz do smještaja u selu u podnožju Bromo vulkana. Na putu prema smještaju ukoliko vremenske prilike dozvole stajemo u Malang poznat po šarenim selima odnosno nekadašnjim slamovima koji su postali top turistička destinacija i odlično mjesto za predah. Bromo vulkan – aktivni vulkan dio Tenger masiva u Istočnoj Javi visok 2329 metara. Vulkan pripada Bromo Tenger Semeru Nacionalnom Parku i samo ime Bromo dolazi od Javanskog jezika koji u prijevodu označava Brahmu, sveto Hindu božanstvo kreacije. Upoznajemo se s lokalcima i uživamo u prirodi. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Yogyakarte do sela u podnožju Bromo vulkana

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Bromo

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Ustajemo rano ujutro i čekamo izlazak sunca iza vulkana. Polako idemo na fakultativni izlet - treking dok pravimo nevjerojatne fotke potpuno magičnog prizora Broma i okoline. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Bromo

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke u Surabaji i let za Denpasar. Prijevoz do smještaja u Seminyaku. Bali- otok osmijeha, nestvarne prirode, bogatih rižinih polja, hindu hramova, kraljevskih bazena, voća, cvijeća, plaža, vulkana i fantastičnog podvodnog svijeta. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Surabaya - Denpasar s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Fakultativni izlet za Ubud, umjetničku koloniju i prelijepo mjesto koje je pun umjetničkih djela i nevjerojatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvijek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedna većia regija, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svjedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umjetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicima, kao i na velikoj tržnici – Ubud Market, gdje ćemo se opremiti suvenirima :) Odlazimo na Tegunungan vodopade gdje ćemo imati prilike okupati se u mističnom krajoliku i napraviti nevjerojatne fotografije. Dan provodimo i u obilasku poznatih Bali vila – Green Village Bali koje su svojevrsni zaštitni znak Balija. Izgrađene u potpuno ekološkoj sredini od ekoloških materijala, bambusa, na terasastim poljima kraj Ayung rijeke. Obilazimo ekološke vile i divimo se zelenilu u kojem se nalazimo. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – obilazak Besaki hrama i Tirtiganga palače. Besaki hram je dio velikog kompleksa od 22 hindu hrama, na padinama planine Agung i prostire se na 3 kvadratna kilometra, gdje po vjerovanju počivaju preci Balinežana. Svi hramovi se nalaze na jednoj osi i smisleno su građeni tako da simboliziraju put duše do vrha svete planine. Zatim odlazimo u obilazak čuvene Tirtiganga palače. U prijevodu Sveta voda iz Ganga, predstavlja najbolji primjer prave kraljevske vodene palače. Kompleks se sastoji od svetih izvora, hladnih bazena i nekoliko malih jezera, centar same palače je impozantna fontana od 11 katova. Uživat ćemo u pravoj balinežanskoj kulturi. Za kraj izleta idemo na popularnu plažu Virgin Beach gdje ćemo uživati u pijesku i izležavanju nakon napornog dana. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Još jedan dan za upoznavanje Balija. Fakultativni izlet za Tanah Lot hram, simbol Balija! Jedan od najljepših i definitivno najprepoznatljiviji hram na Baliju, smješten samo 100m od obale na otoku. Kao što i samo ime kaže, hram je smješten na mjestu gdje se spajaju zemlja i more - tanah u prijevodu znači zemlja, a lot more. Slušamo zanimljive priče i uživamo u predivnom prizoru. Put nastavljamo prema rižinim poljima, opuštanjem u zelenilu terasa i nevjerojatnih pejzaža. Obilazimo i hram Ulun danu Bratan, hram u unutrašnjosti otoka na visini od 1000 metara! Prelijepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za koje se vjeruje da ima svetu vodu.  Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta - odlaska na treking uz izlazak sunca na Mount Batur. Pravimo slike za cijeli život. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Seminyak

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do polaska do zračne luke. Prijevoz do zračne luke i let za Beograd s presjedanjem.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Denpasar - Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Seminyak
 • Doha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Dolazak u Beograd. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe plaća se druga rata od 6.000 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijena vrijedi za plaćanje na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje do 12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro Zaba, MasterCard Zaba, Visa Zaba, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) cijena se uvećava za 5%.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 10 noći
Guest House Primjer 12 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha –Kuala Lumpur s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Sandokan - Kuala Lumpur s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kuala Lumpur - Medan s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz Bukit Lawang - Berastagi
 • Prijevoz Berastagi - Samosir
 • Prijevoz Samosir - Medan
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Samosir - Yogyakarta s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od Yogyakarte do sela u podnožju Bromo vulkana
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Surabaya - Denpasar s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Denpasar - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

9 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Izlazna pristojba iz Malezije 20 MYR – 35 kn (5 eur - plaća se u zračnoj luci)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Kuala Lumpur City tour

Cijena: 35,00 EUR

Cjelodnevni izlet u Kuala Lumpuru. Obilazak autobusom najznačajnijih lokaliteta u gradu uz pratnju lokalnog vodiča, sa stajanjem i fotografiranjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine, velikog hindu svetišta smještenog u pećini na periferiji grada. Obilazak se nastavlja preko Nacionalne Palače, Spomenika Nezavisnosti, Merdeka trga na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svijetu, mjesto gde se prvi put i zavijorila zastava nezavisne Malezije, Kineske četvrti, KL tornja sve do Petronas Kula, čuvenih zgrada blizankinja, poznatih širom svijeta.

Cijena izleta obuhvaća:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Berhala Otok (Berhala Island)

Cijena: 45,00 EUR

Berhala Otok (Berhala Island) – cjelodnevni obilazak otoka za dan čistog hedonizma i uživanja. Cijeli dan provodimo na ovom nevjerojatnom otoku Bornea gdje ćemo imati prilike roniti, probati pecati, ali i družiti se s lokalcima. Kupanje u kristalno čistoj vodi Berhala otoka će Vas ostaviti bez daha. Cijena izleta ouključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Sepilok

Cijena: 65,00 EUR

Sepilok – rezervat orangutana – Ovaj rezervat je jedan od 4 takve vrste u svijetu. Jedinstvena je prilika za promatranje ovih ugroženih životinja, koje po inteligenciji odskaču od ostalih majmuna i najbliže su čovjeku od svih životinja. Sepilok Orangutan Rehabilitacijski centar je osnovan 1961 godine i izgradnja je završena 1964 kada je održavanje potpomogla i vlada. Rezervat je svoje ime dobio po dvije rijeke koje se ulijevaju u Sandakan Zaljev. Svrha rehabilitacijskog centra je da vrati napuštene orangutane nazad u svoje prirodno stanište u Kabili – Sepilok šumu. Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete.

Otok Kornjača (Turtle Island)

Cijena: 35,00 EUR

Otok Kornjača (Turtle Island) - Na ovom rajskom otoku imat ćemo cijeli dan slobodan za kupanje, odmaranje i uživanje. Uz to ovaj otok je jedna od najboljih lokacija za promatranje velikih kornjača, koje slobodno plivaju oko nas. Ovaj nacionalni park je još jedno od mnogih prirodnih bogatstava po kojima je Borneo jedinstven u svijetu. Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Sungai Kinabatangan

Cijena: 90,00 EUR

Sungai Kinabatangan - rezervat koji je ime dobio po najdužoj rijeci koja tuda protiče (560km). Borneo je asocijacija za nepregledne džungle, divlja plemena lovaca na glave i ljudoždere (sada ih ima sve manje i manje), netaknute prirode iz nevjerojatno bogatog biljnog i životnjskog svijeta. Ovaj rezervat je jedan od najfascinantnijih na svijetu i safari u njemu se ne smije propustiti. Rezervat buja od života, flore i faune. Jutarnji treking traje 2 sata kroz gustu džunglu i vožnju brodićem, nakon pauze za ručak nastavljamo razgledavanje rezervata i čekamo zalazak sunca iznad džungle bogate pticama i sisarima. Imat ćemo prilike vidjeti najmanju žabu na svijetu, mnogo različitih vrsta majmuna, krokodile, zmije, divlje orangutane itd. Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete.

Dvodnevni treking u Bukit Lawangu

Cijena: 80,00 EUR

Dvodnevni treking u Bukit Lawangu – dobrodošli u najpoznatije utočište Sumatranskog orangutana (Pongo Abelii)! Selo koje se nalazi na istočnom obodu Gunung Nacionalnog Parka koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara, na samo 90 kilometara od glavnog grada Sjeverne Sumatre, Medana. 1973. Nacionalni park je pored organgutana poznat i po raznim vrstama biljaka, ptica i sisavaca. Idemo na dvodnevni treking gdje ćemo imati prilike vidjeti Orangutana u svom prirodnom staništu, iskusiti vlažnu i tropsku klimu, probati lokalnu hranu i spavati u improviziranom šatoru u džungli. Drugog dana nakon doručka polako idemo na treking prema rijeci gdje ćemo napraviti pauzu za ručak i nakon ručka se opcionalno spuštati raftingom do sela, ili se polako pješice kretati natrag. Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete, noćenje u džungli u bazičnim smještajima, večeru i doručak.

Taman Alam Lumbini

Cijena: 40,00 EUR

Taman Alam Lumbini – jedna je od najljepših i najpoznatijih pagoda u Indoneziji i Sjevernoj Sumatri! Pagodu opisuje izuzetno veliki kompleks zlatnih građevina, u čijem se centru nalaze četiri statue Bude. Vrtimo kotač sreće i molimo se ispunjenju želja dok uživamo u jedinstvenoj arhitekturi i pejzažu koji nas okružuje. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, fakultativno se penjemo po obodima vulkana i izrađujemo fotografije za cijeli život. Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznicu za navedene lokalitete.

Borobudur i Prambanan (Yogyakarta)

Cijena: 80,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Yogyakarte tijekom kojeg se obilazi najveći budistički hram na svijetu i jedan od najznačajnijih hindu hramova na ovom području. Borodubur je jedan od najfotografiranijih lokaliteta u Indoneziji, budistički hram koji je zaštićen od strane UNESCO-a. Brijeg Bogova, kako ga drugačije nazivaju najvjerojatnije potječe iz 8. st a godišnje ga posjeti i do 2.5 milijuna posjetioca! Obilaskom hrama upoznaje se s osnovnim tjekovinama budizma i Budinog života. Nakon ručka, u pratnji lokalnog vodiča nastavlja se put prema hramu Prambanan koji je također na UNESCO-voj listi. Hindu hram iz 9.st na najbolji način upoznat će vas s ovom religijom i specifičnostima javanskog hinduizma.

Cijena izleta uključuje:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • ručak bez konzumacije pića
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku

Bromo vulkan

Cijena: 80,00 EUR

Treking po obodu Bromo vulkana – aktivni vulkan dio Tenger masiva u Istočnoj Javi visok 2329 metara. Vulkan pripada Bromo Tenger Semeru Nacionalnom Parku i samo ime Bromo dolazi od Javanskog jezika koji u prijevodu označava Brahmu, sveto Hindu božanstvo kreacije. Upoznajemo se sa lokalcima i uživamo u prirodi. Ustajemo rano ujutro i čekamo izlazak sunca iza vulkana. Polako idemo na treking dok radimo nevjerojatne fotke potpuno magičnog prizora Broma i okoline. Cijena izleta uključuje: organizirnai prijevoz po predviđenom itineraru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Ubud, Tegunungan vodopadi, Bali Green Village

Cijena: 45,00 EUR

Ubud, Tegunungan vodopadi, Bali Green Village - Fakultativni izlet za Ubud, umjetničku koloniju i prelijepo mjesto koji je pun umjetničkih djela i nevjerojatnih slika balinežanske kulture. Ubud je oduvijek bio poznat kao slikarsko selo, ali je zapravo jedna veći regija, zajednica od 14 sela. Nekada je Ubud bio i medicinski centar, o čemu svjedoči njegovo ime, koje na staro-balinežanskom znači medicina. Ipak, Ubud je najpoznatiji po umjetničkim radionicama koje su rasute po svim ulicima, kao i na velikoj tržnici – Ubud Market, gdje ćemo se opremiti suvenirima :) Odlazimo na Tegunungan vodopade gdje ćemo imati prilike okupati se u mističnom krajoliku i napraviti nevjerojatne slike. Dan provodimo i u obilasku poznatih Bali vila – Green Village Bali koje su svojevrsni zaštitni znak Balija. Izgrađene u potpuno ekološkoj sredini od ekoloških materijala, bambusa, na terasastim poljima kraj Ayung rijeke. Obilazimo ekološke vile i divimo se zelenilu u kojem se nalazimo. Cijena izleta uključuje: organiziran prijevoz po predviđenom itinereru ,sve ulaznice za navedene lokalitete i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Besakih hram, palača Tirtagangga i Virgin Beach

Cijena: 40,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute na kojem se obilaze važni hramovi, ali i uživa na jednoj od najljepših zavučenih i mirnijih plaža na Baliju. Besakih hram nalazi se u podnožju vulkana Agung koji je posljednji put eruptirao u studenom 2017. godine. Zovu ga još i „hramom svih hramova“ ili „majkom hramova“. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i najsvetije je mjesto za čitavo hinduističko stanovništvo Balija. Tirta Gangga ili „Vodena palača“ oduševljava svojim vrtovima i bazenom po kojem se može šetati kamenom stazom i hraniti narančasti šarani. Ova voda se smatra svetom, pa tko želi može se i okupati ovdje.

U cijenu izleta uključeno je:

 • usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Hram Tanah Lot, polja riže i hram Ulun Danu Bratan

Cijena: od 40,00 EUR do 45,00 EUR

Cjelodnevni izlet iz Kute. Obilazak neobičnih lokaliteta i još neobičnijih hramova uz opuštanje u zelenilu rižinih polja. Tanah Lot – najupečatljivija atrakcija Balija, hram na vodi, točnije na stijeni usred mora, nekih 100 metara od obale, iz 16. stoljeća. Izlet se nastavlja obilaskom rižinih polja, opuštanjem u zelenilu terasa i nevjerojatnih pejzaža. Obilazi se i hram Ulun Danu Bratan, hram u unutrašnjosti otoka na visini od 1000 metara! Prelijepi hram koji je svoje mjesto našao i na novčanici, smješten je na obali jezera za čiju se vodu vjeruje da je sveta.

U cijenu izleta uključeno je:

 • usluge stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice za navedene lokalitete
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Mount Batur Trekking

Cijena: 55,00 EUR

Jeste li spremni za avanturu? Vodimo vas na vrh nekad aktivnog vulkana Batur. Avantura počinje rano ujutro, pripremamo se i krećemo u pohod. Dok se penjemo, slušamo zanimljive priče lokalaca, promatramo nebo prepuno zvijezda i uživamo u svježem zraku. Kada stignemo na vrh čeka nas pogled od milijun dolara. Gledamo izlazak sunca i ispijamo tople napitke. Za kraj idemo u “Hot Springs Resort”, resort na jezeru Batur s toplim bazenima gdje se opuštamo i odmaramo od napornog jutra.

U cijenu izleta uključeno je:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznice za navedene lokalitete
 • stručni lokalni vodič na engleskom jeziku
 • oprema

Smještaj

Hotel /

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel **/ *** je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije putovanja. 

Guest House

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Guest House je smještajni objekt (pansion) za ljude kojima nije potreban poseban komfor. Sobe su uglavnom manje prostrane, s dva ili tri kreveta i kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, organizator/prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par radnih dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz, ili izravno u nekoj od osiguravajućih tvrtki. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabrane osiguravajuće tvrtke), putnik koji je uplatio osiguranje od rizika otkaza putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajuće tvrtke.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj