Butan i Nepal Holi festival

cijena od
18.375
HRK ,00
sada od
17.625
HRK ,00
trajanje
17 dana
Prijavi se Upit
Upit

Istraživanje predivnih zemalja u srcu Himalaja! 

Jungle Tribe Vas vodi u zemlju Himalaja – penjemo se na vrh svijeta. Idemo u Nepal, kuću bogova. Zahvaljujući fenomenalnim prirodnim predjelima, snježnim vrhovima koji nas okružuju, pitomim i nasmijanim ljudima doživjet ćemo potpuni mir. Mjesto gdje se ledeni vrhovi Himalaja susreću s vrelinom indijskih ravnica. Moćni Himalaji čuvaju ovu malenu zemlju od raznih negativnih utjecaja zapadnog svijeta. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu s prirodom. Šareni budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija.

Butan! Netaknuta zemlja, tradicionalizam i modernizam. Karakteristični geografski položaj zemlje uspio je samonametnutu misterioznost sačuvati do dvadesetog stoljeća. Raznovrsnost kultura i jezika. Čak 72% zemlje je pokriveno šumom i  sa svega 0,7 milijuna stanovnika predstavlja jednu od najmanjih zemalja na svijetu, ali i najvećih po broju biljnih i životinjskih vrsta. Spoj prirode i blage čovjekove ruke obavili su Butan velom misterije do 1960. kada su vlasti odlučile otvoriti se javnosti. Želeći se sačuvati od prevage materijalizma osmislili su način kako spojiti lijepo i korisno, te je turizam počeo bujati. Sa svega dvije aviokompanije koje cirkuliraju iz okolnih zemalja, turistička tura Butana počinje u samom sjedištu aviona. Kažu da je let Kathmandu – Paro jedan od najveličanstvenijih na svijetu! Avion prelazi preko čak četiri od pet najviših planina na svijetu! Kada je vedro nebo spektakularan pogled na Mont Everest, Lohtse, Makalu i Kangchenjunga će biti sve o čemu ćete govoriti pri povratku u Beograd!

Punakha festival je jedan od najpoznatijih festivala u zemlji koji uobličuje tradiciju budizma. S obzirom na to da je festival od velike obiteljske važnosti nemojte se iznenaditi ukoliko vidite ljude u svom najljepšem odjelu, s nakitom boje koralja i tirkiza koji nose tradicionalne košare od bambusa pune hrane, kako bi cijeli dan proveli na samom festivalu i doživjeli prosvjetljenje koje ono emitira. Tjednima prije festivala svećenici se vrijedno pripremaju za svoj nastup, prakticirajući duboku meditaciju i molitvu. Monasi izvode specijalne maskirane plesove koji su bazirani na povijesti Butana, i Butanci vjeruju da se samim prisustvom na festivalu doživljava istinsko prosvjetljenje. Osim monaha, i ostali umjetnici iz zajednice prakticiraju svoju vještinu kako bi na još jedan način doprinjeli svekolikom šarenilu jednog od najpoznatijeg Butanskog festivala.


Ruta
Beograd
Doha
Kathmandu
Paro
Punakha
Thimphu
Paro
Kathmandu
Pokhara
Kathmandu
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Butan, Nepal
Kod putovanja
BTNP1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnim krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Himalajima. Let iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu. Konekcija na let za Kathmandu.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Kathmandu s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Dolazak u zračnu luku u Kathmanduu u prijepodnevnim satima. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, opojni mirisi iz hramova, zelenilo, mir, nasmijani ljudi! Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Upoznavanje s gradom i smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Napuštanje smještaja rano ujutro i prijevoz do zračne luke. Let Kathmandu – Paro. Smješten na istočnoj padini Himalaja između Kine i Indije, malo budističko kraljevstvo je 1960. godine napokon otvorilo svoja vrata za javnost. Butan! Sa svega dvije aviokompanije koje cirkuliraju iz okolnih zemalja turistička tura Butana počinje u samom sjedištu aviona. Govori se da je let Kathmandu – Paro jedan od najveličanstvenijih na svijetu! Avion prelazi preko čak četiri od pet najviših planina na svijetu! Kada je vedro nebo spektakularan pogled na Mont Everest, Lohtse, Makalu i Kangchenjunga će biti sve o čemu ćete govoriti pri povratku u Beograd! Naši nasmijani lokalni vodiči nas čekaju u zračnoj luci. Nakon slijetanja se vozimo prema mjestu Punakha. Idemo naviše kroz borove šume i rodonderone. Nakon toga silazimo u plodnu dolinu Punakha & Wangdi Pghodrang. Pri pristajanju u Lobesu, posjetit ćemo hram Chhimi Lhakhang, hram plodnosti, koji se nalazi na samom vrhu. U Punakhi, posjetit ćemo neke od najljepših džongova (tvrđava). Smještaj. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kathmandu - Paro s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od Paroa do Punakha

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Paro
 • Punakha

Doručak. Prisustvovanje Punakha Serda manifestaciji, koja je zapravo teatralni prikaz čuvene borbe iz antičkih vremena. Ručak. Istraživanje grada i okoline. Večera.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Punakha

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

HAPPY PUNAKHA! Uživamo u festivalskim svečanostima, prisustvujemo tradicionalnom plesu monaha u specifičnim odorama i maskama. Upijamo energiju ove nevjerojatne zemlje i družimo se s lokalcima. Ručak. Vožnja do Thimphua, glavnog grada ove nasmijane zemlje. Prolazimo kroz ruralne predjele, kraj tradicionalnih farmi i kroz neodoljiva prostranstva. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i uživanje u čarima zemlje u srcu Himalaja. Večera. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Punakha do Timbua

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Punakha
 • Thimphu

Hrana

 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Doručak. Obilazak grada: Muzej pošte, gdje možete dobiti markice sa svojim likom i poslati ih putem razglednica širom svijeta, Memorial Chhorten, hram sagrađen 1974. u znak sjećanja na preminulog trećeg kralja Butana, Jigme Dorji Wangchuk, čiji je enterijer savršeni primjer učenja tantričkog Budizma, Buddha Point, najviša statua Bude na svijetu. Ručak. Nastavak obilaska: Tashi Choo Dzong, sjedište vlade i monaškog zakonodavnog tjela, uključujući ljetnju rezidenciju Je Khenpo-a, najvišeg religijskog predstavnika Butana, bazar rukotvorina s tradicionalnim butanskim proizvodima. Povratak u hotel. Večera. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Thimphu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Ranojutarnje napuštanje smještaja i vožnja prema Paro-u. Blagi treking prema Paro Taktshang samostanu, poznatijeg i pod imenom Tiger’s Nest Monastery, budističkog hrama koji ''visi'' s litice 3120 metara iznad nivoa mora. Spektakularni pogled na okolne planinske vrhove i smaragdno zelene doline. Promatrajući samostan iz same doline pitat ćete se kako ćemo tamo stići, odsječenost od lokalnih puteva je očevidna, ali kao i u svakoj legendi tu su tri puta koji će nas dovesti na sam cilj. Prvi put koji vodi kroz borovu šumu simbolizira zaštitu od zlih sila, osigurava pozitivnu energiju, vitalnost i sreću. Druga dva puta vode preko platoa nazvanog ''plato stotinu tisuća vila''. Legenda kaže da je lokaciju msamostana odredila tigrica koja je na svojim leđima dovela osnivača butanskog budizma, guru Padmasmabhava, zbog čega se u glavnoj odaji i nalazi statua tigra. Ručamo u kafiću samostana. Na putu prema smještaju obilazimo i Kyichu Lhakhang, jedan od dva najsvetija i najstarija hrama u Butanu, sagrađenog u sedmom st od strane 33-eg Tibetanskog kralja. Večeramo s nasmijanim butancima u lokalnoj kući, isprobavamo tradicionalno streličarstvo. Dolazak u smještaj. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Thimphua do Paroa

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Paro

Hrana

 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Doručak. Napuštanje smještaja i prijevoz do zračne luke- Let Paro - Kathmandu. Prijevoz do smještaja u Kathmanduu. Slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Paro - Kathmandu s uključenim pristojbama

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Ujutro se pakiramo, napuštamo smještaj i krećemo za Pokharu, grad koji je od Kathmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog izleta i organiziranja raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snjegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto je poznato po jezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od Kathmandua do Pokhara

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Sljedećeg jutra krećemo na fakultativni izlet, prva stanica nam je World Peace stupa na brdu iznad jezera gde ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva, oduševit će vas veličanstveni pogled na vrh Anapurna (Fish Tail), koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do centra grada. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je točka doline Pokhare. Odavde možete videti cjelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti paraglajding i vratiti se u grad zračnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje s lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučujemo vam da posjetite tibetanski izbjeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Kathmandua. Smještaj i slobodna večer. Pripreme za sutrašnji praznik i festival boja!

Prijevoz

 • Prijevoz od Pokhara do Kathhmandua

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

HAPPY HOLI! Slavimo jedan od najšarenijih praznika, najveselijih i najneobičnijih! Krijemo se ispod boja i uživamo s nasmijanim Nepalcima po glavnim gradskim trgovima, dočekujemo proljeće i novi život! Fakultativni izlet - obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledavanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pašupatinat, jednog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Kathmandua, gdje  se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathhmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate oshećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krishna Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. st., zatim razgledavamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Također, možemo fakultativno obići tvornicu tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. st. koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smještaj u Kathmanduu.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Changy Narayan hrama. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Nakon kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Vishnu u 4. st. Slijedi fakultivni obilazak prelijepog grada Baktapura, nekadašnje nepalske prijestolnice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. st. i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatnu vrata, Galerju umjetnosti i Nijatapola hram.  Povratak u Kathmandu u večernjim satima.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima. Slobodan dan. Još malo vremena za šoping i opraštanje od Kathmandua. Kasnovečernji prijevoz do zračne luke.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke

Mjesto

 • Kathmandu

Let Kathmandu-Beograd nakon ponoći, s presjedanjem u Dohi. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kathmandu - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 14 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Kathmandu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kathmandu - Paro s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od Paroa do Punakha
 • Prijevoz od Punakha do Timbua
 • Prijevoz od Thimphua do Paroa
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Paro - Kathmandu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od Kathmandua do Pokhara
 • Prijevoz od Pokhara do Kathhmandua
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kathmandu - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Hrana

3 × Kontinentalni doručak, 4 × Ručak, 4 × Večera

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Nepal – 210 kn ($30, po dolasku na granici)
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Napojnice za vodiče i vozače

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Rafting na rijeci Trishuli

Cijena: 30,00 EUR

Rijeka Trishuli sa svojim brzacima prati jedan dio puta do Pokhare. Idealna prilika za osvježenje tijekom duge vožnje. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama.

Cijena uključuje:

 • rafting na rijeci Trishuli s ovlaštenim skiperom, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

Pokhara regija – Paket izleta

Cijena: 40,00 EUR

POKHARA REGIJA – Paket izleta koji uključuje: 

 • Fakultativni treking – World Peace Stupa – Stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vrijeme oduševit će Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Pravimo kratak predah za doručak ili kavu i čaj i nastavljamo put niz šumu do jezera i čamcem se vraćamo do centra grada odakle se lagano vraćamo do hotela. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, vožnju čamcem, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
 • Fakultativni ranojutarnji treking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koji predstavlja najvišu točku doline Pokhare odakle možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imat ćemo vremena upoznati se s lokalnim stanovništvom, učiti o njihovim običajima, načinu života i klopati autentičnu hranu. U cijenu izleta uključeno je: treking, lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Kathmandu dolina - paket izleta

Cijena: od 80,00 EUR do 100,00 EUR

Fakultativni obilazak Kathmandua – Idemo u obilazak Budanat stupe, najveće stupe u dolini Khatmandua (40m) i koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Kraj Budanat stupe nalazi se i Tibetanski samostan kao i brojne trgovine rukotvorina, galerija u kojima se podučava tradicionalno slikarstvo utiskivanjem zlata u boje na platnu – zanata za koji je potrebno godišnje iskustvo. Obilazimo posmrtni hram Pashupatinat, jedan od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i gatovi Khatmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi pokojnika. Obilazimo i Darbar trg koji koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Obilazimo i hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Prolazimo šarenolikim ulicama gdje se prodaje doslovno sve – od kašmira i metalnog posuđa, začina, sušene ribe, do polovne planinarske opreme. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice za Budanat Stupu, Darbar Trg, Pashupatinat, Hram Boginje Kumari, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura) – jednog od tri kraljevska grada u Khatmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. Obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. sst koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Khatmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krishna Mandira, kamenog friza s nevjerojatnim frizom iz 16. st, razgledavamo Zlatni hram. U Patanu imate osjećaj kao da je cijeli grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice za Svajambunat stupu i Zlatni hram, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni izlet za Changu Narayan hram i Baktapur – Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Khatmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Vishnu u 4. st. Obilazimo kraljevski grad Baktapur, nekadašnje nepalske prijestolnice i jednog od najljepših kraljevskih gradova ove regije. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti i Nijatapola hram. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice za Changu Narayan Hram i Baktapur, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel /

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel **/ *** je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije putovanja. 

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj