Chad ekspedicija - Gerewol festival iz Beograda

Chad ekspedicija - Gerewol festival iz Beograda

cijena od
4.199
EUR ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Dobrodošli u čarobni Chad - biser centralne Afrike! 

Samo za najznatiželjnije istraživače, putovanje na kojem ćemo otkriti nove biljne i životinjske vrste i istraživati dijelove na koje niko nije kročio. 

Jungle pleme vas vodi na nezaboravno putovanje u Chad, zemlju bogatu kulturom, povijesti i prirodnim ljepotama. Sa svojim raznolikim pejzažima, od pustinjskih oaza do bujnih savana i prelijepih planinskih lanaca, Chad nudi jedinstveno iskustvo za svakog putnika.

Zemlja nevjerovatnih kontrasta i prirodnih ljepota. Chad je država u centralnoj Africi. Ovde ćete imati priliku da vidite najveću pustinju na svijetu - Saharu. Ova pustinja prekriva 10 zemalja, što samo govori o tome koliko je fascinantna i bitna za ovo područje.  

Upoznat ćemo se sa nomadskim načinom života, vidjeti prapovijesne slike uklesane u stijenama, doživeti tradionalnu muziku i ples i upoznati se sa kulturnim naslijeđem ove države.

Svi obilasci uključeni u cijenu!

*Viza je obavezna i uzima se online, putem linka : https://ambassade-du-tchad.be/


Ruta
Beograd
Istanbul
N'Djamena
Istanbul
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Kamp
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Afrika, Chad
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Kod putovanja
CA1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ dva sata prije leta. Let iz Beograda u 09:20 h (TK 1082) sa presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 12:15 h po lokalnom vremenu. Let za Chad u 18:35 h (TK 0633). Dolazak u Chad u 22:45 h. Prijevoz do smještaja u N'Djameni. 

Prijevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd – N'Djamena, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 2x23 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Beograd
 • Istanbul
 • N'Djamena

Prelazimo Baguirmi visoravan, kako bismo došli do kampova koji služe kao utočište nomadima nakon kišne sezone. Posvetit ćemo posebnu pažnju običajima i tradiciji M'bororo naroda. Posjetit ćemo festival Guerewool, koji se prenosi generacijama. Ova ceremonija, koja uključuje ples i muziku, predstavlja pravi život ovih ljudi, koji gledaju da se prikažu u najboljem svjetlu i daju priliku ženama da odaberu svoju ljubav… U popodnevnim satima, sudjelovati ćemo u ceremoniji dobrodošlice.

Smještaj

Šator 2 noći

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 2

U jutarnjim satima ćemo uputiti u Bokoro, područje arapskih i boulala nomada, gdje ćemo imati priliku da se upoznamo sa lokalcima i vidimo kako zapravo žive.

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Na ovom dijelu puta prolazimo Guerra visoravan, koja je karakteristična po tome da lokalno stanovništvo, muškarci, žene, djeca svoje svakodnevne aktivnosti vezane za poljoprivredu obavljaju na tradicionalni način, a kao glavno prijevozno sredstvo koriste magarce. Nekada animisti, stanovnici ovog područja Hadjari su poznati po tome da su kao dio svoje tradicije zadržali to da i dalje prinose žrtve životinja, kako bi sebi omogućili plodnu godinu. Dan završavamo posjetom svete stijene.

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Napuštamo Guerra visoravan. Krećemo se prema Abeche i dolazimo do regije Ouaddai, nekadašnjem kraljevstvu, koje je imalo trgovinske veze sa današnjim Sudanom. Utjecaj koji je ostavila sudanska kultura, možemo vidjeti na primjeru šarene tržnice ove regije. Karakteristično za ovu oblast jeste da je to polu nomadska zona.

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Pre povratka u pustinju, ovo je naša stanica za dopunu goriva. Arada je mjesto iskrcavanja za arapske i Kereda nomade sa mnoštvo kamila i krava. Odavde krećemo na sjever Ennedia. Kako postepeno prelazimo u pustinjski predio, tako se i lokalci menjaju iz farmera u nomadske pastire. Nako Arade, put nas vodi do Kalaita.

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Nakon kupovine suvenira u Kalitu, koji je raskrsnica saharskog svijeta, nastavljamo prema Terkei. Obilazimo muzej pećinskih crteža. 

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

U Alobi se nalazi jedan od najvećih prirodnih lukova na svijetu. Visok je 120m i širok 77m. Grandiozno djelo prirode, gdje možemo vidjeti hodnike i pećinske crteže nepoznatnih umjetnika.

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Mjesto okupljanja tisuće krda deva. Archei je jedan od najspektakularnijih stalnih rezervoara vode u Centralnoj Africi smješten unutar monumentalnog kanjona ukrašenog kamenim slikama i dom nekoliko stidljivih krokodila, živih fosila iz vremena kada je Sahara bila zelena.

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Ranojutarnji povratak nazad ka Kalaitiju, odakle se vraćamo na ravnice Oumchalouba. Prolazeći kroz ravnice, probudit će nam se osjećaj kao da smo sami na svijetu, zbog prostranstva koje se nalazi pred nama. 

Smještaj

Šator 1 noć

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Nalazimo se u području Toubou Kereda i Teda u potrazi za pašnjacima na našem putu prema jugu. Ova sušna zona nam dopušta da vjerujemo da nema kraja pustinji. Neke arapske obitelji migriraju u ovoj oblasti prije pronalaska puta prema gradu Atti.

Hrana

 • Doručak, ručak, večera × 1

Bahr el Ghazel, drevna rijeka Chada koja u doslovnom prijevodu sa arapskog znači '„more gazela“. U području rijeke se mogu vidjeti ostaci starih dina i kotline isušenog jezera. U ovom gradu podjednako žive i Kereda i arapske porodice koje zajedno dijele ovo područje. Nakon obilaska grada, put nastavljamo prema N'Djameni.

Hrana

 • Doručak, ručak × 1

Let iz N'Djamene u 04:20 h (TK 635) sa presijedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 12:35 h po lokalnom vremenu. Konekcija na let. Let za Beograd u 14:10 h (TK 1079). Dolazak u Beograd u 14:05 h. 

Prijevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji N'Djamena - Beograd u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 2x23 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od hotela do zračne luke

Mjesto

 • N'Djamena
 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel 1 noć
Šator 10 noći

Prijevoz

 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd – N'Djamena, u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 2x23 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Avio-karta sa svim taksama na relaciji N'Djamena - Beograd u ekonomskoj klasi sa presjedanjem sa 2x23 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od hotela do zračne luke

Hrana

11 × Doručak, ručak, večera , 1 × Doručak, ručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Viza za Chad

Smještaj

Hotel /

Hotel

Hotel**/*** je hotel sa dvije/tri zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj raspolaže dvokrevetnim sobama sa vlastitom kupatilom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Šator

Šator

Šator je smještajna jedinica u okviru lokalnih kampova. Uvjeti su vrlo bazični i podrazumjevaju noćenje u platnenim šatorima u okviru plemenskog naselja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.