Južnoafrička Republika, Namibija, Zimbabve, Zambija

cijena od
19.425
HRK ,00
sada od
18.375
HRK ,00
trajanje
21 dana
Prijavi se Upit
Upit

Jeste li spremni za avanturu života? Jungle pleme vas vodi u magičnu Afriku, na turu u kojoj obilazimo njene najznačajnije i najljepše zemlje preko kojih ćete ovaj kontinent doživjeti apsolutno autentično.

Naša priča počinje u najjužnijem dijelu Afrike – Cape Town, glavnom gradu Južnoafričke Republike. Tu smo došli kako bismo uživali u najboljim vinima koje ova zemlja nudi i žičarom se popeli na impozantnu Stolnu planinu. Cape Town je jedan od tri glavna grada Južnoafričke Republike koji svojim najvećim djelom izlazi na Atlantski ocean i u čijoj se blizini nalazi Rt Dobre Nade – čarobno mjesto gdje se spajaju dva oceana, Indijski i Atlantski.

Iz Cape Town-a letimo za Namibiju, slijećemo u glavni grad Windhoek odakle ćemo se uputiti u Swakopmund – jednu od glavnih baza za istraživanje na našem putovanju. Istraživačku akciju započinjemo u pustinji Namib. Ovu pustinju razdvaja visoravan u kojoj leži glavni grad, a svoje ime je dobila po nevjerojatnom prostranstvu. Naime, Namib se prostire duž duge obale Atlantskog oceana i također se smatra najstarijom pustinjom na svijetu. Nakon pustinje se selimo na prelijepe plaže Swakopmunda, kako bi uživali u pravoj tropskoj atmosferi i napunili baterije za odlazak u Walvis Bay, gdje nas čekaju razne adrenalinske aktivnosti za one malo smjelije.

Naša priča se nakon Swakopmunda nastavlja na sjeveru Namibije, gdje ćemo imati prilike upoznati se s veselim stanovnicima Himba plemena. Nakon veselog plemena nastavljamo prema Etosha Nacionalnom parku – nekadašnjem najvećem rezervatu životinja na svijetu. U ovom Nacionalnom parku ćemo imati prilike uživati u safariju, a kako najveći dio ovog parka zauzima slana pustinja koja se ljeti puni vodom, imat ćemo priliku vidjeti veći broj životinja u njihovom prirodnom staništu.

Za kraj naše ture odlazimo u Zambiju, točnije u Livingstone odakle ćemo vidjeti veličanstvene Viktorijine slapove. Ovi prelijepi vodopadi se nalaze na rijeci Zambezi, a svijetu su postali poznati po europskom istraživaču Davidu Livingstonu za kojeg se vjeruje da je prvi Europljanin koji ih je vidio. Dani su ovdje dugi i ugodni, a nestvarnoj atmosferi doprinose aktivnosti, kupanje u Devils Pool-u, let helikopterom iznad samih vodopada, adrenalin udar na raftingu... Ova avantura je od onih koje turiste pretvara u prave svjetske putnike.

Idemo?


Ruta
Beograd
Doha
Cape Town
Swakopmund
Windhoek
Livingstone
Johannesburg
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Južnoafrička republika, Namibija, Zambija, Zimbabve
Kod putovanja
ZANAZWZM1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci u Beogradu (BEG) tri sata prije leta. Radujemo se našoj afričkoj avanturi, uzbuđenje raste. Ukrcavamo se na let za Dohu (DOH) u 12:05h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 17:55h i presjedanje na let za Cape Town.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Let iz Dohe za Cape Town u 01:40h – let QR 1369. Dolazak u Cape Town u 11:40h po lokalnom vremenu. Prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Cape Town s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel Signature Lux by Onomo Waterfront 1 noć

Mjesto

 • Cape Town

Fakultativni izlet započinjemo odlaskom na Stolnu planinu (Table mountain) i, ukoliko vrijeme dozvoljava, penjemo se žičarom na vrh. Razgledavamo divlje cvijeće, ptice, predjele i Srebrno drvo. Prelijep pogled na cijeli Cape Town i na poznati Roben ostok na kojem je Nelson Mandela bio zatvoren. Fakultativni izlet nastavljamo obilaskom grada, gdje ćemo imati priliku posjetiti tvrđavu Dobre Nade, Gradsku kuću, katedralu Sv. Georga, kao i sam centar grada i poslovni dio Cape town. Od 18. st. ovaj dio grada počinju naseljavati robovi koji su pristigli iz Jave, Cejlona i ostalih djelova Dalekog Istoka. Za kraj ostvaljamo čuveni vinski put prema nadaleko poznatim vinogradima u djelu Constantia uz uključenu degustaciju poznatih južnoafričkih vina. Povratak u Cape Town. Slobodno vrijeme. 

Smještaj

Hotel Signature Lux by Onomo Waterfront 1 noć

Mjesto

 • Cape Town

Fakultativni izlet - Peninsula tura – dnevna tura koja podrazumijeva vožnju prelijepom Atlantskom obalom do djela s kojeg se pruža spektakularan pogled na 12 Apostola, djela Stolne planine. Prolazimo kroz Kamps zaljev i dolazimo do ribarskog sela. Nakon ribarskog sela odlazak u prirodni rezervat s bogatom florom i faunom. U povratku u Cape Town, stajanje na Boulders plažu i obilazak kolonije pingvina. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel Signature Lux by Onomo Waterfront 1 noć

Mjesto

 • Cape Town

Fakultativni izlet - obilazak Stellenbosch vinograda (Stellenbosch vineyards). Degustacija najljepših vrsta vina porijeklom iz Stellenbosch regije ili avanturistička opcija, fakultativni izlet za najhrabrije koji će imati priliku roniti s morskim psima. Slobodno vrijeme možete provesti u istraživanju Bo Kaap kvarta, poznatom po mnogobrojnim šarenim kućicama gdje se danas odvija proizvodnja i prodaja tradicionalnih ručno izrađenih predmeta. Kvart su početkom 70-ih počeli naseljavati Maležani i Indonežani koji su dolazili u Cape Town raditi.  Možete posjetiti Bo Kaap muzej ili galeriju dijamanata, mnoštvo džamija i povijesnih objekata, a možete i prisustvovati satu pripremanja tradicionalne kuhinje koja dolazi iz matičnih zemalja domaćina Bo Kaap kvarta. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel Signature Lux by Onomo Waterfront 1 noć

Mjesto

 • Cape Town

Napuštamo smještaj u prijepodnevnim satima, prijevoz do zračne luke i let iz Cape Town-a do Swakopmunda u Namibiji. Dolazak u Swakopmund, prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Cape Town - Swakopmund s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Desert Villa Guesthose 1 noć

Mjesto

 • Swakopmund

Fakultativni izlet za pustinju Namib. Namib je pustinja koja se prostire uz jugozapadnu obalu afričkog kontinenta i ima površinu od oko 81.000 kvadratnih kilometara. Pretpostavlja se da je uz Atakamu jedna od najstarijih pustinja na svijetu, zbog surove sušne klime koja je skoro neizmjenjena preko 50 milijuna godina. Imat ćemo prilike upoznati se s nevjerojatnim reljefom pustinje, posjetimo „dolinu mjeseca“ i upoznajemo se s endemskim biljkama pustinje koje se smatraju živim fosilima, a ukoliko budemo imali sreće, spazit ćemo i nojeve i pustinjske divokoze – orikse. Povratak u Swakopmund.

Smještaj

Desert Villa Guesthose 1 noć

Mjesto

 • Swakopmund

Fakultativni izlet za Walvis Zaljev i Dinu 7. Krećemo u avanturu penjući se na Dinu 7 i uživamo u pogledu s „vrha svijeta“ kako lokalci vole reći, nakon uzbudljivog penjanja na pješčanu dinu. Potom se upućujemo prema Rafineriji soli u Walvis zaljevu koja proizvodi 750 tisuća tona soli, a sami bazeni su snježno bijele boje i ispunjeni su ružičastom vodom. Potom se upućujemo u lagunu gdje ćemo vidjeti Pelikanov svjetionik iz 1932. godine, kao i brojne životinjske vrste poput kolonije tuljana, flamingosa i pelikana. Druga mogućnost je fakultativni izlet u kojem se upoznajemo s Himba plemenom, čiji se pripadnici boje crvenom glinom, a približili bi nam i njihov način života, rada i slavlja. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Desert Villa Guesthose 1 noć

Mjesto

 • Swakopmund

Možete izabrati dan provesti u adrenalinskim aktivnostima i izabrati neki od fakultativnih izleta – vožnju biciklom po pustinji i dinama, vožnju kvadovima, ili skakanje padobranom iznad pustinje. Ili se možete uputiti na dvodnevni fakultativni izlet za Namib pustinju – točnije Nacionalni Park Naukluft gdje ćete vidjeti čuvenu Dinu 45, Sesriem kanjon, vidjeti okamenjeno drveće i prespavati u kampu u samoj pustinji. Osjećaj koji se ne može prepričati. 

Smještaj

Desert Villa Guesthose 1 noć

Mjesto

 • Swakopmund

Mogućnost fakultativnog odlaska na vožnju avionom iznad čuvene Skeleton obale. „Skeleton Coast“ se prostire duž obale Atlantika u sjevernom djelu Namibije, a njegovo ime govori o mnogobrojnim brodovima koji su se slupali uslijed guste magle koja je poznata za ovo područje spajanja pustinje i oceana. Nevjerojatni prizori. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Desert Villa Guesthose 1 noć

Mjesto

 • Swakopmund

Slobodno vrijeme do polaska za prijestolnicu Namibije – Windhoek. Prijevoz i dolazak u Windhoek.

Prijevoz

 • Prijevoz od Swakopmunda do Windhoek

Smještaj

Chameleon Backpackers & Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Windhoek

Prijevoz do zračne luke i let za Victoria Falls u Zimbabveu. Dolazak u Victoria Falls, prijevoz do smještaja. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Windhoek - Victoria Falls s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Napuštamo smještaj u prijepodnevnim satima i prijevoz za obližnji Livingstone u Zambiji. Prijevoz do smještaja.

Prijevoz

 • Prijevoz od Victoria Falls do Livingstone

Smještaj

New Fairmount Hotel & Casino 1 noć

Mjesto

 • Livingstone

Fakultativni izlet obilaska Viktorijinih slapova (Victoria Falls) koji se smatraju najljepšima na svijetu i koji se nalaze na rijeci Zambezi, između Zambije i Zimbabvea. Vodopadi su široki 1,5 kilometara i visoki 128 metara. Neponovljivo iskustvo uživanja u prirodnim ljepotama i gromoglasnom huku moćne rijeke Zambezi koja je poznata po svojim Viktorijinim slapovima, ili ,,Dimu koji grmi’’, kako bi rekli lokalni narodi koji žive u okolini. Vodopadi se nalaze na listi prirodnih čuda svijeta i pod zaštitom su UNESCO-a, ne kao najviši, niti kao najširi, već kao najveći vodopadi na svijetu, zahvaljujući prostranstvu njihovih veličanstvenih slapova. U popodnevnim satima, ukoliko prilike to dozvole, fakultativni izlet za “Đavolji bazen (Devils Pool)” – bazen koji je nastao zahvaljujući stijeni u rijeci, koja toliko usporava tok rijeke, da je u njemu moguće plivati. Povratak u smještaj. 

Smještaj

New Fairmount Hotel & Casino 1 noć

Mjesto

 • Livingstone

Fakultativni izlet – adrenalinski dan: Ovaj dan je planiran za neponovljive adrenalinske aktivnosti. Danas će pogled na Viktorijinie slapove biti iz svih uglova i visina, osim sa zemlje! Možete izabrati veliku ljuljačku, bungee skok s visine od 111 metara, ili zip line, spuštanje iznad Batoka kanjona. A možda i sve tri aktivnosti :) Mogućnost i fakultativnog leta motornim zmajem iznad samih vodopada. Povratak u smještaj. 

Smještaj

New Fairmount Hotel & Casino 1 noć

Mjesto

 • Livingstone

Fakultativni izlet za druženje s gepardima ili šetnju s lavovima - prava poslastica tijekom naše afričke avanture – šetnja s ,,Kraljem životinja’’. Upoznajte se s najdruštvenijom mačkom na svijetu i drugom najvećom mačkom, nakon tigra. Povratak u smještaj. 

Smještaj

New Fairmount Hotel & Casino 1 noć

Mjesto

 • Livingstone

Fakultativni izlet za rafting rijekom Zambezi - Skoro polovina brzaka Zambezija pripada V kategoriji, pa tako splavarenje na ovoj divljoj rijeci spada u pet najboljih na svijetu. Spuštat ćemo se gumenim čamcima niz brzake, uživajući u nevjerojatnoj prirodi i zelenilu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

New Fairmount Hotel & Casino 1 noć

Mjesto

 • Livingstone

Fakultativni izlet za Nacionalni park Chobe u Bocvani, jedan od najljepših safarija na svijetu, po mišljenju mnogih svjetskih putnika. Vožnja Chobe rijekom, a potom vožnja po Nacionalnom parku u potrazi za lavovima, slonovima, krokodilima, žirafama, antilopama... Povratak u Livingstone. 

Smještaj

New Fairmount Hotel & Casino 1 noć

Mjesto

 • Livingstone

Prijevoz do zračne luke u Victoria Falls i let za Johannesburg u 13:30h. Dolazak u Johannesburg u 15:15h i prijevoz do smještaja. Kratki fakultativni obilazak grada poznatog kao najmlađa metropola svijeta koja nije nastala ni na obali mora, ni na velikoj rijeci. Johannesburg je prijestolnica najbogatije pokrajine Hauteng, kao i sjedište Ustavnog suda Južnoafričke republike. Također, u ovom gradu je Nelson Mandela, prvi demokratski predsjednik i prvi crni predsjednik Južne Afrike, živio i radio. On se borio protiv dominacije bjelaca nad crnim narodom Južne Afrike i protiv aparthajda. Danas, u ovom gradu postoji mnoštvo spomenika u Mandelinu čast – Trg Nelsona Mandele, Vilakazi ulica, Aparthajd muzej, Mandelina radna kuća i statua... Johannesburg je poznat i po svojim visokim neboderima, čiju hladnoću i sivilo razbija drvo jakarande, koja u proljeće svojim cvjetom boji u ljubičasto cijeli grad. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Vicotira Falls - Johannesburg s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Melrose Place Guest Lodge 1 noć

Mjesto

 • Johannesburg

Prijevoz do zračne luke i let iz Johannesburga za Dohu u 13:45h – let QR 1364. Dolazak u Dohu u 23:35h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Johannesburg - Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha

Let iz Dohe u 06:45h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 11:05h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno


Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Cape Town s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Cape Town - Swakopmund s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od Swakopmunda do Windhoek
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Windhoek - Victoria Falls s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od Victoria Falls do Livingstone
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Vicotira Falls - Johannesburg s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Johannesburg - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Troškove vize i usluge viziranja za Južnoafričku Republiku, Namibiju, Zambiju i Zimbabve

Smještaj

Hotel Signature Lux by Onomo Waterfront

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Signature Lux by Onomo Waterfrontu Cape Town raspolaže restoranom, wi-fi, barom i sobama s klimom. Svaka soba opremljena je jednim bračnim krevetom, radnim stolom, privatnom kupaonicom, i TV jedinicom. Usluga je na bazi noćenja.

Desert Villa Guesthose

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Desert Villa Guesthose u Swakopmundu raspolaže recepcijom i dvorištem, a sobe su opremljene privatnon kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Chameleon Backpackers & Guesthouse

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Chameleon Backpackers & Guesthouse u Windhoeku ima bar, otvoreni bazen kao i wi fi. Sobe imaju privatnu kupaonicu, a sobe na višim katovima dostupne su samo stepenicama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

New Fairmount Hotel & Casino

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

New Fairmount Hotel & Casino u Livingstoneu ima restoran i otvoreni bazen, sobe su opremljene jednim bračnim krevetom, privatnom kupaonicom, TV jedinicom i aparatom za kavu. Usluga je na bazi noćenja.

Melrose Place Guest Lodge

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Melrose Place Guest Lodge u Johanesburgu ima otvoreni bazen i wi-fi na raspolaganju. Sve sobe imaju terasu, privatnu kupaonicu i TV jedinicu. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, organizator/prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par radnih dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz, ili izravno u nekoj od osiguravajućih tvrtki. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabrane osiguravajuće tvrtke), putnik koji je uplatio osiguranje od rizika otkaza putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajuće tvrtke.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj