Kenija Akcija iz Beograda

cijena od
2.299
EUR ,00
17.321
HRK ,82
sada od
2.220
EUR ,00
16.726
HRK ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Pripremite se za egzotični odmor na predivnim plažama Kenije uz najbolju avanturu – safari!

Glavno mjesto u našoj maloj afričkoj avanturi biti će grad Mombasa. Tamo nas čeka spoj arapskog, azijskog i europskog utjecaja: Labirint boja, naroda, ulične hrane, tržnica, buke, žurbe i plaža Indijskog oceana.  

Keniju su kroz povijest naseljavala tri najznačajnija plemena: Bantu, Kušiti i Niloti, sve do dolaska europskih kolonizatora, koji su donijeli kršćanstvo i engleski jezik. Zato danas stanovništvo Kenije pored svahili jezika, koristi i engleski jezik.

Putovanje u Keniju ne bi bilo potpuno bez posjeta nekih od najljepših nacionalnih parkova, poput Masai Mara ili Cava. Upoznajemo afričku divljinu koju smo zamišljali cijelog života, savanu kojom nesmetano i ponosno šetaju slonovi, lavovi, gepardi, bivoli, žirafe, nosorozi, nilski konji, leopardi, krokodili, antilope, dik-dik jeleni i mnoge druge životinje.

Ostatak odmora provodimo na plažama uz valove Indijskog oceana, afričke ritmove i nasmijane lokalce.  

Izleti uključeni u cijenu: Žirafa centar, obilazak Masai Mare, obilazak jezera Naivasha.


Ruta
Beograd
Istanbul
Nairobi
Diani Beach
Mombasa
Nairobi
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Trajekt, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Kenija
Kod putovanja
KE1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 15 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 8. 11. 2023

Okupljanje grupe u međunarodnoj zračnoj luci u Beogradu dva sata prije leta. Let iz Beograda u 14:30/15:30h (TK 1080) s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 18:20h. Let iz Istanbula za Nairobi u 20:15h . 

Prijevoz

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd–Nairobi, u ekonomskoj klasi s presjedanjem s 2 x 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Najrobi u 02:45h po lokalnom vremenu (TK 637). Transfer do smeštaja. Hello Mama Africa! Fakultativni izlet – obilazak Najrobija. Najrobi je glavni grad Kenije, koji se nalazi u samom srcu Kenije. Moderan, urbanizovan grad, koji u svojoj srži ima zanimljivu istoriju i bogatu tradiciju afričkog naroda. Grad koji se čini da nikada ne spava, prepun energije i kombinacija različitih kultura. Krećemo u panoramsko razgledanje grada, obilazimo zgradu Paralamenta, popularnu pijacu Masai i moderan deo grada, kao i vidikovac na grad Najrobi. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan je rezerviran za posjet Centru za žirafe gdje ćemo upoznati ove graciozne životinje. Moguće je i hraniti i maziti divne žirafe. Hodamo po platou, koji je u visini žirafa gdje ćemo vjerojatno imati priliku za odličan selfie sa žirafama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel 2*/3* 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Dan započinjemo ranojutarnjim polaskom kroz dolinu Veliki Rift do Nacionalnog parka Masai Mare. Nakon pauze za ručak, počinje prva safari vožnja. Masai Mara je poznata po najvećoj koncentraciji divljih životinja – zebri, slonova, nosoroga, velikih mačaka, poput lavova i leoparda. Povratak u kamp. Noćenje.

Smještaj

Guest House 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Nakon doručka nas čeka cjelodnevna vožnja u parku do večeri. U Masai Mari se odvija jedna od najvećih migracija u životinjskom u svijetu. Preko milijun gnuova, zebri i gazela udružuju se u zajedničkoj potrazi za svježim pašnjacima. Zatim slijedi - fakultativni izlet obilazak sela Masai. Mogućnost obilaska plemena Masai u njihovim selima, kako bi upoznali njihovu kulturu i običaje. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Guest House 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Fakultativni izleti

Plaža Diani je jedna od najljepših plaža na obalama Indijskog oceana. Poznata je po koraljnim grebenima i podvodnim sprudovima, pruža nam mogućnost da uživamo u odmoru na toplom afričkom pijesku i suncu. Slobodni dani za uživanje uz zvuke, mirise i energiju Afrike. 5 noćenja.

Smještaj

Guest House 5 noći

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 5

Put nastavljamo do jezera Naivasha. Ovo jezero leži na 1800m nadmorske visine i dom je jedne od najljepših ptica na svijetu – flamingosa. Uživamo u prelijepom i živopisnom pogledu, idealnom za promatranje ptica, preko 400 vrsta, vožnju kroz park i piknik. Povratak u smještaj. Noćenje. 

Smještaj

Guest House 1 noć

Hrana

 • Puni pansion × 1

Posjećujemo „Mombasa kljove”, poznati simbol Mombase, stari grad čija arhitektura svjedoči o arapskim, azijskim i europskim narodima koji su bili na ovom prostoru i Isusovu tvrđavu (Fort Jesus), utvrdu koju su u 16. stoljeću sagradili Portugalci. Noćenje.

Smještaj

Guest House 1 noć

Mjesto

 • Mombasa

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz od plaže Diani do Mombase. Let od Mombase do Nairobija. Slobodno vrijeme. Posljednji dan nam ostaje da kupimo još koji suvenir i da se polako opraštamo od ove prelijepe države i pripremimo se za put. Kasni prijevoz do zračne luke. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od plaže Diani do Mombase
 • Prijevoz avionom od Mombase do Nairobija u ekonomskoj klasi

Mjesto

 • Mombasa
 • Nairobi

Let iz Nairobija u 04:15h (TK 638) s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 10:40h po lokalnom vremenu. Let iz Istanbula za Beograd u 14:00h. Dolazak u Beograd u 14:45h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Narobi - Beograd, u ekonomskoj klasi s presjedanjem s 2 x 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage

Mjesto

 • Nairobi
 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Plaćanje: Prilikom prijave plaća se 200 eura, nakon formiranja grupe plaća se druga rata od 400 eura, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja. Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja). Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.
Ako se aranžman uplaćuje u poslovnici u Hrvatskoj, putovanja u organizaciji agencije Jungle Travel d.o.o. Beograd moguće je uplatiti isključivo karticom. Uplata gotovinom nije moguća.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost za printanje avio karata s pogrešnim imenom. Za ovo putovanje u putovnici morate imati slobodnih minimalno 4 stranice u kontinuitetu, a rok trajanja putovnice mora biti minimalno 6 mjeseci od datuma povratka u zemlju. Prijava je moguća jedino s uplatom prve rate od 200 eura. Ukoliko putnici ne dostave dokumente za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel 2/3 Primjer 2 noći
Guest House Primjer 9 noći

Prijevoz

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd–Nairobi, u ekonomskoj klasi s presjedanjem s 2 x 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od plaže Diani do Mombase
 • Prijevoz avionom od Mombase do Nairobija u ekonomskoj klasi
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Narobi - Beograd, u ekonomskoj klasi s presjedanjem s 2 x 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage

Hrana

8 × Doručak , 3 × Puni pansion

Nije uključeno u cijenu

 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Viza za Keniju (50 USD )

Video

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Nairobija

Cijena: 40,00 USD

Nairobi predstavlja moderan i urbani centar Kenije, poznatiji kao zeleni grad na suncu. Osnivanjem željeznica 1899. godine grad se počinje širiti i cvjetati. Trenutno je najznačajniji centar poslovanja i kulture u Istočnoj Africi. Grad je tijekom 19. st. bio interesantan lovcima na krupnu divljač, upravo iz razloga što se u blizini samog grada nalaze prostranstva naseljena neuhvatljivim i divljim životinjskim vrstama. 

Urbani centar Nairobija daje nam dojam da se ne nalazimo u Africi, nego da šetamo nekim modernim gradom zapada. Obilazimo poznate znamenitosti poput Parlamenta, Kenijskog internacionalnog centra i glavnog trga. Nacionalna manjina koja živi u Nairobiju je pleme Masai, koji gradu daje poseban kulturološki utjecaj. Zato ćemo imati priliku da obiđemo Masai tržnicu, gdje ćemo uživati u šarenilu, umjetnosti i kulture ovog naroda. Moći ćemo kupiti afričke slike, drvene figure, ručno rađen nakit i torbe. Da bismo shvatili veličinu samog grada odlazimo do vidikovca, gdje možemo vidjeti neke on najpoznatijih nebodera grada, zelenilo koje ga okružuje, kao i planiske vrhove. 

Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz prema itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Masai Mara

Cijena: 50,00 USD

Masai Mara je jedan od najpoznatijih ekosistema u svijetu. Ovo prostranstvo dom je velikom broju divljih životinja, slonova, krokodila, zebri, bivola, lavova, nojeva, hijena… Također, u ovom parku se odigrava i najveća migracija u svijetu životinja – gnuova. U okviru ovog izleta posjetit ćemo pleme Masai, upoznati se s njihovim dnevnim aktivnostima unutar sela. Pleme Masai se uporno borilo protiv ropstva i živjelo zajedno s većinom divljih životinja. Njihovo zemljište danas se smatra jednim od najljepših predjela  istočne Afrike. Postoji mogućnost i leta balonom u jutarnjim satima prije doručka. Cijena leta balonom iznosi 500 USD.

U cijenu uključeno: organizirani prijevoz prema itinereru, lokalni vodič na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Obilazak Mombase

Cijena: 60,00 USD

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. otok koji je mostovima povezan s kopnom. Mombasa je uvijek zanimljiva posjetiteljima, što zbog svoje svakodnevne vreve, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponiranih u skladnu cjelinu. Grad su stoljećima unazad naseljavali narodi s Bliskog istoka i Hindusi pa je tako većinsko stanovništvo islamske vjeroispovijesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Tvrđavu Isus (,,Fort Jesus’’) izgrađenu u 16.st. Danas se iza ovog vrijednog povijesnog muzeja prostire divan park s pogledom na ocean, gdje zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se s lokalcima. Pažnju privlači svakako i Stari grad, gradska jezgra koja je načičkana suvenirnicama i zanatskim dućanima, a prepuno stanovnika koji cirkuliraju labirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznat ćemo se s autentičnim kućanstvima izgrađenim u arapskom i indijskom tradicionalnom stilu. Također, u Starom gradu se nalazi Bijela kuća, prvi Američki konzulat, i Stara pošta koju su izgradili Hindusi kako bi putem željeznice slali kući vijesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada - "kljove Mombase". Obići ćemo i lokalnu tržnicu začina i kenijske hrane. Imat ćemo priliku vidjeti i staru luku u kojoj današnji trajekti prometuju od 1937. godine, a iz koje su u prošlosti prevozili kenijske robove. 

U cijenu uključeno: organizirani prijevoz prema itinereru, lokalni vodič na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije. 

Smještaj

Hotel 2*/3* /

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel 2*/3* je hotel s dvije/tri zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Guest House

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Guest House je smještajni objekt koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Hotel 2*/3* je hotel s dvije/tri zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Guesthouse je jednostavan smještajni objekt koji raspolaže manje prostranim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

*Točno ime smještaja bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije puta.

Nairobi je glavni grad Kenije, sa svojih 3,5 milijuna stanovnika predstavlja drugi najnaseljeniji grad u području Afričkih velikih jezera. Nairobi je urbano središte kulture i biznisa. Nalazi se u centralno-južnom djelu Kenije. 

Mombasa je grad koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije, na obali Indijskog oceana. Drugi je grad Kenije po veličini, posle prijestolnice Nairobija. Grad ima oko 2 milijuna stanovnika. 

Diani plaža je poznato ljetovalište u Keniji, na 30 km udaljenosti od Mombase. Poznata po koraljnim grebenima i podvodnim sprudovima, surferskim valovima i prelijepom bijelom pijesku. 

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj