Zašto Maldivi i savjeti za putovanje

Osvojite obje zemljine polutke! 

Posjeta Maldivima često podrazumijeva boravak na obje Zemljine polutke jer najjužniji otok leži na 1. stupnju južne geografske širine, dok se najsjeverniji atol prostire na 7. stupnju sjeverne.

Čak 99% teritorija čini voda, zbog toga ćete ovdje prije dobiti žuljeve od peraja nego od obuće. Čak vam ni papuče neće trebati..

Tako da, ako je zaista točno da se ljudsko tijelo sastoji od 75 % vode, onda je putovanje na Maldive definitivno pravi izbor. Kako za vaše tijelo, tako i za vaš um, koji će biti u blaženom stanju  okružen plavetnilom i zelenilom koje hrani dušu.

Pobjedite svoje strahove i zablude da morski psi jedu ljude.

Posjetite mjesto nedaleko od Masffusija i bez razmišljanja uđite u vode Indijskog oceana gdje ćete zaplivati s desetinamamorskih pasa. Oni će prolaziti pokraj vas, sudarat ćete se, ali jako je bitno da ostanete pribrani i da ne paničarite. Adrenalin će skakati, naročito kada vas fotograf pozove da zaronite i ovjekovječite vaše nesvakidašnje druženje.
Ukoliko plivanje s morskim psima ipak nije za vas, njih vrlo lako mogu zamjeniti delfini, kornjače, nepregledna jata šarenolikih riba i čudnih bića s oceanskog dna.

Maldivi su isključivo islamska zemlja, te samo muslimani mogu biti državljani, a u zemlju je zabranjen unos svega sto se kosi s islamom..

Zato nemojte se brinetuti ukoliko vam u zračnoj luci oduzmu statuu Bude, ikonu Bogorodice, križ. Sve će vam se vratiti neposredno prije povratnog leta.

Trgovine se uglavnom zatvaraju kada mujezin pozove na molitvu. Ovo je posebno izraženo petkom, kada je veliki džuma namaz, a često i u hotelskim sobama postoji putokaz koji pokazuje u kojem je smjeru Meka.

Na Maldivima je zabranjeno iznošenje koralja iz zemlje, jer upravo koralji i koraljni grebeni štite Maldive od potopa.

Maldivi su najniža zemlja na svijetu. Najviše prirodno uzvišenje je nešto više od 2 metra. Znanstvenici predviđaju da će u narednih 100 godina Maldivi biti potopljeni prije svega zbog posljedica globalnog zagrijavanja i otapanja glečera. Zato PROBUDITE SVIJEST O OČUVANJU PLANETE!

Što se tiče vlade, ona se maksimalno brine da sačuva lokalno stanovništvo od utjecaja masovnog turizma, tako da na lokalnim plažama možete se kupati, ali pod uvjetom da ste obučeni.

Informacija za one koji bi smanjli konzumaciju alkohola - Ukoliko pijete više nego što bi trebalo, Maldivi su prava destinacija za vas. Alkohola nema u slobodnoj prodaji i samo na određenim mjestima možete doći do čaše piva. To zadovoljstvo košta malo više, tako da ćete sigurno postati umjereniji.

Informacija za ljubitelje sporta - Ako do vas dođe nogometna lopta, nemojte misliti da je to slučajno! Ovdje je to direktan poziv da se uključite u igru.

Dobrodošli na Sunčanu stranu planete, garantiramo vam dobar provod!

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj